BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu #340353 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka zgadzam się z agi ,że zdjęcia z basenu są świetne a figurki to Ci Kochana zazdroszczę :) Laseczka z Ciebie :P

agi ale fajnie, że mieliście taki miły i słodki dzień :)
My też wybieraliśmy się na spacer z Paulinką, co prawda było zimno ale słonecznie, jednak zanim ją ubrałam to zaczęło strasznie wiać i zaczął sypać śnieg :angry: Ale że już byliśmy wszyscy ubrani to wyszliśmy na taras i tak staliśmy jak te kołki :silly: :P :P :blink:
Ale dobre i to bo chociaż Paulinka się nieco przewietrzyła.

A pod wieczór Paulinka została z dziadkami a my z T poszliśmy na spacer z psem bo już musiałam wyjść z domu. Cały tydzień siedzenia w domu to dosłownie można zwariować.

Spokojnej nocki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #340377 przez sylka
Agi daj znać jak orzechy się sprawdzą :)

JA z doskoku zerkam na forum bo Kuba jeszcze nie śpi. Drzemkę miał dopiero po 15 a nie jak zwykle od 12 czy 13 no i szaleje. Biedni sąsiedzi bo rzuca zabawkami co jakiś czas jak każde dziecko. Na szczęście jeszcze nikt nie zwrócił nam uwagi. MOże nasz dywan dobrze tłumi hałas :P

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #340459 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku fajnie , ze wyszliście z Mężusiem na spacerek . Mi tez nie służy siedzenie w domku cały dzień . Chociaż na chwilę , ale wyjść lubię :) I planujemy z Mężulkiem wypad do kina po świętach . Amelkę podrzucimy Mamie i będzie to pierwsze wyjście bez Małej :) Jeszcze z ciąży to chodziliśmy non stop do kina i brakuje mi tego .

Sylka i o której Kubuś zasnął ? Jednak dywan to fajna sprawa :) Ja dywanów nie mam , wiec tym bardziej sie ciesze , ze mieszkam w domku :P

A orzechy to hmm... coś nie bardzo szczerze powiem :( Nie domyły mi sie niektóre talerze , więc musze jeszcze raz je umyć . Myślę , że tan sam efekt mycia osiągnęłabym nie dodając do zmywarki żadnych preparatów , czyli myjąc samą wodą . Na opak z orzechami pisze , że można ustawić wyższą temp , ale ja tego nie zrobiłam . Ustawiam zawsze ten sam program,który trwa 30 min i nie da sie podwyższyć temp . Musiałabym ustawić dłuższy program , np godzinny lub dłuższy :( Przetestuję je jeszcze raz . Dodałam jeszcze tak jak pisało octu zamiast nabłyszczacza .

Dzisiaj wiatrzysko takie , że spacer raczej odpada . Mam wrażenie , ze mi dach urwie !
Do koleżanki miałam jechać do Cieszyna , ale przełożyłyśmy to na czwartek .

I Kochana znowu koń trojański szaleje na forum i niektóre wątki znikają :( Z laptopa nie mogłam sie połączyć :(

Miłego dzionka ...i oby słoneczko zdecydowało sie wyjść ! :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #340469 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to trochę szkoda z tymi orzechami :( Może faktycznie w tych dłuższych programach by lepiej doprały? U nas zawsze chodzi program 70 stopni i trwa chyba nawet ponad dwie godziny więc może było by akurat. Ale jeśli mogłabyś to przetestować i by nie doprało garów to chyba nie warto tego kupować :dry: A szkoda...

Super, że idziecie do kina po świętach, zawsze to jakiś relaks i odmiana od codzienności.

Wczoraj ta koleżanka co niedawno powiedziała mi, że jest w ciąży, napisała sms'a że tatuś dzidziusia jej się oświadczył :) Pomyślałam, że to może pryma aprilis ale okazało się na szczęście że nie :) Madzia długo czekała na te zaręczyny i praktycznie przy każdej jakieś okazji się ich spodziewała, aż Darek powiedział, że jak tak się zawsze ich spodziewa to jemu nie uda się jej zaskoczyć, ale chyba oświadczyn w Pryma Aprilis się nie spodziewała więc pewnie mu się udało :silly: :lol:

U nas też dziś pogoda smętna i ponura i będziemy znowu w domu siedzieć.
No i niestety musiała wyjąć cieplejsze ubrania sobie i Paulince :(

Mam nadzieję, że z tym wirusem to szybko minie. Już po ostatnim znajomemu ledwo udało się zreanimować mojego netbooka :huh:

agi a jak się pieluszki HH u Was sprawdzają?

Miłego dnia :)

13 lata 1 miesiąc temu #340498 przez bombel779
agi-p napisał:

Dobry wieczór :)
Bombel super , ze Jasiowi podobało się na basenie :) A fotki macie jakieś ? I spotkałaś się z mamusią marcową ?

Kochana nie mamy fotek, bo nie miałyśmy aparatów :P Mojego T nie było z nami, a mąż marcóweczki nie pływał, czekał gdzieś w kawiarni (czy co to było :P ) więc też nie miał kto nam zrobić zdjęć :( :P Może nastęnym razem faceci pójdą z nami to się zrobi jakieś fotki :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 1 miesiąc temu #340517 przez sylka
U nas pogoda do d***Y wiatr wieje mało głowy nie urwie, pochmurnie, pada i tmp. oscyleje 1-3 st :angry:

Kuba wczoraj zasnął po 22 a wstał na mleko o 5.30- jak zwykle i później przyszedł i spał u mnie do 8.00

13 lata 1 miesiąc temu #340690 przez Agusiak
dziewczyny pomóżcie :lol:
Kurcze o co kaman z tymi zaproszenia do kalendarza na fb? Dostaję jakieś zaproszenia, że ktoś chce dodać moje urodziny do kalendarza i co, wchodzę w to a tam jakieś pierdoły i koniec końców wychodzi że ja im wysyłam też zaproszenie do kalendarza?
Jestem na fb niedługo i w ogóle go nie ogarniam :huh: :angry:

13 lata 1 miesiąc temu #340743 przez sylka
To chyba chodzi oto że ktoś ze znajomych chce zaznaczyć w tym kalendarzu kiedy masz urodziny by mu wskazywało (chyba) nie korzystałam z tej opcji bo nie potrzebuję :P

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #340853 przez agi-p
Hejka :)
Aguś przy tym programie 70 stopni i ponad 2 godziny , to nie ma bata , wszystko musi się domyć . I pewnie nawet bez tabletki by było ok . Jutro puszcze zmywarkę i zobaczymy na mocniejszym programie .
Z FB i kalendarzem nie pomogę . Też z tego nie korzystam i jak dostaje zaproszenia to zwyczajnie je ignoruję :P
Pampersy HH jak najbardziej ok . Szkoda tylko , ze tej zewnętrznej warstwy nie mają bardziej przewiewnej , tylko taką sztuczną . Ale Amelce nic nie jest , wiec na nie przejdziemy :) Mężu się cieszy , bo to kolejna oszczędność :P A w torbie miałam jeszcze oryginalnego pampersa i założyłam Amusi dzisiaj i porażka . Zaraz cały ciężki był i pozbijany . Beznadziejne są . Szybko nasiąkają i taki worek w kroczku się robi . Dzięki Kochana za info o HH :) :kiss:

Bombel to liczymy , ze kolejnym razem będzie foto relacja :) Super ,że spotkanie z marcówką udane :) Szkoda , ze my wszystkie tak daleko :(

My dzisiaj tylko do sklepu i na pocztę skoczyłyśmy . Myślałam o spacerze , ale wiatrzysko było tak mocne , ze zrezygnowałam . Popołudniu mój Tata wpadł na kawkę i tak zleciał dzionek . Teraz Ami się kąpie , zaraz nyny pójdzie i chwila odpoczynku dla mnie :P
Jutro z samego rana jadę do Bielska , bo dentystę mam umówionego :( Potem zakupy z Mamcią :)

UCIEKAM , BO KĄPIEL DOBIEGA KOŃCA :)

13 lata 1 miesiąc temu #340931 przez Agusiak
dobry wieczór :)

dziewczynki ja też właśnie zawsze ignoruję te zaproszenia ale niektóre osoby wysłały mi już któryś raz więc tak głupio :silly:
agi cieszę się, że jesteście zadowolone z HH i że nic się Amelce po nich nie dzieje :)
Fajnie, że tata Was odwiedził i jutro zakupy z mamą Cię czekają :)
Powodzenia u dentysty :)

Bombel Ty miałaś na urodzinkach piękny napis z okazji roczku Jasia, może nam podpowiesz jak tak zrobić, czy może gdzieś udało się kupić? :) Chociaż Ty to zdolna mamusia jesteś więc pewnie wszystko sama zrobiłaś :)

A my dziś znowu cały dzień w domu. Udało nam się zrobić Paulince chociaż troszkę inhalacji i wydaje mi się, że katar powoli przechodzi. Mam nadzieje, że to już koniec tego kataru bo troszkę długo już się to ciągnie :dry:

A jaj jutro dziewczynki zaczynam wieczorkiem z mężusiem jeździć autkiem :lol:
Mam prawko już 10 lat ale strasznie długo nie jeździłam i muszę się od nowa nauczyć.

Miłego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu #341016 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku to super,że jeździć na nowo zaczynasz :) Powodzenia Kochana :) Ale spoko , podobno tego się nie zapomina :)
Ja mam 9 lat prawko , ale cały ten czas aktywnie za kierownicą spędzam :P Co mój Meżuś wykorzystuje na wszelkich imprezach :P:P:P

A dzisiaj Mężulek urodzinki ma :) Rano dalam mu prezent i odśpiewałam pięknie sto lat dla Niego i Amci,bo dziś 10 miesięcznice ma :):):)
Rany już 10 miesiąc , a jakby ledwo co się urodziła . Pamiętam jak mówiłam , ze piersią będe karmiła 3 miesiace , potem stwierdziłam , ze 6m-cy , a teraz mówię , ze do roku :P:P:P Ciekawe jak jej cycusia zabrać , jak to jej najlepszy przyjaciel :P

Za godzinkę wyjeżdżam z domku , pędzę się więc ubierać :)
Miłego dzionka Mamusie :)

13 lata 1 miesiąc temu #341026 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi wszystkiego najlepszego dla męża z okazji urodzin :)
Amelko samych słodkości i dużo uśmiechów z okazji 10 miesiąca :kiss: :kiss: :kiss:

No niestety moją jazdę samochodem musimy przełożyć bo wieczorkiem zadzwoniła moja kuzynka, że już są w Polsce i chcieliby nas dziś odwiedzić :)

Lecę umyć włosy a potem na kawkę :)

Miłego dnia :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #341058 przez bombel779
Ja mam 8 lat prawko - rany ale ten czas leci :ohmy: :ohmy: Ale cieszę się bardzo zrobiłam prawko bo wszędzie mogę sobie sama zajechać i nie muszę mężula prosić :) A teraz jak mieszkam na takim zadupiu to tym bardziej. Wcześniej, w rodzinnym mieście prawko w zasadzie nie było mi potrzebne bo wszędzie mogłam dojść na piechotę albo zajechać tramwajem, autobusem, pociągiem czy wziąć taxówkę ;) chociaż mając dziecko jednak własne auto jest najwygodniejszym środkiem transportu bo można zabrać ze sobą wózek i w ogóle cały majdan potrzebny bądź też nie :P :) :D

Agi 100 lat dla mężusia! ;)

I Amelko moc buziaków dla ciebie!! :kiss: :kiss:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 1 miesiąc temu #341064 przez sylka
Amelko buziaczki na kolejny miesiąc do Kubusia

Agi i wszystkiego dobrego dla męża :)

Kubuś ma kolejne 2 zabki- górne 3 dziś udało mi się wreszcie bezpiecznie włożyć palec bo buzi i sprawdzić.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #341615 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Bardzo dziękuje w imieniu Mężusia i Amelki za życzenia i ciepłe słowa :) :) :)

Agusiaczku i jak tam wizyta kuzynki ? A co do jazdy , to co się odwlecze , to nie ... , więc wszystko nadrobisz :)

Bombel ja też nie wyobrażam sobie nie mieć auta . Tak samo mieszkam na zadu*piu i gdyby nie furka , to chyba bym oszalała .

Sylka woow znowu zębolki u Kuby ??? Nieźle . Za chwilę będzie miał pewne uzębienie . Szybciutko u niego to idzie :)

A my z Mężusiem poświętowaliśmy wczoraj na całego ;) Paulinka została u babci na noc , Amelka poszła spać , a ja przygotowałam kolację niespodziankę , jak Mężuś brał prysznic :P Ależ był zaskoczony , jego mina ...bezcenna . Same jego ulubione potrawy były . I nawet tort był , bo moja Mamcia kochana zrobiła .
Oj super było , przypomniały mi się dawne czasy :P

A u dentysty dowiedziałam się , ze kupę kasy muszę wydać. Ciekawie nie jest . Mam genetyczne odwapnienie zębów i sypią się w drobny maczek :( Przez najbliższy rok będę bardzo często chodziła :( O ile znowu się nie zrażę . Ale na szczęście jest jakieś komputerowe znieczulenie , podobno zupełnie bezbolesne ...zobaczymy .

Dzisiaj jadę z Amą na kontrolę do neurologa . Zapytam czy nie jest potrzebne skierowanie do jakiegoś rehabilitanta , bo Ami nadal usiąść sama nie potrafi z pozycji leżącej . Jak raczkuje , to potrafi z takiej pozy siąść , ale z leżaka nie :(

Pogoda wczoraj cudowna była ...oby się już nie popsuła !!!
Oki , bo znowu się rozpisałam .

Miłego dzionka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka