BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #664880 przez askan2
Któraś z dziewczyn pisała że jadła już czereśnie, dziś w nocy śniło mi się że kupowałam czereśnie na rynku ach co to był za piękny sen :lol: , aż jutro pojadę na rynek może już się pojawiły?

Dziewczyny pisałam kiedyś że wózek, fotelik, bujaczek itp mam używany... i chciałam jutro to wszystko poprać, pomyślałam że w zwykłym proszku to zrobię bo na pewno lepiej wypierze a przecież Mały gołym ciałkiem nie będzie tego dotykał. A może najpierw w zwykłym a potem drugi raz dla dzieci ? jak myślicie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #664888 przez dorkiszon
Wróciłam ze spaceru nieźle mnie poniosło najdłuższy spacer jaki miałam przez cała ciążę :D, ale fajnie było słońce zaświeciło żyć nie umierać. Oczywiście pod koniec dopadło mnie mega sikanie.
agusiaa26 spoko ja się nie przejmuję, ale jak ktos nie rozumie czyjejś wypowiedzi to nie powinien wogóle się udzielać no , ale ma prawo ;)
No o funkcjonalności tych wózkach już nie wspomnę możesz mi nie wierzyć ,ale właśnie ten kosmiczny teraz na spacerze widziałam i miałam okazje przyjrzeć się z bliska najbardziej to mnie rozwala ta rączka taka okrągła i ogólnie strasznie mała gondola w nim była jak dla lalek.
Za cholere nie jest tyle wart chyba, że rama byłaby ze złota.
Ja dzis jadłam, ale nektarynki cztery pod rząd , bo nie mogłam się nachapać, ale czereśni nie widziałam jedynie na spacerze na drzewie, ale zielone :P

Dziś finał X Factor :D więc jakby ktoś tęsknił to nie ma mnie od 20:00 :)

11 lata 11 miesiąc temu #664894 przez agusiaa26
Askan2 wydaje mi sie ze najlepiej to wypracować w zwykłym proszku ariel persil czy co tam jeszcze, w dziecięcym w ogole bym nie prala, nie ma sensu ;)

11 lata 11 miesiąc temu #664896 przez pasal
miałam okazję prowadzić ten kosmiczny wózek, fakt wygląda kozacko i inaczej niż wszystkie, ale mi się kiepsko prowadził, na dziurach odruchowo łapałam za fotelik bo miałam wrażenie że mi to wszytko zaraz poleci. Mój wózek niestety szału nie ma, zdecydowałam się na ten jeden przy drugim allegro.pl/borowka-duo-len-wielofunkcyjn...kos-i3202861379.html taki o, na lepszy mnie nie stać a i uważam, że temu niczego nie brakuje. Myślicie, że już powinnam zamawiać ? czas realizacji 7 dni..

Askan2 ja też bym wyprała w zwykłym proszku, nie ma co przesadzać kiedyś nie było takich dziecięcych i mamuśki jakoś sobie radziły :) pozatym wyjdziesz z nim kilka razy i zapach wywietrzeje.

11 lata 11 miesiąc temu #664900 przez uniuni
Askan ja też bym prała w zwykłym - tak jak mówisz, dziecko nie będzie gołym ciałkiem dotykało :)
Czereśnie, to ja zajadałam w tym tygodniu..wczoraj np :) Jakieś z afryki - dorodne, słodkie i soczyste,a dziś pojechałam tylko i specjalnie po nie i niestety do jutra muszę poczekać :)

:laugh: Dorkiszon będę tęsknić do tej 20:00 i też się z Tobą zgadzam :)

11 lata 11 miesiąc temu #664903 przez agusiaa26
Pasal fajny wozek, prawdę mowiac te co mamy na forum sa podobne tylko że dla mini singla a nie twinsow;) Jasne ze juz zamawiaj, pozniej moze się okazać ze go nie ma na stanie albo jeszcze coś innego, no i bedziesz mogła spac już spokojnie wiedząc że fura już w donku

11 lata 11 miesiąc temu #664904 przez dorkiszon
pasal U mnie na korytarzu taki stoi sąsiedzi mieli akurat używany z pompowanymi kołami,a reszta taka sama teraz maja spacerówkę bliźniaczą jakaś inną.
Możesz sobie juz kupić, bo w razie czego będziesz miała foteliki ja właściwie tylko tez dlatego tak wcześniej kupowałam. Hahah sobie wyobraziłam w tych fotelikach na tym stelażu dwa takie bobaski kochane to musi być zjawisko.

11 lata 11 miesiąc temu #664905 przez agusiaa26
Uniuni a twój mężczyzna juz wrocil z tych gór?? U nas cały dzien pogoda do du** dopiero teraz wychodzi slonce...

11 lata 11 miesiąc temu #664906 przez pasal
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...e0lmjghvca9fukfpl9d4 bardzo mi się ten podobał, ale za prawie 6 tysięcy to wolę kupić sobie jakieś używane autko :)

dorkiszon - masz rację, przecież przy wypisie potrzene są foteliki.. ale gapa.

Mam dylemat nad kolorem srebrny len-róż czy grafit len - róż lamówka.

11 lata 11 miesiąc temu #664908 przez karolinkanice16
grafit len - róż lamówka mi się osobiście podoba ten i wózeczek oczywiście śliczny dla dwójeczki maluszków :), a czy zamawiać to ja bym już zamówiła, sama swój zamawiam w tym tygodniu teraz.

11 lata 11 miesiąc temu #664913 przez uniuni
Agusiaa wrócił :D Właśnie odebrałam go z linii mety :) trochę ponad 11h łażenia wymęczony ale dumny z siebie, z resztą ja z niego też :)

Pasal wydaje mi się, że te 5,5 tys z wliczonymi dwoma fotelikami i bazami do fotelików, to nawet rozsądna cena. Oczywiście jeśli zamierzaliście używać fotelików z bazą :)

11 lata 11 miesiąc temu #664931 przez NataliaK
Cześć mamcie :) również Wam składam życzenia w końcu już jak mamuśki się czujemy :)mąż nawet miło mnie zaskoczył bo zrobił śniadanko super dla mnie z okazji dnia Matki :D

Dziś myślałam, że pojadę do szpitala bo troche chyba przegieliśmy ze spacerowaniem, byliśmy u moich rodziców, pózniej z tesciami w parku na długim spacerze a jeszcze mi się obcasów dziś zachciało i tak mnie bolał brzuch iśc nie mogłam mały jakoś dziwnie mi ciśnął chyba na szyjkę, że aż mi niedobrze było i czułam dziwne bóle...już miałam stracha, że cos się dzieje. Ale po odpoczynku i opróżnieniu pęcherza na szczęście przeszło :)teraz już czuje się ok i sobie odpoczywam ale powiem Wam że naprawde pierwszy raz miałam takie stracha że cos się dzieje :(
po obiedzie wjechaliśmy do Ikea i uzupełniłam wyprawkę w końcu o wanienkę (za niecałe 20zł świetny zakup bo jest naprawdę fajna polecam) i jakieś pierdołki :) kupiliśmy też krzesełko do jedzenia wiem, że jeszcze czas ale są tam bardzo tanie takie zwykłe ale fajne no i małe co dla mnie ważne bo łatwo gdzieś schować a nie chciałam zeby ktos wpadł na pomysł i kupił nam jakies duze z tysiacem bajerów :)

karolince piękne zdjecia jak zawsze takie kolorowe :)

pasal ja też bym już zamówiła, zawsze gdyby coś było nie tak jeszcze bedzie czas na jakas reklamacje, wózczek fajny wiadomo, ze te dla dwójki zawsze są większe i inaczej się prezentują więc jak dla mnie ten za 6 tyś wygląda bardzo podobnie a aktycznie kasy tyle to szkoda, mi osobiście się podoba srebrny len róż :)

Agusia super wyglądasz :)

pasal też słyszałam, ze dziewczyny w ciązy traktowane są na równi z innymi :) głowa do góry wszytsko będzie ok!

joanna śliczne te rzeczy kupiłaś :) choć jak osobiście nie przepadam za tymi wszytskimi Hello Kity, Kubusiami Puchatkami i innym chyba przez moją sioste, która tez to uwielbia dla swoich córek to już mi się opatrzyło hehe

no i dzisijszy mój sukces :D 8 miesięcy ciąży i pierwsze wspólne zdjęcie więc i tak jest dobrze (mój mąż nie nawidzi robić sobie zdjęć)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #664932 przez askan2
pasal a mi się dużo bardziej z tych dwóch modeli co dodałaś podoba własnie ten tańszy co kupujesz, a srebrny len-róż jest śliczny jak dla mnie. :cheer:

11 lata 11 miesiąc temu #664934 przez kasiak
uniuni tak właściwie to co pakujesz do szpitala? Ja mam dylemat bo niby większość rzeczy dostanę w szpitalu i nie muszę brać z domu...no i kolejne pytanko, byłaś, albo wybierasz się na zwiedzanie porodówki? Ja w sumie miałam taki zamiar ale nie wiem jak temat ugryźć...

11 lata 11 miesiąc temu #664944 przez NataliaK
uniuni zazdroszczę mężowi tej wędrówki sama bym się przeszła :D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka