BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 tygodni temu #348866 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka biedny Kubulek, oby katar szybko sobie poszedł. Dobrze, że chociaż łatwo schodzi i nie przeszkadza mu w spaniu :)
A z tymi wielorazowymi pieluszkami to Cię podziwiam i cieszę się że jesteście oboje z tego rozwiązania zadowoleni :)

agi no to świetnie, że Twoja mama i Fado się polubili bo pewnie nie raz będą ze sobą przebywać, np jak właśnie gdzieś wyjedziecie :)
I nawet prezenty dostał, na pewno już kocha Twoją mamcię :)

A znajomi tacy starsi są często o wiele fajniejsi niż rówieśnicy. Fajnie mieć kogoś takiego w sowim otoczeniu.

A nam spotkanie bardzo się udało, dzieciaczki się wspólnie pobawiły, chociaż Piotruś jakoś specjalnie nie wykazywał zainteresowania Paulinką ,ale potem się jakoś oswoił i było wesoło. Ale już myślałam, że do nich nie dojedziemy bo mieszkają w Katowicach, a po drodze były takie korki na trasie i potem już w samym mieście, że jechaliśmy ponad godzinę. T już się trochę denerwował bo miał jeszcze do pracy jechać a w przeciwną stronę był korek chyba na ładną godzinę stania. Ale jakoś pojechał innymi drogami i zdążył na czas.

Mnie jutro od rana czeka sprzątanie bo o 16 mam imieninowych gości i muszę ogarnąć mieszkanko, a w Niedzielę przyjeżdża do Paulinki Hubercik z rodzicami, jest 3 tygodnie młodszy od Paulisi.

Dziewczynki a napiszcie mi w czym kąpiecie dzieciaczki?
Chcę zmienić z emolium bo zbyt droga to zabawa, kupiliśmy ostatnio z hippa ale Paulinka ma po nim koszmarne włosy, normalnie masakra jakaś :P
Kiedyś kapaliśmy w Nivei i jak nie trafię nic lepszego to chyba wrócimy do niej.
A może jakieś Johnson&Johnson? Próbowała któraś?

A jak ubieracie maluszki na te cieplejsze dni? Wkładacie nadal rajtki pod spodenki czy już tylko skarpetki?

Spokojnej nocki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #348908 przez sylka
Agusiaczku ja używam płynu do kąpieli z Hippa i oddzielnie szamponu z Hippa i jesteśmy zadowoleni. Plynu używamy niemalże od początku a szamponu od jakiegoś czasu wczesniej szamponu w piance z musteli.

Ja rajtki zakładam bo u nas chłodnawo jest mac 14 st w słońcu a do tego wiatr silny albo jak przez ostatnie dni deszcz.

13 lata 3 tygodni temu #348932 przez Agusiak
Sylka dzięki za odp :)

Ja kupiłam z Hippa taki płyn od pierwszego dnia życia więc założyłam, że włoski nim też mogę myć ale być może że lepiej nie :P
Mnie najwygodniej jest używać takiego 2w1 że i do kąpieli i do mycia włosków i najlepiej bez spłukiwania.

A rajtki też zakładam ale chyba przestanę bo dziś u nas to ze 25 stopni było :ohmy:
Ale już jakieś burze zapowiadają więc się okaże :)

Dobranoc :kiss: :kiss:

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #348947 przez sylka

13 lata 3 tygodni temu #348953 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku super , ze spotkanie udane :) A drogi to współczuje . Jak jeszcze pracowałam to praktycznie 2-3 razy w tyg musiałam przedrzeć się przez Katowice i to był koszmar . Zwłaszcza w godz szczytu :(
Kochana zupełnie zapomniałam , ze Ty obchodzisz imieniny w kwietniu :P Zatem wszystkiego najlepszego , dużo optymizmu i chwil z najbliższymi :) :) :) Buziaki :kiss:
Czyli weekend szykuje sie Wam bardzo rozrywkowo :)
Co do kąpieli , to My od początku używamy właśnie nivea 2w1. Mam też kilka buteleczek Hipp(płyn do kąpieli i puszczania baniek w jednym) , ale używam go jedynie sporadycznie puszczając małej bańki :P . Z nivea jestem zadowolona , żałuję tylko , że nie ma pompki do podawania płynu . Szampon niedawno kupiliśmy z johnsona . W sumie dla Paulinki , ale jej ie spasował to dajemy go Amelce :P Myślałam właśnie , ze jak mi się wykończy nivea to kupię na próbę z johnsona , bo one są z pompką .
Ja Amelce jeszcze też ubieram rajstopki pod spodnie , bo u Nas wiatrzysko okropne . Ale wczoraj popołudniu było tak ciepło , ze zabrałam ją w samych rajstopach i bluzie polarkowej . Ale to tak tylko koło domku :P Też planuje w tak ciepłe dni nie ubierac już rajstop , a same spodnie .

Dzisiaj zwariowany dzień sie szykuje . Wszyscy tylko dzwonią , ze chcieli by sie spotkać :P Jedni znajomi zostają na noc . Chyba skrzykniemy wszystkich na grillu u Nas , bo inaczej tego pogodzić się nie da :P
Oby tylko pogoda dopisała :)

Miłego dzionka Kochane :)

13 lata 3 tygodni temu #348975 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka no my mamy ten co Kubuś używa. Myślała, że skoro jest od pierwszych dni to także do włosków bo przecież nikt nie kupuje osobno szamponu noworodkowi tylko kapie się go całego w jednym płynie. tak jest z resztą zalecane, że im mniej kosmetyków tym lepiej. No ale już muszę to wykończyć a potem może kupię Johnsona. Nivea też był dobry ale zapach jakiś taki żaden :P :P Ale przynajmniej włoski ładne były :laugh:

agi to u Was widzę także szykuje się wesoły weekend pełen gości :)
Super :lol: Oby tylko pogoda nam wszystkim dopisała :) Ale najbardziej to słoneczna pogoda jest pożądana na ten długi weekend majowy :)

Ja też w te ciepłe dni nie będę już wkładała rajtek pod spodenki tylko same skarpetki a na bodziaka samą kurteczkę. Czapeczkę muszę jedynie dokupić bo mam albo ciut za grubą albo jeszcze zbyt cienką i nie mam takiej akurat.

agi dziękuję za życzenia :kiss: :kiss:

Udanego dnia :) :)

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #349318 przez Kozłowska
Witajcie
Przez ta moja pracę nie mogę nadrobić zaległości :dry: Kurcze co chcę napisać to albo młody mi nie daje albo do pracy muszę lecieć albo słonko już świeci i mknę na dwór :blink:
No ale cóż :silly:
Co do kąpieli to używaliśmy emoiluim a teraz też Hippa, jednak chyba zmienimy na nive alebo wrócę do emolium. Zobaczymy jeszcze. Co do spacerków to jeszcze rajtki zakładam ale mam nadzię że juz nie długo :silly:
Mój szkrab już super chodzi wczoraj na zakupach nam po markecie uciekał. Śmiać mi się chciało bo jak się ludzie dowiedzieli ile ma to patrzyli z takim niedowierzaniem mysleli że z 1,5 roku. hehe :silly:
Agusia wszystkiego naj naj z okazji imieninek :kiss:
A zapomniałabym bym się pochwalić idziemy normalnie na imprezkę co prawda dopiero 30 czerwca ale już się nie mogę doczekać weselicha mojego kuzyna ale się wytańczę. Uwielbiam te wiejskie wesela :woohoo:
Dobra zmykam bo oczka mi sie kleją jutr znów do roboty na cały dzień zmykam ale w za to w przyszłym tygodniu sobie odbieje :lol: Buziaczki dobrej nocki i słoneczka z rana :kiss:

A Fado jest poprostu zaj....biaszczy :kiss: :kiss:

Zapomniałabym poradźcie mi bo mam kupić młodemu na chrzciny łańcuszek z medalikiem i tak sie waham czy kupić z Matką Boską czy Papieżem?? sama nie wiem jak myślicie??

13 lata 3 tygodni temu #349330 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku Jak tam imprezka ? Zapewne udana i prezenciki jakieś wpadły :)

Kozłowska Ależ ten Wasz Matek zdolniacha :) Świetnie wygląda takie małe chodzące dziecko :) I to zdziwienie ludzi , jak dowiadują się , ze jeszcze roczku nie ma ...bezcenne :)
Co do prezentu na roczek , to super pomysł . A to czy z Papieżem czy z Matką Boską , to juz od Was zależy . Może po prostu krzyżyk , tak żeby wyśrodkować :P Ja zdecydowałabym sie na krzyżyk lub Matkę Boską :) A będzie już nosił ten łańcuszek ? Nie zerwie go ?
Ale fajnie , ze weselicho Wam sie szykuje . My to tez chętnie byśmy się na wesele wybrali,ale niestety nikt ślubu nie planuje :(
Dzięki Kochana za pochwałę dla Fado :P Koffffański jest :) I póki co (odpukać !!! ) żadnych problemów z Nim nie ma :)

Nam wczorajsza imprezka udała się bardzo :) Juz myślałam , ze grilla nie będzie ,bo padać zaczęło . Ale szybko się wypogodziło :) Dołączyli jeszcze jedni znajomi z synkiem Igorkiem i już w ogóle wesoło było :)
Amelka poszła planowo spać , a teraz wojuje :P
Dzisiaj po objedzie znajomi pojadą , a My na jakiś spacer się wybierzemy i po Paulisię pojedziemy,bo weekend poza domem spędziła :P

Udanej i słonecznej niedzieli :)

13 lata 3 tygodni temu #349360 przez sylka
Słyszałam że krzyża nikomu się nie kupuje bo to ponoć przynosi nieszczęście. Mozna samemu sobie kupić ale się nie daje. Kuba ma ze chrztu łancuszek z medalikiem z panem Jezusem.

My wesele mamy też w czerwcu. Moja siostra wychodzi za mąż :)

13 lata 3 tygodni temu #349580 przez Agusiak

Kozłowska to super, że Mati już tak ładnie biega :)
Paulinka też nam ucieka ale po domu, markecie to chyba bałabym się ją jeszcze puścić.
Fajowsko, że szykuje się Wam weselicho, ja także bardzo lubię na wesela chodzić ale niestety w tym roku żadne się nie szykuje.
W zeszłym roku byłam równo miesiąc po cesarce na weselu znajomych ale nie mogłam się powstrzymać :lol:

Dziękuję kochana za życzenia imieninowe :kiss:
A jeśli chodzi o medalik to ja osobiście kupiłabym z Matką Boską :)

agi fajnie, że spotkanie ze znajomymi udane :)
Pogoda faktycznie troszkę postraszyła ale koniec końców było ładnie.

U mnie imieninki też udane :)
Dziś odwiedził nas mały Hubert z rodzicami i również świetnie się bawiliśmy i w ogóle fajnie było się spotkać :)

Mąż ma jednak urlop od czwartku a nie od jutra, ale tak mu się lepiej opłaca finansowo bo mają teraz jakieś zlecenie które by mu przepadło.

Padam bo to był bardzo miły ale także zakręcony weekend :)

Miłego wieczorku :)

13 lata 3 tygodni temu #349598 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Sylka woow to ja nie wiedziałam , ze krzyżyka się nie daje :( Paulinka dostała na komunię złoty łańcuszek z krzyżykiem właśnie . Mam nadzieję , że to kolejny bezsensowny zababon .
Fajnie , ze też wybawicie się na weselu :) Super :)

Agusiaczku oj fakt taki imprezowy weekend potrafi wykończyć :P Ja jestem zaprawiona w boju , ale mimo to tez dziś padam na pyszczek .
Dobrze , ze Mężuś ten urlop ma . Chyba Wam wielkiej różnicy nie robi czy od jutra czy od czwartku . Ważne , ze razem pobędziecie :) A jak tam na działeczce awaria opanowana ? Wypad aktualny ?

My dzisiaj też grilowaliśmy :P Potem wybraliśmy sie po Paulinkę i na spacer :)
Jutro jadę do Mamy na 2 dni :) Mam szczepienie Fado i przez 2 dni nie powinien miec kontaktu z innymi psami , a u Nas cieżko przy Ardzie by było ograniczyć ich spotkania . Z kolei we wtorek przed 7 rano musze być na badaniach w Bielsku , wiec od Mamy raz , ze bliżej , a dwa i tak musiałabym Amcie tam zawozić .
Ide , więc nacieszyć się Mężusiem na te 2 dni :P :P :P

Spokojnej nocy :)

13 lata 3 tygodni temu #349694 przez agi-p
Witam sie z rana Kochane Mamusie :)
Pogoda póki co u Nas nie fajna . Padało całą noc :( Mam nadzieję , ze się przejaśni i słonko wyjdzie na dobre .
Pranie zaraz się wypierze,powieszę je i spakuje Nas do Mamci . Na szczęście lapka Paulisi zabieramy , więc dostęp do neta będę miała :)
Miłego dzionka :)

13 lata 3 tygodni temu #349712 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ja też pierwsze słyszę, że nie daje się komuś w prezencie krzyżyka, a to przecież najczęściej dawany prezent na chrzciny czy komunię.
Wiem tylko, że nie daje się komuś zegarka, ale to głównie w związkach i chusteczek :P
Ale to tylko pewnie zabobony :)

Fajnie, że jedziesz do mamy to znowu masz szansę sobie nieco odpocząć. A dobrze zrozumiałam że już macie jakiegoś pieska? Bo pisałaś, że Fado i tak miałby kontakt po szczepieniu z jakimś pieskiem.
My też musimy naszej jeszcze jedno szczepienie zafundować ale to dopiero w maju może.

U nas też całą noc lało a wczoraj wieczorkiem była lekka burze nawet. Teraz słoneczko pięknie świeci i oby tak zostało :)
W sumie pasuje mi takie coś, że w nocy się wypada bo wiadomo deszcz też potrzebny, a w dzień ładna pogoda :) Tak to może być :laugh:

Miłego dnia :kiss: :kiss:

13 lata 3 tygodni temu #350224 przez Agusiak

Jak Wam dziewczynki minął dzionek?

My dziś byliśmy na zakupach i kupiliśmy Paulince ubranko na roczek firmy Mayoral , wydaliśmy kupę kasy jak na takie małe ubranko ale bardzo mi się podoba i już od dawna wiedziałam że właśnie z tej firmy je kupię :)Kupiliśmy sukieneczkę i takie ażurowe bolerko
www.mayoral.com/ing/index.asp
Muszę dokupić jeszcze balerinki i ażurową opaskę lub spinkę na włoski i będzie komplecik, ale to dopiero w maju :)

Oczywiście spacerek zaliczony a po południu Paulinka była na podwórku z dziadkami.

Kupiłam też małej szampon z Johnsona bo koleżanka mi wczoraj poleciła i wypróbowałam go dziś w kąpieli. I powiem Wam że u nas rewelacyjnie sprawdza się w kąpieli mała konewka :lol: a szczególnie wygodnie i delikatnie spłukuje się nią włoski :)

Miłego wieczorku :)

13 lata 3 tygodni temu #350404 przez Agusiak
witam się i miłego dnia życzę :)

U nas dziś piękne słonko :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka