BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 6 miesiąc temu #219652 przez agnesssa
Eash Haneczka jest śliczna, i uśmiech rozbraja :lol:
Joweg nie martw się musi być dobrze :lol: :kiss:

Okropnie się czuję, coś ze mną nie tak, normalnie czuje się tak jak bym miała zemdleć za chwile, jakoś mi niedobrze do tego ten nieokreślony ból brzucha :huh: Może to przez pogodę, tak mi się marzy, żeby teraz w łóżku leżeć :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219653 przez chłopek
ale mnie suszy masakra :(

teraz sobie Housa ogladam i obiadek w między czasie gotuje
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219657 przez bidol
Oj laski widze że jakiegoś doła złapałyście, to ja miałam se ponażekać a Wy mnie miałyście pocieszać. Oj widze że sobie towarzystwo w kulki leci :angry:
joweg - głowa do góry :lol:
magduśka Ty też - deszcz pada bo jest jesień i tak już będzie - musisz się z tym pogodzić. Co do dzidzi to bedzie - zobaczysz że bedzie i to taka że hoo :lol:
eash też jestem ciekawa co u grazi - przeczytałam jej całą historię i liczyłam że się odezwie z jakimiś dobrymi wieściami
agnessa bidulko może się zwolnij i idź do domu. ;)

Mirella, Lacra meldować się. Bo ja tu sobie sama nie dam rady z tym tałatajstwem.
:blush: :blush: :blush: :blush:
13 lata 6 miesiąc temu #219658 przez magduska
chlopek mnie tez taak suszylo przez dwa dni,ale to z powodu wtorkowej imprezy,tak sie upilam,ze masakra :lol: dobrze ze to byla domowka :lol: bo chyba do domu bym nie dotarla,ale za to jak wymiotowalam w nocy to odrazu przecezwialam hehe :lol: ale urodzinki ze znajomymi sie udaly,gorzej bylo w srode w pracy hehe
nie wylkuczam powtorki,ale z mniejsza iloscia alkoholu i tak tylko na humorek :silly: :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #219665 przez eash
joweq, a musicie się tak spieszyć z dzieckiem? zamrożonym plemniczkom nic się nie stanie, jak poczekają jeszcze te pol roku czy rok. twoje mozliwosci rozrodcze tez sie w tym czasie nie zmniejsza, masz dopiero 20 lat i jeszcze kolo 10 lat mozesz calkiem bez problemow zajsc w ciaze. natomiast jak byscie te pol roku czy rok odczekali, to moze mąż się trochę zregeneruje i zajdziecie naturalnie? dla niego pare miesiecy to bedzie duza roznica... dajcie soie szanse na normalne (czytaj - naturalne) zajscie w ciążę, może się uda, nie macie po 50 lat żeby już się tak strasznie spieszyć. co o tym sądzisz?
13 lata 6 miesiąc temu #219668 przez eash
magduśka, niepoprawna jestes, no no... :laugh:

agnessa, dzieki za komplementy pod adresem Hanki. najlepszy usmiech to ma, jak sie rano budzi nie w humorze, biore ja na rec, a moj Adam ją rozśmiesza. patrzy na niego spode łba, a nagle jak się nie uśmiechnie... :) wtedy ma naprawde zabojczy usmiech :) a może przeziębienie cię łapie? czasem zaczyna się od bólu brzucha i ogólnego złego samopoczucia...

chlopek, ale ci dobrze - czasem tesknie do siedzenia w domu i pichcenia na spokojnie obiadu. odkad wrocilam po macierzynskim do tego naszego kolchozu, na obiad co drugi dzien jemy kanapki, a co drugi - jajecznice :( o ogolnym balaganie nie wspominajac... a ta babka to w tym reportazu mowila, ze po prostu zawsze chciala miec duzo dzieci, bo sama byla jedynaczka... jakas masakra w sumie, nie?

bidol, ja tam dola nie mam! cierpie na chroniczne niewyspanie i przemeczenie, ale dola nie mam, naprawde! :woohoo:
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219669 przez bidol
eash napisał:

joweq, a musicie się tak spieszyć z dzieckiem? zamrożonym plemniczkom nic się nie stanie, jak poczekają jeszcze te pol roku czy rok. twoje mozliwosci rozrodcze tez sie w tym czasie nie zmniejsza, masz dopiero 20 lat i jeszcze kolo 10 lat mozesz calkiem bez problemow zajsc w ciaze. natomiast jak byscie te pol roku czy rok odczekali, to moze mąż się trochę zregeneruje i zajdziecie naturalnie? dla niego pare miesiecy to bedzie duza roznica... dajcie soie szanse na normalne (czytaj - naturalne) zajscie w ciążę, może się uda, nie macie po 50 lat żeby już się tak strasznie spieszyć. co o tym sądzisz?

eash wątpie.
sama pewnie wiesz że jak już zacznie się myśleć o dziecku to nie ma przeproś.
Najgorzej jest obudzić ten instynkt, bo nie da się go już uśpić.
sama jeszcze 7 miesięcy temu nie myślałam o dziecku i nie czułam potrzeby posiadania go w najbliższym czaasie, ale jak już pomyślałam - tak myśle do dziś. :)

a co do tej babki to ona porąbana jest i to zdrowo. to ta która usiłuje być podobna do angeliny jolie. Niedawno mówiła że ma przez te dzici deprasje i płacze całymi dniami zamknięta w łazience. ona jest chora mówiła że nienawidzi swoich dzieci - przy takiej ilości dzieciaków...
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219674 przez agnesssa
Też mi się wydaje, że Joweg teraz to już nie odpuści :silly:
Eash mnie tak już bierze od zeszłego tygodnia, ale ciumka tylko. A może na zwolnienie idź kochana, żebyś się nie przemęczała, bo niewskazane :blink:
BidolZwolnić się nie zwolnię bo za dużo pracy jest :silly:

Magduśka
oczywista, że urodzinki trzeba hucznie świętować :silly:
a Chłopek niech wypoczywa, wskazane dla Ciebie :kiss:

No i ja też w sumie mam dobry humor, tylko te głupie dolegliwości :blush:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
13 lata 6 miesiąc temu #219679 przez joweg
w sumie strasznie si teraz boim ze ze mna cos bedzie nie tak, i wogole a po drugie bardzo chcemy dziecko mamy na to warunki i niczego bardziej nie pragniemy , a po tych chemiach co maz dostawal to jest bardzo mala szansa ze wogole bedzie plodny :/ maz juz jest gotowy na dziecko i ja tez bardzo tego chcemy a pierwsze piec lat ok kad maz zakonczyl chemie jest nie wskazane bo jak beda jakies plemniki to moga byc zmutowane i potem np moga sie urodzic chore dzieci :( a tego bysmy nie chcieli
13 lata 6 miesiąc temu #219681 przez eash
no w sumie racja, przecież i ja tak miałam...

ale z drugiej strony, pomyślcie, jesli in vitro można spróbować teraz lub za pół roku z takim samym skutkiem, a naturalnie - nie wczesniej niz za pol roku, to nie lepiej sie te pare miesiecy przemeczyc, a potem jednak sprobowac naturalnie? in vitro ma wiele plusow, dla setek par jest jedyna opcja, ale jednak naturalnie jest lepiej, mimo wszystko mniej w tym tej medycyny, lekow, komputerow i lodowek... no po prostu ja sobie mysle, ze joweq ma ogromne szanse na naturalne poczecie i ze jej mężuś na pewno już wkrótce poczuje sie lepiej i ze na pewno jeszcze nic straconego - wierze w to i juz! :)
13 lata 6 miesiąc temu #219683 przez eash
no joweq, to może macie racje, ze nie nastawiacie sie na naturalne. cokolwiek zdecydujecie - trzymam kciuki :) a macie juz to in vitro konkretnie zaplanowane czy narazie tylko myslicie o tym?
13 lata 6 miesiąc temu #219685 przez bidol
eash to ta laska??
joweg niech tobie chociaż tego nie zrobią :blink:
Załączniki:
13 lata 6 miesiąc temu #219690 przez eash
o matko...
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219691 przez joweg
wydaje mi sie ze lepiej teraz probowac z in vitro poki jestem mloda i mam szane wieksze i kasa moze nie pojdzie w bloto. z kazdym rokiem coraz mneijsze beda , a maz jest dopiero poltora roku od zakonczonej chemii. tak juz jestesmy w klinice ogolnie biore teraz antykoncepcje i jak dostane okres to zaczynamy :) wiec za miesiac gdzies bede testowac mam nadzieje :)

o boziu, to jest straszne wogole co za lekarz podal jej tyle zarodkow :/ debil :/
13 lata 6 miesiąc temu #219692 przez vestusia
bidol napisał:

eash to ta laska??
joweg niech tobie chociaż tego nie zrobią :blink:

Oglądałam też ten dokument. To była jakaś masakra :)
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia