BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 8 miesiąc temu #731916 przez agnieszkazst
Pani_p suuuuper że mogłaś byc na tych targach... Co prawda ścisk pewnie nie ziemski ale i tak sporo człowiek zobaczy i się dowie czegoś interesującego ;) no i gadżety na pewno też cieszą :)

Nat zakupki super, już pewnie Ci się w komodę nie mieszczą :D ale to dobrze że już to ogarnęłaś wszystko. I tak jak pisałaś, i co wspominała Kasia - zgadzam się w 100%. Bądź dzielna w tych niełatwych sytuacjach.

Kasia085 piękny aromat z Twego domku unosi się w powietrzu... :) ach na pewno pyyycha to wszystko :)

Ja też dziś byłam na wizycie kontrolnej, ważę 82,5kg :D także jedzonko mi służy :D dostałam skierowanie na morfologie i mocz, już dawno nie miałam i trzeba sprawdzic czy wszystko ok. Jak wracałam do domku to taki skurcz mnie złapał w stopie że szok ;) i pierwsze co po powrocie do domku to dawka magnezu, muszę o to więcej dbac.

Pięknego dnia Kochane!! :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #731963 przez wielomama
Mam oliwkowy wózeczek
tablica.pl/oferta/wozek-tako-jumper-x-ID3sBKB.html#e1026a5368
Powiem tak...liczyłam na troszkę lepszy stan, bo jednak gdzieniegdzie są otarcia i lekkie plamki. Cały wózek mega pachnie proszkiem i płynem, więc próbowali wszystko sprać. Ogólnie kolor intensywny nie sprany. Kwota 450zł, osłonka na nóżki do spacerówki i na górę gondoli. Niestety nie ma osłonki do fotelika. Dodatkowo dostałam folię przeciwdeszczową i śpiworek bardzo gruby tak do pół roczku. Mam jeszcze dostać przewijak i paczkę ciuszków gratis po maleńkiej córeczce od jej szwagierki. Chciała dać wanienkę, ale ja niestety teraz zakupię z odpływem, ponieważ będzie tak wygodniej dla mnie, bo małą będę kąpała w pokoju.
O 19.00 idę odebrać łóżeczko a w przyszłym tygodniu kupuję monitor oddechu.

11 lata 8 miesiąc temu #731979 przez kaśkus
No piękne te wszystkie Wasze rzeczy, wózki, ubranka, smoczki. Do listopada czas zleci piorunem, więc nie dziwię się, że każda z nas czuje potrzebę, aby przygotować dla maluszków wszystko co najlepsze. :) Ja też jestem do przodu z wyprawką, choć jeszcze tyle do kupienia. Ważne, że uciekłam z martwego punktu, kiedy nie wiedziałam, za co się w ogóle wziąć. Niedługo wrzucę na fb jakieś zdjęcia.

Dzięki Małopolanka za info. Muszę się rozejrzeć w okolicy za tym żelem do prania.
Poza tym...miałaś rację, że położne w szpitalach są często bardziej pomocne niż lekarze. Miałam dziś w swoim szpitalu spotkanie z położną właśnie. Mówię Wam, złota kobieta. Poświęciła mi bardzo dużo czasu, rozwiała wszelkie wątpliwości i zrobiła podstawowe badania - pomiar brzucha, mocz, bicie serduszka maluszka itd. itp. Mówiłam jej o moich obawach co do anemii, więc od razu wysłała mnie na pobieranie krwi. Najlepsze jest to, że opowiedziałam jej o tym, jak bardzo bym chciała zapisać się do szkoły rodzenia, ale kłopot z wolnym czasem (w przypadku mojego M.) no i boję się, że mój angielski nie jest dostatecznie dobry na te wszystkie terminy medyczne. :D I wiecie, co mi zaproponowała?! Że poprowadzi dla mnie zajęcia indywidualne. Jupi! Już mnie wcisnęła w kalendarz, więc cieszę się jak dziecko.

Wracając do laktatora...ja też poczekam z tym do czasu porodu. Choć wydaje mi się, że jeśli będę miała predyspozycje :D do karmienia piersią, to zakup tego sprzętu będzie konieczny ze względu na pracę właśnie.

Pozdrawiam Was ciepło i udanej reszty dnia!

11 lata 8 miesiąc temu #732084 przez małopolanka
Czy ja naprawdę myślałam że pakowanie torby dla dziecka będzie proste? Chyba tak bo przecież wszystko mam wyprane i poprasowane dopiero po opróżnieniu szuflad dotarło do mnie że wcale łatwo nie będzie. Nawet nie chce wam pokazywać mojej torby do szpitala bo też jest wesoło haha

no nic dzisiaj nici z pakowania ale za to musze się wziąć za segregacje bo mój mąż się w życiu w tym nie odnajdzie jak będzie trzeba coś dowieźć do szpitala. Muszę porozdzielać te ciuszki i podpisać gdzie co jest.

Przydałyby się rady jakiejś cioci która tu rodziła bo nie wiem czy takie rzeczy jak ręczniki kąpielowe, kocyki,pieluchy tetrowe, śliniaki, śpiworek do spania czy ja to wszystko mam brać? Jak tak to potrzebna będzie chyba trzecia torba...haha bo jeszcze przecież są pieluchy waciki do przemywania pupy,kosmetyki. Może wstrzymam się i poczekam na Was będzie łatwiej haha
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #732148 przez wielomama
Małopolanka dlatego ja współczuję tego, że musisz zabierać te rzeczy do szpitala, bo według mnie jest to tylko utrudnienie do kobiety, która dopiero co urodziła. Albo na przykład kobiety do której do szpitala nie ma kto przyjść. Szpital powinien dać i już, to samo z kosmetykami.

11 lata 8 miesiąc temu #732176 przez suzi001
O kurde :o aż tyle tego jest :D swoją droga chyba jesteś najszybsza :Zd ja jeszcze wszystkich rzeczy nie mam :D ale dopiero po przeprowadzce to ogarnę :) podziwiam cie malopolanka :D teraz tylko czekać sobie na dzidziusia :D

11 lata 8 miesiąc temu #732202 przez kaśkus
Łał! Małopolanka, naprawdę aż tyle rzeczy jest potrzebne? :D Jestem przerażona. Gdzie ja to wszystko upchnę. Hehe...

11 lata 8 miesiąc temu #732259 przez cortezia
Hey mamusie:) Jak miło was czytać, poprawiacie mi humor i dzięki wam skupiam się na małej i na was:)

Małopolanka wydaje mi się że tego wszystkiego na pewno nie potrzebujesz do szpitala. Może wiesz ogranicz sobie te rzeczy a resztę połóż w jakimś widocznym miejscu i zaznacz to mężowi że jakby co ma szukać tutaj i stąd brać. Tak mi się wydaje najrozsądniej, daj się wykazać mężowi :) A co do zdjęcia dużo tego, ale jakby każda z nas tak pomyślała i zrobią zdjęcie to pewnie każdej by tak wyszło:) Zawsze jak się widzi to tak poukładane jak u Ciebie Małopolanko to człowiek nie dowierza, że aż tyle już się ma:)

Kaśkuś ja jeszcze nie gratulowałam obrony pracy, więc teraz GRATULUJE:) Pochwal się koniecznie zakupami co już udało Ci się wyrwać dla malucha:)

Wielomama ten wózek no jakoś idealnie pasuje mi do Ciebie te kolory jakoś tak myślę że zielony to idealny kolor pod Ciebie i pod Oliwie:) Mam nadzieję, że zdrowotnie już lepiej z tymi nogami. Pamięta więcej odpoczywaj!! Co do męża mam nadzieję, że wszytko jakoś am się to rozsądnie i dobrze poukłada z tym leczeniem. Nie wiem szczerze czy lepiej po porodzie czy przed no nie wiem są plusy i minusy z tej strony jak i z tej.

NatB noooo kochana Ty to się chyba rzuciłaś na ten sklep:) Widziałam wanienka już jest:) Motyw marynarski RZĄDZI!!!!! Odciągacie mnie kobiety od myślenia i od złości jaką w sobie mam uwielbiam patrzeć co nakupowałyście jak wyglądacie z brzuszkami, co tam chcecie kupić:) Bardzo mi się podobają te karuzele na łóżeczko, ale moja mama posiała panikę i powiedziała mi że muszą być to regularne kształty melodia bardzo spokojna i bardzo wolno ruszać lub na początku w ogóle jej nie włączać bo za szybkie kręcenie i za wiele kształtów może spowodować u dziecka strita. Nie wiem czy to prawda. Ale i tak nasłuchałam się za dziesięciu na ten temat i mam łeb jak sklep.

Teraz troszkę o mnie muszę się wyżalić i pochwaliś. Najpier zaczne od pozytywów.Zrobiłam przetwory mam 10 słoiczków dżemów z brzoskiwni, i 5 słoiczków powiedeł i dżemów śliwkowych też 5 słoiczków. Dzisiaj robie leczo do słoików:) Mniami:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ŻYCZĘ WAM MIŁEGO DNIA A SOBIE DUŻO CIERPLIWOŚCI!!!

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732301 przez pani_p
Hejo :)

Kasia fiu fiu :D tak to ja nie miałam ;) mnie to po kropelce czasem coś poleci ;)

Małopolanka ja nie wiem czy te kosmetyki z nivei są dobre, także nie pomogę. Z tym pakowaniem to rzeczywiście masakra. Ja nie mam pojęcia jak to ogarnę hehe :D Siedzę jak na szpilach bo też chcę już szykować a muszę czekać na przeprowadzkę bo teraz to nie ma sensu...buuu no i muszę się zorientować co do tego mojego szpitala trzeba wziąć.

Wielomama ładnie się prezentuje ten wózeczek. Kolorki mi się podobają i te aplikacje serduszkowe ciekawe, nie widziałam nigdzie takich :S Oby się teraz ładnie sprawował :)

Kaśkus no widzisz! Czasem wystarczy zapytać a jak człowiek z sercem to się poświęci. Super, że będziesz miała te zajęcia, myślę, że dla pierworódek to jest bardzo przydatne bo trochę rozświetla w głowie :)

Cortezia No to Tobie też zazdraszczam przetworów. Uwielbiam, ale ja to się nie nadaję do tego. Może jak już dzieci na świecie będą to złapię bakcyla na robienie przetworów a tak to nie mam chęci i nawet nie wiem czy potrafię :D hehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Idę zrobić zdj tego co uzbierałam na targach bo jak nie zepne dupska to nigdy Wam nie pokażę :D

No i tak to wygląda. Te wkładki laktacyjne to sama sobie kupiłam :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #732330 przez kaśkus
Cortezia, dziękuję za gratulacje. ;) Masz szczęście, że mieszkam daleko od Ciebie, bo wkradłabym się do Twojej spiżarki i wszystkie te dżemy i inne smakowitości wtrąbiła. Haha.

pani_p ...łał, dużo tego udało Ci się zebrać na targach. Jestem pod wrażeniem. :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732334 przez natB
Pani_P jakie UDANE łowy :):)

Dzisiaj do mnie przyszła paczuszka z próbkami Johnson :)...

Kaskus super Ci się udało z tą położną :)... myślę, że jak będziesz miała z nią indywidualne spotkania to przekaże Ci dużo więcej cennych rad :):)

Małopolanka jak cudownie wyglądają te ciuszki :)... ja na razie wszystkie mam schowane, czekamy na wyprowadzkę Sławka siostry i ruszamy mam nadzieję z kopyta, kupimy komodę, będę mogła sobie na spokojnie wszystko poprać i pochować :)

A ja dzisiaj i wczoraj miałam dość kiepskie dni, bo wczoraj wieczorem zwymiotowałam i padłam z bólem brzucha na łóżko, w nocy wzięłam 2 nospy, a dzisiaj rano znowu zwymiotowałam :(... w dodatku mały mi się nie ruszał, ale powoli nadrabia zaległości..

na 16:00 mamy wizytę :) zobaczymy, czego nowego się dowiem :)

Idę na murzynka z gruszkami, bo szwagierka upiekła... później nadrobię resztę wpisów :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #732343 przez oki222
Hej Kochane

Ale się rozpisałyście,wszystko przeczytałam ale wieczorkiem się odniosę do Waszych postów bo teraz lecę do miasta TRZYMAJCIEEEEEE KCIUKIIIIII założyłam sobie kupić dziś wyprawkę do szpitala i ogólnie dla mnie CZYLI staniki,koszule, majciochy ,podkłady i takie tam, najgorzej będzie z tym pierwszym bo mam duży rozmiar więc pewnie się nachodzę ale mam nadzieję że coś znajdę.
Wieczorkiem się melduję
Buziaki

11 lata 8 miesiąc temu #732453 przez pani_p
Oki powodzenia na zakupach :D

a ja sobie przeglądałam tablice.pl i umówiłam na jutro na oglądanie łóżeczka i wóżka bo akurat wpadły mi w oko a jak będą w dobrym stanie to po co przepłacać?:D hihi jaram się :D

NatB kurka jak mi Ciebie szkoda, no masakra, powiedz koniecznie doktórce o tym. Trzymam kciuki za wizytę:)

A ja jadę po południu do koleżanki na pogaduchy :)

Buziole :)

11 lata 8 miesiąc temu #732459 przez kasia085
pani p ale fajne rzeczy nazbierałaś. Juz nie mogę się doczekać weekendu żeby wybrać się na te targi u nas. Mam nadzieję że też nazbieram małą wyprawkę:-)
wielomama wózeczek bardzo ładny. Nawet mam bardzo podobne kolory. Tylko mój jeszcze w praniu, więc póki co nim się nie pochwalę.
natB ty bidulko. Jak mi Ciebie szkoda z tymi wymiotami. Moja siostra też mówiła ostatnio że w ostatnim trymestrze wymiotowała. Ale wg. niej było spowodowane to tym że się nie oszczędzała za bardzo i np. jeździła jeszcze do pracy.

A teraz coś o mnie. Wczoraj odebrałam wyniki. Toxo ok - wynik ujemny, krew też ok - żadnych niedoborów. Natomiast w moczu wyszły mi leukocyty w liczbie 10-15 w polu widzenia i erytrocyty od 3 do 5 w polu widzenia. Wszystko inne ok, bakterii brak. Ciekawa jestem co to znaczy. Jak miałyście infekcje to też te leukocyty Wam wychodziły w moczu?

11 lata 8 miesiąc temu #732469 przez kasia085
Małopolanka a co do pakowania torby to znalazłam ostatnio fajną listę do szpitala dla dziecka i chyba nią się zasugeruję:
- 3-4 bawełniane body lub koszulki
- 3-4 pajacyki rozpinane w kroku
- 3-4 kaftaniki
- 3-4 pary śpioszków
- bawełniany kocyk
- rożek
- 3-4 pieluchy tetrowe
- 2 bawełniane czapeczki
- 2 pary rękawiczek niedrapek
- 2 pary skarpetek
- ok. 20 jednorazowych pieluch w najmniejszym rozmiarze
- ręcznik kąpielowy z kapturkiem
- mydło
- opakowanie chusteczek nawilżających
- krem do smarowania pupy
U mnie w szpitalu też trzeba mieć swoje rzeczy i ja chyba wezmę mniej więcej takie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka