- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
oki i inne dzieczyny ja też miałam ten monitor oddechu tyle, że tak jak pisałam zwykły bez kamerki i niani. Teraz też kupuję na allegro coś ponad 300zł. Ale naprawdę polecam
Ja ubranka kupuję używane na allegro też i naprawdę za 70 zł to można ich dostać bardzo dużo w jednej paczce i firmowe. Ludzie śliczne ubranka wystawiają. Ja w ogóle jestem taka allegrowo-tablicowa, ale z przewagą allegro, bo jest lepsza wyszukiwarka. Wózek też tak zakupię i łóżeczko, ale w miarę w pobliżu miejsca zamieszkania, żeby najpierw pooglądać z trzy. Natomiast ten monitor to nowy kupię, bo jakoś tak obawiam się używanego.
monika widzę, że naprawdę nie tylko mnie się tak ciągnie z tym remontem. Ja miałam przerabiane 2 pokoje i kuchnię.
cortezia i Małopolanka już nie mogę się doczekać waszych wizyt i usg.
Ja 22 jadę z mężem do poradni i zapadnie decyzja kiedy zaczynamy leczenie, też jestem ciekawa, kiedy to będzie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Małopolanka faktycznie masz racje ja też ciągle wynajduje sobie zajęcia, żeby nie myśleć. Moi rodzice są w Chorwacji i jak tylko się dowiedzieli to moja mama codziennie wydzwania i bardzo to przeżywa, więc ja teraz obrałam drogę pocieszania jej, że wszytko z moją małą jest dobrze i dzięki temu własnie tak myślę

NatB jaki masz cudny brzuch, a z Ciebie taka chudzina jak z Małopolanki (chyba)

Okii super sprawa z tą nianią i monitorem oddechu, ja mam mieszkanie dwu pokojowe więc nie raczej nie będę kupowała monitor oddechu, a nianie już mam. Ale widziałam na allegro, że to drogi sprzęcior:) Również muszę wybrać się do second hand'ów i powybirać jeszcze jakieś ciuszki:)
Wielomama ja właśnie nie mogę się przemóc żeby kupić ciuszek na allegro boje się że te zdjęcia to oszukują, i chyba wole pójść do lumpa:) Ale już sama na allegro zamówiłam dwa ręczniczki z kapturkiem oraz termometr na podczerwień mierzący z daleka temp ciała, wody mleka:D Bo wyszło to o wiele taniej niż jakbym miała kupić w sklepie ta maluchów.
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Wielomamo: Właściwie to podczytuję Was od kilku dni. Po prostu jednego popołudnia nie wiedziałam co ze sobą zrobić i zasiadłam do komputera. Przeglądałam różne fora i w to się naprawdę wkręciłam, bo miła atmosfera tu panuje i tak niesamowicie się "związałyście", mimo że to przecież znajomość wirtualna. Nigdy wcześniej nie interesowało mnie wypowiadanie się w sieci, ale im bardziej się wczytywałam, tym większą ochotę miałam na to, żeby dołączyć do "Listopadówek" i dorzucić czasem swoje spostrzeżenia. Taka nagła potrzeba uzewnętrzniania się. Może to przez ciążę? Hehe!
Obecnie nie pracuję, bo przez ostatnie kilka miesięcy moje drogi krzyżowały się między Irlandią a Polską. Musiałam skończyć pisać pracę i ją obronić. Ale udało się. Uff! Nie chciałam niczego zostawiać na potem, więc pochłonęło mnie to bez reszty, zebrałam wszystkie siły i zadziałałam.

Czuję się dobrze. Yhm...Moje zęby pewnie buntują się przed taką odpowiedzią, bo zostały wystawione na ciężką próbę cukrową. Nie mogę opędzić się od słodyczy!!! Ale póki co dają radę. Jestem z nich dumna.
Skoro już się tak rozpisałam, od razu zadam pytanie. Czy Was też nawiedza czasem (mnie póki co dwa razy i ma nadzieję, że nigdy więcej) rwa kulszowa? Straszny ból prawej nogi i prawej części podbrzusza przy każdej próbie poruszenia się? Jakie macie na nią sposoby?
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
monia współczuje tej cukrzycy. Ja sprawdzam sobie tym glukometrem poziom cukru od czasu do czasu i wczoraj po obiadku norma przekroczona ;-( wiem że pewnie czasami że może tak zdarzyć i to wcale nie oznacza cukrzycy ale będę dalej to kontrolować w razie w. Dobrze że jestem ruchliwa więc staram się nie siedzieć po posiłku tylko gdzieś się przejść albo coś zrobić. To pomaga obniżyć cukier.
Cortezia rozumiem Twoją mamę. Ja moim rodzicom staram się jak tylko to możliwe przekazywać same dobre wiadomości i to nie tylko w sprawie ciąży ale i ogólnie. Na odległość człowiek bardziej chyba przeżywa i się zamartwia bo nie wie do końca jak sytuacja wygląda.
Kaśkus chyba żadna jeszcze nie miała rwy kulszowej ale może się myle. Współczuje Ci bo to musi być bolesne i uciążliwe.
Okii koniecznie pochwal się zakupami

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Małopolanka i Monia kurczę współczuję Wam tego cukru. Musicie mieć teraz silną wolę żeby powstrzymywać się od słodyczy. Mnie to czasem aż nosi żeby nie zjeść całej czekolady. ale też staram się w miarę możliwości ograniczać bo niestety po słodkim i ostrym mam makabryczną zgagę. Moja ciocia miała z pierwszym dzieckiem cukrzycę w ciąży - mieżyła cukier glukometrem i stosowała dietę. Pamiętam tylko że nie jadła cytrusów a miała na nie straszną ochotę i słodyczy. Poza tym wkręciła się w kotlety sojowe no i gotowane mięsko i ryby.W drugiej ciąży cukrzycy już nie miała.
kaśkuś to prawda, że to forum jest cudowne. Ja już tak się uzależniłam że nie mogę przeżyć jednego dnia żeby tu nie zajrzeć. A dziewczyny są kochane - zawsze pocieszą i dają pozytywną energię. A co do rwy kulszowej to niestety też z nią się nigdy nie spotkałam więc nie pomogę.
A o to w koncu Ja i moj Janio

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do tego curku to ja nie mam stwierdzonej cukrzycy ale dziwne jest że czasami glukometrem wychodzi mi w normie a czasem skacze. Nie wiem o co chodzi. Chyba moja trzustka bardzo się stara pracować normalnie ale momentami jest zbyt obciążona. Postaram się ograniczyć słodycze i zwracać uwagę na to co jem.
Wczoraj stasznie bolały mnie stopy i nogi. Dziwne bo nie ma upałów a czułam że puchną. Pije tylko więcej wody teraz i zastanawiam się czy to może przez to. Był moment że musiałam szybko usiąść z nogami w górze bo nie dałam rady stać tak bolało.Ból był okropny. Jakby rozpierające ciśnienie w żyłach.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Widocznie ciśnienie w żyłach było tak duże że coś pękło. Wieczorkiem było już lepiej. Zastanawiam się czy woda mi służy. W te upały tez piłam dużo wody może to był problem a nie pogoda już sama nie wiem.
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Małopolanko, współczuję Ci tych zawirowań z poziomem cukru. Tak samo jak Moni. Ograniczenie słodyczy i kontrola jedzenia, to chyba najlepszy pomysł. Ja sama martwię się, że złapie mnie cukrzyca. Czasami myślę o tym, że powinnam bardziej kontrolować się w tym, co jem. Problem polega na tym, że nie potrafię się zmobilizować...przede wszystkim do ograniczenia słodyczy. Czasami postanawiam np. że tego a tego dnia nie zjem nic słodkiego. I co z tego wychodzi? Jem dwa razy więcej! Cała nadzieja w organizmie. Oby tylko odpowiednio stabilizował poziom cukru.
Nie wiem, czy woda może mieć tak negatywny wpływ na organizm. Zawsze myślałam, że jest odwrotnie, że przynosi same korzyści. Małopolanko, może za bardzo się przemęczasz i powinnaś troszkę odpocząć, poleżeć z nogami wyżej niż reszta ciała a potem wybrać się na spokojny spacer? Może poprosisz męża o masaż nóg? Są do masażu takie specjalne balsamy, które sprawiają cudowne uczucie chłodu.

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
małopolankawoda w naszym stanie jest czymś bardzo pożytecznym. Mi lekarz na każdej wizycie mówi żebym nie ograniczała się z płynami i piła jak najwięcej. Najlepiej właśnie wody niegazowanej i tak też staram się robić. Czasem jak dużo pochodzę to też mi spuchną nogi. Straj się więcej odpoczywać tak jak pisała Ci Kaśkus i leż z nogi w górze. Wtedy jest lepiej. Poza tym polecam arbuza - ma duzo wody, więc zaspokaja pragnienie i szybko wydala się go z organizmu. A poza tym jest teraz na niego sezon i jest pyszniusi - mi czasem zaspokaja nawet chęć na słodkości.
Ale dziś zgrzeszyłam dziewczynki - pozwoliłam sobie na gigantyczną pizzę z szynką i serem i chyba idę zaparzyć rumianek bo brakuje mi miejsca na oddychanie:-(
- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
jakaś taka cisza u nas ,parę dziewczyn na krzyż pisze

Kasia085 też chudzinka z Ciebie śliczna fotka i brzusio :)JA TEŻ UWIELBIAM ARBUZY

Małopolanka jak już napisałam na FB śliczny pokoik

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Jeśli chodzi o wózek to mam taki mętlik że hoho z jednej strony cały czas najbardziej podoba mi się i wygląd i kolor tego x-landera x-move kolor europa widziałam dotykałam i jest fajny ,w miarę lekki, zgrabny, ale poczytałam opinie i ludzie piszą że jakieś tam elementy pękają

Kaśkus - dzisiaj Twoja 100-dniówka

Ja np od paru dni rano jak się budzę mam okropnie,strasznie- wysuszony nos tzn śluzówki tak ze dzisiaj myślałam ze się uduszę nie mogłam oddychać co oczywiście wpływa na to ze od razu głowa mnie boli - nie ważne ale podobno to normalne ze w 3 trymetrze znów występują mdłości i wysuszenie np śluzówek , Nie wiem czy wy też tak macie ale mało przyjemne to jest

A mi zaczął się 30 tydzień Łoł za 8-10 tyg pewnie niunio już będzie z nami- NIESAMOWITE

Dobrej nocki dziewczynki :*
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Małopolanka tak jak piszą dwie Kasie to woda jest dla nas bardzo ważna i jestem pewna że nie ona to powoduje. Ja mam bardzo podobnie, tylko
Ostatnio usłyszałam bardzo mądre słowa od babci mojego M. powiedział mi w prost, że kobiety które nie oszczędzają się w ciąży potem na starość bardzo tego żałują, a te co każą na siebie dmuchać i chuchać o wiele lepiej na tym wychodzą. I tu jest racja bo jak będą na świecie nasze pociechy to będzie taki
, że nie odpoczniemy później następny maluch ( niektóre z nas chcą mieć) i co i znowu w ciąży, ale już z malcem jednym przy boku. I tak do wychowania maluchów na samodzielne istoty nie będzie czasu na nic praca dzieci dom i obudzimy się w wieku 40-50 lat, słabe schorowane i tak na prawdę złe na cały świat. A to będzie nasza wina i tyle. TAKŻE APELUJE DBAJMY O SWOJE DOBRO:D
Oki jeśli na 90% to x-lander to nie zastanawiaj się, jeśli on Ci najbardziej podchodzi to nie ma co przekombinowywać

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do wody to też uważam że jest bardzo cenna tylko dziwnie czuje się opuchnięta jak ją piję. Na razie staram się pić na zmianę wodę i herbatki owocowe. Ostatnio też coraz częściej ciepłe mleko mi smakuje

Okii dopytaj się ile daja gwarancji na ten wózek. Ja osobiście nigdy nie widziałam x landera na żywo ale na zdjęciu prezentuje się świetnie. Oby te historie z pękaniem elementów to były jakieś pojedyncze przypadki.
Cortezia mądre słowa tylko kurcze jak to wprowadzić w życie haha moja energia jeszcze mi się nie skończyła więc ciężko mi wysiedzieć na miejscu

- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24
Gorla na 6 listopada z OM :)Dokładnie, jestem ze staraczek, choć w porównaniu do dziewczyn wcale długo się nie starałam.
Cortezia wszystko będzie dobrze z maleńką

NatB jak mi Ciebie Kochana szkoda, że się tak wszystko Ciebie łapie. No normalnie bezsensu!
Kaśkus witaj i rozgość się

Monika uuu współczuję Ci diety i kłucia codziennego. Jeszcze tylko jakieś trzy miesiące więc będzie dobrze

Kasia jaki brzuniooo słodki

Oki
Co do kopania mojego maleństwaa to wychodzi na to, że tęskniła za tatusiem bo tylko wróciłam do domu i harce odbywają się normalnie

Dzisiaj byłam na wizycie, 2kg do przodu przez 3 tyg a bałam się, że będzie więcej bo sobie pozwalałam

Dziękuję za pomoc w pytaniach

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kasia085 : obudziłam się z ogromną ochotą na arbuza. Muszę poprosić męża, żeby skoczył do sklepu po pracy, bo sama nie dam rady donieść tego olbrzyma do domu.

pani_p : jejku, ruchy bobasa to coś niesamowitego! Od początku ciąży nie mogłam się doczekać, kiedy nastąpi ten moment. Teraz, za każdym razem jak Adaś się ruszy, szaleję ze szczęścia. Nawet jeśli z powodu kopniaka cierpi mój pęcherz.

Dziewczyny, o co chodzi z tą tajną grupą na fb?
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dziewczyny te co nie są w naszej grupie na FB ogłaszam wszem i wobec mamy imiĘ dla naszej córeczki BIANKA

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-