BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #664665 przez emi87
Witam z rana :) słonko swieci, mała fika - żyć nie umierac :P
ciacho z przepisu kasika no reeeeeewelacja :S zakochałam sie w nim i nie raz bede robic :) pychotkai polecam (tym co mogą oczywiście...)
dziś jeszcze do teściów na obiadek :)

No i kochane wszystkiego najlepszego MAMUŚKI!!!!!
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Qltoorka ja byłam ale tylko zapytac położnej co musze wziąc (choc i tak wiedziałam ale wolałam sie upewnic) :) a porodówke zwiedzałam jak "rodziłam" ze szwagierka :P
i sie kochana nie przejmuj - wszystko sie jeszcze może zmienić :) nie dołuj sie :* tylko jak kochasz to walcz - jeśli warto to sie uda :) a lepiej żałować straconego czasu niz tego ze sie nie spróbowało :* buziam i trzymam kciuki co by nie było :)

jamajka, jabłuszko 100 latek kochane!! lekkiego porodu, pociechy z maleństwa i spełnienia marzeń :kiss:

agniesia to dobrze ze sie unormowało :) no i że juz jesteście gotowi bo te nasze dzieciaczki potrafia zaskoczyc ;)

karolinkanice jak zawsze cud,miód i orzeszki ;)

karolinap nie wykluczone ze to po proszkach. mi tez dzis krew leciała z nocha ale to moze dlatego ze sie przerobiłam troche wczoraj...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #664687 przez agusiaa26
Emi dziekujemy i my również życzymy wszystkiego naj naj naszym lipcowym Mamusiom :*:*

My jeszcze w wyrku ;) , duże szczęście śpi, a małe szczęście w brzuszku rozrabia i chyba sprawdza moja wytrzymałość na ból;)

11 lata 11 miesiąc temu #664701 przez uniuni
Mamuśki ja też życzę wszystkiego naj w dniu mamy :D Wytrwałości, cierpliwości i utraty węchu przy zmianie pieluch :D :kiss: :kiss: buziam Was mocno :)

Karolinap ja brałam do 22tyg tabletki na rozrzedzenie krwi i faktycznie lała mi się krew z nosa od czasu do czasu choć zazwyczaj nie mam takich problemów. Nie przejmuj się tym :)

Nadal nie mogę się zmobilizować by się spakować do szpitala, ale tak jak Qltoorka nie zamierzam brać podkładów na łóżko do szpitala zostawię je sobie na po szpitalu w domu :P

W nocy złapał mnie taki skurcz w łydce, że nie mogłam go rozciągnąć aż się rozpłakałam taki ból :( Cholera jedna no..teraz noga boli jak chodzę, jeszcze tak boleśnie nigdy mi się nie zdarzyło ;)

11 lata 11 miesiąc temu #664707 przez kasiak
Nadrobiłam Wasze wieczorne wpisy, ale jestem troszkę nieprzytomna i nawet nie pamiętam co miałam odpisać...

Byliśmy wczoraj na oglądaniu finału, podobno ostatnia popijawa męża aż do porodu, ciekawe co mu z tych zapewnień wyjdzie :)
Musiałam się położyć bo bolały mnie plecy, i tak sobie leże i jak mnie brzuch nie zacznie bolec. Dwa takie dłuugie i bolesne skurcze, że aż się przestraszyłam, że to już :ohmy: oczywiście nie zabrakło mi doradców, że to jeszcze nie teraz, bo najpierw wody powinnam nabrać :unsure: to chyba chodziło o spuchnięcie przez zatrzymana wodę, ale nie wiem. Ogólnie usłyszałam, że to na pewno jeszcze nie to i że przesadzam, jak mi ciśnienie skoczyło z tego powodu! Sami faceci, a co jeden to udaje mądrzejszego! Musiałam trochę pochodzić żeby przeszło, ale całą drogę do domu mnie bolało, no i powrót potwora zwanego zgagą :huh: a ciężko się prowadzi samochód jak cię pali w przełyku.

A jaki miałam sen! Kolejny mój poród mi się śnił. I jakieś spotkanie przyszłych matek u sąsiada na podwórku...wszystkie lipcóweczki tam były, choć nie mam pojęcia po co i skąd. A rodziłam na schodach wejściowych do domu :ohmy: ogólnie porażka i zryty mózg...

Idę zmajstrować jakieś śniadanie, bo Seba kopie, że już pora śniadania :silly: miłej niedzieli dziewczynki :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #664711 przez uniuni
Mój ukochany poszedł dziś o 5 rano na zdobycie 7 szczytów otaczających Bergen :) w sumie 32km po górach.. mam nadzieję, że wróci jeszcze dzisiaj :lol:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #664717 przez askan2
Witam Was serdecznie :)

Wszystkiego najlepszego mamuśki :kiss:

Wczoraj w końcu wymienili mi tą podłogę co Wam kiedyś pisałam że została zalana z winy hydraulika, więc czeka mnie mnóstwo sprzątania a forma już nie ta ;)
Oczywiście hydraulik musiał to zrobić na własny koszt bo mimo tego że płaci ubezpieczenie ponad 20lat i nigdy z niego nie korzystał to i tak dostał odmowę wypłaty odszkodowania, normalnie porażka..... dobrze że facet uczciwy i się nie wymiksował

Miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #664728 przez kaska1982
Wszystkiego najlepszego Mamusie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mimo niedzieli już też pracowicie :) wyprasowałam zasłony do salonu i sypialni, bo wzcoraj mamcia mi obszyła a ze nowe to trzeba było porządnie rozprasować zagniecenia :) no mój ukochany sam z siebie zaproponował, że je powiesi :) troszkę nie tak jakbym chciała, ale nie bede wybrzydzać bo sama na drabinę teraz nie wejde, a z jego dobrych checi trzeba korzystac :woohoo:

Mam dziś lenia i mimo ze wstałam po 8 to do tej pory jeszcze w pizamie leze na kanapie :P a co tam, w koncu Dzień Matki a prawie już Mamusią jestem :)

Miłego dnia Mamusie :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #664733 przez patrysia305
Wszystkiego najlepszego mamity :)

Karolinaanice śliczne zdjęcia - zresztą jak zawsze piękna sceneria i mnóstwo kolorów,

Karolinap ja od poczatku ciąży kłuję się zastrzykami przeciwzakrzepowymi, miewałam małe krwawienie z nosa ale rzadko. Nie sądzę żebyś miała to przez tabletki - choć może i tak być.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #664742 przez Qltoorka
WSZYSTKIEGO NAJ KOCHANE MAMUSKI!!! NIECH WAM DZIECIACZKI POZWOLĄ DZIS DYCHNAC :-*

11 lata 11 miesiąc temu #664745 przez uniuni
Askan super, że podłoga naprawiona :) Chociaż szkoda mi tego faceta, kurde ja bym ubezpieczalnię zmieniła na jego miejscu - zgredy jedne :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #664747 przez Nikaa
MAMUŚKI wszystkiego naj naj najlepszego z okazji naszego święta !!! :) :) :) :)
jejku nie było mnie chwilke a tyyyyyyle postów do nadrobienia
Uniuni dziewczyny już pisały ale muszę po prostu to napisać - woooooooooow masz talent dziewczyno ta żabka i te buciki cudo po prostu :):):):)
kasiak fajnie, że doszłaś do ugody z mężem :):):)
pasal oooooo to Ty już właściwie jesteś na mecie :):):)

karolinap podobno mamy trochę bardziej kruche naczynia krwionośne i stąd mogą zdarzać się krwawienia z nosa - tak mi tłumaczył lekarz bo mi też się takie krwawienia zdarzają ( ale ja nie mam zakrzepicy więc nie wiem jak to się odnosi do Ciebie :( )
my wczoraj byliśmy u mojej Mamusi dziś jedziemy do Mamusi mojego Męża -w końcu mamy Dzień Matki i trzeba świętować ;)
hmmm mam nadzieję, że mnie nie zabijecie bo na wieczór ( po powrocie z odwiedzin) planowałam wrzucić na forum linka ... do wózka, nad zakupem którego poważnie myślimy i prosić zwłaszcza już te doświadczone Mamusie co o nim sądzą ( a tu taka burzliwa dyskusja gdy tylko włączyłam forum) - bo może zwrócicie uwagę na coś co nam do głowy nie przychodzi ... wiadomo jak mawiają "co dwie głowy to nie jedna" ;)
no to mykamy na świętowanie do drugiej Mamusi :) :):):)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #664749 przez Joanna89

Uploaded with ImageShack.us

kochane my dziś jedziemy na obiadek do jednych rodziców ,potem do drugich:)
Słonko pięknie świeci :) życzę miłego dnia mamuśki:)

hello kitowskie zakupy :D

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 11 miesiąc temu #664756 przez patrysia305
joanna te sandałki są przecudne :)

11 lata 11 miesiąc temu #664768 przez agusiaa26
a to My ze skarbem 32 tydz :)

11 lata 11 miesiąc temu #664769 przez Joanna89
Agusia ślicznie wyglądasz:)

patrysia dzięki ! mam słabość do hello kitty :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka