BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #667580 przez Qltoorka
o ciup, też bym się wystraszyła, gdybym coś takiego przeczytała.... I jeszcze to poparte konkretnymi przykładami i opisem czym może grozić zażywanie tego leku.... Zazwyczaj na ulotkach jest napisane, że nie należy przyjmować w czasie ciąży, chyba że na wyraźne zalecenie lekarza, gdyż lek nie był nigdy testowany na kobietach w ciąży i nie można ocenić ryzyka występowania po nim powikłań... Tylko, że nie wiem Natalia, czy teraz jak już dodzwonisz się do swojej lekarki ona przyzna, że popełniła błąd przepisując Ci go i powie, że skoro takie coś jest napisane na ulotce to masz nie zażywać...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #667581 przez siwa342
NataliaK dobrze że ja nic nie muszę zarzywać oprócz witamin

Co tydzien robie sobie zdjecia i już mi tak dobrze szło a bateria się rozladowała-złosliwość rzeczy martwych

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #667583 przez Lacrijka
Ok, sytuacja opanowana.. Nie jest źle. Skończylam prasowanie i segregowanie co do szpitala co do szafy, zostało tylko upchac torby, spoko co ?? :laugh: Pożyczyłam walizeczke od teściowej żeby dziewczynki tam spakowac a tu guzik, siebie tam zmieszcze a maluchy do większej..troche sie tego uzbierało x2 :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #667596 przez NataliaK
Qlroorka ten lek zapisała mi pani ordynator ze szpitala zakaźnego, która specjalizuje sie w toxo u kobiet w ciąży wiec wiem, że dobrze wiedziała co mi zapisuje. Do tej pory brałam inny lek a tera mam brać przez 2 tyg ten. Ale chce to skonsultowac z moja gin zanim zaczne łykać a mam brać to od piątku.

Lacrijka ale śliczny brzsio duuuży :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #667599 przez uniuni
Natalia ja dostałam tabletki na migreny i w ulotce było napisane, że kobiety w ciąży mogą stosować tylko jeśli korzyść dla matki przewyższa dobro dziecka.. nie wzięłam nigdy.. ze strachu :huh:
Kurcze może Twojemu lekarzowi coś się pomerdało i nie to nie tej osobie dał? :unsure:

Lacra jak Ci pięknie córy rosną!! A ty nic! tylko brzuszek :)

Wracając dziś od fizjoterapeuty i wchodząc do sklepu zobaczyłam swoje odbicie w szybie - jaka ja jestem piękna :blush: :laugh: Tak poważnie, uwielbiam siebie odkąd jestem w ciąży, chyba nigdy nie byłam tak bardzo świadoma i zadowolona ze swego ciała :D Mam nadzieję, że mi nie przejdzie ;) Fajnie jest się lubić :)

Oglądałam dziś porodówkę i były dwie przyszłe babcie (murzynki). Najpierw się wykłócały, która pępowinę przetnie, pózniej jedna drugiej przeszkadzała wnusiowi zdjęcia robić, aż w końcu jedna wyszła i czekała na drugą na korytarzu. Tam zaczęły się kłócić i na koniec się pobiły, tak, że pielęgniarki kłaki włosów z ziemi zbierały.. szok normalnie!! :ohmy: To ma sobie córka wspomnienia z pięknego dnia narodzin jej pierwszego syna :dry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #667612 przez Qltoorka
NataliaK napisał:

Qlroorka ten lek zapisała mi pani ordynator ze szpitala zakaźnego, która specjalizuje sie w toxo u kobiet w ciąży wiec wiem, że dobrze wiedziała co mi zapisuje. Do tej pory brałam inny lek a tera mam brać przez 2 tyg ten. Ale chce to skonsultowac z moja gin zanim zaczne łykać a mam brać to od piątku.

Aha, to już rozumiem, chcesz skonsultować jego zażywanie z inną lekarz, nie tą która Ci go przepisała... No to good...tamta może faktycznie bardziej zna się na toxo a niekoniecznie na położnictwie/ginekologii....

Uniuni, ale Ci dobrze, że czujesz się w ciąży piękna...zazdroszczę tego... ja nie mogę się nadziwić tylko nad zmianą w swoim wyglądzie jaka się dokonała w przeciągu tych kilku ledwie miesięcy... poza tym ograniczony wybór odzieży jaki jestem na siebie założyć doprowadza mnie do szału, więc prawie z domu nie wychodzę... Dziś idziemy w miasto spotkać się z ludźmi i juz od wczoraj myślę co mam ubrać, żeby wyglądać w miarę przyzwoicie - szczególnie, że teraz, w tym stanie, to wszędzie przyciągam wzrok, więc muszę mieć poczucie, że się dobrze czuję w tym co mam na sobie...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #667622 przez dorkiszon
O jej nie chodzi mi od dobór garderody do sytuacji tylko o wyciąganie najlepszych ubrań do kościoła , a normalnie chodzi ten ktoś jak szmaciarz. Miałam takiego sąsiada , bo już nie .zyje co normalnie przyszedł pokazać nam płaszcz jaki sobie kupił do kościoła.
Pozatym w tych krajach co wymieniłaś to wiem o co im chodzi, że niby Bóg się obrazi, bo zobaczy kogoś w krókich spodenkach i jego gołe kolano. Byłam w Grecji w klasztorze w meteorach jak ktoś był to wie, że mnisi każą tam wchodzić , albo w długich spódnicach, albo długich spodniach z szacunku do Boga czy coś.
Głupota niezła, ale to osobny temat. Nie ciągne tamatów religijnych, bo jak juz wiele razy pisałam nie wierzę w Boga. Nie z każdym można poruszac takie tematy, bo panuje wszechobecna ciemnota.
kamilka rozważę twoją propozycję, ale wcześniej też dużo pisali o wózkach i mi tez sie właśnie nudziło hahaha
Uni widziałam ten odcinek ładna patologia haha

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #667656 przez Nikaa
hmmm no właśnie w tym klasztorze chyba chodziło o dobór ubrania do okazji - bo przecież nie żądano chyba by ciuchy, które trzeba było tam założyć, były jakieś ekstra firmowe ? Jadąc w dane miejsce trzeba uszanować pewne zwyczaje nawet jeśli wydaje się to ciemnota głupota i w ogóle gardzi się tym - inna rada nie odwiedzać takich miejsc i już problem z głowy :) ;)
dorkiszonku a dlaczego nie przyczepisz się tych co chodzą w extra ciuchach na imprezy - po co zwykły t-shirt nie wystarczy? przecież też się lansują ? a jak się ubierają w eleganckie ciuchy na ślub i wesele - też lans? Patrząc w ten sposób to wszyscy non stop się lansujemy ;)
a zmieniając temat - dziewczyny, ze wasze dzieciaki też dziś są takie ruchliwe :) ? Mój Mikołaj dziś wypina się i wygina ile się da :D dziś poprałam jasne ciuszki dla Mikołaja :) muszę jeszcze ogarnąć te kolorowe hehe - jak widzicie ja daleko w tyle za Wami jestem jeśli chodzi o pranie i prasowanie ciuszków :):D
karolinkanice16 ale fajny bujaczek ( leżaczek?) - gdzie można znaleźć coś takiego? Pytam bo my narazie odpuściliśmy sobie te bujaczki w wersji siedzącej - jak nam powiedziała fizjoterapeutka na szkole rodzenia im mniej na początku dzidziuś jest w takich siedzących tym lepiej dla jego kręgosłupa

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #667674 przez Qltoorka
Jejku, jak Wy potraficie zmieniać temat - typowe baby, no :P Zaczyna się od wózków (ten temat dla ciężarnych jest zrozumiały) a potem, jakimś cudem, pojawia się do niczego prowadząca gadka o tym kto jak się ubiera do kościoła i co to o tym świadczy....
:laugh: Po prostu, kobiety...

Nikaa, tak, mój mały też strasznie się wypina...szczególnie dość bolesne jest to późnymi popołudniami i wieczorami. Ja już zapowiedziałam, że nie prowadzę samochodu, bo jak mnie czasem gdzieś znienacka kopnie to aż podskoczyć na krześle mi sie zdarzy...

11 lata 11 miesiąc temu #667675 przez karolinkanice16
Nikaa w Polsce to nie bardzo wiem, widziałam tylko na allegro, bo u mnie są w sklepach.

11 lata 11 miesiąc temu #667676 przez dorkiszon
Mnie jakos mdli nie wiem czemu napewno nie z jedzenia. Na siłe zjadłam obiad. Myślałam, że juz na tym etapie ciąży nie mdli.
Nikaa nie będę ci juz trzeci raz tłumaczyć o co chodzi, bo nie czaisz.

11 lata 11 miesiąc temu #667689 przez uniuni
Dorkiszon ja też tak myślałam, ale mnie łapią mdłości od jakichś 2tyg. Może mi klusek naciska na żołądek jakoś :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #667690 przez Nikaa
Qltoorka hihi no baby wiadomo :P:P zresztą w końcu jakoś udało się tu wyprodukować te ponad 1 000 stron :P:P prawda ? :):) no właśnie jak się tak przemieszcza ten nasz wypinacz mały zaczyna być to czasami bolesne - chyba zaczyna razem ze mną odczuwać, że miejsca coraz mniej
karolinkanice16 ahh to musimy się rozejrzeć czy tu też coś takiego uda się znaleźć - nawet nie wiedziałam, że takie cuda są dopóki nie wkleiłaś tego foto :)
dorkiszon wiem o co Tobie chodzi - nie tłumacz zrobiłam po prostu to samo co Ty tj. wyraziłam swoją opinię i niech każda z nas zostanie przy swojej :blink: :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #667695 przez karolinkanice16
mnie też mdli ;/ i mały rusza się co chwilkę. Nikaa jeśli nie znajdziesz w stacjonarkach to na pewno są na allegro widziałam jeszcze w kolorze brązowym

Podsyłam linka jakby któraś chciała :) :*

allegro.pl/listing/listing.php?string=ti...scope=category-82596

11 lata 11 miesiąc temu #667702 przez Qltoorka
O własnie, mnie też już coraz częściej mdli.... Czyli wracamy powoli do samopoczucia z I trymestru? Mnie dzis nawet zemdliło po wodzie z cytrynką....

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka