BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

14 lata 2 miesiąc temu #78191 przez gosiak
Oj Dianka ja już nadziei nie mam mimo iż te cyce rzeczywiście dziwne może to hormonów sprawa, trzeba posłuchać Lacrijki i w końcu się wybrac na badania hormonów...a na listopadówki to ja i tak będe przychodzić wasze fasolinki podglądnąć poczytac wasze posciki na tematy typowo ciążowe tak jak to robię na sierpnióweczkach i wrześnióweczkach :) a no to w poniedziałek już pewnie suwaczek ujrzymy:)

Lacrijka ty cos zalatujesz...rano power teraz zastój coś nie teges :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Temat został zablokowany.
14 lata 2 miesiąc temu #78194 przez Lacrijka
Rybki, a jak to jest z tym LH.. ten hormon znacznie wzrasta tylko przed owu do takiej ilosci ze wykryje go test na owu ?? no bo po owu testy na owu daja mało wyrazne kreski.. No i oczywiscie w ciazy tez wzrasta LH bo kobietki jak juz nie wierza ze na ciązowym tescie jest II to robia jeszcze test na owu :)..ale mi narazie chodzi o niego przed owu. Wiecie cos ??
14 lata 2 miesiąc temu #78196 przez Lacrijka
gosiak napisał:

Oj Dianka ja już nadziei nie mam mimo iż te cyce rzeczywiście dziwne może to hormonów sprawa, trzeba posłuchać Lacrijki i w końcu się wybrac na badania hormonów...a na listopadówki to ja i tak będe przychodzić wasze fasolinki podglądnąć poczytac wasze posciki na tematy typowo ciążowe tak jak to robię na sierpnióweczkach i wrześnióweczkach :) a no to w poniedziałek już pewnie suwaczek ujrzymy:)

Lacrijka ty cos zalatujesz...rano power teraz zastój coś nie teges :lol:

Bo ja sie zmeczylam okropnie czekaniem na wiesci od Ciebie :kiss:
14 lata 2 miesiąc temu #78202 przez Asik
Ja znalazłam cos takiego

Na czym opiera się działanie testu owulacyjnego
Test owulacyjny wykrywa pik LH (hormonu luteizującego) w moczu. LH jest zawsze obecny w moczu, ale wzrost jego poziomu w środku cyklu powoduje uwolnienie komórki jajowej z jajnika w ciągu 24-36 godzin. Proces ten nazywany jest fazą owulacyjną, zaś moment uwolnienia komórki owulacją.
Czułość testu to 25 mIU/Ml. Najbardziej płodny okres u kobiety trwa od czasu pozytywnego testu owulacyjnego do 36 godzin po. Współżycie w tym okresie daje największe szanse na poczęcie Wyniki testu pokrywają się w 99.9% z USG.

a tu link do całego postu :D
kobiece.mojeforum.net/temat-vt100.html

.szczęśliwa, zakochana :D czyli norma :D
14 lata 2 miesiąc temu #78204 przez Mirella
małpy jesteście i tyle, tyle się naczytałam i żadnego testa?????????????
i marudy do tego co jedna to bardziej, i marudzicie że marudzicie :P

idźcie robić te testy, nie marudzić raz dwa, gosiak i majówka to jak nic po łbie dostaną, no!

Magda, Ty też, za guglanie innych for, chyba tylką ciążą możesz takie durne pomysły tłumaczyć, innych usprawiedliwień nie przyjmuję :P

A co do Kutyś, to masz rację, z jednej strony może i spokój jej potrzebny, a z drugiej na własnym przykładzie widzisz, nie warto się zamykać, zostałaś z nami i fasolka rośnie :D

a no i mówiła, ciężarówki, zdjęcia i tu mają być, Wy to cfaniary, czas macie, mnie moja buszmenka nie daje tyle żebym po caĺym forum za Wami latała, a ja chcę wiedzieć co się dzieje, no!!!
14 lata 2 miesiąc temu #78205 przez Lacrijka
Dzięki Asiku :kiss:

Zapytałam o to, bo w tamtym cyklu zarzekalam sie jak zaba błota ze nie zrobie testu ciazowego przed @..No i zeby nie byc gołosłowną to strzelilam sobie test owu, bo jednak troszke sie boje przed ta imprezka.. I moja krecha testowa na tescie owu jest prawie taka sama jak kontrolna..wrecz identyczna..Wiec albo jestem przed owu albo w ciązy..

W połowie cyklu jak robiłam to tez taka była, a po 3 dnaich juz byla słabiusia.. Ja to sobie potrafie nawywijac...
14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #78208 przez gosiak
ja zaraz wyjeżdżam, zrobiłam ten test specjalnie dla Was bo w końcu tak czekalyści no i dziś ta imprezka no ale moge pić( I kreska-2się nie spodziewałam) nabrzdąkam się jak nigdy...

Lacrijka strzel teraz test ciążowy no dawaj puki w domu jeszcze jestem :side:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 2 miesiąc temu #78212 przez Lacrijka
Rybko, przepraszam ale nie..Zrobie wpiatek, wiesz co było ostatnio. Jak zobacze II a przyjdzie @ to juz tego nie wytzrymam drugi raz.. Przepraszam
14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #78213 przez Asik
Lacrijka to w piatek ta wredna @ chce Cie zaatakować?? zmyl ją jakos :D jak pukac bedzie to udawaj że Cie w domu nie ma :D :D albo powiedz jej że juz masz milszego gościa :D :D :D

14 lata 2 miesiąc temu #78214 przez gosiak
spoczko Lacrijka nie rób tylko ja już się nakręcam na Twoje kreseczki i dla tego napisałam żebyś zrobiła:) ale poczekaj najdłużej jak się da do piątku rzeczywiście jeszcze troszkę więc nie ma dziś sensu, trzymam kciuki za wytrwałość i żeby finał był wiesz jaki :lol: :lol: :kiss:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
14 lata 2 miesiąc temu #78215 przez MagdaM
Ilona schiza to moje drugie imie :laugh: :laugh:

Ejjjj Salfazin tak potanial??!! To nie fair :(

Mirella na inny forum wlasnie atak - duzo USG na poczatku powoduje poronienie... Kuzwa ladne nastawienie maja do nowych mam, znaczy jak ja mialam juz 3 to mam trzasc portami :huh:

Lassski doswiadczone - czy w ciazy suszy?? :unsure: Spalam, wstalam bez zmian no moze mdlosci chwilowo brak, ale strasznie mnie suszy :(

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 2 miesiąc temu #78217 przez Mirella
z tego co pamiętam to suszy :D
kurdeeee usg chyba z 9 miałam przez calą ciąże, na początku sporo przez torbiel, i jakoś nic nie zaszkodziło, jak to się ładnie mówi na takie gadanie? pier....enie o Szopenie :P

No mówię nie łaź nie wiadomo gdzie :D
14 lata 2 miesiąc temu #78219 przez MagdaM
To ja pewnie bede miala wiecej niz 9...
eeee nie laze jakies chamskie towarzystwo wszedzie tam :silly:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
14 lata 2 miesiąc temu #78220 przez Majowka
Hej dziewczynki!

@ jeszcze nie ma!!! :)

Wstalam rano, zadnych dolegliwosci. Piersi normalne, brzusio cichutko, nudnosci brak, nic!
Udalam sie na zakupy po sniadanko. Po drodze musialam wejsc do apteki po zapas foliku, gripexu, i..... tak mnie namawialyscie, ze go kupilam! :D
Mam tesciora w domu!!!! Schowalam go gleboko, zeby mnie nie korcil :)
Zrobie za kilka dni, jak sie jakis objaw pojawi!

Prytulanko bylo z mezusiem, bo myslalam ze mi @ wywola, ale jak na razie nic!
14 lata 2 miesiąc temu #78221 przez Asik
Majowka hmm przytulanka to raczej wywołują ale co s innego niz @ heheheh :P

heh kupiłaś teściora i masz zamiar wytrzymać kilka dni .. hmmm ... no zobaczymy :D mnie sie to nigdy nie udało.od razu na drugi dzień po zakupie był w użyciu :D
a na jaki więcej objaw czekasz? bo brak @ już masz :p hmm jak na pierwsze ruchy to się trochę naczekasz :P

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka