- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

dam Wam tutaj link który znalazłam żeby odczytac pomiary usg bardzo fajnie opisane może którejś się przyda
40tygodni.pl/Category/015/2,38963,Moze-s...oty-z-USG-ciazy.html
aha skorzystałam tez z siatki centylowej którą dodała Cortezia i wychodzi że moje dziecko ma 50 centyli
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
malopolanka, dzidzius zdrowy- cudownie !!!!
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
A co do charakterności Mai

cortezia nie stesuj sie ułozeniem , bo mała ma czas na to, srednio w pierwszej ciążyok 32 tyg. ustawia sie główkowo

Małopolanka szkoła rodzenia fajna sprawa, ale jak masz zasuwac taki kawał , to masz racje, lepiej se darować
kasia ten monitor oddechu to podobna niepotrzebny wydatek, jak bedziesz kupowac nianię patrz czy ma system DECT, wcześniej miałam baby ono i fisher price to szumiało. Teraz kupiliśmy z firmy NUK i rewelacja
Pani to tak jak ja , z OM miałam na 6 listopada a potem z usg przesunał mi gin na 31 pazdz. , ale urodziłam tzn, wywołali mi 5 listopada, ze względu na pępowinę dwunaczyniowa i na całe szczęscie , bo jak poszłam na pordowke to sie okazało, ze mamm mało wód
Dziewczyny bedziecie rodzić z mężulami ?

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Aaa no i biustonosze do karmienia za chyba 25 zł.

Napiszę Wam później, czy i co upolowałam

Buuuziaki

Małopolanka to Ci się trafiła Pani doktor, ale moja też robi na każdej wizycie badanie ginekologiczne, jakoś trzeba sprawdzić, czy z szyjką jest ok

A Twój Kamilek już też ładnie z wagą wygląda... pamiętaj to, że Ty będziesz jadła więcej to nie znaczy, że przejdzie na synusia

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Milego dnia!
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
NatB ja już ciuszki sobie odpuszczam:) A o biustonoszach pisałam na FB ja muszę mieć fiszbiny:) Chyba że może jeden do spania sobie taki kupie, hmmm nie no dobra podjadę do tego Lidla:) Fajnie że już jesteście w domku z Władkiem i z tą wagą to może się okazać że wcale nie taki klopsik jak Ci się wydaje:)
Małopolanka też jestem zdziwiona, że nigdy nie miałaś badania ginekologicznego ,ale może w Anglii to zupełnie inaczej jest, sama pisałaś że pytają na samym początku czy w ogóle chcesz dziecka, tutaj nikt Cię o takie rzeczy nie pyta. Co do tej Pani doktor to mnie to wszytko szokuje, coraz bardziej jak może tak być, że kobieta po pierwsze jest taka niemiła w obyciu i na dodatek jest polką, później właśnie tak jest że tacy ludzie robią opinie naszemu kraju bez sensu negatywną, jakby nie mogła być miła wyrozumiała i brać mniej. Achhhhh... Najważniejsze, że z Kamilem wszystko ok:)
Izaa gratulacje dla Twojej szwagierki:) Ja tez mam już stracha w nocy zasnąć nie mogłam bo wkręciłam sobie jakąś fazę;/;/;/ Co do tych maszyn które mierzą nam dzieci. Ja też nie bardzo w nie wierze.
Ufff no to dzisiaj nadszedł dzień lekarzy idę na 15.20 na pierwsze USG u tego specjalisty, a później do swojego ginekologa na 17.00.
- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kurcze wymiękam z karmieniem

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wróciłam już z Lidla, więc tak załączam zdjęcie dresika bardzo fajne kolory, jak dla chłopca, ale znowu było więcej ładniejszych rzeczy dla dziewczynek... co do biustonoszy były z fiszbiną i usztywniane, aczkolwiek duże rozmiary, albo hmmm może ja mam mały biust

Dresik nie jest gruby, ale i tak jakościowo, jak za 24,99 zł. bardzo ładny

No i najważniejsza wiadomość

oto nowe spanko dla mojego Władka

Izaa gratuluję zostania ciocią

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wstrętna może ze mnie przyszła Mama, ale na prawdę nie wiem... tak mam

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

I nasze bobaski będą takie duże za rok... a Majusia ma piękne oczka

Gratuluję ślicznych córeczek... no to brakuje tylko synka

- Izaa.
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
natB wlasnie na ten dresik poluje, ale dopiero po 18 bede mogla pojechac jak maz wroci z pracy. ciekawe czy jeszcze beda. Fajny taki na wiosne. w koncu chyba sie doczekamy tej wiosny z naszymi pociechami i dlugich spacerow:)
A moja szwagierka zamiast cieszyc sie ze zdrowego synka to rozpisuje sie jak to bylo okropnie i zle i bol i krzyk i wycie.... ble ble ble. wiem ze to boli, ale najwazniejsze jest przeciez ze dzieciatko zdrowe !!!!! a ona ani slowa o dziecku tylko o tym strasznym dla niej przezyciu. kurcze moglaby mi tego oszczedzic, przeciez mnie tez to czeka.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

No! Kaśkus miałaś pobudkę, że hej! nie zazdroszczę

Izaa no będzie bolało, oj będzie. No, ale co zrobić, jak weszło to musi wyjść hehe. Gdybyśmy nie były w stanie tego wytrzymać to nie byłybyśmy teraz w ciąży

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Się wygadałam

Małopolanka no szkoda, że tak ta wizyta wyglądała. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, ale rozumiem Cię, że chciałaś się dowiedzieć więcej.
Gorla o widzisz jak się złożyło

NatB haha jasnowidzka

Cortezia trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści

NatB ja też mam zamiar minimum 6 miesięcy a tak maksymalnie to koło 8 już odstawiać, zobaczymy czy się uda. Czytałam, że najwazniejsze jest te 6 miesięcy żeby karmić piersią. No ja jakoś nie czuję się zła ze względu na to, że nie chcę dłużej karmić. Uważam, że każda mama ma prawo postąpić wg siebie. Może mi się zmieni jak już tego zasmakuję, nie wiem, ale na dzień dzisiejszy taki jest plan

Gorla córeczki masz śliczne, ja je chyba już widziałam na staraczkach

Wczoraj umówiłam się z położną na sobotę i idziemy na oddział w ramach szkoły rodzenia. Do dalszych spotkań się dogadamy. Fajnie bo chyba takie indywidualne te zajęcia z nią będziemy mięli