- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia

Ja dziś w nocy spałam jak smok. Obudziłam się dopiero o 4 na siusiu.Już nie pamiętam kiedy tak mi się dobrze spało... a wstałam dopiero o 9:30...
dominia każda z nas chyba przezywa teraz takie chwile zwątpienia... czy sobie damy radę... czy będziemy dobrymi matkami... czy będziemy w stanie po porodzie opiekowac się dzieckiem itp. Ja np czasem jestem wprost przerażona tym co będzie po porodzie... czy będę w stanie nakarmić dziecko, czy będę umiała to zrobić i jak dam sobie radę, gdy będzie noc a ja będę sama na sali, nikogo pryz mnie nie będzie a ja mega obolałą będe musiała wstać, nakarmić dziecko i przewinąć je... bo skoro teraz potrafię sie poryczeć z bólu to co będzie potem...
Ale z drugiej strony sobie myślę, że kto ma sobie dać rade jak nie my. Faceci by już dawno wymiękli. Damy sobie rade... musimy...
A Ty tym bardziej sobie poradzisz, bo jesteś osobą ambitna i wytrwałą. Wszystko znosisz naprawdę bardzo dzielnie. Ja od pcozątku Cię podziwiam jak dzielnie walczysz z dieta cukrzycową, jak kontrolujesz cukry itp. Ja bym tak nie umiała. Do tego sie jeszcze uczysz, zdajesz egzaminy. Niejedna z nas pewnie by nawet nie podeszła teraz do zaliczeń tylko wszystko odłozyłaby na sesję poprawkową. a Ty jednak próbujesz, starasz się z całych sił i jestem naprawdę pełna podziwu, że tak uparcie dążysz do celu. Dlatego wierze, że na pewno dasz sobie radę, że na pewno pokażesz że masz o wiele więcej odwagi i wytrwałości niż niejedna z nas.
Dlatego nie bój sie. zobaczysz, że wszystko będzie ok. Poród jakoś minie, a potem będzie już tylko coraz lepiej... głowa do góry

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anet-a-1401
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Milka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Dominia To tak własnie jest im bliżej porodu Tym człowiek wiecej sobie wbija do głowy :/ no niestety , ja jeszcze nie dawno myslałam tylko o tym by juz urodzic , potem włączyły mi sie mysli - czy to napewno juz czas czy może warto było jeszcze troche poczekac ... teraz wiem ze jestem gotowa ale znowu myśł o porodzie i o zdrówku dziecka czesto przed zasnieciem nie daja mi spokoju no i ból - niby nie boje sie porodu bo po tych wszytskich opowiesciach od moich dziewczynek styczniówek to wiem ze wszytsko mi wynagrodzi widok małej ... ale jednak nie kiedy tak mnie w dole zaboli że mysle sobie - to pewnie nic co dopiero bedzie przy porodzie ... i tak w kółko . Mysle że kazda kobieta przez to przechodzi .
Martyna dzis twój termin tak ? ten z usg czy z OM ? i jakie plany teraz ? kiedy wizyta itd ?
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dominia jestem pewna, że dasz radę! Poród poza tym, że pochłania ogromną ilość energii wyzwala tez mnóstwo adrenaliny. Jak już przytulisz maleństwo całe zmęczenie zniknie i gwarantuje, że nie zaśniesz przez 12 godzin z emocji

A później jest tylko łatwiej

Zresztą każda mama dla swojego dziecka wszystko wytrzyma, nie ma takiego bólu czy zmęczenia, żeby nie miała siły wstać i utulić.
Gabilee to nieprawda, że noworodek wszystko ogranicza. Jest inaczej, ale ja mam czas na siedzenie w necie, zrobienie obiadu, prania, zdarza się, że się nudzę

Kwestia organizacji i przestawienia priorytetów. Wiadomo, Igunia jest najważniejsza. Musi być nakarmiona, przebrana, utulona i szczęśliwa

Co do brzucha mam jeszcze taki luźny, lekko wystający, ale żadnego flaka. Pasa chcę używać, ale można dopiero jak macica się całkiem zwinie, a u mnie jeszcze nie skończyła

Wszystkie dacie radę ze swoimi dzieciaczkami

Ja też rodziłam w skarpetkach

- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Satine dziś masz zostać mamusią? Suwaczek żyje swoim życiem, a Ty swoim

Martyna to samo

Kasia masz gdzie chować te ciuchy?

Dominia ja się obawiam braku sił na poród i po porodzie, braku pokarmu i depresji po.
U mnie standard- samotna niedziela, mdłości, od rana same hiksy przez co nie czuję dziecka...
Z M. znów kłótnia, zresztą będzie dopiero we wtorek.
- Milka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
W niektórych szpitalach jest tak, że jak nic na ktg nie wychodzi to umawiają się za 2 lub 7 dni na kolejne i czekają aż minął 2 tygodnie od wyznaczonego terminu porodu a potem wywoływanie. Tez chciałabym aby to samo naturalnie się zaczęło ale najważniejsze jest dla mnie to aby Mały byl bezpieczny i urodził się cały i zdrowy a jak za długo będzie siedział w brzuchu to tez chyba nie za dobrze. W ubiegłą niedzielę miałam w szpitalu takie szybkie usg i orientacyjnie ważył 3500 więc biorąc pod uwagę bład i ten tydzień może juz mieć 4 kg
Madlen

obejrzyj sobie coś albo poczytaj szybciej Ci dzień minie. A kłotnia? skup się na Adasiu

- Milka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Dominia kochana ja trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki i wierzę, że dasz radę, ja też czasami mam takie myśli, że nie dam rady skończyć tego roku przez to, że zostanę młodą mamą i zaczynam się czasem stresować porodem, tym bardziej, że ja już wiem, że do 18 mam ostatnie chwile, że tak powiem "wolności", a potem wszystko się zmieni i mały człowiek będzie uzależniony ode mnie i będzie liczył na mnie, więc wiem, że czasem to przerasta człowieka w pewnym momencie, ale wierzę, że damy sobie wszystkie świetnie radę, zobaczysz wszystkie obawy i stresy odejdą wraz z narodzinami synka

Martyna no ja się cieszę ogromnie

Monia kurde no to co gadasz o macierzyństwie tak pozytywnie do tego wszystkiego nastawia, normalnie aż Ci dziękuje kochana, bo to bardzo podtrzymuje na pewno każdą z nas na duchu

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Taki mam dzisiaj dzien placzu .. I jakas nerwowka mnie lapie

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Domina uwierz mi tez sie boje...z jednej strony chce bardzo a z drugiej sie boje jak cholera...jeszcze ja wiem co mnie czeka...chyba lepeij jest 1raz bo sie wie mniej wiecej ale i tak to jest nowosc;)
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Kazdy juz a to jeszcze nie urodzilas .. Siostra mi gada, ze moglabym juz rodzic .. Nawet moja chrzestna dzwonila i pytala czy juz urodzilam .. Jejku przeciez to wiadome, ze jak urodze to rodzina dowie sie pierwsza :/
Od 2 dni wyprozniam sie 2 razy dziennie ale nie jakos tak jak biegunka tylko normalnie, tak samo z jedzeniem, porcje mam takie same a ledwo to wszystko wciskam .. Jeszcze niedawno bylam glodna

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dominia - mi się w nocy śniło że urodziłam kota i woziłam go w wózku

Anoda - myślę że dobrze robisz. Czasem lepiej się nie napalać, a jak się okaże że już można się starać to będziecie mieli miłą niespodziankę

Satine - suwaczek to masz fajny

Dominia - jestem pewna że dasz radę wszystko w szkole nadrobić. Ja znowu mam obawy jak sobię poradze w pracy po tak długiej przerwie. Co do komplikacji poporodowych to staram się to wszystko wyrzucić z głowy, ale i tak jak pomyślę to martwię się o małą przeokropnie.
Martyna - ja myślę i życzę Ci tego by wszystko rozwiązało się na dniach. Ja pamiętam jak raz Alina napisała z rana że miała skurcze i myślała że to już to, a potem wszystko odeszło. Nastepnego dnia się okazało że wieczorem skurcze wróciły i Nataszka była lada chwila z nią.

Madlen - ten Twój M mógły trochę wyluzować, jesteś już na finiszu i ma Cię wspierać!
Milka - ja też jak obudzę się w nocy to czekam na ruchy małej. Zwłaszcza jak mnie coś zaboli w brzuchu.