- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Psotka myślę podobnie jak dziewczyny. Jeśli chcesz nabyć laktator, to najlepiej ze sklepu. Wiadomo, że to sporo pieniędzy, ale przynajmniej jesteś spokojna o siebie i dzieciątko.
wielomama trzymam kciuki, żeby z wózkiem wszystko się udało!
Aaaaa.....dzięki za gratulacje!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Ja oczywiście nocka nieprzespana

Co do postów... starałam się Was nadrobić, ale skrobiecie i skrobiecie

Psotka widzę, że tydzień się udał

Wczoraj byliśmy na konkretnych zakupach dla małego... kupiliśmy m.in. otulaczek

Aaaa w smyku udało nam się trafić super promocje spodenki jeans na podszewce za 15 zł.

Oki nono pradziadkowie bardzo się postarali, cudownie mieć taką rodzinę

Co do laktatorów... hmmm kupujecie już dziewczynki? ja się skuszę na Lovi, bo dużo o nim czytałam i cena ok. 299 zł. (elektryczny), ale to dopiero po porodzie... bo wyjdzie w praniu, czy będę karmiła, czy nie... NO i nowy, jakoś za używanym hmmm nie jestem

Co do karmienia mam do Was pytanie, musiałabym się w razie wu zaopatrzyć w mleko, bo z tym karmieniem nie wiem, co będzie... i myślałyście już jakie kupić?
Albo Mamy, które karmiły z butli... jakie mleko używałyście? Ja zastanawiam się na puszką Bebilonu, najzwyklejsze i najprostsze

Psotka widzę, że te targi to troszkę porażka, ja się obawiam, co będzie w październiku w Poznaniu i co raz bardziej się zastanawiam, czy w tym tłumie ogarnę to wszystko, tym bardziej przy samej końcówce ciąży... a oprócz tego, że się nasłuchałaś ,,opowieści" było warto pójść?
Dziewczynki piękne zdjęcia na fb

Kaśkus gratuluję obrony

A jak Wasze wizyta? Która, kiedy ma?... bo ja właśnie zdałam sobie sprawę, że mam JUTRO

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ale mam dobry sposób, który ostatnio usłyszałam... jeśli, któraś z Was skusi się na coś ciężkostrawnego, tak jak ja

Psotka może faktycznie urodzę wcześniej, oby nie za wcześnie i nie za późno

Zaczynam 30 tydzień

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
ja byłam zrobić dziś wyniki jutro wizyta
Mój skończył kuchnie więc z mała już prawie ją skończyliśmy sprzątać tylko mąż musi nam umyć podłogę he
co tyczy się karmienia to ja przy małej bardzo krótko karmiłam piersią ok 2 tyg bo zachorowałam i musiałam ją odstawić a podawałam jej mleko bebiko i powiem że byłam zadowolona znajoma lekarka mi poradziła dla dziecka. Zastanawiam się jak teraz będzie z karmieniem powiem wam że się obawiam strasznie tego jak całego porodu

Moja już od września do przedszkola i dodatkowo chodzi do szkoły tanca ludowego i znowu zajęcia 2 razy w tyg środę i sobotę.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24

Jak zwykle muszę nadrabiać po weekendzie

więc tak, w sobotę byliśmy na tych targach i ogólnie rzecz biorąc było fajnie. Niestety nie załapałam się na usg 4D (nie wiem jakim sposobem to zapisywali, że po kilku osobach już nie było miejsc), ale za to miałam krótkie KTG i słuchałam serduszka naszej córeńki

W sobotę tez byliśmy na szkole rodzenia, spotkanie miało miejsce w salce, w szpitalu, na porodówce i miałam "przyjemność" słyszeć krzyk kobiety rodzącej

Agnieszka fajny ten śpiworek do wózka :)za łóżeczkami się rozglądam i narazie wiem tyle, że chcę białe hehe. Nad proszkiem lub płynem też się zastanawiam jaki kupić i w czym w końcu prać

Kasia haha ja też nigdy nie wiem co odpowiedzieć jak się mnie pytają jak się czuję. No jak można odpowiedzieć? Wiadomo, że ogólnie ok i że nie będę nikomu marudzić, że ledwo pozycje zmieniam...
Brunetka no fajnie jak Ci się uda mieć znieczulenie. Wiadomo, że to ulga dla rodzącej. Ja tam się na to nie nastawiam

Suzi ja też latam non stop do kibla i właściwie od początku ciąży więc dla mnie to normalka

Małopolanka ty to jesteś szalona hehe ja chyba będę ostatnią z Was, która będzie miała wszystko gotowe hehe

Wielomama kurczę dla mnie nie wygląda to normalnie jeżeli odczuwasz to po jednej stronie i w ręce też. Na wizycie powiedz o tym lekarzowi, będzie wiedział czy to normalne czy nie. Nie straszę Cię, ale pamiętaj powiedzieć lekarzowi o tym i spróbuj więcej odpoczywać

Kurczę też macie teraz ciężki czas. I ciąża i choroba naraz. Jestem przekonana, że wszystko się dobrze uloży.
Małopolanka nie stresuj się karmieniem piersią. Teraz właśnie na spotkaniu miałam o karmieniu i ogólnie ważne jest to żeby być cierpliwym i się nie poddawać i nie stresować, Trzeba na to trochę czasu żeby i się do siebie z dzieckiem przyzwyczaić i żeby produkcja mleka ruszyła. Jeżeli będziemy się poddawać to nic z tego nie będzie.
Psotka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
W nowym mieszkaniu nie będę musiała nic robić bo ono jest wyremontowane świeżo, jest śliczne i tylko musimy przenieść swoje rzeczy typu ubrania, talerze, sztućce itp. Także nie narobię się

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Oki ale mi ślinka pociekła! musiał być pyszny ten Twój sernik! Mniam! Ja ostatnio mam fazę na snikersa

Cortezia no nie ma się co straszyć, przecież każda ciąża i każdy poród to indywidualna sprawa

NatB nam położna właśnie mówiła, że warto sobie zakupić te nakładki bo w przypadku pęknięcia brodawki są bardzo pomocne

Ufff dużo czytania było

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja się nie stresuję karmieniem, tylko kwestia jest tego, że muszę brać wszystkie opcje pod uwagę... i przygotować chociaż jedną puszkę mleka, a muszę zakupić gdzieś w mieście, bo u nas w większej miejscowości to ciężko z wyborem mleka, bo albo tyko bebilon, albo bebiko

Dojechał do mnie kosz mojżesza

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jaś - moja miłość:-)
- Otrzymane podziękowania: 5
Co do laktatora to po kimś nie znajomym to też bym nie kupiła. Ja dostałam po mojej siostrze - ręczny i tylko zakupię sobie wymienne elementy - lejki itp. żeby były takie moje. Zostatnie tylko sam mechanizm. A poza tym ciocia moja mi ma dać elektryczny którego praiwe wogóle nie używała bo miała mało pokarmu i nie miała co ściągać. Też na stronie znalazłam wymienne elementy, więc jak już będę miała oba w domu to przyjrzę im się i zobaczę który będzie mi bardziej odpowiadał i wtedy może dopiero powymieniam te lejki itp.
Od rodziców wczoraj też nabrałam warzyw i owoców i dziś ugotowałam kompot z mirabelek z cynamonem i brązowym cukrem że jest taki zapach w domu że narobiło mi to ogromną ochotę na szarlotkę

Rano byłam na badaniach, po południu wynik. Kapnęłam się że w tym trymestrze lekarz nie zlecił mi badania na toxo i się wkurzyłam, bo widocznie tego nie zauważył. Więc sama zadecydowałam i zrobiłam . Mam nadzieję że wyniki będą ok bo jakoś ostatnio zapiekł mnie pęcherz. Tylko nie wiem czy to przypadkiem mały gdzieś rączki nie dotknął bo po chwili jak się pomasowałam to przestało.
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jednak więcej wydamy na łóżeczko, komodę, fotel itp...
- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 24
Wielomama to nie są targi tylko jakiś szpital się będzie reklamował. Bardziej mój mąż się w tym orientuje, ale znalazłam, że to w CH AKS ma być.

Kasia mnie też zgaga łapie, narazie mleko pomaga. A co do aktywności to ja też tak mam. Raz mała szaleje cały dzień a raz tylko wieczorami jak leżę w łóżku.
NatB
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do laktatora mi by się przydał, bo np. jak będziemy na zakupach mały zostanie z Babcią i chciałabym chociaż w razie wu mieć butelkę uszykowaną z pokarmem dla małego...
Widzicie wszystkiego trzeba się uczyć, fajne metody na ,,ulżenie" piersiom

- kasia085
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- małopolanka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
monikapłociennik powodzienia z malowaniem. Oby mąż szybko się uwinął. Jak zakończycie prace remontowe na pewno będziesz miała więcej czasu na przygotowanie się hehe Super że zapisałaś córę do tej szkoły tańca. to pewnie będzie świetna zabawa.
Psotka co do używanego laktatora elektrycznego to ja ostatnio też widziałam dobrą okazje i przez chwilę się zawahałam. Zdałam sobie jednak sprawę że prawdopodobnie nie będę mogła się przemóc i używać po kimś takich rzeczy choć wiem że na nowy raczej się nie zdecyduje. Zobaczymy jak to moje karmienie pójdzie. W razie czego będę musiała pomęczyć się z ręcznym trochę.
Kochana jeszcze odniosę się do tych kobiet o których pisałaś. Ja miałam podobne doświadczenia na placu zabaw. Czasami chodzę tam z moim chrześniakiem. Dużo jest tam polek i nieraz jak słucham o czym rozmawiają to pękam ze śmiechu bo kobiety potrafią bardzo koloryzować opowieści o swoich maluchach i wytykac sobie różne rzeczy np. czasami robi się nieprzyjemnie.
Wielomama ale miałaś przygodę z tym karmieniem. Ja sama nie wiem co bym zrobiła gdybym została poproszona o nakarmienie cudzego dziecka. Na pewno czułabym się niekomfortowo. Ogólnie nawet jak myślę o karmieniu swojego to jest to dla mnie takie dziwne uczucie. Pewnie zmienie zdanie jak maluszek się urodzi i po paru razach będzie to dla mnie normalne ale na dzień dzisiejszy z racji że jeszcze nigdy nie karmiłam czuje się trochę nieswojo bo będzie to dla mnie całkowita nowość.
Okii ale robisz smaka tym sernikiem

Świetnie że Twoja rodzina zapewnia Ci takie wsparcie

Cortezia zazdroszczę Ci tych przetworów. Ja sama mam plan żeby przygotować się pod tym kątem na przyjście dzidzi. Mam zamiar przygotować wcześniej jakieś miesa itp. musze popytać teściowej która jest kucharką co mogę mrozić a czego nie. Może podpowie mi jak się do tego zabrać.
Kaśkus ja używam Fairy żelu bio ale proszek też jest. Podobno jest bardzo dobry i nic się po nim nie dzieje przynajmniej tak twierdza moje kuzynki które używały go przy swoich maluchach i moja siostra. Synek mojej siostry urodził się 3 tyg za wcześnie więc jego skóra była bardzo delikatna. Od początku prała ciuszki w tym żelu i małemu nic się nie działo. Znalazłam też kosmetyki z nivei ale tu potrzebuje Waszej porady bo nie wiem czy dobre. Nie były drogie więc nic się nie stanie jak będę musiała kupić coś innego. Na razie tylko mydełko i hipoalegriczny krem nawilżający.Wrzucę zdjęcia poniżej.
NatB koniecznie pochwal się zakupami

Pani P ma trochę racji w tym że z wyborem mleka powinnyśmy konsultować się z pediatrą szczególnie jeśli maluch urodzi się wcześniej. Ja zaryzykuje ten aptamil bo tutaj najczęściej tak czy tak jest polecany.
Pani P fakt ja już jestem przygotowana na całego i coś mi się zdaje że los będzie przewrotny i urodze ostatnia haha dzisiaj już chciałam spakować torbę bo wszystko mam gotowe więc nic tylko pozostaje wrzucić i mieć nadzieję że się wszystko zmieści

Kasia085 mi tam jeszcze nic nie wypływa i kurcze trochę mnie to martwi bo większość z Was już miała siarę. Mój biust tez jakoś specjalnie nie powiększył się za sprawą ciąży.
Ok a teraz wrzucę te kosmetyki które udało mi się kupić. Może któraś mama używała ich wcześniej lub słyszała jakieś opinie.