BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #664386 przez kaska1982
No pewnie, że nie będę sie nudzić :) taki wieczór tylko dla siebie sie przyda, bo jak juz sie Mały urodzi to dłuuugo nie bedzie takiej możliwości :) a tak kąpiel, jakis dobry film albo książka i ciepła herbatak pod kocykiem, a na koniec wcześniej do łóżka :) Forum oczywiście też bede podczytywac :)

Kocham Cię syneczku!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #664388 przez Joanna89
ja bym chciała miec już małą obok siebie żeby ten wolny czas zagospodarować :)

Karolinap no chyba indywidualnie te podpaski..nie które się gorzej goja inne szybciej.U mnie w szpitalu położna mówiła że najlepiej chodzić bez majtek żeby się "wietrzyło" ale wiadomo ,że będziemy krwawić itp.. te siateczkowe majtki mnie przerażają :P
Wogóle chciałabym jak najszybciej wyjść ze szpitala :(

11 lata 11 miesiąc temu #664389 przez bea2a
Już dwa razy wklejałam linka do producenta tych pościeli z sówkami ale widzę, że mało kto chyba to zauważył :(

blanca-baby.pl/

Zamawianie u tego producenta sama przyjemność. Kupiłam też komplet z sówkami ale w stonowanych kolorach, razem z ochraniaczem i rożkiem i dostałam gratis poduszeczkę w sówki. W ogóle obsługa pełna klasa. Zadzwoniła do mnie żeby szczegóły paczki omówić itp.

11 lata 11 miesiąc temu #664391 przez dorkiszon
Kasik88 dzięki za przepis na czekoladowe zrobie niedługo :P

11 lata 11 miesiąc temu #664393 przez Joanna89
dorkiszon ale podzielisz się ?

11 lata 11 miesiąc temu #664402 przez Kamilka22
co do tych podkładów z belli(podpasek) to dla mnie będzie katorga... ;/ nienawidzę podpasek!! zawsze przy miesiączce używałam tamponów. Dlatego nie wiem jak to przetrwam ;/
w ogóle pobyt w szpitalu też mnie przeraża no ale jakoś trzeba dać radę.

11 lata 11 miesiąc temu #664403 przez askan2
Ja mam po paczce podkładów i podpasek najwyżej ktoś mi dokupi ale z tego co wiem to u mnie w szpitalu też są w razie w...

Dziewczyny a jak jest u Was w szpitalach jak mija termin porodu i nic się nie dzieje to musicie się zgłaszać czy czekać cierpliwie na skurcze i jak długo?
Mój gin powiedział że jak nic się nie dzieje tydzień po terminie to dopiero wtedy do szpitala i będą pomagać wywoływać...
Tak sobie mi to pasuje bo ja ani jednego skurczyka jeszcze nie miałam więc wątpię aby mojemu lokatorowi się śpieszyło, no chyba że to ciśnienie mi skoczy to będą wcześniej wywoływać... a tak jak piszecie oj tuliłabym już :blush: najchętniej to bym urodziła w 38 tyg takie marzenie ;)

11 lata 11 miesiąc temu #664406 przez karolinap
Askan2 Też mam takie marzenie :)

11 lata 11 miesiąc temu #664408 przez emi87
ciacho co kasik zapodała przepis sie piecze własnie :) juz przed upieczeniem wygladało meeega apetycznie :) :S ale za to w sklepie byłam twarda i nie wziełam sobie żadnej słodyczki :D

Joanna podpasek kupiłam narazie 2 opakowania. wrazie co małż dokupi :D j? a podkladów na łóżko 5 szt (60x90cm) :) przydaja sie dla własnego komfortu, bo jak cos nam wycieknie to sobie same zmienimy i nie trzeba sie prosic o zmiane całej poscieli itd
ach ty nasz brzuchatku :D
dzis jeszcze dokupiłam do torby wode z dziubkiem i juz sobie lezy i czeka :D

też zaczyna mnie troche przerażać perspektywa porodu i pobytu w szpitalu...dla części z nas topierwszy raz :) ale jakos damy rade, wszystkie dają to i my! :lol:
a co do przenoszenia - u mnie tez chyba po tyg trzeba sie zgłosić, musze dokaldnein wypytac :) bo jakoś to przegapiłam hihi

pasal oooo kochana to jeszcze ze 2-3 tyg i pewnie cie beda ciąć... o kurcze - to już blisko :D ach nie moge sie doczekać jak pochwalisz sie tymi swoimi kruszynami :cheer:

karolinap czyli lekka poprawa jest?? w pon wizyta to sie dowiesz co dalej. ech współczuje ci kochana. :kiss:

kasiak to gratuluje sprzedaży - teraz trzeba to tylko opić (picolo) hehe

Kamilka hhaha wziełas go sposobem :D

uniuni wow!! zajebiaszcza żabcia :D masz talent :cheer: a te butki cudo :blush: co żes sie nie chwaliła ze takie masz zdolności? :)

11 lata 11 miesiąc temu #664410 przez Joanna89
Kamilka22 u mnie jest ten sam problem, jeszcze taki ,że noszę tylko stringi i ogólnie majtki są dla mnie niewygodne, nie mówiąc o podpaskach...ale trzeba przeżyć.

U mnie po 7 dniach od daty porodu jeśli nic się nie dzieję to można się zgłosić, położna mówiła,że dają wtedy kroplówkę, czekają 3 dni jeśli nic to jest cesarka.

11 lata 11 miesiąc temu #664412 przez NataliaK
uniuni śliczne rękodzieła :)

joanna ja ma podpasek dwie paczki ale nawet nie wiem jaki rozmiar bo sa w białym opakowaniu (musze do nich zajrzec) dostałam od kolezanki bo ona miała szpitalne od połoznej a majtki kupiłam zwykłe bawełniane anie żadne siateczkowe co za róznica jak i tak bedzie podpaska tak mi sie wydaje

ja właśnie zaczęłam czytać książkę w internecie "Uśnij wreszcie" o nauce zasypiania jak na razie ciekawa i życiowa :D zobaczymy co dalej będzie

11 lata 11 miesiąc temu #664414 przez Joanna89
Natalia połózna też mi mówiła żeby kupić zwykłe bawełniane i tak też zrobię :)
Mała strasznie boleśnie przewraca się w brzuchu :/

11 lata 11 miesiąc temu #664416 przez Patrizia
uniuni zabka jest cudowna :)

Ja mam 3 paczki belli i 5szt podkladu na lozko :) u mnie tez jest tak ze po tygodniu od terminu porodu idzie sie do szpitala i zaczynaja wywolywac. Wlasnie maz skaczyl szpachlowanie pokoju dla malego i zaraz przychodza jego koledzy oczywiscie na meczyk

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #664417 przez dorkiszon
Ja sie tez boję szpitali i to mnie przeraża, ale niestety nie da sie inaczej chyba, że w domu :D
allegro.pl/fiat-126p-1979r-fabrycznie-no...uch-i3267412169.html
Kto chce kupić ? hahaha niezła cena warto było potrzymać w garażu :)
Dobra idę się kąpać.
Ciastem sie podzielę oczywiście Joanna89 chociaż dziwie się, że mnie jeszcze tolerujesz hahah za to co pisałam.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #664422 przez Joanna89
Dorkiszon każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii, a ja mogę się z nią zgadzać lub mieć ją w d*** :D

łooo ten maluch robi furorę :D a mówiłam mojemu tacie nie sprzedawaj ! haha

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka