BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

13 lata 1 miesiąc temu #664532 przez Joanna89
Qltoorka ja już byłam zwiedzać:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #664541 przez magdalenagal
Qltoorka nie przejmuj się. Męska część populacji ma dziś jakąś cieczkę czy coś bo zachowują się debilnie. Mój Monsz z rana mnie wyprowadził z równowagi. Więc loffciam Cię i głowa do góry :kiss: A porodówki nie idę zwiedzać. Nie chcę się nastawiać. A ja mam niestety bujną wyobraźnię i mogłabym sobie dopowiadać i kolorować. A tak to żywioł ;-)

Kładę się do łóżka z prasą. Borussia srussia. Who cares kto wygra! (Wyczytałam że trendy są pozlepiane tuszem rzęsy... Do czego ten świat zmierza...)

13 lata 1 miesiąc temu #664542 przez uniuni
Qltoorka fajnie by było :) Często się ostatnio wzruszasz :kiss: Zachowam te rzeczy dla niego jeśli ich nie zje lub nie poniszczy za bardzo :)
Mam nadzieję, że poszło o pierdołę i jak wróci to znowu będzie małżem, a nie współlokatorem :kiss:

Dorkiszon Kurde, że pamiętasz te biedronki :D super mieć takie wspomnienia :) Ja niestety nie mam, bo nas było czworo. Ja byłam 3cim dzieckiem, więc nosiłam to co jeszcze nie było do końca dojechane po braciach, a już siostra o 2 lata młodsza dostawała nowe rzeczy, bo strzępy po nas zostawały ;) ale wszelkie prezenty jakie dostanę - ręcznie robione są dla mnie na wagę złota :) Sam fakt, że ktoś włożył w coś swoje serce i czas by mi sprawić przyjemność sprawia, że najmniejsza, najdrobniejsza rzecz nabiera magicznej mocy :)

13 lata 1 miesiąc temu #664544 przez patrysia305
dorkiszon wózeczek za niezłą cene whaczyłaś podobny do tego co ja chce kupić - wcześniej chciałam przeznaczyć 1500 - 2000 zł ale przemyśleliśmy sprawę, choć nie powiem że sen z powiek mi to zabierało, ale wkońcu stwierdziłam że to nie jest aż tak ważne, wiadomo każdy chce jak najlepszy, funkcjonalny i w ogóle - ale to jest tylko wózek

ja też byłam już zwiedzać porodówkę

nie wiem jakie podkłady to są ale chyba nie muszę ich brać do szpitala zaraz sprawdze na stronie.

mój maluszek chyba wczuł się w meczyk bo kopie i kopie.

13 lata 1 miesiąc temu #664550 przez Joanna89
ja też nosze małą piłkareczkę w brzuchu:)

13 lata 1 miesiąc temu #664558 przez uniuni
Qltoorka podkłady to np łóżko, na fotel, a nawet jak dziecko się przewija to np. na przewijak seni.pl/produkty-seni/przeglad-produktow/seni-soft/ o tu masz przykład. Ja akurat mam takie :) a podpaski to podpaski i żałuję, że tu belli nie ma :)

13 lata 1 miesiąc temu #664561 przez NataliaK
ja też na porodówke się wcześnie nie wybieram dopiero jak mały będzie miał zamiar wyjść :D

u mnie też mecz ale na szczeście dziewczyna jednego kolegi nie przyjechała z nim wiec olałam dziadów i wyleguje się w sypialni a tak to by nie wypadało :P

co do takich ciuszków z lat dzieciństwa to ostatnio u koleżanki jak byłam to prasowała rzeczy po sobie i swojej siostrze które mama dla niej zostawiła (mnustwo tego)i teraz ona chce je mieć dla swojej córki, śmiesznie się patrzyło na te rzeczy bo było kilka takich okazów które też pamiętam, że miałam się tam przewinęło. Ale jak się popatrzy jaka kiedyś była moda haha :D

13 lata 1 miesiąc temu #664562 przez uniuni
Jabłuszko Ty też dziś świętujesz, więc jeśli czytasz to 100 latek!!

13 lata 1 miesiąc temu #664579 przez agniesia
Czesc dziewczyny:) Dzis kolejny dzien maja mija. juz coraz blizej czerwiec:) U nas poki co wszystko okey, mam 3-4 skurcze dziennie. a tak brzusio miekki. Seweryn biega mi po brzuszku, nozkami po zebrach kopie:) Dzis juz wszystkie przygotowania z mezem skonczylismy: lozeczko zlozone, posciel zalozona, szafa zlozona, ciuszki poprane i wyprasowane, przewijak gotowy, torba do szpitala spakowana, ciuszki dla Seweryna przygotowane na wyjscie ze szpitala, kosmetyki juz wszystkie kupione...Teraz tylko czekac na malutkiego Wilczusia:)
Trzymam za wszystkie dziewczyny kciuki:)

13 lata 1 miesiąc temu #664589 przez Qltoorka
Aha, no to jeśli chodzi o takie podklady do przewijania i na łóżko to ja mam paczkę 10 szt panda firmy Bella. Ale ja ich nie zamierzalam do szpitala zabierać... Co mi tam czy zdarzy mi się poplamic przescieradlo szpitalne... Bardziej zależy mi na swoim własnym w domu . A jeśli chodzi o podpachy to dlatego pytałam, bo one się nazywają podklady poporodowe i tez Bella- te co emi na zdjęciu miala. Kupiłam jedną paczkę, bo w sumie niczym one nie różnią się od pieluch, które moja mama nie wiem czemu trzymała od n lat... No ale wstyd do szpitala zabrac ogromną paczkę takich starych pieluch z lat 80tych hahaha. Ale poważnie- wyglądają tak samo;-)

Mój wspolokator tez się nigdzie nie wybrał.... Pewnie chce mi pokazać!!! Wiec siedzimy w milczeniu, on przy laptopie, ja z komórką na sofie.... Niestety wspollokatorami to my jesteśmy już chyba trochę dłużej, a nie od dziś... Ale nieważne...nie lubię się zalic w tym temacie.... Choć mi serce ściska się na myśl, ze chcialam dac przykład swemu dziecku jak może wyglądać szczęśliwa rodzina, szczęśliwe małżeństwo, bo moi rodzice mi tego nie pokazali... Ja też niestety mu tego raczej nie zapewnie...

Uniuni, widzę, ze Ty dzis dobrze poinformowana... To ja się podlaczam....
Jamajka, słoneczko, 100 lat Mamuski!!!!

13 lata 1 miesiąc temu #664593 przez karolinkanice16
Hej kochane u mnie dzisiaj piękna pogoda i dzień spędzony w zoo :) Niestety gdy chodzę dłużej niż godzinkę moje stopy odmawiają posłuszeństwa strasznie bolą i puchną ale mój A. co wieczór masuję :) I troszkę brzuszkowo.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #664597 przez karolinap
Dołączam się do życzeń urodzinowych! :*

Karolinkanice Zazdroszczę pogody :) piękny brzusio :)

Do nas przyjechali znajomi wiec na mecz zerkalam. Koleżanka która byla ma termin porodu pod koniec lipca wiec brzuszki mamy podobne :)
Mój A. właśnie przysnal na kanapie po kilku piwkach ;) Biedactwo moje kochane nie dało rady i popłynęło ;)

Pola caly mecz się rozpychala i kopala mamusie, w końcu tatuś piłkarz a dźwięk komentatora nie jest jej obcy bo oglądamy mecze w tv kilka razy w tygodniu :)

Emi Tak, juz lepiej. Przez ten mecz przegapiłam wziąć tabletkę wiec wzięłam ja trochę później ;) no w poniedziałek wizyta wiec zobaczymy co gin powie.
A właśnie na te zakrzepy dostałam tabletki zapobiegające zakrzepom i leci mi po trochu od dwóch dni krew z nosa - to moze być po tych tabletkach ze krew mi się rozrzedza?

Nala Ja w czerwcu jadę po wózek i wybrany też juz mam Jedo :) mi się one najbardziej podobają i też słyszałam o nich same dobre opinie. W rodzinie dwie kuzynki maja i też sobie chwala, sama miałam okazje prowadzić ich wozeczki z maluszkami i to bardzo wygodne wózki na moje :)

13 lata 1 miesiąc temu #664602 przez Jamajka
Dziękuję Dziewczynki za życzenia ;-) Te na forum i na FB ;-) Bardzo mi miło :*

Qltoorka nie nakręcaj się Kochana. Czasem bywa gorzej w związku, ale trzeba walczyć i się zaskakiwać nawzajem ;-) Nie wiem o co poszło i kto zawinił, ale pewnie mąż by się zdziwił jakbyś podeszła bez słowa i dała buziaka na zgodę :) Pewnie by się atmosfera trochę rozluźniła i pogadać by się dało ;-) a powiem szczerze, że Dziecko jeśli jest chciane i wyczekiwane to cementuje związek i nadaje mu troszkę inny wymiar.. gra się w jednej drużynie i wspólnie czerpie radość z każdego wspólnego dnia! Głowa do góry :)

Co do podkładów/podpasek poporodowych to te z Belli podobno się zbijają i są takie średnio komfortowe (o ile tak to można nazwać) :P W moim szpitalu przy poprzednim porodzie mieli z firmy absorgyn i teraz też takie zakupiłam.. po dwie paczki w 2 rozmiarach.. dłuższe do szpitala, krótsze do domu..

Uniuni ale zdolniacha z Ciebie! Śliczne cudeńka dla Nilsa wyczarowałaś ;-)

ogólnie widzę, że się dziś działo, krew zaczęła szybciej na forum krążyć ;-)

A ja się brzydko pochwalę, że zażeram dziś czereśnie bo u teściów już dojrzewają i mi przynieśli małe wiadereczko. Co jak co, ale owoców mają przeróżniastych od groma na działce i właśnie zaczyna się sezon więc nic tylko wrzucać witaminki do brzuszka :)

13 lata 1 miesiąc temu #664603 przez karolinap
Jamajka, Solenizantko to bardzo dobrze ze tyle witaminek wpada do brzuszka. Bedzie z Mikołaja zdrowy chłopaczek :)

13 lata 1 miesiąc temu #664610 przez alba77
dorkiszon widzę że odniosłaś się do mojego postu więc ja odniosę się do twojego :laugh: sama pokazujesz wózek który kupiłaś a zanim go kupiłaś wrzucałaś też inne nad którymi się zastanawiałaś i nikt się nie czepiał i nie krytykował twoich wyborów, jest to forum i każdy ma prawo pokazać co mu się podoba nawet gdyby to był wózek za 10 tyś, według tego co piszesz to jak ktoś kupił wózek do 2000 i pokazuje tu na forum to go tylko "pokazuje" laski które mają wózki powyżej już się nimi "chwalą"
dla mnie pieniążki są po to żeby je wydawać a na co je wydaje i na co mnie stać to już moja sprawa, nie wiesz w jaki sposób zarabiam i jak ciężko na nie pracuję a z góry oceniasz, wole pochwalić się pieniędzmi które świadczą o tym że jestem ogarnięta i daje sobie w życiu rade niż tym że komuś pomagam bo jeśli pomagam to robię to z dobrego serca a chwalenie się tym jest dla mnie szczytem obciachu
każda z nas ma inny budżet przeznaczony na wyprawkę i bez sensem jest jego ocenianie

dorkiszon mam nadzieję że się nie obrazisz za to co napisałam ale dzielenie nas na te dobre i złe według portfela to chyba głupi pomysł dlatego zanim się tak następnym razem spienisz łyknij sobie podwójną dawkę magnezu może ona da radę cię chillout :silly:

peace and love :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka