BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #345483 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Sylka fajnie , ze też piszesz , ze Kubuś po butelkach Brown'sa normalnie pije z innej :)
A Kubulek wymiatający przy hitach lat 90-tych to musi czacdersko wyglądac . Przeboje z tamtych lat sa the best !!!

Agusiaczku co do wody , to Amelka często pije normalną wodę . Ja pijam Aquarel z Nestle i jak Ama tylko widzi szklankę to otwiera buźkę .Ale nie są to duże ilości , bo wiecie jak Ona podchodzi do wszystkiego co cycem nie jest :P Zresztą wszystko co pije , to Ona też musi i tym sposobem uwielbia miętę :)
Oj to z Was Vip'y pełną gębą :P Cała sala kinowa tylko dla Was :) Super , ze film się podobał :)
Jak dla mnie Dzidziuś zdecydowanie bardziej delikatny od Drefta . Powiem Ci , ze mi zdarzyło sie kilka razy wrzucić Amelki rajstopki czy body , które nie chciały sie doprać z Naszym praniem . Początkowo później prałam to dodatkowo w Drefcie , ale ostatnio 2 razy odpuściłam i po prasowaniu założyłam Amci i nic jej nie było :) Może spróbuj uprac rajstopki w Waszym płynie i ubierz jej na godzinkę , zeby zobaczyć czy nie dostanie wysypki :)

Nam również wypad do znajomych się udał i miło spędziliśmy czas :)
Ponadto zdecydowaliśmy się na kupno psiaka :) Będzie czarny labrador :) Mieliśmy go kupić Paulince za czerwony pasek na świadectwie , ale nie wytrzymamy tak długo :P
Ciesze się , bo Amelka przepada za pieskami i będzie od początku razem z nim dorastała , wiec będą super przyjaciółmi :) Labradory to takie gapcie , wiec idealnie nadają sie dla dzieci .

Nic zmykam i spokojnej nocki życzę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 tygodni temu #345515 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Pogoda paskudna , aż Mężuś do pracy nie pojechał . Ale za to pojedzie ze mną na zakupy spożywcze :) Wczoraj wpadliśmy na szybko do sklepu , żeby zakupić jakies słodycze dla dzieci tych znajomych co do niech jechaliśmy i na wystawie jednego ze sklepów zobaczyliśmy świetną kurtkę i kupiliśmy Mężusiowi . Była przeceniona z 280 na 150 zł :) Zakupy trwaly może 5 min . Ja to nigdy tak szybko niczego kupić nie mogę :P
Jeszcze umówiłam się dziś z koleżanką na ploteczki , wiec do niej skoczymy :)
I dzionek zleci jak z bicza strzelił :P
Najgorsze dzisiaj to kupa prania do wyprasowanie , która na mnie patrzy :(

Nic Ami zasneła , to zmykam się ogarnąć troszkę :)
Miłego dzionka :)

13 lata 4 tygodni temu #345529 przez Agusiak
sylka napisał:

Agusiak ja podaję zwykłą z kranu gotowaną czy to do leka czy do herbatki od samego początku. Mamy w mieście dobrą wodę więc nie kupuję mineralnej.

Z kranu gotowaną to ja też podaję, ale chodzi mi o mineralną czy podajecie taką prosto z butelki bez gotowania. Ja od dzisiaj mam zamiar zacząć i zobaczymy :)

agi ale super, że będzie mieć pieska :) Ja także cieszę się, że Paulinka ma już psiaka bo ja nigdy wcześniej psa nie miałam a bardzo chciałam mieć w dzieciństwie. Chociaż teraz przyznam szczerze, że po Roxi to już żadnego psa nie kupimy, jednak ta sierść wszędzie w domu to nie dla mnie :P :P jeszcze teraz jest na podwórku ale przedtem w mieszkaniu to był jakiś koszmar. No ale jest słodka i kochana więc jakoś to trzeba znieść :)
Początkowo także chcieliśmy labradora ale gdzieś wyczytałam, że te psy muszą mieć dużo ruchu bo inaczej kluchy się z nich robią i zrezygnowaliśmy z tej rasy. Nasz psiak sam dba o swoją formę, nie leży przed domem i nie śpi tylko ciągle biega i czasami odpoczywa :silly: :laugh:
Ale labradorki faktycznie są przyjazne dla dzieci i bardzo rodzinne :) Ale wiecie, że podobno super dla dzieci i bardzo łagodne są dogi :) Chociaż rozmiar tych psów nieco mnie przeraża :)

U nas cały czas leje, w nocy lało i teraz deszcz mocno pada, więc dziś siedzimy w domku :(
agi mnie także czeka prasowanie ;)

Miłego dnia :) :)

13 lata 4 tygodni temu #345534 przez bombel779
Agusiaku ja podaję mineralną (zawsze mam w domu zgrzewkę Żywca bo sama dużo jej piję :) ) i nigdy jej nie gotowałam - zawsze wlewam od razu do butelki ;)

Dziewczynki w pt. skończyli nam dach!!!!! :lol: :lol:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 4 tygodni temu #346010 przez agi-p
Agusiaczku ta sierść też mnie przeraża , tym bardziej , ze Labradory lenią się okrutnie mimo swojej krótkiej sierści . Ale jakoś przeżyjemy ...miotła i sto razy dziennie zamiatane będzie :)
Dzisiaj zakupiliśmy smycz,obroże i zabawki . Jutro jedziemy do Krakowa po psiaka :) No i karmę jeszcze kupić musimy i miski :)

Bombel , ale super że dach już skończony . To powód do świętowania macie :) Teraz to już poleci ....

U Nas też pogoda do bani :( Nawet na spacer isć nie można , bo pada nieprzerwanie od nocy :( Tyle co na zakupach byliśmy , a tak to kisimy się w domu .
Amelka nawet sie zbuntowała i spać popołudniu nie poszła :P

13 lata 4 tygodni temu #346020 przez Agusiak
Bombelku gratuluję, najważniejsze to mieć dach nad głową :laugh: :blink: Oby teraz poszło już z górki :)

agi ale super, że już jutro po pieska jedziecie :lol: :lol: jupi :lol: :lol:
Pamiętam to podekscytowanie jak my jechaliśmy po naszego :)
A bierzecie go z jakieś hodowli, pieska czy suczkę a imię już macie? Ale fajnie, Paulinka jest pewnie przeszczęśliwa :)

My też dziś w domku siedzimy, wyskoczyliśmy na chwilkę z Paulinką i T załatwić jedną sprawę i do domku.

13 lata 4 tygodni temu #346173 przez Agusiak
dobranoc dziewczynki :)

Ja dziś miałam prasować ale w końcu mi się odechciało i mam na jutro :P

Kozłowska Kochana co z Tobą? Coś długo do nas nie zaglądasz :( Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku i niebawem się odezwiesz. Buziaki dla Was :kiss:

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #346201 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Agusiaczku ja poprasowała wczoraj całą stertę prania , ale powiesiła 2 prania i 2 suszarki az się uginają :( Więc jutro znowu zabawa ... ja nie wie skąd tyle tego prania mam :P
Nasz Labradorek będzie samcem i będzie się wabił Fado :) Paulinka z Mężusie wybrali i sa głusi na inne moje propozycję :P Ale niech im będzie :P Fado jest po rodzicach z rodowodem , pięknych , dzisiaj na żywo ich zobaczymy :) Sam rodowodu nie ma ,ale po co nam papierek? na wystawy z nim chodzić nie będziemy :)
Amelka dzisiaj chyba bez kąpania pójdzie spać . Ok 18 mamy byc w Krakowie po Psiaczka , wrócimy zapewne po 20-tej,wiec raczej pójdzie szybko spać . Chyba , ze odeśpi po drodze i power w nią wstąpi :(

I mam zmartwienie , bo Amelka wczoraj odmawiała picia z butelki :( Tak sie cieszyliśmy , ze fajnie jej idzie , a tu taki klops :( Mam nadzieję ,że dzisiaj normalnie będzie piła . Chyba , ze za wcześnie się pochwaliłam :(

Zaraz ubieramy sie i jedziemy do Bielska . Na 8 musze być u dentysty , a na 11 u diabetologa i zobaczymy co mi tam powychodziło na badaniach .

Miłego dzionka i lepszej niż u Nas pogody ...u Nas deszcz :(

13 lata 4 tygodni temu #346490 przez Agusiak
dzień dobry :)

Ja dopiero teraz a to dlatego, że Paulinka miała ciężki poranek i cały czas wisiała mi na rekach, nie mogłam jej odłożyć nawet żeby się ubrać bo od razu płacz. A to wszystko przez jedyneczki, które już w jednym miejscu się przebiły, wyszły obie naraz.

agi mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze na wizytach u lekarzy :)
Imię dla psiaczka piękne wybraliście a jeśli chodzi o płeć to mam nadzieję, że nie będziecie mieli problemów z młodym amantem :P :blink:
Ja cały czas mówiłam, że jak pies to tylko płci męskiej ale potem wszyscy zaczęli nam odradzać. T miał w dzieciństwie kilka psów, wszystkie suczki tylko jeden był facecikiem i mieli z nim masę kłopotów. Ale to dużo też pewnie od rasy zależy a labradorki są cudne i dobre :)
Kochana jak tylko go przywieziecie to koniecznie wstaw zdjątka, już się nie mogę doczekać :lol: A ile będzie miał tygodni/miesięcy? Takiego lekko odchowanego bierzecie czy maleńkiego szczeniaczka?

U nas dziś bez deszczu ale słonka też mało jednak spacerek zaliczony :)

Miłego popołudnia :) :)

13 lata 4 tygodni temu #346742 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku buziaki dla Paulineczki :kiss: Biedulka , ale dobrze , że upragnione jedyneczki już sie przebiły :) I to 2 naraz !!!

Byłam u dentysty i nawet nieźle było , tylko dziąsła trochę obolałe :( I niestety mam skierownie do chirurga na usuwanie zębów :( Mam takie korzenie , ze stomatolog nie da rady :(

Fado już z Nami :) Duża z niego bestia :P Urodził się 10 lutego,więc ma 9,5 tygodnia . Szczeniaczek kochany . Póki co oswaja się z domem ,widać , ze tęskni za mamą i rodzeństwem biedulek kochany . Słodka ma mordeczkę :) Zdjęcia może jutro ,dzisiaj nie chcę go już dodatkowo stresować . I coraz więcej obaw mam :P Jak ja dopilnuję , żeby nam domu nie zdemolował przy Amelce :P I żeby jej zabawek nie poniszczył :P
Pierwszy miesiąc będzie ciężki . Jutro dowiem się o szkoleniu .

A i wyniki mam superowe . Lekarka była bardzo zszokowana . Spodziewała się złych wyników . Skierowała mnie na kolejne , bo mówi , ze jej to spokoju nie daje i szukamy dalej .

Nic zmykam ...jutro popiszemy :)

Spokojnej nocki :)

13 lata 4 tygodni temu #346769 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi ale super, że piesek już z Wami :)
No na początku bidulki są takie oszołomione nowym miejscem i trzeba im okazać dużo spokoju i miłości :)
Początki będę trudne ale to kwestia organizacji no i przyzwyczajenia. Nam trafił się wyjątkowy egzemplarz psa, który ponad wszystko ceni sobie wolność, hehe tzn nigdy nie uciekła ale wszelkie próby jej tymczasowego zamknięcia kończyły się przeważnie demolką miejsca w którym była zamknięta.
Pamiętam jej drugi dzień u nas jak oboje musieliśmy iść do pracy. Nie wiedzieliśmy jak się zachowa w mieszkaniu a pewne było, że przez tak długi czas na pewno się załatwi. Zamknęliśmy ją więc w łazience a po powrocie zastaliśmy psa biegającego po domu, kupę na środku pokoju i wyrwaną kratkę z drzwi łazienkowych :P Teraz mnie to śmieszy ale wtedy nie było tak wesoło :silly: I to był początek wielu, bardzo wielu kosztownych przygód :lol:
Ale prawda jest taka, że jak się sprowadza do domu psiaka to najlepiej wziąć ok 3 tygodni wolnego, więc Wy macie ten komfort, że jesteś w domku :) Trzymam kciuki żeby gładko poszło :)

Oj Kochana nie zazdroszczę operacyjnego usuwania zębów. Moja siostra miała usuwane ósemki i przy jednym zębie była chyba 5 dni na L4 :dry:
I super, że wyniki masz takie dobre, czyli macie zielone światło na dzidziusia? :)

Spokojnej nocki dla całej powiększonej rodzinki :)

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #346820 przez Kozłowska
Witajcie kochane :kiss:
Przepraszam że tak długo się nie odzywałam :blush:
Paulinko słoneczko Wszystkiego Naj Naj Najlepszego dla Ciebie :kiss: :kiss: Mnóstwo buziaczków przesyłamy.
Dziękujemy bardzo życzonka dla Mateuszka :kiss: kazał przesłać buziaczki :silly:
Ojj nie wiem czy zdałam nadrobić zaległości :blink: Co do wody mój smyk pic nie chce czy przegotowanej, czy z butelki mineralnej :( mam nadzieje że to się niebawem zmieni bo latem jednak najlepiej jak maluch pije dużo wody a nie soczków czy herbatek.
Agi masz pieska :lol: Super imię fajne nawet bardzo fajne. Co do linienia niestety dramat dwa razy w roku przynajmniej u mojej (ja mam rottweilera) ale to nie wielka cena za taką miłości i radości.
Co do poczynań mojego szkraba to możemy się pochwalić że już nie chodzimy.....hehe my tzn. Mateo biega :lol: , przekonaliśmy się już do kąpieli w brodziku, ładnie sam pije z buteleczki, no i najważniejsze umiem robić Indianina i bić brawo :silly:
Teraz się troszkę pochorował i już myślałam że może zęby ale katarek przechodzi a zęboli nie widać. Wstawię zaraz kilka foteczek :silly:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 3 tygodni temu #346837 przez agi-p
Dzień dobry :)

Kozłowska no wreszcie jesteś :) Strasznie sie ciesze , ze się odezwałaś , bo sie martwiłyśmy szczerze o Ciebie . Super , ze Matek tyle postępów zrobił :) Ale , ze już bega ? No zdolniacha z niego :)

Foteczki swietne :) Matek taki duży chłopczyk już :) A zabawkę do kąpieli ma rewelacyjną . Gdzie upolowałaś takie cudo ? I super to zdjęcie co leży i sobie czyta :) Jaki zaciekawiony :P

Agusiaczku oj wyobrażam sobie ile kosztownych przygód mieliście z Roxy i aż się boję co będzie przy Fado :P
Póki co nie jest źle . W nocy Mężus spał na dole , bo Fado piszczał . Zrobił w nocy jedną kupę na kafelkach w kuchni :( Ale poza tym nic niepożądanego się nie wydarzyło. Dziś już o 5 był na polku . Poznał się z wilczurem Ardo , ale jeszcze sie go boi .
Dziś pierwszy dzień spędzimy wspólnie . Teraz jest dobrze , Ami sie bawi , a Fado śpi :P

Kochana światełka zielonego na dzidzi nie mamy . Morfologia i mocz dobre , ale lekarkę niepokoi moje samopoczucie i ponoć niezwykła bladość i kieruje mnie na kolejne badania , min ACTH i spr wapnia,sodu i potasu w organizmie . Wszystko w kierunku ewentualnych chorób nadnerczy . Chyba w przyszłym tyg pojade na badania .

A co do zębów , to też się boje tego usuwania :( Tym bardziej , ze to kilka zębów . Odwapnienie jest spore i sypią mi się zęby w maczek :( Moja Mama ma to samo i babcia , tak więc genetyczne to u Nas :( Co ciekawe u mnie tylko tylne górne zęby zaatakowało .
Idę 26 kwietnia i co ma być , to będzie :P

Nic wyszedl mi elaborat :P Ja to zawsze sie rozpisze jak głupia . Siadam z zamysłem , ze ładnie , zwięźle napisze po krótce co u Nas , a tu doopa :P

Miłego dzionka Kochane :)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #346854 przez sylka
Kozłowska super ż się odezwałąś :) Mati juz taki duży chłopak że szok :D Zdjęcia świetne i mówisz ze już biega :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agi czekam na zdj. Fado :) Oby był spokojnym szczeniakiem nasz KAcper spokojny był sikał ładnie na szmatkę i nie zniszczył jeszcze niczego w domu w swojej 10 letniej karierze :P

13 lata 3 tygodni temu #346857 przez Agusiak
dzień dobry :)

Kozłowska jak ogromnie się cieszę, że napisałaś :)

Mateuszek jest cudowny i już biega, ale super :) Ogromne gratulacje za wszystkie jego osiągnięcia :)
I podobnie jak agi jestem oczarowana tą zabawką do kąpieli, ona jest jakoś zamocowana na ściance brodzika? Proszę o info skąd i za ile takie cudo? :lol:
Buziaki dla Matiego :kiss: :kiss:
I Kochana pisz jak tylko będziesz chciała się wygadać, także w tych trudnych sprawach. Każda z nas ma tu także jakieś swoje problemy i zrozumiemy a może czasem uda się coś zaradzić lub wspólnie wymyślić :)

agi świetnie, że pierwsza nocka pieska była spokojna, jedna kupka i to jeszcze na kafelkach to pikuś :silly:
Oj to faktycznie z tymi badaniami nie fajnie ale dobrze, że lekarka je zleca skoro martwią ją pewne objawy. Mam nadzieję, że wszystko będzie super i Pani dr przepisze Ci jedynie odpoczynek na recepcie :) :blink:
I pisz jak najwięcej bo ja się ogromnie cieszę jak wchodzę tu rano i mam co poczytać :laugh:

Udanego i słonecznego dnia :) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka