BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #664423 przez bea2a
Znowu temat słodkości, więc żeby nie było przykro naszym kochanym słodkim mamom, to podrzucam przepis na ciasteczka dla nas bez cukru i mąki pszennej, czyli bez tego czego nam nie wolno :)

pasjakobiety.blogspot.com/2013/05/ciastk...ez-cukru-i-maki.html
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #664437 przez nala
Oj temat wózków i finansów długi i szeroki :) wiadomo, że każda matka chce żeby był najpiękniejszy i nie oszukujmy się, że kupujemy go pod siebie w pierwszej kolejności. Ewentualnie jakieś tam parametry musi spełniać dla dziecka, ale nam się przede wszystkim musi podobać. To normalne. Poza tym cały marketing i rynek dziecięcy skutecznie wbija nam do głów różne bzdury. Ja osobiście kupiłam wózek jedo fyn 4DS jakby się jeszcze ktoś zastanawiał nad wyborem. Słyszałam same dobre opinie o nim i sporo osób z mojego otoczenia właśnie taki ma lub miało i chwali. Cena właśnie ok. 1500.

Do porodu coraz bliżej. Niedługo faktycznie czas na pakowanie, a widzę że już część się popakowała. Ja nie wiem w co się zmieszczę :) Posiadam w domu jedną dużą walizkę, ale stwierdzilam, że to przegięcie się w nią pakować więc pożyczyłam od rodziców mała. Jednak jak zobaczyłam 2 opakowania podpasek poporodowych, ile one zajmują!!! to coś czuje, że wrócę do wielkiej walizki hehe :)

11 lata 11 miesiąc temu #664441 przez emi87
nala mi włąsnie pół torby zajmują podpaski i podkłądy hehe :D

11 lata 11 miesiąc temu #664443 przez Joanna89
Spójrzcie jakie cuda...

Uploaded with ImageShack.us

zjadłabym :D

11 lata 11 miesiąc temu #664447 przez dorkiszon
Joanna89 właśnie widziałam, że w sierpniówkach tez działasz i dałaś te same fotki ? :D

11 lata 11 miesiąc temu #664448 przez nala
Emi87 no właśnie :) tak to będzie z tym pakowaniem. Na urlop się mniej zabiera niż na 2 dni do szpitala z okazji porodu :) a gdzie jeszcze (w moim przypadku) pampersy dla dziecka, pieluchy tetrowe, ubranka, rożek plus dla siebie ręcznik, szlafrok, koszule, kosmetyki. I walizka pełna.

11 lata 11 miesiąc temu #664451 przez dorkiszon
To w końcu trzeba ten rożek do szpitala ?

11 lata 11 miesiąc temu #664457 przez nala
dorkiszon, to zależy od szpitala. Jak byłam na szkole rodzenia to dostałam listę potrzebnych rzeczy, które mam zabrać i m.in. był rożek. Zależy pewnie od tego co sam szpital daje. U mnie nic nie daje :) Moja teściowa (pielęgniarka szkolna) była bardzo zaskoczona, że wszystko zwalają na pacjentów a od siebie nic. No ale co zrobić. Nawet kosmetyki dla dziecka typu octenisept do pępka muszę mieć, a chyba coś powinni zapewnić.

11 lata 11 miesiąc temu #664460 przez Joanna89
Dorkiszon - no czasem się udzielam :)
u mnie rożka nie trzeba , tylko pampersy i chusteczki.

11 lata 11 miesiąc temu #664462 przez Agusia83
Hej dziewczyny, widzialam, ze dyskutowalyscie o tych podkladach belli(big podpaskach, od plecow po brzuch)...przy porodzie naturalnym sa bardzo konieczne...oczywiscie krwawienie zalezy od tego jak macica sie obkurcza i od organizmu...moja kolezanka zuzyla 3 opakowania takich podpasek i przeniosla sie na zwykle...a ja niestety bardzo krwawilam i mialam ich az 10 opakowan....
no, a tampony sa oczywiscie na poczatku zabronione, gdyz razem z krwia beda z was lecialy skrzepy, resztki...ktore nie zawsze ladnie pachna...i higiena wowczas musi byc bardzo przestrzegana...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #664463 przez dorkiszon
No właśnie, bo oni dziecko owijają chyba w swoje szmatki jak sobie leży w szpitalu, a jak zabierasz to pakujesz dziecko w fotelik ewentualnie przykrywasz kocykiem i tyle.
Agusia83 ja mam te podpachy bella takie ogromniaste 2 paki do domu, a w szpitalu mi dadzą.
Majty mam z babyOne 5 szt. jednorazowe.

11 lata 11 miesiąc temu #664468 przez Joanna89
dokładnie u Nas dzieci leżą w pieluszce owinięte.
Dziś oglądałam dzieciaczki urodzone w naszym szpitalu w maju i urodziła się dziewczynka
4,400...

zory.com.pl/najmlodsi_zorzanie_galeria,z...824603,825969,2.html

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #664469 przez Agusia83
dorkisz, to dobrze...napisalam swojego posta bo widziaam, ze niektore z Was zastanawialy sie czy takie ogromne cosik jest potrzebne...na szczescie nie sa to drogie rzeczy i w kazdej aptece mozna je zakupic...
U mnie w szpitalu tez daja, ale fajnie tez miec przy sobie...ja narazie zaopatrzylam sie w 3 paczki :laugh:
a jesli moge cos napisac o majtach...to jednak najlepsze sa te siateczkowe...sa bardzo przewiewne, dobrze trzymaja te podpachy i szybko schna po praniu...

Joasiu, moja corka w dniu porodu podczas usg miala wazyc 3400, a urodzila sie rowne 4000g...a teraz to az sie boje ile bedzie wazyl syn...

11 lata 11 miesiąc temu #664478 przez dorkiszon
nala no widzisz witaj w Polsce ja się właśnie na innym forum pytam dziewczyn co rodziły tam gdzie ja idę czy trzeba, ale na ich liście nie ma rożka , bo kiedyś mi wysłała listę taka babka, ale pytam na wszelki wypadek. Patrzyłam wczoraj na stronę tego szpitala mojego to noworodki są tam zawinięte w taka kołderkę jednakowa.
Agusia83 nie ma co się sugerowac tym co podaja na usg widać, że się to nie zgadza w większości.
Ja właśnie nie wiedziałam z tymi majtami, ale wole mieć, a też grosze kosztowały. Jednak zwykłe majty mogą być mimo wszystko niewygodne jak się ma rane.
Hahahah jaki pucuś sie urodził słodka.

11 lata 11 miesiąc temu #664479 przez Joanna89
ała... idę z psem

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka