- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Kupiliśmy dziś regał w biedronce, całkiem fajny, będzie ciut miejsca na książki, a w ich miejsce w szafie poukładam dziecięce rzeczy. Półki w szafie takie głębokie, to pewnie po 4 stosy w 2 rzędach będą, ale to sobie od razu poukładam każdy rodzaj ciuszków osobno:)
Mrufka cudna Twoja Ada:) Włoski super. Kuzynki kuzynka urodziła córkę z takimi jeszcze dłuższymi. I tak słodko wyglądała jak miała roczek i taką kiteczkę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chiczi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja dziś byłam na badaniach- po raz pierwszy hemoglobina w normie: 12,7 przy normie od 12.
CRP ujemny, żelazo ok.
W moczu nieliczne bakterie, leukocyty standardowo, i pojawiła się "nowość" niejednoznaczny wynik cukru- zapisane jest: +/- 100mg/dl. Wyczytałam w necie, że pod koniec ciąży taki poziom glukozy w moczu może być, gorzej, gdy przekracza 180 mg/dl. We wtorek wizyta. Zobaczymy, co powie lekarz

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

monia aby dalej ta waga tak schodzila

czy ktoras z mamus , ktore urodzily uzywaja pasa poporodowego?
princess slicznie wygladasz :d nie ma to jak wloski pofarbowane , zaraz inaczej sie ukladaja

ja normalnie widze foto Adusi

chomiczka powodzenia :d daj znac po

anoda witaj kochana

marlenka czyli ogolnie mozna normalnie funkcjonowac przy noworodku ?
bo wszyscy strasza zobaczysz skonczy sie sielanka tylko dziecko i nic wiecej ;/
kasiu dobrze , ze juz jestes z nami

pati mysle , ze jego mama nie ma juz na niego wplywu , bo jest dorosly i mimo , ze nie jest szczesliwa z powodu jego postepowania nie moze nic zrobic...
a jak uwazasz , ze ulzy ci jak z nim pogadasz to tak zrob

ja dzis sie wkoncu wyspalam :d zasnelam jak bobas

wczoraj z urodzin wrocilam ok 21.30 i wyciagnelam N na przejzdzke autem

bylam dzis dopelnic rzesy i odrazu lepiej sie czuje

chcialam cos posprzatac , ale nic mi sie nie chce
dzis wieczorem ide popilnowac bratanka , ale cale szczescie juz wykapanego i ululanego , bo chyba nie dam rady juz latac za dzieckiem z tym brzucholem

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Chiczi czyli mówisz, że lepsze wyniki to dobrze

Gabilee ja sama już nie wiem czasem co robić, ale sobie wolę odpuścić, bo tylko nerwy stracę i czas pewnie... no to fajny wieczorek wczoraj mieliście

A ja dzisiaj zauważyłam, że brzuszek mi spękał na dole... Ja pierdziele, a miało być tak pięknie i to takie niebiesko sine krechy grube...
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Mrufka śliczna twoja córcia no do schrupanie i te wloski

Princess ale powiedz od razu sie czlowiek lepiej czuje po wizycie u fryzjera bardzo ładna fryzurka, brzuszek tak nisko juz masz

Mnie puscili do domu, ktg podobno super mala bardzo ruchliwa, po badaniu szyjka dluga i zamknieta - mimo tych kłóc i skurczy cos mi sie zdaje ze do terminu dotrwamy jak nic. Łozysko sie nie starzeje, wody plodowe ok, mala ma niecale 3300g 18 kolejne ktg badanie i decyzja czy rodzimy czy jeszcze czekamy.
A dzis zaliczylam pierwsza glebe wbiegalam po schodach jak mozna to wbieganiem nazwac poplataly mi sie nogi i buch, piszczel potrzaskana i lokiec na szczescie ochronilam brzuch i tylko delikatnie nim dobilam teraz bedzie piekny siniec na nodze ehhh czlowiek jakis taki niezdarny

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Pati ja też bym sobie dała z nim spokój na razie, sam przypełźnie jak maluszek się pojawi, wtedy boleśniej go dotknie jak kopniesz go w dupę

No ja już po wizycie, wszystko ok, usg niestety nie było więc nie wiem co u małego. Wziął mi wymaz na paciorkowca i zapisał za tydzień na moje pierwsze KTG. Już się z nim nie zobaczę, dopiero po połogu, teraz mam tylko raz w tygodniu przychodzić na KTG.
Jedno mnie ucieszyło, mam już rozwarcie na palec

Żeby nie było za różowo, musiało mnie przewiać, boli mnie pół głowy i ucho, chyba mam zapalenie ucha

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Chomiczka no tak hehe ja też mam tak, że większa satysfakcja będzie jak go potem zaboli, hehe nie wiem no ale wredna jakaś się zrobiłam w tej ciąży

A i dalej mam te lekkie plamienie, dzisiaj takie brązowawe upławy mam i wczoraj po wizycie trochę ciemnej krwi poleciało, no i te smarki... xD hehe ale całe szczęście, że wiem, że to szyjka się rozwiera powoli, no ale dobrze niech powoli sobie się szykuje, jeszcze tydzień przyda mi się czasu na ogarnięcie wszystkiego do końca

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Bananamama ja ostatnio wywaliłam się na pupsko i najgorzej nie mogłam się zebrać

Wizyta udana, też jestem zamknięta (a w zasadzie byłam na ostatniej wizyzcie)ale mięciutka w środku

Chomiczka takie wieści z wizyty cieszą

Zrobiłam ciasto, bo w domu nic słodkiego oprócz kisielu, a do sklepu nie chce mi się iść, czekam aż wystygnie i szamanko

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Na swędzenie mi przepisali Xyzal, tani był bo 10 zł ale niestety na receptę. Ale Ty i tak idziesz na dniach do szpitala nie?
Mi też brzuch na samym dole popękał, jak się zaczął obniżać to tak się stało. A smarujesz brzucha często?
Gabilee mi też po głowie chodzi ten pas poporodowy

Zazdroszczę Ci tych rzęs, ja chciałam przed porodem pójść zrobić ale chyba nie dałabym rady tyle leżeć... Sama nie wiem...
Banana pewnie, że lepiej po wizycie u fryzjera

Super, że na wizycie wszystko dobrze i Daga już jaka duża

Chomiczka to może w czapce choć w domu albo w kapturze czy sobie chustą głowę owiń. Mi zawsze wygrzanie chorego miejsca pomaga.
Dziś na obiad zamówiliśmy pizzę, załapaliśmy się na promocję bo dziś jej święto

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczynki a takie pytanko, wyparzałyście już smoczki, butelki etc.? Ja mam zamiar się za to zabrać w poniedziałek, tylko zastanawiam się jak później przechowywać te wysterylizowane rzeczy..
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Odezwała się u Was Sylwka? Bo widziałam Twoje nawoływania

- Milka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

ja mam w planach takowy zakupic zaraz po porodzie . na allegreo widziałam w cenach około 60 zł ale trzeba znac obwód brzuszka ...
kurcze wasze tempo postów jest zawrotne wiec nie pamietam która pytala w kazdym badz razie tak jeśli do 13nie urodze to mam sie wstawic do szpitala czy na wywołanie to w sumie niewiem .. bo moga stwierdzic ze jeszcze można czekac do 14 dni po terminie z OM ale wtedy to moje dziecko bedzie z 5 kg wazyc

Chomiczka jesli nic konkretnie nie masz w domu a ból ucha jest konkretny to na uśmieżanie ale raczej nie leczenie podgrzej olej na gazie namaczaj patyczek Lub watke które bedzie umiała potem wyciagnąc byle by nie wrzący i do ucha , daje duża ulge nie raz jak mi sie przyplątało zapalenie a nic nie miałam to pomagał .. nie raz nawet w sumie pomagał na tyle ze obyło sie bez lekarstw ale to raczej jak mnie lekko przewiało a nie przy zapaleniu a i jak bys myła głowe koniecznie turban na głowe a potem dokładnie wytrzyj uszy bo moze byc tylko gorzej :/
Sylwia na ktg chodzi sie zazwyczaj do szpitala ale to zależy - jedni mówi a ze od 38 tc powinno sie raz w tygodniu wysyłac ciezarna a drudzy ze dopiero jak minie przewidywany termin porodu . Ja bylam na KTG Tylko raz i to jeszcze na bezczela musiałam sie upomniec o to lekarza mimo ze chodziłam prywatnie to raczej bez upomnienia by mnie nie wysłał ... a uważam ze jest to dośc istotne badanie ...
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Princess twarzowa fryzurka

Mrufka Adusia urocza.
Kasia fajnie, że wszystko zgodne z normami.
Gabilee zazdroszczę tych rzęs, ja nie wyleżałabym kilkunastu minut nawet...
Banana ojej, na szczęście nic poważnego się nie stało..
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Sylwia ja wyparzyłam już wszystko