BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #253638 przez kasiunia89
Hej laseczki!!
U nas zimnoo wietrznie,brrrr brak slow!! Maz w domku to na kompie sie nie siedzi ehhe przy sobocie!!
Ale sesja byla dzisiaj i sie pochwale :)))

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #253724 przez Agusiak
witam się Barbórkowo :)

Nie mamy chyba tu żadnej Basi, a szkoda bo to piękne imię :) Chyba drugą patronką jest Kinga? Moja Paulinka miała mieć na imię Kinga ale zmieniliśmy zdanie :silly:

Nas dziś czeka objazdówka po rodzince, ale cieszę się bo lubię takie odwiedzinki a szczególnie jak jedziemy do moich dziadków. Tam mi się wszystko kojarzy z dzieciństwem, świętami, feriami :lol: uwielbiam :)

Kasiunia Oliś jest cudnym pomocnikiem Świętego Mikołaja :kiss: Z takim pomocnikiem Mikołaj z pewnością zdąży dostarczyć wszystkie prezenty na czas :lol: :blink:

Miłej Niedzieli Kochane :)

Bombel najlepszego dla męża :)

13 lata 6 miesiąc temu #253765 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombel najlepszego dla męża :)

Dziękuję w jego imieniu :kiss: :)

My właśnie ogarnęliśmy chałupkę po wczorajszych odwiedzinach znajomych :P chwila relaxu i potem znowu odwiedzinki, dzisiaj szwagier z rodzinką wpadnie :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #253963 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Ależ dziś mieliśmy zalatany dzionek. Wszystkie wizyty zaliczone i bardzo udane chociaż Paulinka miała dziś ciężki dzień, marudziła i ogólnie coś jej nie pasowało ;)

A to Paulinka z dzisiaj na rowerku swojego kuzyna :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #254016 przez Kozłowska
Witajcie :kiss:
Tak na początek Sto Lat dla cudownej Amelci :kiss: :kiss: buziaczki gorące :kiss: :kiss: Wyglądała cudownie księżniczka :woohoo: Super Agi że czujesz się lepiej :kiss: :kiss:

Agusiak ojj pewnie ci się gorąco zrobiło z tą rączką w wózeczku najważniejsze że wszystko skończyło się dobrze :kiss: A Paulinka na rowerku ślicznie się prezentuje i jaka ona śliczna jest :kiss: :lol: Zresztą mamusia też ładna dziewczyna :lol: :kiss:

Kasiunia Oliwierek cudny chłopak, w stroju mikołaja po prostu "wymiata" na pewno zrobi furorę na święta :lol: :silly: :kiss: A co do ciebie droga mamusiu no to podzielam zdanie dziewczyn że laseczka jesteś nieziemska:lol: :silly:

Bombelku nie wiem czemu ale zdjęcie twojej fryzurki mi umknęło, ale skoro wszystkie stwierdziły że super i ty czujesz się dobrze to ja też piszę że "super" :lol: :silly:
Dokładam się oczywiście do życzeń dla Męża :lol:

Matek ma się dobrze to było jedno dniowe załamanie zdrowotne widocznie przymarzł u "teściowej"ehhh....
A u nas weekendzik bardzo przyjemny :lol: Tak czytałam że macie gości i tak mi się smutno zrobiło że nam weekend znów minie tylko rodzinnie, a tu w piątek odwiedziła nas chrzestna mojego męża choć mały był marudny to ja się chyba bardziej ucieszyłam że tak chociaż na godzinkę wpadli tym bardziej że kiedyś widywaliśmy się przynajmniej 3 razy w tygodniu. W sobotę od rana odwiedził nas również niezapowiedzianie dziadek Matka, nie wiem czemu ale jak tylko on przyjdzie to Matek strasznie się chichra i aż lgnie do niego strasznie. Tym bardziej mi przykro że tak rzadko wchodzi ale przychodzi i to jest najważniejsze :blink:
Później odwiedził nas znajomy :silly: którego życie ciężko w ostatnim czasie doświadczyło :( (Ojj jak mi go szkoda żona po 23 latach zostawiła :dry: ) A dzisiejszy dzień w ogóle na wariackich papierach :silly: Od nocy strasznie bolał mnie brzuch i pół nocy spędziłam w łazience minęło mi dopiero ok. 11 Ale już załamana bo myślałam że jakaś jelitówka mnie w końcu dopadła. Później udaliśmy się do sklepu gdzie młody chichrał się w głos do wszystkich Pań :silly: ale mieliśmy ubaw....a jak wróciliśmy do domu wzięłam się za porządki żeby złe samopoczucie rozchodzić i kiedy zrobiłam już totalny bałagan bo se przemeblowanie wymyśliłam to najpierw wpadł sąsiad na kawkę, nie minęło 5 minut jak wyszedł i weszli znajomi których bardzo długo nie widzieliśmy :silly: a jak wyszli ok 18 znajomi to moja siostra wpadła na chwilkę do małego :silly: Aż posiedziała do kąpieli :silly: :silly: Także weekend pełen niespodzianek i jeszcze nigdy nie zrobiłam tak szybko przemeblowania i muszę przyznać że nawet mi się podoba :silly: :silly:

Dobrze że u Was również odwiedzinki się udały :kiss: :kiss:
Buziaczki :kiss: i spokojnej nocki :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #254027 przez Agusiak
dzień dobry :)

Ja już na nogach bo moja nynka obudziła się o 6 i dokazuje ;) :P

Kozłowska bardzo się cieszę że z Mateuszkiem już dobrze, widać rzeczywiście chyba przemarzł, ale najważniejsze że już OK :) :kiss:

Ha no i widzisz tak się martwiłaś o weekend a tu widać nie miałaś ani chwili wolnej :lol:
Super że mieliście takich miłych gości i wesoło spędziliście czas.
Jeśli chodzi o Twojego znajomego to faktycznie przykra sprawa jak po tylu latach przestaje się układać :( Znajomy mojego taty też jest w takiej sytuacji, żona go zostawiła i wyszła za mąż za jego wspólnika :ohmy: Ech czasem paskudnie się to układa.

A i dziękujemy za komplementy :lol: :kiss:

U nas dziś od rana leje :dry:

Miłego dnia :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #254028 przez agi-p
Hej Kochane :)
Oj i weekend zleciał bardzo szybko , ale i przyjemnie :) Goście dopisali ...było bardzo fajnie . Wszystko przygotowałam sobie wcześniej i potem tylko donsiłam na stoły . Zostali do niedzieli do popołudnia . Zaliczyliśmy z nimi wypad na giełdę i na zakupy . Mężuś namówił mnie na spodnie i bluzkę :P i nawet płaszczyk mam :) Nie byłam przekonana , ale ostatecznie się cieszę :) I kabinę w końcu kupiliśmy i łyżwy dla Paulisi na Mikolaja ...będzie zachwycona :)
Przeziębienie a raczej angina dalej trzyma , ale daję radę :P

Agusiaczku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 6 miesiąc temu #254102 przez Kozłowska
Wpadłam tak na chwilkę tylko się przywitać :lol: Więc witam was gorąco w ten paskudny zimny, wietrzny i deszczowy dzionek :silly: Nocka minęła w miarę spokojnie pobudka o 5 na mleczko i pospaliśmy tzn młody pospał jeszcze do 9 :blink:, a ja siedziałam i pół okiem patrzyłam w TV :silly: Dziś nie mamy specjalnych planów :( Spacerek też odpada :( No chyba że wyciągnę męża po pracy do Castoramy lub innego takiego sklepu bo jeszcze mam jeden plan na drugi nasz pokoik :silly: ale zobaczymy :woohoo:

agi zazdroszczę że czujesz już święta ja jakoś nigdy nie lubiłam wigilii, ale teraz jak jest młody to będzie zupełnie inaczej mam nadzieje że mnie nie długo też dopadnie aura świąteczna. Wczoraj jak byliśmy na zakupach to mężu się ze mnie śmiał i pytał gdzie mnie podmienili bo narobiłam zakupów i stwierdziłam że te i wszystkie inne święta będą takie jak powinny być :silly: Czyli "ja" ugotuję 12 potraw :silly: Już chyba przeczytała wszystkie możliwe przepisy i zasięgnęłam rad doświadczonych kuchareczek pospisywałam i teraz będę wdrażać w życie :silly: I chyba to mnie najbardziej podnieca że może jednak uda mi się spełnić w roli kucharki i mój szkrab będzie zawsze mówił że jego mamusia gotuje najlepiej :blink: W końcu mam jeszcze parę świąt za nim dojdę do perfekcji :lol: :lol:

agi powodzenia w banku i milutkiej wizyty u mamy jak zdecydujesz się na wyjście miejmy nadzieję że pogoda się troszkę zmieni żeby chodziarz nie padało tak :blink:

Buziaczki i miełgo dzionka

13 lata 6 miesiąc temu #254119 przez Agusiak
agi to bardzo fajnie, że weekend z towarzystwie gości się udał, ale wyobrażam sobie ile miałaś przygotowań a po wszystkim sprzątania :huh: Ale ważne, że wszyscy zadowoleni i będzie co wspominać :)
Oby tylko jeszcze ta Twoja angina sobie poszła :ohmy:
Zakupy też udane to dobrze, że mąż namówił Cię na coś dla siebie i zazdroszczę zakupu płaszcza bo na mnie to nic nie ma :( A Paulinka z pewnością będzie zadowolona z łyżew :)

Kozłowska teraz to już masz swoją własną rodzinkę i od tej pory będziecie mieli najwspanialsze święta :)

A u nas jest tak ciemno i pada ciągle a ja dziś do chirurga jadę :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #254285 przez Kozłowska
Agusiak powodzenia u chirurga :kiss: Oby szybka i bezbolesna :kiss:

Muszę się pochwalić i pożalić jednocześnie :silly: Od poniedziałku idę do Pracy :silly: :cheer: :blink: Cieszę się i smucę jednocześnie ale chyba chęć wyrwania się do innego świata choć na troszkę bardziej do mnie przemawia :blink: Co prawda to3/4 etatu, ale zawsze coś. Tym bardziej że idę do tej koleżanki blisko od domciu i jeszcze grafik pode mnie ustaliła więc nie będzie tak źle no i młody zawsze będzie miał opiekę :silly: albo mnie albo męża :lol: . W środę już na badania idę :blink: I zawsze mogę coś zmienić w razie wojny....No i święta mam wolne bo wie że to nasze pierwsze :kiss: Musze jej jakieś winko dobre kupić :silly: Oby było dobrze jak nie zawsze mogę uderzyć na wychowawczy hehe.
Młody mi usnął więc wpadłam się pochwalić.
U nas też ciągle leje i w ogóle jest tak bleeee... :dry:
Buziaki i miłego dzionka :lol: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #254511 przez Agusiak
Kozłowska no to gratuluję :lol: :lol: Na początku z pewnością będzie Ci ciężko ale ostatecznie uważam, że wyjdzie Wam to na dobre. Zawsze to jakaś dodatkowa kasa wpadnie :)
I naprawdę masz fają koleżankę że tak Ci na rękę ze wszystkim idzie :)

A ja byłam dziś na takiej wizycie, żeby obejrzał tego pieprza a wytną mi to dziadostwo 4 stycznia. Mam się zgłosić na zabieg na 9.20. Bardzo się cieszę, że się go pozbędę :) Szkoda tylko że to dopiero za miesiąc ale na NFZ takie niestety są terminy.

13 lata 6 miesiąc temu #254518 przez agi-p
Agusiaczku to super , że termin już ustalony . Ostatecznie to nie tak długo musisz czekać . I będziesz już spokojniejsza , że Paulinka Ci go nie urwie . A w jakim znieczuleniu będą Ci go wycinać ? Zostaje blizna jakaś ?

Kozłowska to super , że koleżanka tak idzie Ci na rękę . Będzie dobrze,zobaczysz . Początkowo ciężko będzie Ci się przyzwyczaić do nowej sytuacji , ale jak wpadniesz w rutynę to jeszcze będziesz sobie chwaliła taki uklad . I jak dla mnie 3/4 etatu to super sprawa :)
A co do świąt to poczujesz atmosferkę . I każde kolejne święta będą tylko przyjemniejsze , zwłaszcza jak Matek będzie już wiedział co się dzieje . Dzieci najlepiej wprowadzają w odpowiedni klimacik .

13 lata 6 miesiąc temu #254537 przez Agusiak
agi-p napisał:

. A w jakim znieczuleniu będą Ci go wycinać ? Zostaje blizna jakaś ?

ha też bym chciała to wiedzieć. Pan doktor należał raczej do niemiluchów i nic szczególnego mi nie powiedział. Wyznaczył termin i sajonara :angry:
Wszystkiego dowiem się pewnie dopiero już podczas samego zabiegu a przynajmniej mam taką nadzieję. Nie będzie to trwało długo, podobno ok 20 minut.

A jak się miewa Twoja Paulinka? Już wszystkie siniaki po rowerowej przygodzie zniknęły?

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #254585 przez Agusiak
dziewczynki pamiętacie jak Wam pisałam, że mała trze oczka i podejrzewałam nawet anemię?
Otóż zaczęłam ją dokładniej obserwować, co, jak, kiedy, po czym i wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że to może być uczulenie na żółtko :dry:
Zauważyłam że nie tylko trze oczy ale także intensywnie nosek jakby ją swędziało co wskazuję na alergię, a w dzień kiedy podaję jej połówkę żółtka wychodzą jej mocne rumieńce na policzkach i są one trochę szorstkie. Tak więc my na razie żółtku podziękujemy i powrócimy do niego za jakiś czas. W środę też mam zamiar iść do lekarza z wynikami morfologii oraz moimi podejrzeniami. Zobaczymy co nam lekarka poradzi.

A ja dziś odebrałam prezent dla małża bo ma jutro urodzinki i myślę, że będzie z niego zadowolony :)

Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #254646 przez agi-p
Aguś Twój Mężuś jutro ma urodzinki jak fajnie . Był Mikołajkowym prezentem dla rodziców . Najlepsze życzonka dla niego :) A prezent na pewno mu się spodoba . W sam raz na zimne dni :) Ja Mężusiowi też robię herbatkę do termosu do pracy :)
Ale numer , ze Paulisia może żółtka nie tolerować . Biedusia tyle się męczyła,musiało jej to dokuczać . Dobrze , ze się zorientowałaś . Ciekawe czy te objawy teraz ustąpią . A dzisiaj dostała żółtko ?
O znieczulenie pytałam , bo pamiętam , ze po porodzie Paulinki ostrzegali mnie , że w najbliższym czasie nie mogę być poddana znieczuleniu . Tyle,że wtedy miałam narkozę całkowitą. Teraz nawet nie wiem czy po tym porodzie i znieczuleniu są jakieś przeciwwskazania do znieczuleń . Qurcze też dziwny lekarz , ze tak nie poinformował Cię co i jak :(
A moja Paulinka już dobrze :) Siniaki zeszły :P Ale mówi , ze jak przejeżdża koło tego miejsca gdzie się wywróciła , to aż jej serce do gardła podchodzi :P

I jutro juz Mikołajki :) Jaka szkoda , ze juz dzieckiem nie jestem . Zawsze się tak czekało na prezenty i samego Mikołaja :)

Uciekam pomalu , bo szykuje się kolejna kiepska noc . Amelka co prawda zasnęła szybciutko , ale już pierwsze wybudzenie zaliczyła :( Possała pierś i zasnęła znowu .... dzisiejszej nocy wybudzała się tak kilka razy :(

Spokojnej nocki i do juterka :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka