- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

Jasiek ma od wczoraj wysypkę na brzuszku i pleckach i nie wiem skąd się wzięła

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)

Bombel - Biedny Jasio

A ja dziś taka nie wyspana bo wczoraj do 1 ktoś wojował po klatce i ciągłe trzaskanie drzwiami a co wyszłam żeby kogoś z......bać to cisza

A no zapomniałam Wam się wczoraj pochwalić że ugotowałam Krupniczek, ja wiem że to dla większość z was żadna filozofia ale dla mnie to mega osiągniecie tym bardziej że mężu zjadł aż dwie miseczki tak mu smakował

No dobra jem szybko i lecę się ubierać żeby być gotowa do zabawy jak mój rozdarciuch stwierdzi że się wyspał

Buziaczki miłego dzionka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
dziewczynki moje Kochane dziękuję za troskę

Buzi dla Jasia, obu ta wysypka mu nie dokuczała i szybko sobie poszła.
Całuski także dla wszystkich dzieciaczków i ich mamuś

Myślę że wieczorkiem jeszcze się odezwę

a o tą morfologię też swoją drogą się trochę martwię bo moja niunia ciągle zmęczona. Nie wiem czy jakieś anemii nie ma czasem.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Aguś a czy Paulinka dostaje jakieś witaminki ? Piszesz , ze może anemię ma , wiec tak sie zastanawiam...moze witaminek brak .
Kozłowska dobrze , ze Mateuszkowi nie przeszkadzał nocny hałas , ale ja to bym tak jak Ty , szału dostawała . Ludzie mają nie po kolei w głowie !
I oczywiście gratulacje z powodu debiutu kulinarnego

Bombel jak tam Jasio ? Schodzi ta wysypka ? Ciekawe od czego . A jadł coś nowego ?
Amelka wapno dostała na wzmocnienie bioderek,Pije 1 łyżeczkę dziennie .
Poszłam z nią na spacer i od razu zasnęła

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Takie czerwone plamy a do tego czerwone krosteczkiBombel - Biedny Jasio
a jaka ta wysypka tzn jak wygląda?

agi-p napisał:
Nowego właśnie nic nie dostał,proszku nie zmieniałam... no nie wiem od czego jeszcze mogłoby to byćBombel jak tam Jasio ? Schodzi ta wysypka ? Ciekawe od czego . A jadł coś nowego ?

- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Bombel mój Matek jak miał 3 miesiące wysypało go na plecach, brzuchu i klatce piersiowej takie czerwone palmy i małe czerwone krostki. Okazało się wtedy że to potówki....Pomogło mi wtedy mycie małego w szarym mydle i co jakiś czas parzyłam mu do kąpieli rumianek. Teraz to uczulenia co miał to były takie czerwone plamki wysuszone bardziej okrągłe i na obrzeżach takie bardzo zaczerwienione też myłam go w szarym mydle co 3 dzień, podawałam wapno 2 razy dziennie i kupiłam krem NIVEA S.O.S z naturalnymi lipidami Omega 6 i masłem shea. Natychmiast łagodzi zaczerwienioną, podrażnioną i suchą skórę, zapobiega swędzeniu. A no i najważniejsze odstawiłam chusteczki nawilżane całkowicie bo to na 95% była ich przyczyna........może spróbuj, ale lekarzem

Właśnie dzwoniła do mnie znajoma do której jutro idziemy żebyśmy przyjechali wcześniej bo upichci jakiś dobry obiadek

Dobra zmykam przytulić się do synka może pośpię z nim chociaż 30minut choć o tak nie odeśpię nocy.....
Jak coś to do później buziaczki

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wiesz co,potówki to raczej wątpliwa sprawa bo ja Jaśka nie przegrzewam,ubieram go bardzo lekko. W domu przeważnie śmiga w krótkim bodziaku,ostatnio nawet w krótkich spodenkachBombel mój Matek jak miał 3 miesiące wysypało go na plecach, brzuchu i klatce piersiowej takie czerwone palmy i małe czerwone krostki. Okazało się wtedy że to potówki....Pomogło mi wtedy mycie małego w szarym mydle i co jakiś czas parzyłam mu do kąpieli rumianek. Teraz to uczulenia co miał to były takie czerwone plamki wysuszone bardziej okrągłe i na obrzeżach takie bardzo zaczerwienione też myłam go w szarym mydle co 3 dzień, podawałam wapno 2 razy dziennie i kupiłam krem NIVEA S.O.S z naturalnymi lipidami Omega 6 i masłem shea. Natychmiast łagodzi zaczerwienioną, podrażnioną i suchą skórę, zapobiega swędzeniu. A no i najważniejsze odstawiłam chusteczki nawilżane całkowicie bo to na 95% była ich przyczyna........może spróbuj, ale lekarzem
nie jestem(a szkoda) więc może udaj się w poniedziałek do lekarza

Co do chusteczek to używam sporadycznie,w domu preferuję wsadzić Jaśka pupę pod kran

Dzięki za podpowiedzi

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

No i zatrucie/jelitówka dopadło także moją mamę

agi z witaminek to tylko tą D3 podaje. Nie zalecano nigdy podawania jakiś innych, dodatkowych witamin. Ale od kilku dni wygląda to tak, że ciągle śpi a jak nie śpi to marudzi że zmęczona, oczka trze, troszkę się pobawi, coś zje, ale i tak w końcu trzeba ją ululać.
a wracając jeszcze do tematu rodziców to czasem trzeba sobie ponarzekać i wylać żale, ale prawda jest taka,że zawsze mogłam i mogę na swoich rodziców liczyć w każdej sytuacji i pomimo odmiennych zdań w wielu tematach, jakiś małych pretensji, to chyba właśnie to jest w tym wszystkim najważniejsze

- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A wtedy potówki też nie wiem jak dostał??Choć doktorowa mi powiedziała że potówki mogą się zrobić nawet wtedy jak źle dziecko wypłuczemy z mydełka, lub za dużo balsamu(bo oliwki też nie mogę używać tylko do włosków)nałożę

Agusiak biedna mała

Oj z tymi naszymi szkrabami. Powiem szczerze że chciałabym żeby Matek już mógł mi pokazać czy powiedzieć że boli brzuszek, główka, itp a z drugiej strony tak patrzę na to moje dziecię jak szybko rośnie i tak mi jakoś smutno.....Czemu wraz z porodem nie dostajemy możliwości porozumienia telepatycznego z naszymi pociechami to ja nie wiem

Mały od godziny strasznie mi się wierci w łóżeczku

Dobra zmykam buziaczki i udanej nocki

Zmęczona jestem strasznie

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nie. Jak tylko zobaczyłam tą wysypkę to wsio odstawiłam.A dzisiaj też go smarowałaś oliwką?
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nie.Bombel a Ty nie zjadłas czegoś nietypowego?, co by uczuliło JAsia bo jeszcze karmisz przecież piersią
Szarego mydła nie mam