BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #550845 przez Madlen
Buziaczek napisała:

Zuzia jest już ze mną, jest taka kochana, urodziłam wczoraj o 23.50 sn, waży 3200g, 55 cm.
Buziaki dla Was wszystkich.

:lol:

Co za fantastyczna wiadomość od rana :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #550849 przez princess
Dziękuję Wam za rady... smaruję na zmianę oliwką, balsamem, kremami, opatrunkiem oliwkowym... Po posmarowaniu nie swędzi ale jak tylko się wchłonie to jest piekiełko. W nocy jak wstaję na siku to od razu smaruję brzuch bo nocy bym nie przespała :( Od drapania też mogę mieć takie czerwone, podrażnione... Zamówiłam sobie w aptece olejek Balneum na swędzącą skórę, dziś go odbiorę i zastosuję, może pomoże... A lekarzowi i tak się pokażę na wszelki wypadek...

Seks... Co prawda suwaczek dał mi już błogosławieństwo, nawet z M spróbowaliśmy z tydzień temu. Ja nic nie czułam, suchoty tam panują no i bałam się, że szyjka mi się otworzy. Adaś też przybrał jakąś chińską figurę, nie podobało mi się co starzy wyprawiają ;) kilka minut to trwało i ja podziękowałam. M biedny będzie musiał poczekać do marca :)

Madlen nie wiem jak w SP, ale w wojsku jest tragedia i to się odbija na moim M, odkąd tam pracuje schamiał strasznie...

Katriss nie martw się, najważniejsze to pozytywne nastawienie. Trzymam za Ciebie kciuki :)

Gabilee suknia piękna, ze smakiem :) Choć ja miałam krótką to ta długa mnie urzekła :) A o fryzurze myślałaś? Moim zdaniem pasowałyby rozpuszczone fale, upięte tylko przy buzi i jakaś błyskotka we włosach, może diadem.

Buziaczek gratulacje !!! :lol: :lol: :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #550851 przez dominia
Ojej wspaniale !! Co za wiesci :) Buziaczek gratuluje Zuzi ! :*:* w koncu sie doczekalas swojej niuni ! :*

Princess tak teraz patrze na ten Twoj brzuszek .. Masz na nim jakies wypryski prawda ? Ja raz gdzies bylam w spodniach takich materialowych, teraz czesto w nich chodze, nie uciskaja mnie wcale i raz chyba mnie obtarly :/ na udzie kolo pachwiny .. Nie wiem jakim cudem bo nic mnie nie bolalo i nie chdzilam wtedy duzo, bylo to mega czerwone i wlasnie swedzialo okropnie .. Moze Ciebie cos podraznilo przy okazji .. Mysle, ze w calosci patrzac na to to wszystko nie sa rozstepy :)

12 lata 2 miesiąc temu #550861 przez princess
Dominia to nie są wypryski ale tak wygląda. To są takie wypukłości na tych rankach. Może to być po prostu rozdrapane i jak dam tej skórze odpocząć ze dwa dni to się to wszystko podgoi... Ale ciężko wytrzymać, bo ubranie mnie gilgocze a w nocy to przez sen się drapię :(

Mrufka jak u ciebie sytuacja?

12 lata 2 miesiąc temu #550869 przez Alina2408
buziaczek gratuluje widzę że dziewczyny gonią chłopców jeszcze tylko mrufka z ada i będzie równo jak dobrze liczę
pozdrawiam serdecznie jeszcze ze szpitala czekamy na lekarza i jego decyzję a spałyśmy prawie całą noc

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #550870 przez Madlen
Princess trzeba opracować jakiś sposób na nich.... :dry: :dry:

No nic muszę się wykąpać ogolić :dry:. Dzis ktg i wizyta u gina.
Sapię jak lokomotywa. Wczoraj zauważyłam, że brzuchol mi opadł. Ciekawe co powie gin, jak to, że bez zmian to go chyba uduszę ;)

12 lata 2 miesiąc temu #550875 przez princess
Madlen ja to czekam aż M się przeniesie do mojej służby, co nastąpi za ok 2 lata... Będzie miał całkiem inną pracę, w korpusie oficerskim i inny charakter, więc liczę na to, że się wtedy troszkę zmieni... A Twój ile ma lat służby w SP?

12 lata 2 miesiąc temu #550879 przez ola85
Witajcie,
Gabilee - suknia przepiękna!!!! Jak brałam ślub to strasznie podobały mi się takie modele "rybki", ale robiłam się w nich taka długa strasznie i chuda :blink:
Dave - śliczna :)
Marlena - cudny :)
Mrufka - to super wieści :) :) :) będziesz miała baletnicę :blink:
Kasiu - szkoda mi Ciebie, że wizyta tak wyszła. Ale z małą na pewno jest wszystko dobrze :) Rozumiem że się martwisz i może rzeczywiście warto zrobić USG na innym sprzęcie i się upewnić.
Princess - mi to jednak wygląda na rozstępy :( Ale Cię biedaczko wzięło. Przez to swędzenie to najlepiej to skonsultować z lekarzem.
Katriss - ja też nie rozumiem czemu nie dadzą Ci antybiotyku. Przecież ropa w zębie to poważna sprawa i zagrożenie dla Ciebie i dzidziusia
Buziaczek no to mamy kolejne dzieciątko:) Wielkie GRATULACJE!!! :)
Alina - to życzę szybkiego powrotu do domku :)
Madlen - na którą masz wizytę? czekamy na wieści. Z tego co pamiętam to Twój maluszek był ostatnio dość duży, może więc i u Ciebie coś się powoli rozkręci :)

12 lata 2 miesiąc temu #550884 przez aniajulia2
Hej dziewczyny

Buziaczek gratuluje!!

Mam do Was pytanie czy orientujecie się jak to jest z wolnym dla naszych M po narodzinach dzieci? Wiem ze każdemu M przysługują 2 dni urlopu okolicznosciowego, ileś urlopu tacierzynskiego- ale to dopiero jak ja się zrzekne jakiejś części macierzyńskiego?, może też wziąć l4 na opiekę na mnie po porodzie- chyba dwa tyg., a czy urlop ojcowski to co innego niż tacierzynski?
Bardzo proszę o odp jak coś wiecie bo ja nie za dużo.

12 lata 2 miesiąc temu #550889 przez dominia
Aniajulia tacierzynskiego jest dwa tygodnie, tatus moze wykorzystac to w ciagu roku jak dobrze pamietam :) i to dostajesz chyba niezaleznie od tego czy bierzesz macierzynski, musisz to gdzies doczytac :)
A jak chodzi o wychowawczy czy jakos tak to czytalam w internecie ostatnio o tym ale nie powiem Ci dokladnie co i jak bo moja pamiec ostatnio szwankuje ;)

12 lata 2 miesiąc temu #550892 przez anoda89
Buziaczeka Gratuluje :kiss: :kiss: :kiss:

Mrufka pewnie szykuję się do CC. Trzymam kciuki :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #550901 przez dominia
Albo Mrufka urodzila przez noc sn skoro Ada sie odwrocila :)

12 lata 2 miesiąc temu #550903 przez aniajulia2
Dominia dzięki za info ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #550907 przez sylwia1986
DZIEŃ DOBRY :)
Ale mi się dziś spało :)
Gabilee piękna suknia :) a co do seksu, to my obie z M nie żałujemy finisz w środku, bo kiedy jak nie teraz? ;)
Dave pewnie że możesz zawsze nam się tu wyżalić, dobrze że masz w sobie drugie serduszko, które kopniakiem powoduje poprawę nastroju :kiss: :kiss: :kiss:
Pati co to za hasło, kiedy rodzisz..
Marlena słodkości :) :kiss:
Katriss ciężka sprawa, akcja może rozkręcić się na tyle szybko że na Warszawę może nie być czasu. Ja wierzę że wszystko przebiegnie pomyślnie, skoro w Olsztynie znają Waszą sytuację to będą robić co w ich mocy.
Mrufka a jednak :):):) cuda się zdarzają, niech już tak zostanie i się nie przekręca. Powodzenia :kiss: :kiss: :kiss:
Princess Chomiczka ma rację, mogła skóra nie wytrzymać z powodu obniżenia brzuszka, mnie też swędzi brzuch, ale rozstępów odpukać w niemalowane póki co brak. Chociaż na zdjęciu bardziej wygląda to na popękane naczynka niż na rozstępy...
Kasiu pewnie że jedź na patologię, będziesz miała spokojniejszą głowę.
Madlen też się wczoraj zastanawiałam nad anty po ciąży, hormonów ani żadnych tabletek nie chcę, brałam kiedyś krótko, czułam się po nich niespecjalnie. Ale ostatnio w DDTVN mówili ze zabieg na nasieniowodach jest odwracalny ;) Powodzenia na wizycie :)
Jadzia to się zbytnio nie zapędzajcie jeszcze bo na mizianiu może się nie skończyć ;)
Buziaczek gratulujemy :) a jednak :) mój M codziennie jak wraca z pracy pyta czy któraś urodziła :D
Aniajula wydaje mi się że dwa tygodnie przysługują tacie niezależnie czy mama wykorzystuje cały macierzyński czy nie. Do wykorzystania w ciągu roku, mój M go bierze po porodzie,co by mnie wspomóc, bo żadna "babcia" nie da rady. W tym roku jest coś przedłużone chyba nawet do 13 tyg. ale to jeśli mama zrzeknie się części swojego urlopu na korzyść tacierzyńskiego. Jeśli ktoś orientuje się lepiej, proszę mnie poprawić.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #550913 przez xpatiiix3
Hej brzuszki :)

Buziaczek gratulacje.!;))

Madlen powodzenia na wizycie ;)

Sylwia hahah a ja wiem o co im chodzi.? :> śmieszne to wszystko :P

A ja sobie w miarę pospałam tylko raz na siku i do teraz w łóżeczku, ale idę się powolutku ogarnąć i zjeść coś ;)

Miłego dnia.! ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka