BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 7 miesiąc temu #436541 przez Lafi
o wy z tą szarlotką, jutro sobie zrobię, taką z różowym kremem:)

a przyszedł mi rogal poduszka, jutro zdam wam relacje jak sięspało teraz okupuje ją Seweryn.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #436558 przez Beata 26
katarzyna1702 napisał:

Kika ja jutro piekę ciasto o wdzięcznej nazwie Cielaczek ;p (masa sernikowa przekładana w łatki ciastem ala'murzynkowym ;))mniam ;) ja to jakoś teraz bez zajęcia wariuję zeszłam do teściowej i właśnie skończyłam robić pasztet z królika ;D ale już padam nogi zaczęły mnie bolec i kurde kręgosłup ;) muszę poleżeć. Kika jak Twoja przesyłka z pszczółką moja już w drodze ;) domówiłam jeszcze dla męża koszulkę z napisem wyborowy tata ;) taka mała niespodziana.
A ruchy myślę że i ja coś czuje (choć na 100% nie wiem czy to to) jak się położę takie muśnięcia ;) i odrazu łapię się za brzuszek i mówię do Szkraba;0

Patrycja chciałabym bardzo ;0 mamusia ma mówi że za ładnie wyglądam jak na dziewczynkę i te kwaśne mniam ;) oby oby o i jeszcze litrami pije kwaśny pomarańczowy sok najlepiej biedronkowy Riviva czy jakoś tak tylko po nim miewam zgagę ;) A z zgaga to chyba taki przesąd że dziecko będzie miało włoski hehe ale to się nie sprawdza moja koleżanka od początku miała straszną zgagę a dzieciaczki bez włosów tylko taki meszek ;)

Pasztet z królika! Szlachta;)

Jakbym siebie czytała - zgaga po soku pomarańczowym i też mówią, że ładnie wyglądam - ale wcale się tak nie czuję, nawet podejrzewam, że niektórzy kłamią - straszne to! i zobaczymy czy te włoski to prawda:)

12 lata 7 miesiąc temu #436560 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny.

Niedawno wróciłam od teściowej. Mąż kopał ogródek a ja umyłam auto bo juz nie mogłam patrzeć jakie jest brudne.

Przed wyjazdem uszykowałam składniki, a po przyjeździe zrobiłam sałatkę. Pycha.

vernix zrobiłam ta sałatkę z selerem co mi dałaś przepis. Mniam. Pyszności :-)
Masz fajowe przepisy. :lol: :lol:
Jak możesz to poprosze o jeszcze jakies przepisy, bo masz przepisy proste ale pyszne i nawet mi sałatka wyszła :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #436564 przez Beata 26
właśnie jem kapuśniak!!

;)

andzia gratuluję! i zaraz podsyłam przepis na ten gulasz, wczoraj już nie miałam jak!

12 lata 7 miesiąc temu #436572 przez andzia_zg
Beata dziekuję :-) na pewno któregoś dnia zrobię :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #436718 przez vernix
Cześć Dziewczynki!

Jak samopoczucie w sobotni poranek? wyspałyście się:) Pytam, bo ja nie mogłam spać od 5. :) zdążyłam wykąpać się, zrobić włosy, śniadanie i sałatkę z selerem, bo Andzia zrobiła mi apetyt na to jedzonko:)

Cieszę się, że z powodzeniem sobie radzisz. Bez spinki i będzie coraz lepiej, a jak podasz gulasz z przepisu Beaty, to męża zamuruje:)powodzenia

Dobrego całego dnia Wam życzę :)

12 lata 7 miesiąc temu #436734 przez katarzyna1702
Witam Wszystkie Śpioszki i Poranne ptaszki ;) Ja dziś poraz pierwszy podczas nocnego wstawania do kibelka musiałam zaliczyć po drodze lodówkę ;p Mąż miała taki ubaw o 2 w nocy siedziałam i zajadałam się kanapką z dżemem koniecznie leśnym ;) ale tak mi się chciało że szok . Oby nie częściej...
Beatko dostaliśmy królika od szwagierki pasztet pychota zajadałam się na śniadanko.
Andzia brawo dla Was za udaną sałatkę ;)
Vernix Wyspana wyspana ale budzę się w nocy często i kręcę zwłaszcza nad ranem ;)

Plan na dziś obrany lekkie porządki ciasto i taką ochotę i mi zrobiłyście z tą szarlotką i muszę upiec lekko tylko posłodzę jabłka to kwaśną będę się zajadać. Wieczorkiem kino;) W końcu niedziela to można sobie pozwolić na lekkie obżarstwo;)
Miłego dnia Mamuśki ;)

12 lata 7 miesiąc temu #436744 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Ale się obudziłam jak sie przeszłam w takie zimno do piekarni.
Ja standardowo, gdy jest pełnia miewam głupie sny. Tak naprawdę rto dopiero rano bym sobie zasneła i spała ale niestety była rano pobudka. Mąż o 7 rano miał tel z firmy i musiał jechać do pracy :dry: Znów będzie maruda, bo nie odpocznie na weekend :dry:

Dzięki dziewczyny za wsparcie kulinarne :) bardzo mi to pomaga :)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #436759 przez lenusia7
dzien dobry mamuski :) Ja własnie zrobilam sobie jajecznice z cebylka , pieczarkamii serem .... zajadam sie i nadrabiam Was bo wczoraj poszłam spac z kurkami :D MIlego dnia zycze wszystkim !!!

12 lata 7 miesiąc temu #436782 przez Lafi
Witam kobitki, ale u mnie śliczna pogoda, normalnie pierwszy raz chce mi sie coś robić. rogal do spania jest rewalacyjny. też dziś upioke szarlotke, tylko musze poczekać na jajka(nie będe kur poganiać):)
Andzia rób dalej i za niedługo szczeny im opadną na twoje potrawy,

12 lata 7 miesiąc temu #436804 przez lenusia7
Co dzis gotujecie laseczki ?? U mnie ziemniaczki mielone sosik i surówka z pekinki . Ale piekna pogoda nic tylko spacerowac po obiadku :) Ciekawe czy sa grzyby bo moze do lasku by sie przeszedł :DD

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #436814 przez andzia_zg
Lenusia Ja dziś wrzucę do piekarnika w woreczku udka z kurczaka. Ugotuję ziemniaki i zrobię ogórka ze śmietaną, bo nie mam pomysłu na obiad

Mąż zrobił co miał do zrobienia w pacy i pojechał do teściowej dalej kopać ogródek więc chciał na obiad mięso.Więc wrzucę mu tego kuraka do piekarnika i niech chłop sie naje :-) :silly:

A tak poza tym to niby świeci słońce ale jakos straciłam wenę do roboty. Siedzę w domu sama jak palec i aż się robię śpiąca. Dopadł mnie leń. Jeszcze jakby mąż był w domu to jakos bym się za cos wzięła ale jak siedzę sama to jest poprostu masakra.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #436815 przez aksa
cześć dziewczyny
piękny dziś dzień!! aż chce się wstać i coś robić:D ja wczoraj umyłam 3 okna te najbardziej strategiczne;p wymieniłam firanki więc miałam pracowity dzień ale dyszałam ło jakbym z tone węgła przerzucała :laugh:

ja na obiad dziś robię zupkę jarzynową mój m to taki gar sam może zjeść, to jego ulubiona zupa ;)

ogólnie nie mam neta awaria jakaś czy coś, skombinowałam sobie play na chwilkę żeby do Was napisać ;)

kobietki udanego weekendu, aby w poniedziałek każda chwaliła jaki miała udany weekendzik

buziakiii

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 7 miesiąc temu #436833 przez Lafi
a ja dzis mam zupe pomidorową od wczoraj, wiec gotowanie z głowy,

12 lata 7 miesiąc temu #436837 przez Lafi
aksa ja za okna się nie biore, mąż ma sie tym zająć.
andzia ja wczoraj miłam takiego lenia:)
lenusia z tymi grzybami ti dobry pomył, posprzątam i wezme Seweryna, trza sie dotlenić.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka