- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- /
- STARANIA O CIAZE
STARANIA O CIAZE
- ann-sunshine
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Agnesssa - uszy do góry, wiara działa cuda, w końcu się uda, musi! Trzymam mocno kciuki
Ajłona - co do tych badań genetycznych, drogo strasznie. A czy gdyby było coś nie tak to nie wyszłoby na badaniu przezierności karkowej, albo na połówkowym 3d? Wiem, że wiek jest wskazaniem do tych badań genetycznych, ale czy to jedyny czynnik który powoduje że lekarz chce ciebie na te badania namówić? Czy nie powinno być jeszcze jakichś wskazań np. obciążeń genetycznych w rodzinie czy coś takiego? Może Asik coś Ci podpowie, bo coś mi się kojarzy że zastanawiała się nad tymi badaniami, czy może je miała.
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Gorla - najlepsze życzenia urodzinowe!!! Niech się spełnią Twoje marzenia!!! I dzięki za ifno o blogu Majówki
Agnesssa - uszy do góry, wiara działa cuda, w końcu się uda, musi! Trzymam mocno kciuki
Ajłona - co do tych badań genetycznych, drogo strasznie. A czy gdyby było coś nie tak to nie wyszłoby na badaniu przezierności karkowej, albo na połówkowym 3d? Wiem, że wiek jest wskazaniem do tych badań genetycznych, ale czy to jedyny czynnik który powoduje że lekarz chce ciebie na te badania namówić? Czy nie powinno być jeszcze jakichś wskazań np. obciążeń genetycznych w rodzinie czy coś takiego? Może Asik coś Ci podpowie, bo coś mi się kojarzy że zastanawiała się nad tymi badaniami, czy może je miała.
ja z synkiem miałam mieć te badania, bo mój konował(czyt. lekarz) najpierw stwierdził że przeziorność karkowa jest dużo poza normą - ja bardzo nie wiedziałam o co mu chodzi - przeprowadził wywiad odnośnie obciążeń genetycznych - u nas w rodzinie nia ma takich chorób, a że młoda byłam to powtórzył badanie i stwierdził, że wszystko mieści się w normie, ale sam strach paraliżował mnie do chwili narodzin. Miałam robić te badania, pomimo że są bardzo drogie, a ja w sumie nie miałam medycznego uzasadnienia, więc musiałabym płacić, ale skonsultowałam się jeszcze z kilkoma lekarzami którzy stwierdzili że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Może idz do innego lekarza

- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
miłego weekendu dziewczynki ja wracam do sprzątania ehh...
gosiak
ja ostatnio czytałam w jakimś piśmidle, że wystarczy po

- Insomnia
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
- Otrzymane podziękowania: 17
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
ja to nie wiem jak z tym tyłozgjęciem jest ale ja podobno po porodzie mam i problemu ze zrobieniem fasolki nie było, moja sis też ma no i sobie wpadła z dzidzia
- Asik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Szczęśliwa :D
- Otrzymane podziękowania: 13
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Dzieki jeszcze raz kochaniutkie za życzonka

tak sie objadam wczoraj, ze dziś zdycham, ale na basena sie wybieram z Oliwką to moze przejdzie
ja tez mam tyłozgięcie i nie przeszkodziło mi w niczym, a przy porodzie też nie było większego problemu, nawet żadnych bóli z krzyża, bo podobno sa przy tyłozgięciu. Jedynie co giny narzekają przy usg

ajłoncia ja myślałam o tych badaniach, ale lekarze mwli, ze ok. Chodz strasznie korciło mnie żeby jednak je zrobić, wiesz moja obsesja , strach,lęk..

Asik Szymuś słodziuchny, wrzucaj częsciej fociaki

bidol ale ten lekarz porypany, niekompetentny!! ile sie bidulko nastresowałaś przez cymbała
gosiak uwielbiam takie wieczorki

Insomnia znam ten ból z dziekanatem

- Asik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja też mam tyłozgięcie

mam teraz więcej czasu więc o tych badaniach :
Ajłona ja miałąm robione ze względu na wiek ..w pierwszym trymestrze usg i test z krwi PAPPA żeby dokladnie okreslić współczynnik wystąpienia trisomii . USG nie wykonuje lekarz prowadzący no chyba że ma certyfikat FMF a nie każdy gin go ma . takie badanie u mnie trwało 45 min

- agnesssa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
agnesssa- a nie mysleliscie zeby isc do lekarza porobic badania i wogole , niby czytalam ze jak rok nic nie wychodzi to ze trza sie zglosic 18 cykli jak to dlugo juz :/
ale mijemy nadzieje ze nam sie szybko uda w koncu
Joweg ja jestem po stałą kontrolą lekarza i robię badania na bieżąco, i dlatego to rozgoryczenie tak duże, ale zaczynem się zastanawiać, czy męża nie wysłać na badania, skoro ja przyjmuję leki i nadal nic

Ale w Bydgoszczy piękna pogoda, od razu lepiej się wstaje, ale przy tym pizgawa brrrr

- mesy
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 198

- ajłona
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- gosiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202

u mnie własnie rosołek sobie pyka, siedzę jeszcze w szlafroczku popijam kawkę, za oknem słoneczko, uwielbiam takie poranki

- Asik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-