BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #664949 przez agusiaa26
Uniuni to super ze wrocil cały i zdrowy, 11h chodzenia to naprawde coś:) i tak jak Natalia sama tez bym wybrała się na taka wyprawę ehh może kiedys z małym na plecach damy rade:)

NataliaK śliczne zdjecie, piękny plener, mój emus tez nie lubi być fotografowany- glupolki ;)

Bea2a jeśli w szkole rodzenia mówili ci co brac do szpitala dla dziecka to napisz prosze, Natalia kiedys pisala że na polnej ubierają dzidzie i zeby miec ciuchy tylko na wyjscie, i czy tak jest? A co z pieluszkami też bierzemy cala pake pod pache? Kurcze już mnie stres powoli lapie;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #664951 przez Joanna89
NataliaK piękne zdjecie:)
ja już tez w domku jestem, ale się dziś objadłam pyszności :P
To my z mężem
:)

Uploaded with ImageShack.us

zaopatrzona w colę oglądam x-factora :D

11 lata 11 miesiąc temu #664968 przez karolinkanice16
Ja też muszę zrobić sobie zdjęcie z moim A. bo nie mamy żądnego tak we "trójkę" :D

11 lata 11 miesiąc temu #664987 przez NataliaK
agusia mi wiadomo od kolezanek ze pieluszek tez nie trzeba ale faktycznie bea jak bedziesz miala chwile to nam napisz co i jak :)

mam dylem bo włąsnie zmierzyłam cisnienie i mam 165/105 i nie wiem czy zaczac łykac tabltki ktore dostałam jakbym miala wysokie czy nie bo raczej mam w porzadku moze dzis od tego chodzenia mam takie wysokie. Ale boje sie zeby to nie zaszkodzilo jak mam takie wysokie a z drugiej strony nie chce sie faszerowac lekami jak to tak jednorazowo...

11 lata 11 miesiąc temu #664991 przez uniuni
Natalia ja też żałowałam, że nie mogłam dołączyć, ale mam nadzieję w następnym roku pójdziemy we trójkę:)
Weź te tabletki -jednorazowo tak jak pisałaś ale lepsze to niż takie wysokie cisnienie! Szok normalnie!

Kasiak mamy kurs z położoną 11.06 taki 3h czekam wiec na ten dzień moze jakieś info będzie co wziąść ze sobą:) poza tym zapisujemy się na fødselsforberedelse kurs taki w sobotę chyba 6h w tym zwiedzanie porodowki. Za ten trzeba zaplacic ale nie wiecej niz tysiaka.

11 lata 11 miesiąc temu #665004 przez askan2
Weź tabletki, masz strasznie wysokie.... ja biorę tabletki od 27tc a dzidziuś zdrowo rośnie... ale powiem szczerze że takiego wysokiego to nigdy nie miałam nawet przed braniem tabletek....

11 lata 11 miesiąc temu #665006 przez agusiaa26
NataliaK nie myśl że myślałam że ściemniasz;) tylko wiedziałam że Beata zwiedzała porodówke to zapytałam, fajnie, dzięki za info :)

Joanna89 fajny masz ten brzusio ;)

11 lata 11 miesiąc temu #665009 przez kaska1982
Dorkiszonku zgadzam sie z Toba w pełni :)

Natalia toty jeszcze w obcasach mozesz chodzic? ja przejde kilka metrów i juz nie moge, ale to pewnie przez moja dyskopatię :( od jakiegos czasu tylko plaskie buty :(

Ja dzię ledwo co sie ruszam :( czuje sie taka ociezała jakbym ze 120kg wazyła, a tak naprawde to mam tylko 10 kg wiecej :) normalnie czuje sie jak słonica :dry: moze to przemeczenie po tym calym remoncie, bynajmniej mam nadzieje ze jak teraz odpoczne to bedzie lepiej :)

jutro przyjezdza łózeczko :) juz sie nie moge doczekac az je skrecą a nad nim przykleje naklejki :)

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #665024 przez askan2
Aż wstyd napisać ale ja mam tylko chyba dwa zdjęcia z brzuszkiem, no i oczywiście bez męża... trzeba się zmotywować do działania aby nie było za późno :P
Tyle że ja jakoś teraz nie lubię się fotografować :angry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #665028 przez Nikaa
pasal współczuje naprawdę. To przykre bo na uczelniach powinna panować kultura zwłaszcza wśród doktorów i profesorów a niestety jest jak jest ... ;/
karolinap mi życzenia w imieniu Mikołaja złożył mój mąż :D :D to miłe prawda ?
agusia mój też się lubi powipinać ale na szczęście nie boli mnie to ;) niech ćwiczy :D
kaska powiem Tobie, że skręcanie łożeczka to naprawdę mnóstwo frajdy więc nie dziwię się, że nie możesz się doczekać :D
dziewczyny a propo wózków co sądzicie o tym wózku ? bo my właśnie myslimy nad takim wózkiem wersja 3 w 1 - w prawdzie swoje waży ale u nas nie problemów związanych z tym, że trzeba wozek wnosić więc wagą się aż tak nie przejmujemy :) czy gondola o szerokości 77 cm to dużo czy mało? proszę o radę zwłaszcza doświadczone Mamusie :)
kaps3.pl/index.php?page=shop.product_det...t&Itemid=206&lang=pl

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #665063 przez bea2a
Na Polnej dla dzieci są ubranka i pieluszki. Trzeba tylko zabrać chusteczki nawilżane i ubranka na wyjście. Koszulę do porodu też dostajecie ze szpitala i możecie nawet zmieniać ją 15 razy jak macie taką potrzebę (bo się spocicie, polejecie wodą itp.). Po porodzie jedziecie na salę poporodową na 2h a potem na oddział i tam dopiero można się przebrać w swoją koszulę ale nie trzeba. Jeśli nie macie to można dostać nową szpitalną (ale nie polecam bo są sztywne). Majtki mówili, że 5 jednorazowych lub 2 siateczkowe ale tez nie musi być. Możesz chodzić bez jak kaczka z podpaską bo nie wszystkie położne zgadzają się na majtki. Zależy jak się trafi. Reszta rzeczy to standard jak wszędzie.

11 lata 11 miesiąc temu #665067 przez dziubasek
Laski ja Wam powiem tak jako "doswiadczona mama" na temat wozkow:
Wieksza polowa z Was niestety nie bedzie w pelni zadowolona ze swoich wozkow :( (tak niestety ale to jest prawda, jak gondola bedzie ok to ze spacerowka cos bedzie nie tak, jedne beda za ciezkie, inne niestabilne itd...) a reszta z Was bedzie udawala ze wszystko ok bo za duzo zaplaci za wozek zeby marudzic... Nie znam osobiscie mamy ktora by byla do konca zadowolona z wozka 3w1 lub 2w1...
Wiec kochane nie sluchajcie rad innych mam tylko kierujcie sie wlasna intuicja....
P.S A ja jestem happy today :laugh: jutro ostatni dzien w pracy :laugh: hip hip hura

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #665077 przez siwa342
wiadomośc mi sie zdublowała ...

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu #665083 przez siwa342
I znowu do nadrobienia 20 stron dlatego może niektóre tematy jeszcze podrąże

patrysia305 ja kupiłam taką:

allegro.pl/niania-video-motorola-mbp20-c...emp-i3268725783.html

nie wiem jak się sprawdzi ale mam nadzieję ze bedzie dobrze odbierać bo mieszkam w domu i tu problem z zasięgiem

dorkiszon co do wózka to mi się tez podobają takie inne a Quinny najbardziej,ja będe jeżdzić większośc autem więc potrzebuje mniejszy i nie za cieżki a mam jeszcze jeden w razie czego,każdemu sie podoba co innego i jak dla mnie to nie lans mi się podoba i już,jakby kosztował 100zł też bym go kupiła a nie należe do bogatych,do biednych też nie.Mój mąż siedzi za granicą i widuje go tylko 2 razy w miesiącu ale wszystko po to aby jakoś nam się wiodło i aby kiedyś nam na chleb nie brakło . Mi się podoba taki a nie inny i się tym nie chwalę,szukałam tego wózka używanego ale nie ma więc kupię nowy,dla małej mam prawie wszystko używane a wózek chce nowy i nie wiem co to ma do lansowania. I kurcze myślałam że te forum jest po to abyśmy mogły powymieniać się opiniami,radami itd. Ja odebrałam to tak.Koniec tematu.

Dla mnie jest funkcjonalny itd,spełnia moje kryteria,każdy ma inne

askan2 ja tez z męzem nie mam prawie zdjęc,dzisiaj wykorzystałam brata i trochę nam popstrykał:)

Dzisiaj aktywny dzięń pojechaliśmy do mojej mamy złożyć zyczenia i zrobiliśmy grila,była mała sesja bo z mężem mam tylko z komuni mojej chrześnicy.

Jutro idę na wizyte-ciekawe ile moje dupsko urosło... No i najwazniejsze jak tam mała-mam nadzieję że mała i nie będzie zdziwienia przy porodzie jak wyjda jajeczka...
No i porobiły mi się rozstępy na brzuchu a myslałam że tego unikne

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu #665086 przez dziubasek
A tak wogole to jeszcze tylko miesiac i niektore z Nas zaczna sie rozpakowywac :)
Czy was tez tak swedza cycki????? Czochram sie non stop ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka