BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #664483 przez magdalenagal
Hejo, wróciłam z grilla. Nóżki mi zmarzły...
Napierdziela mnie brzuch, dzięki czemu specjalnie nic nie zjadłam :dry: . Dziś rano obudziłam się z bólami lewej strony (wątroba wielokrotnie już wspominana), muszę jakiś patent na podłożenie poduchy między nogi i za plecy. Młodzieniec sobie podskakuje, tuli się do Taty i chyba na niego bardziej reaguje niż na mnie a moje słabe samopoczucie nie robi na nim wrażenia.

Karolinkanice fantastyczna piżamka :-) w ogóle piękne rzeczy kupiłaś.

Uniuni zajedwabista żabka :-) ja nie umiem kulki z plasteliny utoczyć a co dopiero filc kręcić. Ja bym upierdzieliła coś na kształt bez-kształtu.

Ja mam podkłady z belli a wkłady do majciochów z siatki z teny właśnie. One wydawały mi się bardziej "bezpieczne" niż te wkłady z belli bo mnie się zawsze podpaska bez skrzydełek przesuwała i brudziłam wszystko co się dało. Rożek do szpitala biorę mam usztywniany. Mam tylko po siostrze i nie kupuję nowego.

A tak z innej beczki: Wqrwia mnie ten mecz!!! Niech już kończą! :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #664489 przez NataliaK
joanna super jest ta Wasza galeria :)

ja to się w ogóle zastanawiam co zabrać bo u nas tylko jest taka lista co potrzebne do szpitala, wiec nie wiem podpaski i podkłady na pewno też dostane ale podpaski mam wiec zabiorę.

Podczas pobytu w szpitalu przydatne mogą okazać się rzeczy, które może Pani wcześniej przygotować:

przybory toaletowe
dwa ręczniki (najlepiej kąpielowy i zwykły)
pantofle
klapki pod prysznic
szlafrok
krem lub pomadka do zwilżania ust
1 butelka wody mineralnej niegazowanej

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #664493 przez dorkiszon
zory.com.pl/najmlodsi_zorzanie_galeria,o...824603,825863,8.html
Ten jest przesłodki.

magdalenagal , ale przecież wątroba boli po prawej stronie czy ja cie źle zrozumiałam ?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #664495 przez bea2a
Mam jeszcze dzisiaj przepis na krem szpinakowy, który zawiera dużo żelaza, które jest niezmiernie dla nas teraz istotne :)

pasjakobiety.blogspot.com/2013/05/krem-szpinakowy-light.html
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #664497 przez nala
W "moim" szpitalu położne polecały majtki z siatki, a nie z fizeliny. Mówiły, że już lepiej mieć zwykłe bawełniane jakby co niż te fizelinowe bo tamte nie przepuszczają powietrza.

13 lata 1 miesiąc temu #664501 przez dorkiszon
Ja lubie bardzo szpinak czasami robie taka sraczkę z ziemniakami i jajkiem sadzonym muszę kupić dawno już nie jadłam.
Dobrze, że ja mam TV wyłączony jedynynie kto w moim domu mecz ogląda to moja mama właśnie mnie poinformowała, że przerwa jest haha

13 lata 1 miesiąc temu #664503 przez Agusia83
przepraszam, ze tak Wam sie wpitolilam....
ja wlasnie pisalam o tych majtach siateczkowych, ze najlepsze...

a odnosnie maluszkow w tym szpitalu, to jak dla mnie, ta krolewna jest przeslodka
zory.com.pl/najmlodsi_zorzanie_galeria,e...824603,825865,6.html

13 lata 1 miesiąc temu #664507 przez Joanna89
magdalenagal nie tylko Ciebie wku*** mój mąż wydziera się w niebogłosy, dobrze,że chwila przerwy:)

każdy maluszek jest śliczny :) Fajnie,że w moim szpitalu robia takie pamiątkowe zdjęcia maluszków :D

13 lata 1 miesiąc temu #664508 przez dorkiszon
Ale wogóle jakie kochane te bobaski ,a jeden jakie miał rączki z łuszczącą się skórą.
Agusia83 spoko przecież możesz sobie u nas pisać kto ci zabroni haha
Masz już jedno dziecko tak i teraz jesteś z drugim w ciąży ?

13 lata 1 miesiąc temu #664509 przez uniuni
Dzięki Dziewczyny :) heh aż się zarumieniłam :blush: Cieszę się,że się podoba - znaczy mały też polubi ;) Jest moją małą inspiracją :)

13 lata 1 miesiąc temu #664510 przez Joanna89
Niektóre jakie mają długie paznokcie! hihi

13 lata 1 miesiąc temu #664517 przez uniuni
Jamajeczko Kochana gdzie jesteś??
Spełnienia marzeń i pociechy z dzieciaczków! i 100 lat też w zdrowiu, szczęściu i przybytku

13 lata 1 miesiąc temu #664522 przez Qltoorka
Ale piszecie... Ale to dobrze, mam przynajmniej zajęcie... Miałam jechac na mecz do znajomych, ale się pozarlam ze swym mężem, a może raczej bardziej pasuje do niego określenie- wspollokatorem... Próbowałam się zdrzemnac, ale niestety młody daje tak czadu po bokach brzucha, ze ani na lewym ani na prawym lezec się nie da...
Rozumiem, ze jak piszecie podklady to macie na myśli te ogromne podpachy, a jak podpaski to normalne podpaski?
Kamilka, tez miałam ciężko przestawić się na podpaski i zwykle majtki po poronieniu, bo zawsze tylko tampony i stringi, ale nie było aż tak źle- chociaż....jedynym dość dużym minusem były upały i d... Bardzo się w tym zestawie pocila. Ciekawe jaki w tym roku lipiec będzie...
Uniuni, ale cuda porobilas znow- podziwiam. Fajnie zrobić cos dla swego dziecka własnoręcznie... Mam nadzieję, ze po latach będzie z wielkim sentymentem Nils przechowywał te cuda stworzone przez jego cudowną mamę, gdy oczekiwała jego przyjścia....ach, wzrusza mnie ta perspektywa...
A kiedy dziewczyny wybieracie się na zwiedzanie wybranych przez siebie porodowek? Ja jeszcze nie wiem co w tej, do której chce pójść trzeba zabrac dla dzidziolka.... Chyba czas najwyższy się tym zainteresować.

13 lata 1 miesiąc temu #664524 przez dorkiszon
uniuni moja babcia kiedyś mi zrobiła sukienkę z wełny z biedronkami chodziłam wtedy do żłobka tak ja lubiłam, że do tej pory to pamiętam i taką czapke na zime z warkoczykami tez moja ulubiona była. Także ja dużo takich szczegółów pamiętam z dzieciństwa i czuję się wtedy tak fajnie :D, a kiedyś może twój syn tobie powie, że pamięta jak mu coś zrobiłaś na szydełku i to lubił hahah

13 lata 1 miesiąc temu #664529 przez Agusia83
tak, mam 20 miesieczna corcie...a teraz spodziewam sie synka...a porod moze sie zaczac juz w kazdej chwili :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka