BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #603875 przez Depeche
a wiec wyjelam te rozpiske i jest tak:
- szczepionka nieskojarzona 22 wkłuć
- 5 w 1 14 wkłuć
- 6 w 1 12 wkłuć
Czyli tak jak pisałam
5 w 1 chyba 6 razy, a 6 w 1 chyba 5 razy. Ale to jakos sie liczy i tego nie jestem pewna. Do tego heszcze dochodza dodatkowe ( jesli chcecie) na ospe wetrzna i pneumokoki tu sie kluje) oraz rota ( t do picia). U mnie w przychodni to sami mowia, kiedy trzeba przyjsc i u nich sie kupuje wiec sie nigdzie nie lata za tym, ale liczba wkluc jest na pewno taka, bo mam rozpisane. Wiec jak sobie przeliczysz to w sumie te 6w1 nie oplaca sie, ja ja kupilam dla Laury, bo nie przeanalizowalam sobie tego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #603891 przez Kinga2424
Depeche A na co ta herbatka z malin?

12 lata 2 miesiąc temu #603898 przez katarzyna1702
Depeche ja piłam od 38 tyg herbatkę z liści malin i czy aż tak pomogła hmmm...nie wiem ;-) chyba skuteczniejsze już będzie masowanie brodawek kilka razy dziennie...

12 lata 2 miesiąc temu #603915 przez Kinga2424
A to ta herbatka jest żeby przyspieszyć poród???

Lusiaczek też się dziś nie odzywał... może już też na porodówce...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #604065 przez koticz
Fuck my z Małą jutro do lekarza ciśniemy bo jakaś niewyraźna jest,marudna i ma katar,niech na nią rzuci okiem lekarz...

Lena już sam fakt,ze płaczesz razem z Dawidem i,że się tak przejmujesz świadczy o tym,że jesteś wspaniałą mamą!!!Nie zadręczaj się!Kochasz synka i starasz się jak możesz!Ja Jagódce na prukanko podaję Esputicon (z polecenia położnej) wystarczy 1 kropelka i małej od razu jest lepiej,ale ona nie ma większego problemu z kolkami/zaparciami,tak,że nie wiem na ile są skuteczne w poważniejszych przypadkach
Noo i Jagódka popija też herbatkę z kopru włoskiego z hipp i zazwyczaj po niej idzie kupka :)

Eeejjjj no mała ma 23dni a kikut nadal nie odpadł :angry: dobrze,że ją lekarz jutro obejrzy to może coś poradzi na tego kikuta i na te krosty na buzi...masakra normalnie czuje się jak jakaś brudaska,mała wygląda koszmarnie z taką buzią obsypaną...

Gosiaczek odezwij się,co tam u Malutkiej?Jak zniosła badania???

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #604073 przez Depeche
Kinga2424 napisał:

Depeche A na co ta herbatka z malin?

nie z malin, tylko z lisci malin - ponoc sie lepiej po tym rozwiera, ja w to nie wierze, ale sprobuje, kupilam w zielarskim, bo tylko ta sa.

12 lata 2 miesiąc temu #604098 przez koticz
Andzia właśnie oglądałam zdjęcie Wojtka to ostatnie na fb i wiesz On to jednak moim zdaniem jest bardzo do Ciebie podobny a nie do P. :)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #604100 przez 25malinka
koticz to jeszcze Jagodzie kikut nie odpadł,dziwne,mojej Natalii to już w pierwszym tygodniu odpadl a teraz to juz sie prawie wygoilo ladnie

depeche to co ile te szczepienia sa

12 lata 2 miesiąc temu #604125 przez Depeche
25malinka napisał:

koticz to jeszcze Jagodzie kikut nie odpadł,dziwne,mojej Natalii to już w pierwszym tygodniu odpadl a teraz to juz sie prawie wygoilo ladnie

depeche to co ile te szczepienia sa

a jakos dzwonia, chyba te pierwsze dwa raz na piec tygodni . Potem jakos dzwonia, powinnas dostac taka rozpiske ze szpitala z kalendarzykiem, albo jak bedziesz na pierwszym szczepieniu to dostaniesz. Najgorszy finansowo pierwszy rok, a potem juz luzik. Ja juz seryjnie nie pamietm.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #604141 przez koticz
Malinka na szkole rodzenia zapewniali,że odpadnie po 7-8 dniach...nic jej się tam nie paskudzi,ale jeszcze mocno się trzyma pod tym zasuszonym kikutem widać jeszcze "świeżą"pępowinę,sama już nie wiem...była u nas położna w zeszłym tygodniu w piątek chyba i nic nie mówiła,że to źle,że jeszcze nie odpadł...

Ja mam taką rozpiskę ze szczepieniami ze szpitala podpiętą do okładki książeczki zrdowia dziecka,sprawdz bo może też masz tylko nie zwróciłaś na nią uwagi

Spadam już spokojnej nocki,mała przespała kąpiel dłużej już nie czekam tylko ją budzę i do dzieła...

12 lata 2 miesiąc temu #604154 przez Gosia27
Jestem...
Zosia ogólnie badanie zniosła bardzo dobrze, na własnym oddechu.
Wyników jeszcze nia ma
Ale wstepnie lek powiedział że wszytsko jest tak namieszane, że wygląda to fatalnie...już sama nie wiem co myślec, jestem wrakiem z nerwami
Po świetach mam się dowiadywać kiedy operacja...teskt lekarza: kardiologia jest nie wydolna!!!

A mala jest taka grzeczna, prawie w ogóle nie płacze. Nawet oczek nie otwiera. Ciagle spi

12 lata 2 miesiąc temu #604167 przez ufolka
hej :)

Sylwka gratuluję :)

Gosiu, Zosia śpi więc nabiera sił, nie wiem co Ci napisać, żadne słowa tu nie pomogą ale głęboko w to wierzę że wszystko skończy się dobrze.

ja szczepię podst programem plus rota, za dużo sprzecznych opinii jest jak dla mnie o tych skojarzonych

12 lata 2 miesiąc temu #604174 przez andzia_zg
koticz napisał:

Andzia właśnie oglądałam zdjęcie Wojtka to ostatnie na fb i wiesz On to jednak moim zdaniem jest bardzo do Ciebie podobny a nie do P. :)

Mówisz? Bo u mnie wszyscy mówią że to ksero mojego męża... a że ze mnie ma tylko wielkie stopy (ma 3 tygodnie a jego stopy maja juz 9cm)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #604182 przez andzia_zg
Uwaga Uwaga !!!!!

Lusiaczek urodziła dziś o 14:15 Oskarka przez cc. Mały ma 3740cm i 56cm :-)

www.zapytajpolozna.pl/120-i-iii/567061-m...jecia-maluszkow.html

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #604362 przez zolwikmb

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=48626

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka