- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
I nas ciężko dlatego nie mogę Was śledzić regularnie. Bliźniaki ciągle chorują już po 3 antybiotyku... niby duże bo ważą już ponad 8kg niby wszystko cacy A słabiutko bronią się z infekcja.
rozszerzacue już dietę? Jakieś fajne str od czego jak zacząć?
Pozdrawiam Was
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
I nas ciężko dlatego nie mogę Was śledzić regularnie. Bliźniaki ciągle chorują już po 3 antybiotyku... niby duże bo ważą już ponad 8kg niby wszystko cacy A słabiutko bronią się z infekcja.
rozszerzacue już dietę? Jakieś fajne str od czego jak zacząć?
Pozdrawiam Was
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Zuzu super dzieciaczki. A ja myślałam, że mój Artur sporo waży. Szybko rosną te nasze dzieciaki U nas też non stop jakieś infekcje, tzn teraz wiem, że to może alergie. Właśnie starszemu zrobiłam testy, a Artur na Fenistilu i w końcu dobrze zaczyna się robić. We wtorek wizyta u laryngologa z obojgiem i jak będzie dobrze to w środę szczepienie, druga dawka dopiero. JA czasu przy dwójce za dużo nie mam a co dopeiro przy bliźniakach. A za pierwszym razem nam się marzyły takie bliźniaki
Powoli chyba wychodzimy na prostą z tymi Artura jelitami Odkąd zaczął się przekręcać na brzuszek jest lepiej.
Chętnie też poznam jakąś aktualną stronkę z rozszerzaniem diety Jakiś czas temu zaczęłam , podawałąm ze 2-3 dni ale chyba jeszcze nie była jego pora, albo co innego go męczyło.
Teraz stwierdziłam, że najpierw spróbuję przejść z Nutramigenu na Enfamil 0-lac, po wizycie u lekarza się okaże
Próbuję zorganizować jakieś wakacje, szukam noclegu w BIałowieży, może akurat macie coś co można polecić w tych okolicach?
Co tam u Was dziewczyny?
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Zuzu ale piękne slodziaki
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A my dzisiaj mamy pierwszy ząbek, prawa dolna jedynka
ALe przystojniak Ci drugi rośnie
- Mastynka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było-obowiązki.Mój Antoś jest strasznie wymagający Ja podaję bebilon Pepti ze względu na skaze mały dużo lepiej toleruje to mleczko niż nutramigen .Śliczne dzieciaczki-dużo zdrówka niech zdrowo rosną !
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A skąd wiadomo że u was skaza? Jak do tego doszliscie?
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja zaczelam rozszerzac diete jak skonczyl 5 miesiecy:) same warzywka meczymy poki co:) nie chwalilam sie ale jestem poza tym ze fizjoterapeuta to tez dietetykiem - 7 maja mialam konferencje dot dzisiejszych standardow zywienia niemowlat - jak cos to pytajcie:) poki co mowi sie ze pierwsze dwa tyg warzywka - dwa dni jedno, trzeciego dnia kolejne, i tak roznorodnie jako obiadek zakladajac ze 8:00 jest mleko, 11:00 jest mleko i pozniej 14:00 jest to warzywko plus mleko reszta posilkow mleczna. Nowe badania pokazuja ze niemowleta meczone przez dwa tygodnie samymi warzywami lepiej i chetniej jedza warzywa w wieku 2-7 lat
My mielismy juz po dwie dawki szczepionek jednak te z poczatku czerwca przestawie bo obecnie mamy antybiotyk gdyz z miesiecznego katarku rozwinal sie kaszel itp. Ja tez chora i dosc lekko mlody przechodzi infekcje a jest ciagle na cycu. Ponad 8 kg wazy:)
- balbina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Moja siedzi w załączniku;)
Póki co, odpukać, w ogóle nie chorujemy. Ja chorowałam i starszy brat też, ale mała sie trzyma. Cały czas na cycu tylko. Ja już ledwo zipię łącząc to z pracą, ze starszym synkiem, gotowaniem i domem ogólnie. No ale nie narzekam bo radocha jest też niesamowita.
Paalinka ja tak starszemu dawałam długo same warzywne papki na początku i rzeczywiście teraz uwielbia warzywa, co jak widzę jest rzadkością wśród jego kolegów, ale nie wiem czy to dlatego, trzeba chyba cały czas być konsekwentnym i warzywa serwować ile wlezie. A nie czekasz do pół roku i już teraz rozszerzasz? I po tej papce warzywnej dajesz jeszcze mleko?
A kaszki to kiedy wchodzą i o jakiej porze dnia najlepiej?
Będziecie robić z normalnej kaszy takie miksy czy kupne jakieś dajecie? Trochę kiepski skład mają te kupne nie? Cukru tyle w każdej. Starszemu robiłam sama, ale teraz nie wiem jak będzie...
Mała82 gratuluję zęba i zazdroszczę, bo u nas już ewidentnie tuż tuż jest ząb i widzę że trochę ją męczy.
Ale widzę że przy Waszych brzdącach moja mała to zupełny łysol jeszcze;)
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tej już rozszerzam dietę i też tylko warzywa, oprócz tego tylko cyc. Faktycznie Tymek też tak dostawal i ogólnie teraz to je wszystko, warzywa również bardzo chętnie, wiec może cos w tym jest. Kaszki Tymkowi kupowałam bezcukrowe, np. Sunbaby, ale tez bobovity, tylko te bez cukru. ja po skończonym 6 miesiącu zamierzam sama zupki gotowac. kaszki podawalam Tymkowi na kolacje, a potem to tez na sniadanie.
Balbina a Ty macierzyńskiego nie masz że już do pracy?
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Balbina z czego macie spacerowke? Bardzo fajnie na zdjeciu wyglada