- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Październikowe 2016
Mamusie Październikowe 2016
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Wiesz juz, w którym szpitalu będziesz teraz rodzić?
W ogóle tyle nas się tu pokazało na początku, a teraz cisza. Meldować się dziewczyny, co tam u Was. Kiedy jakieś wizyty itd.
Mały mnie obudził i juz spokojnie śpi, także ja też próbuję, bo dopiero po 5.
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
Dziś rano byłam na badaniach krwi, wizyta w środę, już się doczekać nie mogę
batka uff!! dobrze ze przynosisz nam takie super wieści!!
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja ostatnio skakałam ze szczęścia, że mnie opuściły mdłości ale nie, nie dały o sobie zapomnieć na zbyt długo. Wystarczył jeden obiadek zbyt lekko przyprawiony i wszystko wróciło wczoraj płakałam bo zgaga - wypaliła mi całe gardło - poczułam się jak w ostatnich tygodniach poprzedniej ciąży- spałam na siedząco, a w końcu się poddałam i wzięłam Noplaze od żołądka- obiecałam sobie, że nie będę łykać leków- ale udusiłabym się
Odliczam już dni do Świąt W.- bo czekają mnie 4 dni wolnego - jupi!!!! mam plan: odpocząć, zrobić paznokcie, wziąć długą samotną kąpiel bez towarzystwa- dziecka męża i psa i 26 w Wielką Sobotę mamy USG, a 29 wizyta u lekarza z wynikami.
Przeraża mnie tylko bałagan w domu- moje dziecko jak je śniadanie albo cokolwiek to teren skażony brudem jest w promieniu 2-3 metrów - jedynie sufit mam wolny od kurzu, a sprzątanie w moim przypadku ostatnio kończy się rozmową z ceramicznym uchem
- fikusx123
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
Batka super że wszystko w porządku trzymam kciuki żeby maleństwo się cały czas dobrze rozwijało..
Ja na wizytę wybieram się 29.03 po świętach mam nadzieję że z maleństwem wszystko dobrze.. już nie mogę się doczekać aż się czegoś dowiem..
A jak u Was z wagą przybrałyście już jakieś kg czy na razie spokojnie? opowiadać
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
ja sobie w tym roku odpuściła święta ( w nd do moich rodziców, a w pon do rodziców mojego męża - wszyscy szczęśliwi bo kochane wnuczki przyjadą ) bowiem tak to wygląda że dziś nasz wspaniały synek Mikołajek ma imieniny a 24 marca rok temu urodził się nasz cudny synek Leonek i zaraz po świętach - 2 kwietnia wyprawiamy z tej okazji wielką, wielką imprezę bo jest przecież co świętować (ahhhh te nasze dwa cuda ) - impreza będzie na 27 osób a to i tak nie wszyscy których chciałam zaprosić no ale jakoś musiałam się ograniczyć bo za chwilę okazałoby się, że małe wesele organizuje ( ugotować dla małego wesela obiad i słodkie zrobić nie wyobrażam sobie )
Martazytka ale fajnie, że za chwilę masz wizytę ja "dopiero" 1 kwietnia i już się nie mogę doczekać by podejrzeć co tam u malucha -by the way mam coraz silniejsze przeczucie, że będzie trzeci cudowny synek
mykam - teraz robię obiadek a potem z Mikołajkiem tworzymy kartki świąteczne, które wyślemy jutro z rana do rodzinki i znajomych zrobiliśmy tak na Gwiazdkę i to był hicior sezonu- wszyscy byli zachwyceni a Mikołajek miał sporo radochy tworząc kartki
- Aneczka84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- miri66
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
- Aneczka84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja mam wizytę jutro i się doczekać nie mogę
- batka
- Wylogowany
- gaworzenie
Lekarka powiedziała, że nic mi nie grozi, a w necie piszą coś innego. Chyba zadzwonię do gin.
Aneczka84, ja miałam często takie plamienia w 1. ciąży i skończyło się dobrze, ale brałam duphaston, potem luteine.
- Aneczka84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Batka lepiej zadzwonić do gin. Ja tam wszystkich chorób zakaźnych sie boje. Pracowałam w przedszkolu i widziałam jak szybko sie roznoszą.
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
Dziewczyny pamiętacie jakim sposobem robi się USG w 11 tyg- przez brzuch czy dowcipnie ? Nie pamiętam już jak to było - na wszelki wypadek i tak zrobię sobie porządki tu i ówdzie i założę jakąś długa sukmanę ale chyba wolałabym badania przez brzuch
Test z krwii Pappa-a u mnie w lab to koszt 160zł - więc nie jest źle- po USG zdecyduje czy pobierać - bo nic to nie zmieni w moim podejściu a 160zł wolę wydać na Karolka- wiosna idzie i nowe ciuchy potrzebne od zaraz.
Czuje, że wróciła mi energia życiowa- sprzątam, tropię pajęczyny, robię porządki w szafach- ostatnio pożegnałam się czule z ciuchami w rozmiarze 38- leżały na dnie i czekały na 10 kg mniej- ale się nie doczekają, poleciały w świat- przy okazji odkryłam, że mam więcej ciuchów w których nie chodzę zaliczonych jako "domowe" - zrobiłam czystki a i tak sporo zostało. I jak zwykle nie ma się w co ubrać
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Jak tam dzisiejsze wizyty dziewczyny?
- misiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Więc tak, na wizycie wszystko w jak najlepszym porządku, serduszko pięknie bije, ciało żółte jest, a dzidzia ma 26 mm Według usg 9t2d