- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
Gorla śliczne te Twoje królewny, a te oczki po prostu boskie.
natB dobrze że jesteś już w domku, a zakupy super. Dresik bomba. Póżniej wkleje Wam zdjęcie jaki dresik skompletowałam Jasiowi, a za chwilę jadę też na miasto polować na spioszki i kaftaniki, a przy okazji kupić dres mojemu siostrzeńcowi bo jest wyprzedaż u nas w sklepie. Pochwalę się czy coś zakupiłam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

W ogóle jak myślicie. Czekać z tym praniem aż dowiem się czy się przeprowadzamy czy mogę sobie to zrobić wcześniej i powkładać do reklamówek? bo tak sobie myślę, że to może być wtedy syzyfowa praca. Najbardziej to boję się, że nie zdążę...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Właśnie oglądam porody na TLC i jakoś przeraża mnie to wszystko, chyba czym bliżej tym to wszystko jest straszniejsze.
A o to skompletowany dresik i moje dzisiejsze zakupy:
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wracając do tematu wizyty to w szpitalu wygląda to tak że oni za każdym razem pytają czy ma się jakies niepokojące objawy. Ja przed ciążą miałam cytologie potem wszystkie wyniki miałam ok i nigdy nie zgłaszałam żadnych dolegliwości bo ich nie było. Ostatnio na wizycie zgłosiłam że raz czy dwa razy zauważyłam że tej wydzieliny jest więcej więc dla pewności zrobili mi wymaz i tak to wygląda więc zdziwiło mnie podejście tej lekarki bo co tylko weszłam kazała się rozbierać i na moje zdziwienie odpowiedziała że tu jestem źle prowadzona i ze teraz będzie wizyta "po polsku". Nie wytłumaczyła nic więcej że będzie sprawdzała szyjkę macicy czy sprawdzała czy nie ma infekcji. W trakcie badania też nie za dużo mówiła tylko coś mruczała pod nosem ale przytakiwała głową więc zorientowałam się że chyba wszystko ok. Ja lekko zdębiałam bo dawno już się nie spotkałam z tego typu zachowaniem wśród lekarza. Potem badanie USG na którym guzik było widać i ona się mnie pyta kiedy miałam ostatnie USG i czy wszystko było ok. Ja na to że w 20 tyg i wszystko było dobrze. Więc to tyle sama od siebie pewnie nic i tak nie byłaby w stanie zobaczyć na takim sprzęcie. Udało jej się zmierzyć kość udową obwód brzucha i głowy i z tego wyliczyła date porodu przybliżoną którą i tak kazała się nie sugerować. Płci nie potrafiła potwierdzić i komputer na samym końcu podał wagę dziecka. Wizyta 10 min i za to liczy sobie 100 e... dobra jest ... w każdym razie nigdy więcej mam nadzieję nie będę musiała korzystać z jej usług. Wczoraj wieczorem kłuł mnie dół brzucha co wcześniej się nie zdarzało. Ból był ostry przeszywający .Musiałam się położyć bo ciężko było chodzić. Trwało to ok godziny zanim usnęłam. Cały czas zastanawiałam się czy to po tej wizycie czy może dzidziuś zawędrował tak nisko i wbija mi jakieś szpile.
Co do ciuszków widzę że zakupy pełną para

Gorla śliczne masz córki!!
Pani P jestem prze szczęśliwa że Wam się udało. Mówiłam że mam przeczucie

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

A moja szwagierka nie dzwoniła, więc pewnie wyniki nie są zbyt dobre ach

... umówiłam się, że wieczorkiem do niej wpadnę
Coś dzisiaj pobolewają mnie zatoki, uszy i głowa, ale wiecie wzięłam 2 nospy forte i pomogło, a no i z 3 godz. kimy

No nic... wieczorem Wam napiszę, jak moje wyniki i jakie dostałam znowu leki... na prawdę już dosyć tabletkę, bo się zaczynam na nie uodparniać...
Małopolanka a wyniki wymazu wyszły u Ciebie dobre?
Pani_P jeszcze raz gratki

- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Trzymam kciuki żeby te choroby w końcu się od Ciebie odczepiły.
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Kasia no świetne te ciuszki .
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

I ja wróciłam od szwagierki... co do wyników, wymaz wyszedł w miarę ok, mam jeszcze jakąś bakterię w mniejszej ilości po poprzedniej infekcji, ale wyniki i tak wyszły o wiele lepsze

Najlepszy jest wypis ze szpitala

- oki222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Brunetka - zaglądaj tu częściej

Cortezja - Ciesze się , ze badania ok i z niunią wszystko dobrze a gdzie zdjęcia z 3d

Pani_P - Po pierwsze gratulacje z powodu kredytu , mam nadzieję że teraz już będzie z górki z resztą formalności.Teściami się nie przejmuj
Jeśli chodzi o targi to idź koniecznie jak masz taką możliwość ja byłam na nich w warszawie bilet chyba 15 zł a wróciłam z całą masą próbek , 2 butelkami, 2 smoczkami, pełno ilością ulotek i gazetek , dużo rzeczy mozna tam kupić, ogłaszają się lokalne szpitale, jest dużo fajnych wykładów , zapoznaj się wcześniej jaki jest program aaa i można było zrobić usg 3 d tylko jak ja byłam na drugi dzień to były już zapisy do końca dnia więc się nie załapałam. Ja dziś dostałam zaproszenie na targi pod koniec sierpnia Moje dziecko w warszawie więc też się przejadę.
Kaśkus- zawału bym dostała jak by mi tak zaczęło wyć

NatB - fajnie że już jesteś w domku , na pewno dużo Cię kosztował ten 2-dniowy pobyt w szpitalu, najważniejsze ,że wyniki masz dobre co do bakterii i moczu to chyba normalne jest to ze ciągle coś wychodzi ja tez tak mam i większość z nas.31 tydzień to zaraz się okarze,że będziemy mieć ten sam termin

Izaa- ja już pisałam wcześniej , proszę nie nakręcajmy się , najgorzej jak rodzi znajoma albo ktoś z rodziny i się nasłuchasz złych rzeczy. Ogólnie nie ma odwrotu już ,co ma być to będzie czasu nie cofniemy ;)i DAMY RADĘ

Gorla - Śliczne te Twoje córeczki takie laleczki NatB ma rację może teraz czas na synka ale byłby śliczniusi

Kasia085 - śliczne zakupki

A u mnie ostatnio dziwacznie tak jak napisała Pani_P też mam jakieś zawroty w dzień mogłabym spać parę razy a w nocy budzę się koło 24-1 i nie śpię po 3 godziny wtedy oczywiście mam multum rożnych myśli w większości tych złych. Te uderzenia gorąca i chłodu dziwaczne :/.
coraz bardziej mi ciężko niunio cały czas się wierci i coraz bardziej go czuje w dole.Pani_P pisałaś o praniu ubranek ja też kupiłam proszki i płyny bo chciałam to zrobić jak najszybciej ale chyba nie ma sensu i zrobię to na początku października tak samo z torbą do szpitala, powoli gromadzę rzeczy i spakuje ją gdzieś za miesiąc.
Dobrej nocki dziewczynki :*
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do dresiku był, ale cały granatowy, a spodenki czerwone sztruksowe osobno... powiem CI szczerze, że ta zieleń z szarym o wiele ładniej się prezentuję, ale to kwestia gustu

Dzisiaj jadę jeszcze raz na większe zakupy z mężem i teściową... w lidlu była promocja na proszki Lovela, co prawda mam płyn, ale jeden mi nie wystarczy, a cena wydaje mi się była dobra, bodajże 21 zł... u nas jest problem tego typu, że żebym mogła zacząć prać to muszę mieć komodę, żeby to włożyć... a, żeby była komoda musi być pokoik zrobiony, bo nie mam gdzie sobie jej wstawić... u kółko się zamyka

Ja mam co raz lepsze sny... dzisiaj śnił mi się Władek w koszu mojżesza, otulony otulaczkiem