BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 6 miesiąc temu #219399 przez chłopek
cześć dziewczynki, ja już zdążyłam całą czekoladę zjeść, a teraz mi niedobrze,
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #219400 przez Insomnia
No Chłopek a dobra była? nadziewana ?

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219403 przez bidol
ajłona napisał:

Cześć Kobitki!!!!
Lacrijka oprócz Goral jest jeszcze Bibol, chyba Agnessa tak pisze...słodziutko i fajosko buhahahahahaha
Gorla wczoraj zjadłam fryty z makusia przez Cię no!!!!!!!!!
Suari gratulejszyn, MAdziuM raz jeszcze huraaaa! Buziole dla Igorka i Emilci :*

dobre dobre :woohoo: :woohoo:
uśmiałam się bibol - może być
bidol to ja jestem , bo jak mój stary do mnie przychodził i dotarła do mnie cywilizacja(internet) to pomagał założyć mi konto na poczcie. Ja byłam średnio zdecydowana - wymyślałam coś anulka, aneczka. Andrzej szybko skomentował. "anulek i Aneczek jest jak za psami to musi być coś orginalnego :angry: "
No dobra mówie to daj mi się jeszcze zastanowić.
Policzył do pięciu i zobaczył moje proszki od serducha Validol.
Wycioł początek dodał b i oto jestem.
na poczętku mnie to wkurzało,ale teraz czuję się taka oryginalna :silly: :silly: :silly:

lacra ja też o rajstopach pomyślałam :huh: :huh:
13 lata 6 miesiąc temu #219404 przez chłopek
insomnia nie taka mleczna, bez nadzienia z nadzieniem była by lepsza,
13 lata 6 miesiąc temu #219412 przez bidol
vestusia napisał:

Kochane, my się tam tak sypiemy, że już tak szybko chcemy Wam odstąpić miejsca :) Ja mogę rodzić za 2 tygodnie :) Więc też miejscówka się zwolni :D

vestusia

no Wy się rozpakowujecie - fajnie :) , ale Ty nam lepiej powiec jak tou się zapakować??? :woohoo: :woohoo: :woohoo:
13 lata 6 miesiąc temu #219413 przez Insomnia
Ja to bym taką z nadzieniem truskawkowym :laugh:
Mam w domu z chili ale jakoś nie ma chętnego na taka czekoladę :silly:
jak mi się dziś nie chce pracować... Lenia mam totalnego...Pocieszam się faktem że jutro wolne będzie

13 lata 6 miesiąc temu #219414 przez bidol
Insomnia napisał:

Ja to bym taką z nadzieniem truskawkowym :laugh:
Mam w domu z chili ale jakoś nie ma chętnego na taka czekoladę :silly:
jak mi się dziś nie chce pracować... Lenia mam totalnego...Pocieszam się faktem że jutro wolne będzie

Insomnia jadłam z chili - pycha :S
a co do pracy to ja się dobijam faktem że jutro muszę do pracy :(
13 lata 6 miesiąc temu #219420 przez vestusia
Bidol :) nie ma złotego środka, trzeba próbować i jeszcze raz próbować :) Aż się uda. Bo udać się musi :)
13 lata 6 miesiąc temu #219422 przez Insomnia
Bidolku mówisz? to może jednak się skuszę jutro :silly:
Dostałam jakąś dziwne krostki na dłoni i drapię się od wczoraj

I myślę cały czas co Lacra Gosiak i @nulka mówią żeby się badać ... Bo gdyby coś było to później będę sobie w brodę pluć... Chyba się dziś umówię do gina z NFZ to chociaż może skierowania wydębię na jakieś badania bo z kasą to krucho

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219442 przez agnesssa
@nulka, a wiesz, że ja dopiero zauważyłam jak mi to napisałaś :silly: Dobre ja widziałam Bibol, mam nadzieję Bidol, że się nie gniewasz :kiss:

A wiecie co, w końcu się kończy ta głupia @, ale jakoś mnie dziwnie brzuch boli,tak jak by dopiero @ się zaczynała, albo jak na owulację sama nie wiem, ale to dość dziwne zaraz po @ nigdy mnie nic nie bolało :huh:

Insomnia ja się badam cały czas i też nic nie wychodzi, ale jednak warto sprawdzić, czy nie ma żadnej przyczyny w nas kobietkach :ohmy:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
13 lata 6 miesiąc temu #219460 przez Lacrijka
Insomnia napisał:

Bidolku mówisz? to może jednak się skuszę jutro :silly:
Dostałam jakąś dziwne krostki na dłoni i drapię się od wczoraj

I myślę cały czas co Lacra Gosiak i @nulka mówią żeby się badać ... Bo gdyby coś było to później będę sobie w brodę pluć... Chyba się dziś umówię do gina z NFZ to chociaż może skierowania wydębię na jakieś badania bo z kasą to krucho

Warto zrobic sobie chociaz hormony.. Ja gdybym wzieła sie za tarczyce wczesniej to moze juz bym dawno miała dziecko albo chociaz byłabym w ciazy.. Moja tarczyca miesciła sie niby w normie bo miałam 4,4 a norma to 4,6 ale na ciaze zbyt wysoka.. I dopiero jak trafiłam do normalnego gina to sie okazało ze musze ja zbic.. I od kiedy mam ja w normie to mam piekne owulki, regularne cykle itd.. Reszta hormonow tez jest bardzo wazna.. Np. taki progesteron, po zagniezdzeniu zarodka odgrywa bardzo wazna role, musi ta ciaze utrzymac.. Prolaktyna tak samo utrudnia zajscie bo wpływa na owulke.. I wiele innych.. Ja za wszystkie hormony zapłaciłam pare stów ale wiem na czym stoje.. Na NFZ tak chetnie skierowan raczej nie daja.. Teraz mam to ubezpieczenie to jest lepiej, bo te hormony mam w cenie. Wiem ze dopiero po roku staran zaleca sie badania, ale zawsze zostaje w głowie mysl - Kurcze, a juz dawno mogłam wiedziec ze mam np. TSH za wysokie i juz sie leczyc.. A poza tym uwazam tez, ze badanie hormonów potrzebne jest nie tylko w staranich o dzidka, bo rozregulowane hormony utrudniaja nam zycie na codzien..
13 lata 6 miesiąc temu #219464 przez agnesssa
Lacrijka masz racje, ja się starałam pół roku jak dostałam skierowanie na badania prolaktyny i się okazało, że mam za wysoka 3 miech brałam tabsy na obniżenie i zaszłam w ciąże, ale nie udało się :dry: A teraz mam i progesteronu za mało w fazie lutealnej i TSH za niskie. Na wszystko biorę leki, a i tak nie wychodzi :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #219475 przez Lacrijka
A zobaczcie moj przypadek z bakteria..W zyciu bym nie wpadła na to, zeby isc zrobic sobie takie badania.. Ale ja sporo czytam na temat ciazy, staran itd i natknęlam sie na taki artykul, który mnie nakierował na to badanie i bum, juz mam to za soba.. Kolejna przyczyna niepowodzen wyeliminowana, jestesmy krok do przodu.. Ale Wam zycze, zeby szybko Wam sie udalo i zebyscie nie musialy przechodzic przez to, co my - staraczki długodystansowe :) :) :)

Ide do papierzysków..Nie produkujcie jak Super Express hihihi :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 6 miesiąc temu #219477 przez chłopek
Lacra ja cały czas miałam nadczynność tarczycy a jak zaszlam w ciaze okazało sie że TSH jest w normie, moja sis nigdy nie miała problemow z tarczyca a jak zaszla w ciąże to pojawił sie guzek i teraz bierze lekarstwa,
13 lata 6 miesiąc temu #219480 przez Insomnia
Lacra wielkie dzięki :kiss: TSH robiłam ostatnio i miałam 1.18

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby