BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #550764 przez xpatiiix3
Martyna a właśnie taki mam zamiar hehe zlać go tak jak on mnie :D jeszcze się przekonamy kto będzie za kim tęsknił :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #550766 przez Martyna
Mrufka to niesamowite :) ale artystka mała :)

Princess mi jak się brzuch opuscil to wyskoczyło mi kilka rozstepów po bokach ale u Ciebie to niepokojąco wygląda i w bardzo krótkim czasie Ci wyskoczyły . Może pokaż lekarzowi bo jak Cię tak swędzi to żebyś się nie wykończyła. A oliwki używasz?

Kasiu spokojnie, wszystko na pewno będzie dobrze. Jedz jutro i na pewno będziesz spokojniejsza jak Ci w szpitalu zrobią.
Mi też prywatnie jak robili badanie to wyszło wielowodzie i niby synek ważył w 36 tygodniu 3300 a w szpitalu na dobrym sprzęcie porządnie zrobili badanie i okazało się ze żadnego wielowodzia nie ma a mały wazy 2700.
Jak on zrobił Ci to usg na odwal się to tak mu wyszło. Zresztą widzisz jakie ma podejście.
Nie denerwuj się. Pogadaj z Tosia a jutro śmigaj do szpitala po dobre wieści :)

Pati i tak ma być to Ty jestes górą :) i to on ma się starać, stresowac i zabiegać o Ciebie :) a Ty go przetrzymaj. Niech sobie nie myśli ze Ci zależy i tylko kiwnie palcem a Ty już polecisz i będziesz szczęśliwa bo on coś chce od Ciebie. Jak Ty chciałaś to gdzie był? Niech pocierpi trochę

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #550769 przez Madlen
Milka dzięki za odp. mam nadz. że to idzie wypracować ;)

Ja ostatnio unikałam sexu- czekałam na donoszenie, a teraz to nie wiem..

Gabilee bajeczna ta suknia

Też chciałam rodzić w wodzie, ale jednak nie będzie jeszcze wanny...

Katarinka dzieki, ja mam zamiar nie zaniedbywać swoich potrzeb, marzę o fitnessie, wystrojeniu się, wypadzie z koleżankami i ciekawszym etacie w pracy :) Musimy żyć dla siebie. Szczęśliwa mama=szczęśliwe dziecko. Na pewno nie będą potarganą mamuśką dla której jedyną atrakcją jest "pytanie na śniadanie" :laugh:

Antykoncepcja- proponowałam M. wazektomię- reakcja- domyślcie się :lol: :lol: :lol: :side:
Mrufka będzie pozytywnie, a jutro się nam pochwalisz :)

Ola fajnie, ze piszesz o promocjaach w Smyku :)Śliczne zdobycze.

Michasia Martyna dzieki :)

Princess też tak właśnie myslałam, ze podobni są... męzowie mundurowi...
Kuruj się błyskawicznie, już Ty wiesz jak.
Lepiej chyba L4 od gina..Mój twierdzi, ze może wystawić 2 dni w przód i w tył.
Też stawiam na oliwkę/olejek migdałowy, powinien ukoić.

Pati może daruj sobie już tę szkołę..
Przykre.. ten wypadek :(
Dobrze jej napisałaś!

Dominia myślałam, że się otwierasz powoli a tu nic..

Katriss nie wiem co Ci jest, ale wierzę, że poród przejdziesz bdb.
Moja przyjaciółka w ciąży też ma problemy z zębami, ostatnio z jedym była u kilku stomatologów, dostała antybiotyk- jej gin się zgodził na to.

Kasia rotawirus wymiata :)

Marlena Alinka- wg tego co piszecie macierzyństwo jest super :)

Dave wiesz, że Twoja dzidzia zmieniła tylko termin przyjścia na świat :kiss:
Ale księżniczka z Majeczki!! Do wycałowania i schrupania. Ideał :kiss:

Marlena ale słodziaaak.

Mrufka ale jaja.. akrobatka na bank..

Kasia nie panikuj, u mnie też różnice widziałam na usg co do tygodni/części ciała. Nie pytałam. Bo po co- wpływu nie mam. Im mniej wiem, lepiej śpię, lekarz nic nie mówi=ok.

12 lata 3 miesiąc temu #550770 przez natalka
Princess a może spróbuj odstawić balsam i posmarować brzuch zwykłą oliwką taką dla dzieci?
Marlena Filipek jest cudny, sama słodycz
Mrufka ależ Ci baletnica rośnie, jestem w szoku, melduj nam na bieżąco sytuację
Dominia może spróbuj napisać do Buziaczka?
Kasiu, nie denerwuj się usg nie jest dokładną aparaturą bardzo często się myli, a jutro myślę, że jak pojedziesz i trochę pokłamiesz to nie zaszkodzi :blink:
Dobrej nocki
uciekam spać :kiss:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #550774 przez xpatiiix3
Madlen no właśnie tylko ja nie mam zwolnienia i nie bardzo chcą mi usprawiedliwiać tak sobie, ale w piątek wizytę mam, więc poproszę gina o zwolnienie już do terminu powiem, że już nie daję rady nawkręcam wałów ;) A u mnie szybko za nieobecności można polecieć ja mam za 22 nieobecne godziny już naganę wychowawcy następna to za przekroczenie 30godzin jest nagana dyrektora i wylatuję ze szkoły, więc chcę wychodzić ile dam radę, a jak coś nie tak to mogę się zawsze zwolnić, z resztą siedzenie w domu też nie jest takie przyjemne... No niestety co do wypadku przykre, ale trzeba mieć nadzieję...

Martyna dobrze mówisz :D powiem Ci, że no trzeba go przetrzymać olać, może coś w nim się zmieni w co wątpię, ale zawsze mogę mieć jeszcze te ciut nadziei :P chociaż nie wiem czy znowu bym mogła tak zaufać po takim wyskoku jego... Ale wszystko okaże się z czasem jak to będzie czy pożegnamy się na zawsze i zerwiemy kontakt czy coś może wyjdzie jeszcze kiedyś z tego, chociaż sama nie wiem czy ja chcę jeszcze się w to pakować :P

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #550778 przez Madlen
Pati L4 wskazane już, inaczej zaczniesz rodzić w szkole.. Lekarz w pt da Ci bez problemu zwolnienie.
Nie myśl o tym wypadku już dziś, brutalne życie..

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #550783 przez xpatiiix3
Madlen no wskazane, już powinnam mieć je przed feriami :P wytrzymam do piątku ;) jutro na chwile pójdę sobie polenić się, a potem to nie wiem zmiana planu jest u nas...
No na razie staram się już nie myśleć, bo ileż to można... A w naszym stanie stres nie wskazany...

A co do tego rodzenia w szkole to dzisiaj już jak skurcze miałam źle się czułam to dziewczyny do mnie z pytaniami czy ja już przypadkiem nie rodzę, ale ja oczywiście nie twardo, że tylko trochę boli brzuch, ale właśnie tego się boję, że może coś w szkole ruszyć mnie...

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #550789 przez Paulaaa
Hej Wam :)

Czytam Was cały dzień, ale jakoś brak weny na napisanie.

W Środę do gina. Cieszę się jak dziecko na tą wizytę. Wczoraj na wieczór spięło mi brzuch. Cztery razy, odstęp był 20-25 min. Twarda skała robiła się pod piersiami tak do pępka. Oczywiście nie wiem co to było, bo mimo iż ja nie pierworódka to nie mam zielonego pojęcia jak wyglądają skurcze. :ohmy: Normalnie ubłagam gina o przyspieszenie cc o tydzień, bo coś czuję, że nie dotrwam 2w1 do 17.02...

Kasia myślę, że niepotrzebnie panikujesz! Oliwia miała hipotrofię czyli brzuszek był za mały to raz a dwa waga była za niska jak na dany tc. Brzuszek zawsze miała mniejszy o cztery, pięć tygodni. W 34 tc ważyła 1850.
Amelka od 13 tc brzuch ma większy o dwa tygodnie. w 34 tc ważyła 2400. Tak więc myślę, że Twoja Tosia na pewno nie ma hipotrofii. :blink: Bo różnica dwa tyg. w pomiarach jest ok. A i waga 2600 czy 2900 też jest jak najbardziej odpowiednia jak na 36 tc. Mała po prostu nie będzie serdelkiem. :silly: Na patologię oczywiście jedź jeśli to Cię uspokoi. Ale moim zdaniem wsio jest ok. :)

Mrufka ale jaja! :lol: :lol: :lol: :lol: Niezła akrobatka z Ady.

Marlena malutki ślicznyyyyy!! :kiss:

Princess ależ Ci pokiereszowało brzucho. :ohmy: Ja bym pokazała to lekarzowi jak najszybciej bo wygląda to nieciekawie.

Madlen haha, też proponowałam mojemu wazektomię :lol: Ale nic z tego, nie chce skubany. Więc ja zostanę przy tabsach...

Co do seksu. Wcześniej nie chciałam, bo... sama nie wiem, a teraz nie chcę, bo chucham i dmucham co by nic sie wcześniej nie zaczęło dziać. :silly: Ale chce mi się już takiego normalnego seksu bez brzucha itd. :blush: :blush:

12 lata 3 miesiąc temu #550790 przez Dzolka
princess ło kochana masz sporo smaruj duzo kremami balsamami ja na szczescie nie mam ani jednego jeszcze...

12 lata 3 miesiąc temu #550793 przez Dzolka
Ciekawe czy bd kolejne dzieciatko :) :kiss: :kiss: :kiss:

Dobranoc kochane trzymajcie sie dobrej nocy :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #550797 przez jadziatopol
hej dziewczyny :)
dzisiaj jestem pierwszy dzien sama...Radek wrocil juz do pracy. Nie powiem...nie jest latwo samej..najgorzej to pojsc pod prysznic albo do lazienki ;)
Mrufka ale jaja!!! Ada ci zrobila super niespodzianke :lol: :) zycze ci szybkiego porodu :kiss:
Marlena Filipek slodziutki przystojniak :)
Dave ale slodka :kiss: a te oczy!...ech :kiss:
Kasia spokojnie ...Tosia na pewno urodzi sie zdrowiutka i juz niedlugo bedziesz ja tulic :kiss:
Dominia, Kasia cukry mam po tygodniu juz calkiem w normie. Po zjedzeniu 3 bananow i budyniu po godzinie 80. Po kazdym posilku nie przekraczam 90. Tak wiec juz niedlugo kochane pojecie sobie :P
Princess o! powiem szczerze,ze nawet po wypadku ,ktory mialam w poprzedniej ciazy nie postrzelalam tak jak ty. Tez mialam duzo rozstepow po bokach ale nie az tak. ;) Ale zapomnisz o nich szybko...ja sie nie przejmuje. Niesttey czasem zadne kremy i oliwki nie pomoga :(
A co do seksu to podobno sie nie ma po porodzie...a ja mam odwrotnie. :ohmy: Mam taka chcice ,ze nie moge sie opanowac...Radek tez :ohmy: Nie wiem co mu sie stalo....szaleje...ja tez zreszta. Zobaczymy jak dlugo wytrzymamy :blink:
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i za porody i staram sie was czytac kiedy tylko moge ..a myslami jestem z wami caly czas :kiss: :kiss: :kiss:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #550817 przez gabilee
marlena sliczny Filipek :) gratuluje jeszcze raz :kiss:

princess ja na brzuchu nie mam , ale nie martw sie masz od dolu to nie bedzie ich tak widac :) a sprobuj posmarowac wazelina moze takie tluste ukoi twoj swiad

mrufka ale jaja , to akrobatka nie zla :) trzymam kciuki

kasiu musisz byc dobrej mysli ,ale lekarz rzeczywiscie jakis zlewajacy totalnie ;/ jedz na ta patologie . daj znac jak sie czegos dowiesz :kiss:

jadziu a ile po porodzie mozna sie kochac ? bo chyba musisz sie zagoic :)

madlen dobre to z ta wazektomia :P

12 lata 2 miesiąc temu #550821 przez kasia123m
Nerwy mam niezle.ciekawe czy coc ze mna porozmawiaja jak na dzis nie mam terminu.takie glupoty mi sie snily.jakies groby dla lalek kopalam z mezem i ojczymem.potem ugryzl mnie waz a potem jakis facet byl u nas w domu i niechcial wyjsc.a jak go probowalam wyrzucic to sie w dziecko zamienil i go pytalam dlaczego nie chce isc do domu dziecka...moze przez to ze staralam sie spac na tym lewym boku...ech..
Paula no mam nadzieje ze masz racje.ja juz nieufam mojemu lekarzowi.licze na to ze zle pomierzyl...chce wiedziec czy ten brzuszek urosl cos przez tydz...tylko tyle.oni pomiary robili tydz temu dokladne to sobie porownanja.moze mi zrobia to usg...oby

12 lata 2 miesiąc temu #550831 przez gabilee
kasiu biedulko te sny pewnie z powodu zlych mysli ;/
ale nie martw sie napewno bedzie dobrze tak jak napisala paula :) powodzenia na wizycie mam nadzije , ze ci uspokoi :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #550839 przez dominia
Dzien dobry :)

Jak spalyscie ? Bo my wrecz wspaniale .. Od dwoch dni spie jak zabita .. Tylko zaliczam kilka razy kibelek miedzy czasie :) i spie dalej :) na kolejny dzien 2 w 1 zycze milego dnia ! :*

Kasia mam nadzieje, ze przyjma Cie i zrobia to usg :) wystaraczy im pare minut to moze akurat znajda chwileczke wolnego miedzy pacjentkami :) ja wiem, ze jest wszystko dobrze ! :*

Pisac do Buziaczka jak tam sytuacja ? Chyba juz nie jest za wczesnie ? :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka