BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #664771 przez emi87
kasiak no nie wiesz ze facet wie lepiej - nawet o skurczach macicy :D ale dziś juz lepiej?? trzymaj sie kochana :*

uniuni te szczyty to i tak nic w porównaniu z tym co go czeka za miesiac -dwa hehe poszedł na ostatni "relax" hihi
o takkk skurcze łydek :huh: znam ten ból....

askan to współczuje hydraulikowi....no i tyle sie ma z tych ubezpieczeń-porażka :dry: dobrze ze juz wam zrobił :) no i jakby nie patrzec mimo małego błedu facet godny polecenia!

joanna jesteś fanka hello kitty??

agusia piekna z ciebie brzuchatka :) promieniejesz!!!

ide sie ogarniać i do teściów :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #664773 przez pasal
Nikaa no właśnie przeraża mnie to, że już jestem prawie na mecie. Zwłaszcza, że przy naczyniach przodujących ( które zdarzają się w jednej na 5200 ciąż - musiały oczywiście w mojej) cięcie wykonuje się przed ukończeniem 36 tygodnia. Ehh tylko jak tu leżeć gdy trzeba walczyc z zusem a na uczelni właśnie zaczęła się sesja.

Wczoraj miałam pisemny egzamin i jako, że czekaliśmy na wielce Panią doktor, zanim napisałam to już byłam padnięta. Po napisaniu mieliśmy czekać na wyniki i wpisy. Pytam babki czy sprawdzi najpierw moją pracę żebym nie musiała czekać (moja grupa ma 60 osób a co jej za różnica w jakiej kolejnosći sprawdzi). Wydarła na mnie ryło, że mam nie wykorzystywać stanu ciążowego do tego, żeby mieć ulgi i że mam stać i czekać razem ze wszystkimi. Kilka osób powiedziało, że ja z bliźniakami i niedługo rodzę to wzruszyła ramionami. Prawie 2 godziny siedziałam na dupie pod ścianą i czekałam na durny wpis. Zero empatii.. a teraz - zdycham

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #664783 przez emi87
pasal jaka suka :ohmy: chyba zdesperowana zazdrosna stara panna :dry: brak słów...pani uczona a zero inteligencji wrodzonej i kultury osobistej wrrr lez i odpoczywaj teraz :* dasz rade - wierze w ciebie :)
kurcze to za 3 tyg cc??!! :unsure: :ohmy:

12 lata 1 tydzień temu #664790 przez Kamilka22
Pascal tak to jest z tymi wielce madrymi profesorami tragedia!

A dlaczego walczysz z zusem?

12 lata 1 tydzień temu #664821 przez Jamajka
Pasal biedulko.. przyznam, że nie zdziwiło mnie to co napisałaś, bo ile bym nie miała studiujących koleżanek w ciąży, to każda.. naprawdę każda jedna!! nie miała żadnej 'taryfy ulgowej' chociażby w postaci pierwszeństwa czy kolejności wpisów. Wszystkie się użerały do samego końca z 'profesorami i doktorami' :ohmy: A jedna koleżanka, która poszła się usprawiedliwić na początku zajęć, że jej nie było na ostatnich ćwiczeniach bo jest w ciąży i musiała leżeć w szpitalu, to ta ryknęła na cały głos, że "TO, ŻE JEST PANI W CIĄŻY TO MNIE W OGÓLE NIE INTERESUJE :ohmy: ANI NIE ZWALNIA PANIĄ Z NICZEGO :ohmy: ' cała sala zamarła i w sekundzie ucichła, bo babka chyba nie zdawała sobie sprawy jak głośno mówi, wręcz krzyczy!! A pomijam fakt, że przecież jakaś dyskrecja też obowiązuje.. a tu nagle prawie wszyscy z roku, zostali 'oświeceni' przez szanowną uczoną, że dziewczyna spodziewa się dziecka :ohmy: Także najwidoczniej taka chamówa wśród mogłoby się zdawać uczonych to standard.. tylko nie mam pojęcia z czego się to bierze, że jest aż tak powszechne!!
Masakra... współczuję Ci, uważaj na siebie a w najgorszym wypadku sesję zdasz sobie we wrześniu. Trzymam kciuki ;-)

Emi cudotwórco.. :D znowu oglądałam Twojego bloga i piękne rzeczy tworzysz :D Kiedyś pisałam do Ciebie na forum w sprawie manicure hybrydowego w ciąży, ale nie było Cie kilka dni i chyba nie doczytałaś. W każdym razie z ciekawości ponowię pytanie ;-) Czy manicure hybrydowy w ciąży jest bezpieczny czy nie wolno go stosować? Bo moja kosmetyczka powiedziała, że w ciąży mi nie zrobi, bo nie jest wskazany. A chciałam sobie strzelić coś bardziej trwałego niż lakier, choć pewnie poczekam już do lata i jak urodzę to się wypięknię :P Ale skoro Ty to wykonujesz na co dzień to chciałam się zapytać o Twoje zdanie :) z góry dziękuję za info :D

12 lata 1 tydzień temu #664831 przez karolinap
Witam mamusie!

Agusiaa26 Ślicznie wyglądasz, masz taka dziewczęca buźkę - śliczna mamusia z Ciebie :*

Pasal Jejku, Tobie naprawdę juz mało zostało :) odpoczywaj kochana :*

U nas dzis nawet słoneczko trochę wyszło, moze się z mężem przejdziemy dotlenic na mały spacerek. Dzis rano obudziły mnie słowa: "Czy dostane buzki od mojej przyszłej mamuśki?" Od razu milo się wstało :)
Obejrzeliśmy właśnie film i czekamy na pizzę bo żadnemu z nas nie chce się dzis obiadku robić :P

Miłego dnia :*

Emi Też wczoraj przeglądałam Twojego bloga - śliczne pazurki robisz! Tam też potrafisz ślicznie dobierać kolorki i wzorki :) ale jak dla mnie i tak zwykly french wyglada najładniej :) no i oczywiście fuksja-mieta ale dla mnie to chyba zbyt odważne kolorki ;)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #664833 przez dorkiszon
patrysia305 no własnie tez na początku miałam kupować jakiejś znanej firmy, ale tak patrzyliśmy na tym allegro i za ta cenę właśnie dało się juz kupić z wszystkimi funkcjami i potrzebnymi akcesoriami. Także mogę ci go polecić, bo jestem zadowolona. Jeszcze za podobna cene i praktycznie z wszystkim tym samym jest ten:
allegro.pl/listing/listing.php?buyNew=1&string=viper+4w1
Tyle, że tamten gościu miał 100 % pozytywów , a ten nie i dlatego kupiłam tamten, bo płaciliśmy przelewem, a tak to nie ma różnicy nawet Viper jest chyba ładniejszy i ma więcej kolorów do wyboru.

12 lata 1 tydzień temu #664835 przez agusiaa26
Pasal wspolczuje, może te wredne handlowy to stara panna dawno nie przeczyszczona więc można jej tylko wspolczuc;)
Mamki my znowu w wyrku, mały cały dzień wierci się, wypina i skacze aż mnie wszystko boli, ale niech rosnie, wszytko mu wybaczam :)
A pogoda beznadziejna, nie dopisala nam na dzien matki ... :/

12 lata 1 tydzień temu #664847 przez dorkiszon
alba77
Nie dzielę nikogo na dobrego i złego przez pryzmat portfela. Dzielę człowieka na dobrego i złego przez pryzmat osobowości i tego co sobą reprezentuje. Jest to wielka różnica.
Opisuję to co widzę i czytam na forum nikogo nie znam tutaj prywatnie tak jak i ty mnie.
Nie przypomina mi się, żebym się tutaj chwaliła znam swoje wartości i naprawdę nie muszę się dowartościowywać na forum. Poza tym trzeba rozgraniczyć dwie rzeczy chwalenie się notoryczne i ewidentne, a nie pokazanie czegoś raz czy dwa. Ja pokazałam wózek ten co kupiłam , bo było pytanie kto już kupił wózek więc pisałam, że ja kupiłam. Po czy dziewczyny same pisały , żebym pokazała więc pokazałam, a teraz Patrycji pokazywałam, bo tez chciała zobaczyć, żeby ewentualnie , go kupić. Jakbym chciała się pochwalić to bym wklejała codziennie fotki, żeby pokazać pokój po remoncie, a czy wkleiłam chociaż raz ? Nie chodzę po mieszkaniu z aparatem i nie pstrykam fotek, żeby tu wrzucać , bo naprawdę nie jestem tu po to i nie mam takiej potrzeby. I nie chodzi o cenę wózka to było poruszone przy okazji.
Oczywiście, że każdy ma prawo pokazać co tutaj chce, ale ja także mam prawo to ocenić i skrytykować.
Skoro piszesz, że twoją sprawą jest na co swoje pieniążki wydajesz to ok, ale skoro ktoś to ujawnia na co je wydaje to myślę, że to już nie jest tylko jego sprawa tylko wszystkich na forum , bo poruszają swoją prywatność i to ile na co wydają. To skoro to ujawniają i nie jest to tajemnicą to ja mam prawo to ocenić, bo tym samym się na to godzą.
To, że nikt nie krytykował mojego wózka to nie znaczy , że w swojej wypowiedzi był wiarygodny, ale nie zależy mi na tym jakoś szczególnie, bo kupuje wózek dla mojego dziecka.
Ja jestem wiarygodna w tym co pisze i nie słodzę komuś tylko dlatego, ze tak wypada, tylko jeśli tak naprawdę myślę. Nie oceniam nikogo budżetu na wyprawkę, bo mi to lata i zwisa, w ogóle nie w tym rzecz. Tylko w tym, że niejeden człowiek forum traktuje po to żeby się dowartościować i pokazać kim on to nie jest, a nie po to by się poradzić, zwierzyć itp.
Ja mam swoje granice intymności i prywatności. Niektórzy tych granic nie mają i to mi się nie podoba i tego nie lubię co nie znaczy , że to zmienię i chcę zmieniać. Ludzie sami się kompromitują i nie musiałabym nawet nic komentować. Kwestia tego tylko czy ktoś to widzi czy nie, bo może jest taki sam ? Wszystko zależy od punktu widzenia.

Mogłabym jeszcze konkretniej napisać o co mi chodzi wtedy byś na bank zrozumiała, ale nie chcę się już tutaj nikomu narażać, bo nie po to tutaj jestem i nie raz się już za bardzo naraziłam. To tylko dlatego, że napisałam co myślę, a w tym kraju nie należy mówić na głos co się myśli naprawdę, więc wszyscy są obłudni i zakłamani.

To tyle odemnie,a nie obrażam się , bo nawet nie wiem kim naprawdę jesteś więc nie wiem na kogo mam się obrazić :D
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości to chętnie ci je wyjaśnię.

12 lata 1 tydzień temu #664853 przez karolinkanice16
Wszystkiego najlepszego mamusie :*
kochane u mnie dzisiaj znowu piękna pogoda :). Miałam sen że urodziłam córeczkę a miał być synek :)

12 lata 1 tydzień temu #664854 przez dziubasek
Wow Dorkiszon jaki poemat ;) jestem pelna podziwu :)
Mamuski życzę Wam wszystkiego naj... W następnym roku będziecie juz porządnie świętować z bobasami :laugh:
Dzisiaj jest piękny dzien :laugh: jeszcze tylko jutro i koniec z praca :laugh:

12 lata 1 tydzień temu #664856 przez dziubasek
Karolnkanice korzystaj z pogody no to są nasze 2 dni lata ;) jutro znowu ma padac

12 lata 1 tydzień temu #664859 przez pasal
szczerze mówiąc miałam nadzieję na jakąś taryfę ulgową a tu zupełnie nic, totalna znieczulica, ale trudno, połowę mam już za sobą a drugą połowę najwyżej we wrześniu.

Kamilka22 z Zusem to długa historia.. w jednym zdaniu to od lutego mają problem z wypłaceniem mi zasiłku i sami nie wiedzą dlaczego tak jest.

Emi87 no tak myślę, że 3 tygodnie i będą wyciągać moje kruszynki. Nie wiem czy bardziej się cieszę czy jestem przerażona :)

Byłam dziś w szpitalu pozwiedzać porodówkę :) i widziałam taaaakiego maluszka w inkubatorku :D normalnie szok. Jeszcze jak ja nigdy nie miałam do czynienia z dziećmi to zobaczyć takiego kurczaka 1900g to aż się łezka w oku kręci i wielkie zdziwienie, że to dziecko na prawdę żyje. I tym bardziej teraz nie wiem jak się u mnie mieszczą takie dwie nie wiele mniejsze ;)

12 lata 1 tydzień temu #664860 przez karolinkanice16
Zgadzam się z Tobą dorkiszon :)

dziubasek u mnie dzisiaj też miało padać a jest ładnie tu nigdy nic nie wiadomo :D.

12 lata 1 tydzień temu #664872 przez agusiaa26
Dorkiszon masz w zupelnosci rację i nie przejmuj się takimi wypowiedziami.
Ja rozumiem że Coś może byc i za 6 tys tylko jeszcze zeby to Coś było funkcjonalne bo samo to ze jest slitasne i śliczne i na wypasie nie wystarczy bo musi sie do czegos przydac a nie ma być tylko na pokaz. Tak rozumuje chyba każdy człowiek który ma szacunek do pieniedzy i zna ich wartość. Forum jest po to żeby wyrażać swoje opinię, można komuś cosdoradzic i coś odradzic,każdy ma prawo glosu. Jesuu miałam sie nie odzywac :) Dziękuję do widzenia

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka