BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2013

11 lata 8 miesiąc temu #734027 przez kaśkus
Zapomniałam napisać:Psotka! Wszystkiego najlepszego z okazji Waszej 3. rocznicy ślubu! :) Sobota zapowiada się u Was ciekawie. Ładnie...

Emolium ma bardzo dobre kosmetyki. Mój M. ma atopową skórę i ich używa. Myślę, że seria dla bobasów też jest rewelacyjna. Polecamy!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #734054 przez Psotka
Dziękuję Kaśkus

11 lata 8 miesiąc temu #734157 przez natB
Pani_P jakie Wy fajne gadżety dostajecie za tej szkole rodzenia? A ona jest za free?
Wózeczek no na prawdę w idealnym stanie Wam się trafił, jak się dobrze poszuka to można trafić... już sama przeglądałam ogłoszenia bebetto, ale nie mogłam nic znaleźć... większość to jednak X-lander, które mi się nie widzą za to Sławkowi tak...

Co do tych wałeczków w pogotowiu używaliśmy normalnie zawinięty w pieluchę cukier lub mąkę :)... wystarczyło... ale w sumie tylko przy dzieciach, które miały tendencję obracania się na jedną stronę... jak przekładanie łóżeczka i zabawek nie pomagało to w ruch szedł cukier :)

Co do kosmetyków usłyszałam, że na początku nie ma, co przesadzać z kosmetykami dla ,,wrażliwców" tylko używać normalnych dla niemowląt, a później ewentualnie tych wszystkich Oliatum itp. więc na początek kupiłam nivea i hippa :)... myślę, że wystarczy... zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu :)

Kasia daj znać, jak tam maluszek się rozwija :) i czy po wizycie jest wszystko ok :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i Psotka wszystkiego naj z okazji rocznicy :D... my mieliśmy ostatnio i to pierwszą :), jak ten czas leci eh :)

11 lata 8 miesiąc temu #734206 przez małopolanka
Psotka czeka Cię miły weekend. My mamy rocznice za 2 tyg ale nie mam pojęcia jak spędzimy ten dzień.

Co do zakupów to uwielbiam ;-) chociaż dużo łatwiej przychodzi mi kupować coś dla dziecka niż dla siebie. Dla siebie zawsze mi szkoda kasy haha

Kasia085 czekamy na wieści z wizyty.

Okii dość przydatna rzecz te podusie. Mój siostrzeniec miał refluks i nie mogł spac na płasko bo zwracał jedzonko więc taki klin to byłaby super sprawa dla niego. Ja tutaj takiej podusi nie widziałam. Moja siostra radziła sobie tak że pod materac dawała poduszkę. Patent z książkami pod nogi łóżeczka tez nie jest zły hehe

NatB kurczę nie mam pojęcia czy jest coś na żylaki co można używać w ciąży. Kurczę swoja droga to niech zleci szybko ten czas do porodu bo widzę że coraz to nowe dolegliwości nam się pojawiają.;-(

11 lata 8 miesiąc temu #734222 przez Psotka
Nat B wiem że maść z wyciągu kasztanowca jest dobra na pajączki i problemy z żyłami, natomiast nie mam pewności czy kobiety w ciąży mogą ją stosować. To już pytanie do lekarza.

11 lata 8 miesiąc temu #734257 przez agnieszkazst

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

natB u mnie też nocki coraz cięższe... Wczoraj jak się obudziłam w nocy do toalety o 3:20, to potem już zasnąc nie mogłam... No i w ciągu dnia mi się to odbija bo dziś byłam ledwo żywa.

Pani_p wózeczek przepiękny!! Kolorystyka po prostu cuuuudna!! :) Trafiło się Wam SUPER!!

Psotka gratulacje rewelacyjnych wyników!! Ja się dowiem swych dopiero za 2 tyg. ale mam nadzieje że jest nieźle ;)No i wszystkiego co dobre i piękne z okazji Waszej Rocznicy!!!!

Kasia paznokietki u stóp zrobic to nie lada wyzwanie teraz - pełen szacun dla Ciebie!! :)

Nat co do nóg to polecam rajstopy Veera bezuciskowe przeciwżylakowe - one są dobre m.in. na III trymestr gdy ktoś ma tendencje do żylaków. Na allegro można znalezc w dobrej cenie, ja ostatnio zamawiałam mojej znajomej za 33 zł przez allegro, bo u nas w sklepie kosztowały (o zgrozo!! te same, identyczne) 70zł!!

11 lata 8 miesiąc temu #734262 przez pani_p
NatB Nie jest za darmo, 20zł za spotkanie ;) Wózeczek dzisiaj odebraliśmy i jest super :) zawieźliśmy go do mamy bo u niej więcej miejsca niż u nas a weźmiemy go po przeprowadzce :)

Może i racja, ale ja uznałam, że na początku będzie emolium do kąpieli i stopniowo wprowadzę jakiś inny płyn czy mydełko ;) A emolium i tak mi się przyda na jakieś problemy skórne, które później mogą się pojawić :)

Też mam taką żyłkę jedną pod kolanem lewym. No nie wiem czy to żylak, ale jest widoczna. A zauważyłam dwa nowe rozstępy na piersi od spodu i mi smutno :( No, ale w sumie nie spodziewałam się niczego innego ;)

A ja byłam dzisiaj w aptece i kupiłam praktycznie wszystko z mojej listy :) Tylko z termometrem się narazie wstrzymaliśmy bo się jeszcze zorientujemy cenowo. Chcę kupić taki bezdotykowy :) Pani mi dorzuciła garść próbek :blush: różnych balsamów dla mnie i dzidzi:) Lubię próbki :D

Niestety nie pokażę Wam co kupiłam bo też zostawiłam u mamy. Mogę ew listę wrzucić co sobie stworzyłam :)

11 lata 8 miesiąc temu #734375 przez natB
kochane ja tak na szybko do 1.09 jest promocja na stronie internetowej C&A 20% na całą nowa kolekcję dziecięcą :D... ja się nie mogłam oprzeć i zamówiłam Władkowi koszulę jeans i sweterek :D

11 lata 8 miesiąc temu #734446 przez wielomama
Dziewczyny jestem znowu, niestety nie dam rady przeczytać wszystkiego.
Dziękuję za pochwały wózeczka. Faktycznie te kolorki o taka JA....Bardzo spodobała mi się kolekcja z tym serduszkiem.
Łóżeczko tablica.pl/oferta/lozeczko-z-kolyska-i-s...rT0Z.html#de5f9b3dfe
nawet fajne, ale też widać, że używane. Ważne, że było praktycznie po drugiej stronie mojego domu, jest szuflada i kołyska oraz bardzo mili ludzie dali mi te dodatki, które są w opisie. Prawda taka, że ładniejsze mam w domu po córkach, ale nie wyrzucam, bo zawsze w razie konieczności mogą się przydać. No i łóżeczko zamiast 180 kosztowało 150zł. A tak jak powiedział Damian- Oliwka nie będzie płakała z powodu tego, że nie ma idealnych, nowych rzeczy. Muszę materac kupić.

Jestem po wizycie mega szczęśliwa, bo okazało się, że mała teraz waży 1417g a równy miesiąć temu 704g. termin wg usg przesunął się z 15 na 08.11. Lekarka powiedziała, że mam dietę trzymać, bo może cukier się podnosi i dlatego ona tak przybiera. Nadal najdłuższe ma nóżki, bo na 31tyg i 6d. Na razie z moim dołem ok, nie zapowiada wcześniejszego rozwiązania. Kolejna wizyta 30 września a później już tylko 2 i cc.
Napiszę Wam tak.... rezerwuję termin na cc między 20 a 25. 10 i może faktycznie będę pierwsza.
Jeśli chodzi o moje dolegliwości dolne to doktorka stwierdziła, że na pewno znikną po ciąży. Żylaki na nogach mam smarować tą maścią z kasztanowca-MOŻNA. Tylko nazwy zapomniałam, wystarczy farmaceutce powiedzieć.
Bardzo was przepraszam, że nie gratuluję i nie odpisuję-ogólnie jestem mało aktywna, ale naprawdę ciągle jakieś zajęcia. Teraz maluchy pójdą do przedszkola i szkoły, to do południa będę bardziej wolna, ale i tak wiadomo posprzątać, ugotować z psem wyjść. Potem niby fajnie jak Oliwcia będzie, bo dziewczyn do południa nie będzie w domu, ale przeraża mnie to, że nawet jak nie prześpię nocy to będę musiała wstać o 6.00,żeby odprawić dzieci i pchać wózek do przedszkola. Pogoda też będzie różna.

Pani_p jak będę na tym usg w Chorzowie. Jutro dzwonię do kobiety, która zajmuje się organizacją tego badania. Już dzwoniłam, bardzo miła kobieta, stwierdziła, że mam zadzwonić w piątek to mi powie ile wcześniej warto się zapisać i przyjść.

11 lata 8 miesiąc temu #734516 przez pani_p
Wielomama to daj mi znac jak sie czegoś dowiesz. Ja sie wybieram jutro i mamy zamiar dosc szybko pojechać i mam nadzieję, że uda się załapać. No bardzo bym chciała.

Mąż mnie dzisiaj pyta co by było gdyby się okazało że ma siusiaka? No wpadlabym chyba w panike... Już tak bardzo "przywiazalam" się do Zuzi...

11 lata 8 miesiąc temu #734519 przez cortezia
Dzień dobry mamusie:)

Przede wszytkim Psotka chciałm złożyć Ci życzenia no i gratulacje z powodu 3 lat małżeństwa, przepraszam że spóźnione ale całkowicie szczere:) Pomyślności i następnych cudownych lat razem już z Tymikiem u boku życzę:)

Agnieszka dzięki ja chyba też zaczne wcześniej ćwiczyć ten masaż został mi jeden tydzien do 30... LUDZIE JAK TEN CZAS BIEGNIE!!!!! Mam nadzieje, że decyzja banku będzie pozytywna!! Trzymam mocno za was kciuki

PaniP lubie kolor bordo:) Tażke wózek bardzo mi się podoba:)

Kasia085 mnie dzisiaj też czeka malowanie paznokci u stóp na dwa wesela zobaczymy czy mi też pójdzie tak dobrze;):)

NatB ty łowczyno okazji hehehe zobacze co jest i może też coś złowie, a co:):)

Ja dzisiaj prasuje, a później przygotowania do jutrzejszego weselicha:) Za dwa tygodnie następne:) jeah:):) Jak się bawić to na całego, zobacze ile dam rady, chciałabym chodź do 4.00 wytrzymać, ale musze się spiąć w sobie:)

Miłego dnia dziewczyny:):)

"Dziec­ko to uwi­doczniona miłość. "

11 lata 8 miesiąc temu #734537 przez agnieszkazst
Dziewczyny, sprawdziłam w mych notatkach ze studiów i co masażu krocza to:

na dwa miesiące przed porodem można zacząc masowac krocze najlepiej to olejkiem nagietkowym lub olejkiem z dziurawca. W gazetach piszą raczej o olejku ze słodkich migdałów ale nagietkowy bądź z dziurawca są jeszcze lepsze. Właśnie coś mi świtało że to jeszcze inne te olejki są dobre niż ten z migdałów i sięgnęłam do notatek ;) To super uelastycznia tkanki :) 3 krople olejku na 1 łyżke olejku z pestek winogron lub oliwki dziecięcej i do dzieła :)

11 lata 8 miesiąc temu #734543 przez wielomama
Pani_p dzwoniłam do organizatorki. USG jest dzisiaj i jutro. Zapisy są dzisiaj od 10 do 18. USG od 12 do 18. Jutro jeśli nie braknie miejsc to też są zapisy, ale od 12 i wyznaczą ci godzinę. Niestety ta organizatorka jest przejęta, bo już widzi mnóstwo kobiet. Ja pojadę dzisiaj się zapisać na jutro, tylko czekam aż mój D wróci z badań z Raciborza.

11 lata 8 miesiąc temu #734641 przez Psotka
Witam wszystkie kobitki

Dziewczyny bardzo dziękuje za życzenia, wiadomo że jutro nie skoczymy ze spadochronem ale spokojna kolacja jak najbardziej zostanie uskuteczniona.

Wielomama i Pani P wózeczki są świetne, mój jest cały czas jeszcze pod polerka męża więc jest troszkę rozkręcony dlatego cały czas zwlekam ze zdjęciami. Trochę mi głupio bo dawno Wam je obiecałam.
Widzicie, nigdy nie miałam problemów z żyłami ale gdzieś mi świtało że wyciąg z kasztanowca na żyły to dobra rzecz. A jeszcze Wielomama upewniła się czy w ciąży można stosować Pani P Nat B więc smarujcie się , lepiej smarować jeszcze jak nie ma wyraźnie spuchniętych żył.

Wielomama, cieszę się że macie same dobre nowiny po wizycie lekarskiej.

Agnieszak i cortezia taki wolontariat pobudza wrażliwość, bardzo przydatne doświadczenie. Uświadamia nam, że naprawdę mamy wokół siebie tak wiele i nie potrafimy tego docenić i cieszyć się tym. Takie dzieci uczą pokory i radość z drobnych rzeczy.

cortezia co do wesela, to te przygotowania do jutrzejszego wesela to czyje wesele, chyba jeszcze nie Wasze? Wcześniej nie pisałam ale jestem dumna z Ciebie że się postawiłaś rodzicom w kwestii wyboru sali na Wasze Wesele. Tak trzymać.

Pani P oby udało Ci sie na upragnione usg, jescze mam pytanie co do kosztów szkoły rodzenia 20 zł za spotkanie za parę? I ile takich spotkań macie?
Pytam się bo szkoła rodzenia w moim szpitalu - 14 godz wykładów kosztuje 400 zł. Jakoś dużo.

Nat B Ty to mnie onieśmielasz ta ilością zakupów, ale jeśli sprawia Ci to radość to szalej Kochana.

Ja jak na razie mam zrobioną solidna listę brakujących rzeczy, powoli będę realizować, poluję na allegro na łóżeczko i elektroniczna nianię z video.

Miłego dnia życzę kochane

11 lata 8 miesiąc temu #734659 przez małopolanka
wielomama świetnie Twoja córcia przybrała na wadze ;-) jestem pod wrażeniem ;-) kochana wygląda na to że faktycznie będziesz pierwsza ;-)

Co do tego masażu to kurczę ja nie planowałam w sumie ale jak piszecie że tak super działa to nabieram przekonania że może warto.

Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Seria alarmowa trwa hehe bo dzisiaj włączył nam się alarm przeciwpożarowy w nocy nie wiem czemu i to w naszym pokoju. Postawiło nas na równe nogi. To było o 3 w nocy. Potem sąsiadka na górze od 3-8 rano chodziła po pokojach chyba w drewniakach albo obcasach bo tak stukała że myślałam że się do niej przejdę i podrzucę normalne pantofle. Przesuwała szafki tłukła się niesamowicie a na koniec ktoś chodził po naszym wspólnym ogródku i hałasował jakby walizki ciągną. Zanim wstałam zobaczyć kto to tak hałasuje to już go nie było. ehh uroki mieszkania na parterze...

na dodatek z samego rana odwiedziła mnie siostra z chrześniakiem. Pytałam jej o te wszystkie kosmetyki i rzeczy potrzebne dla dziecka i poradziła mi żebym rozejrzała się też za kosmetykami ochronnymi na zimę. Ogólnie mówiła że ta seria nivea jest bardzo dobra i dzidzi nie powinno nic być.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka