- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
a tak P.S. Ale mi się podoba imię Waszego synka. Można fajnie zdrabniać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
No dziś mój żwawy chłopczyk urządził sobie dłuższą sjestę - chyba przez tą pogodę. Mamusi też się strasznie spać chce, a tu jeszcze muszę prasowanie wykonać. Padam dziś zupełnie.
- Brunetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cię córciu :)
Wiem, że sobie u Was grabię tą moją małą aktywnością. Pisanie ostatnio nie jest moją mocną stroną. Wczoraj miałam wizytę u swojego Pana doktora i w końcu moje maleństwo pokazało co ma między nóżkami

Kochane na 99% dziewuszka

Jutro mam zamiar pojechać odwiedzić szpital który wybrałam i zapisać się tam do szkoły rodzenia. Miałam rodzic w innym (w tym w którym pracuje mój ginekolog) ale zmieniłam zdanie gdy dowiedziałam się, że nie ma tam szans na znieczulenie (nawet gdybym chciała je wykupić).
natB oby Cię jak najszybciej wypisali. Trzymam kciuki

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Chcę Was zaprosić do naszego szalonego konkursu, w którym mamy do rozdania aż 70 nagród

Każda z Was znajdzie coś dla siebie i swoich maluchów - sprawdźcie same

Zapraszam, zapraszam, zapraszam

Szczegóły tutaj: wrolimamy.pl/konkurs-dwa-kolka-na-drugie-urodziny/
Powodzenia

- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Ja przez wczorajsze zabieganie i badania nic nie pisałam, coś na szybko skrobnęłam wieczorem na fb.
Miałam robioną morfologie krwi, badanie moczu i oczywiście naszą zmorę krzywą cukrową. Wyniki odebrałam tego samego dnia i wszystko jest ok tzn krzywa cukrowa po obciążeniu glukozy wyszła mi 123ml/dl, a przed 98ml/dl. W krwi więcej leukocytów i neutrocytów, ale jest to normalne w III trymestrze ciąży, a mocz no idealny:) Także bardzo mnie one cieszą

Brunetka bardzo się cieszymy, że do nas zaglądasz rób to częściej koniecznie jeśli dasz rade, oczywiście:) Co do imienia to my właśnie z M. wybraliśmy Biankę

NatB daj znać czy dziś już Cię puścili i czy wszystko z Tobą w porządku!!!
Małopolanka ty chyba dziś masz tą ważna wizytę więc również koniecznie daj znać co i jak!!!!
Miłego dnia mamusie a na FB wrzucę ostatnie fotki z sierpniowych zakupów, które między innymi porobiłam w lumpku i to szok za 30 zł bo Pani zeszła mi z ceny o 20 zł Dobra kobieta:)
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24
Dziękuję za miłe słowa

NatB i jak tam Kochana?
Brunetka gratuluję córeńki

Cortezia no i pięknie

Powiem Wam, że chyba wchodzę w ten etap gdzie już mój organizm nie nadąża... Coraz gorzej mi się śpi, budzę się w nocy, raz mi ciepło raz zimno, kości mnie bolą, i mała chyba dość urosła bo już mnie "uwiera" jej wielkość. Cholibka łatwo nie będzie. No i zaczynam mieć stresa czy my ze wszystkim zdążymy... czekamy znowu na decyzje z banków i normalnie już jak na szpilkach siedzę bo chciałabym wiedzieć na co się nastawić...
Aaaaa! i dziś zaczynam 30tydz! O rany!

I jeszcze jedno

Szczegóły: motherandbaby.pl/program-targow
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Cortezia bardzo się cieszę że badania tak dobrze Ci wyszły.Ja dzisiaj mam wizytę o 13.30. Trochę się obawiam tej lekarki bo słyszałam już gdzieś to nazwisko chyba w jakimś nieprzyjemnym kontekście. Tutaj ludzie nie mają dobrego zdania o polskich specjalistach. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Wyboru za dużego nie mam bo to jedyna polska lekarka jaka tutaj przyjmuje na razie.
Pani P zdążycie ze wszystkim na pewno

Mam nadzieję że dostaniecie pozytywną opinię z banku. Myślę że tym razem się uda.
Brunetka chyba dobrze że zdecydowałaś się na zmianę szpitala. Dziwne że nie dają znieczulenia nawet za dopłatą. Co do imienia to ciężko mi doradzić bo wszystkie mi się podobają ;-)ja osobiście Amelek nie znam tak dużo. Tu gdzie ja mieszkam króluje już od jakiegoś czasu Julka

Izaa fajnie że nas odwiedziłaś

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Brunetka z tego, co zauważyłam, w Polsce faktycznie dużo Amelek. Nawet jestem chrzestną jednej. Pamiętam, jak kiedyś wyszłam z małą Amelką na spacerek, a obok przeszła kobieta z wózkiem i tam też była Amelka. Babka powiedziała, że na osiedlu jeszcze przynajmniej ze trzy Amelie są.

pani_p ech, te banki... Trzeba być dobrej myśli!
małopolanka trzymam kciuki za Ciebie i Kamila. Na pewno wizyta będzie udana.
A teraz coś z życia Kasi. Zostałam dziś obudzona w bardzo drastyczny sposób. Przed 5 rano włączył się alarm przeciwpożarowy! Szybko zerwałam się na nogi i podskoczyłam do okna, żeby zobaczyć, gdzie to tak wyje, ale nic nie było widać. Patrzę na mojego M., a ten śpi snem kamiennym. Chciałam skoczyć do łazienki i wtedy zrozumiałam, że to u nas w mieszkaniu tak wyje! Szybko obudziłam śpiocha i powiedziałam, żeby sprawdził, co się dzieje. Alarm faktycznie huczał pełną parą, ale pożaru brak. Dlaczego się włączył? Tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie.
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

A ja też jestem na gospodarce

ciężko was doczytać kilka dni nie zagladałam i masz .. kupę stron do nadrobienie

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
natB czekamy na Ciebie
kaśkusto niezłą miałaś pobudkę. A twój mąż faktycznie niezły śpioch że się nie obudził. Coś czuję że jak maleństwo będzie na świecie to będziesz skazana na wstawanie - mąż nie usłyszy. Mój jest podobny - czasem muszę go aż walnąć żeby się obudził. Także chyba nie zrobią nam niespodzianki i nie podadzą płaczącego dziecka:-)
Cortezia cieszę się strasznie z Twoich wyników. Zdrowe dziewczyny jesteście. Jutro jak dobrze pamiętam masz wizytę więc oczywiście mocno trzymam kciuki.
paniP ja też jakoś zaczynam odczuwać ten ostatni trymestr. Mam jakby mniej siły, chce mi się wiecej spać i do tego bolą mnie żebra. W nocy też ciągle się przykrywam i odkrywam. W końcu dziś się przebudziłam i zaczęłam rozmyślać i zaczęły mnie jakieś problematyczne pytania dopadać - i oczywiście później nie mogłam zasnąć. Już bym chciała mieć w domku Jasia

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Malopolanka, dzieki za otuche, juz sie uspokoilam!
Dziewczyny, moja szwagierka dzis w nocy zaczela rodzic. pomalu kapaly jej wody plodowe. o 12 jak rozwarcie sie powiekszy miala isc na porodówke, bo do tej pory lezala na patologii. pisala ze cytuje "przezajebiscie " boli. przerazila mnie

- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4

Pani P wiesz co ja już w nocy mam to samo jest coraz gorzej budzę się 3-5 razy na noc chodzę ciągle sikać, pić mi się chce, jak się przewracam z boku na bok to się cała budzę, bo jak się za szybko przewrócę to Bianka reaguje silnym kopniakiem dając znać, że jej się takie wygibasy nie podobają. Więc każdy przewrót to niezła zabawa:D Bolą mnie stopy i puchną paskudnie jak ubieram pełne buty więc chodzę tylko w klapkach. Także Cię rozumiem i martwi mnie to, że to jeszcze 3 miesiące, a już tak się fatalnie czuje;/. Jeszcze tylko napomknę, że bardzo ładnie wyglądałaś na ślubie i świetna sukienka:)
Gorla ja Cię rozumiem kobiecie ciężko jest mieszkać z własną teściową no chyba, że to jakaś fantastyczna kobieta, którą trzeba ze świecą szukać

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

MEEEGA się stęskniłam za swoim mężem, jak dobrze, że go mam ufff

Gorla to się rozumiemy, chociaż ja w sumie w miarę się przyzwyczaiłam do życia na gospodarce, ale czasem bywa ciężko, ale to tak jest w sumie chyba wszędzie

Ja też bardzo bym chciała iść potem gdzieś do pracy, ale wiem, że na razie nie mam, co o tym marzyć... zobaczymy, jak nasza sytuacja będzie kiedyś wyglądała... na razie mogę sobie pozwolić na poświęcenie się w 100% Władkowki

W szpitalu, jak leżałam to wszystkie Sławka siostry dzwoniły i się pytały, jak mi

Kaśkus mój mąż ma tak samo, śpi, jak zabity... nawet, jak go czasem obudzę i coś mu powiem, że ma zrobić to mówi ,,yhm" i idzie dalej spać

Cortezia kochana kiedy Ty masz te ważne badania? 3mam KCIUKI BARDZO MOCNOOOOO
Obciążenie glukozą u mnie również do przeżycia, ale położyli mnie potem na ktg i pod koniec miałam dosyć... musiała odczekać 2 h, a nie tak, jak część z Was godzinę... w sumie nie wiem, czy miała większą dawkę, czy mniejszą...
Zakupki pierwsza klasa

Pani_P mnie takie dolegliwości trzymają już z 2-3 tygodnie, źle mi się śpi... plecy bolą, kości bolą... wstaję, co 2-3 h siusiu... jedyną nie fajną sprawą jest, co jakiś czas spinający się brzuch, ale mam na to tabletki, więc jest lepiej

...już jest co raz bliżej niż dalej

Brunetka Twoja ,,kruszynka" to nie taka kruszynka

Izaa 3mam mocno kciuki za Twoją szwagierkę... da radę

A ja po powrocie wzięłam się za pranie i sprzątanie kuchni, bo ,,syf" jaki w niej panuje doprowadza mnie do szału :/... już się nie mogę doczekać, jak zrobimy remont...
No i Mama kupiła mi torbę dla Władka, taką samą, jak Ty masz Cortezia

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153