- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Kejt
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A co do szczepień tak na rotawirusy szczepimy ale np jak bylismy u neurologa to w naszym przypadku dał nam zaswiadczenie żeby zaszczepić na ksztusiec szczepionką bezkomórkową. Dlatego zależało żeby iść najpierw do neurologa a później robić szczepienia.
Właśnie jutro mamy pierwsze szczepienie

Co do podnoszenia, noszenia, ubierania i przewijania to uczymy się wg metody ndt bobatch i tak jak na filmikach popatrzcie sobie Pawła Zawitkowskiego. Nas to nawet fizjoterapeuta uczyła jak zakładać skarpetki tak żeby wzmacniało mięśnie brzucha, które u Michasi trzeba wzmocnić

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Justyna_1709
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Muszę poszukać moich notatek po spotkaniu z fizjoterapeutka, to się podzielę z Wami jeszcze tym, czego nie pamiętam.
Czasami ciężko wyłapać, że coś jest nie tak. U nas pediatra też cały czas mówiła, że wszystko ok, a jednak neurolog i fizjo mieli inne zdanie. I chodziliśmy długo na rehabilitację, aż mały nie zaczął chodzić. Ale chociaż złapał prawidlowe nawyki podczas ćwiczeń.
Mulian, a probowalas pieluch wielorazowych?
- Joanna90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 12
Dziewczyny mój mały też jak się złości pręży się i wygina w rogalik do tyłu, ale robi to w stronę w którą ma ułożoną głowę, raz w jedną raz w drugą i jak sie zdenerwuje to robi się cały sztywny przy tym. Jutro przychodzi położna to się zapytam bo pediatra nic złego nie zauważyła tylko ze u lekarza mały był spokojny jak aniołek

Co do kup to u nas też maraton, ciągle coś ma pultnięte w pampku. Tak jak Honka smarujemy gruba warstwą bepantenu. A mamy chłopców jak radzicie sobie z fontannami podczas przebierania? Bo mały nie lubi sie przebierać a jeszcze jak zasika ubranka to trzeba go całego przebierać i jest przy tym okropny krzyk... Trzymam siusiaka żeby w razie czego sikał na wprost ale i tak ma znoczone plecki bardzo często...
A ile po jedzeniu dajecie dzieciaki na brzuch?
- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Mulian jak czytałam Twojego posta przypomniala mi się historia z moim Filipem, miałam dokładnie to samo.
Mi pomogło biogaja probiotyk- młody rzadziej się załatwiał i dodatkowo kąpiel w nadmanganianie potasu.
Przy mocniejszych odparzeniach wtedy smarowałam delikatnie tormentiolem.
Bigaja pomogła po kilku dniach już
- Mena
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Justyna Kornela też nie jest fanką leżenia na brzuchu

Joanna ja po jakis 15/20 min zazwyczaj
Ależ u mnie depresyjna pogoda, nic tylko położyć się i spać

- Megi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 16
A ja dzis wpadam na forum smutna-bo byliśmy zrobić bilirubine, bo Julek na buzi wciąż pomarańczowy.Przez skórę badanie wychodziło 5 i 8, więc dziś poszliśmy na krew.Wynik po 14.00
Martwię się bo z córka miałam to samo i zoltaczke miała do 3miesiaca i przez to do dziś jesteśmy pod poradnia z wątroba

- Agutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Megi trzymam kciuki za Julka i jego wyniki .
Co do plamienia to ja po CC jeszcze plamie ale tylko po karmieniu . U nas leżenie na brzuchu to masakra do tego mamy kolki od 16 do 3 . Do tego kupy nie robi od wczoraj nawet krople nie pomagają. Tak mi jej szkoda
- Inezka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
W tym roku w obowiązkowych szczepieniach mamy pneumokoki, bo je włączyli dla wszystkich urodzonych dzieci w 2017r.
Kejt, Michalinka dziś 2m-ce kończy

Pooglądałam też filmy Pawła Zawitkowskiego i wiem, że też błędy robiłam, źle przewilajam, źle podnosiłam, do odbijania też nie tak do końca jak trzeba...ehh, a to mój drugi bąbel i jak to się zapomina...

Codziennie staram się na troszkę kłaść małą na brzuch, ale też średnio lubi i tak najszybciej to 1h po jedzeniu.
Megi, trzymam kciuki, żeby z Julkiem było dobrze.
Agutka, fajnie , że bioderka u was ok. My dopiero 13.04. bo wcześniej nie dało się juz.. A możesz napisać jakie to krople na robienie kupki? Czy na kolki krople miałaś na myśli?
- Inezka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- mavi31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dalej karmimy się piersią ale dwa trzy razy na dobę pije mleko z butelki
Co do metod przewijania lub podnoszenia poprostu staram się robić to dokładnie ale nie zastanawiałam się czy dobrze to robię
Jedyne co nam dokucza to w buzi afty dostaliśmy nastyne do pedzlowania
- Megi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wynik 7-moja położna twierdzi,ze przy karmieniu piersia wynik jest ok i nie jest to wielki problem.
Mojej koleżanki córka miała w tym czasie 11 i spadło.Zastanawiam się,czy na dobę nie odstawić od piersi,żeby szybciej spadało.Mam mieszane uczucia

Co u Was mamuśki? Bo jakaś tu cisza
- Agutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Agutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Megi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Mój średnio je 15min-20min z odbitka.Za to je średnio,co 2-2,5godziny.
A po MM ile masz przerwy w karmieniu?
- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67

Mego jak odstawisx na cala dobę od cyca to możecie mieć problem z powrotem do cyca bo z butelki łatwiej

U nas ostatnio też pod górkę

A jak narazić spadło mi 9 kg jeszcze 9 zostało z ciąży, a do czerwca musze co najmniej 14 kg zgubić bo inaczej będę jak baleron wyglądać na własnym ślubie