BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #350907 przez agi-p
Hej Kochane :)
Jednak u Mamci byłam bez neta :(

Agusiaczku super , że szampon j&j sie u Was sprawdza :) U Nas też jest ok :)
A co do psa , to na tej samej parceli jest dom teściów , mieszka tam tez brat męża z rodziną i Oni mają wilczura Ardo . Psiak typowo ogrodowy .
Kochana mi otwiera główną str tej firmy Mayoral , nie widze ubranka Paulinki :( Masz może jakies foto ? Na pewno Paulisia będzie wyglądała jak Księżniczka :)

Ja u Mamy odpoczęłam i objadłam sie jak zawsze :P Mama to tyle pyszności przygotuje jak wie , ze będziemy , ze potem waga w górę idzie :P
Spacerków kilka zaliczonych i wszyscy zadowoleni :)
Z Amcią i Fadulcem wróciliśmy do domku , a Paulinka jeszcze do jutra została . Dzisiaj jest na swojej pierwszej dyskotece :P
Badania tez zrobiłam i pozostaje tylko umówić się jutro na wizytę u doktorki .

Nic ide się rozpakowac i zaglądnę później :) Buziaki kochane :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #351018 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi fajnie, że u mamy miło spędziłaś czas no i ciekawa jestem jak wrażenia Paulinki z pierwszej dyskoteki :)

agi ta strona jest jakaś dziwna, nie mogę zapisać zdjęcia na pulpicie a nawet jak jestem na zdjęciu tej sukienki, zapiszę stronę w zakładkach to potem i tak wskakuje główna :huh: Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć takiej samej, najprościej będzie jak jutro zrobię fotkę i po prostu ją wstawię :laugh:

U nas dziś piękna pogada była ale dosyć mocno wiało a po południu padał deszcz.

agi a jak badania, jesteś w stanie zorientować się po wynikach czy czekamy do wizyty u lekarza?

Miłego wieczorku :)

EDIT:
Jednak dziś wstawię fotki :lol:

Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #351120 przez Kozłowska
Witajcie
Agusiak sukieneczka śliczna :lol:
Agi córa ci rośnie pierwsza dyskoteka wow....... :lol: Super że u mamci odpoczęłaś.
A my mieliśmy ostatnio zwariowane dni. Mężu siedzi w domu na tacierzyńskim więc częściej jesteśmy razem. No i zaczęliśmy normalniej rozmawiać...może dlatego że teściowa nie dzwoni :dry:
Wczoraj cały dzień byliśmy po za domem. Najpierw zakupy później byliśmy u lekarza bo w planach mieliśmy dziś wybrać się na basen, ale młody miał katarek straszny i chrybke pare dni wcześniej, wolałam żeby go osłuchała i bez żadnych zastrzeżeń pojechać :blink: później odwiedziliśmy prababcie z zaproszeniem na chrzciny(choć wcale bym jej nie prosiła), ale przez wzgląd na męża powiedziałam że przełknę ślinę. Została nam jeszcze "Pani babcia" ale to jedna wielka niewiadoma :dry:
No a dziś od rana polecieliśmy na basen. Z początku zapowiadało się super młody najedzony, zdrzemnął się w aucie więc powinien tryskać humorem,ale niestety :( Przebraliśmy się i jak tylko weszłam to chyba mu się nie spodobało :( nie płakał tak jak zawsze tylko tak jak by się strasznie bał. Ścisnął mnie za szyje i koniec kąpieli :( Wstawię foteczki niestety tylko mam parę bo płaczkowi zdjęć nie robiłam. W sobotę zrobimy drugie podejście. Może będzie lepiej. A może macie jakieś sprawdzone sposoby. W domu kapać się uwielbia, może za duża przestrzeń bo ludzi nie było dużo. A może mężu bo się tak pd jarał za szybko wziął, go do wody. Sama nie wiem..

Co do medalika to krzyża nie kupie, też słyszałam że krzyża się nie kupuje. Stanęło na Papieżu i w sumie coraz bardziej się przekonuje bo będzie miał coś innego. Łańcuszka nosić na razie nie będzie to i tak na pamiątkę ale kupimy taki grubszy żeby mógł nosić jak dorośnie :blink:
Któraś się pytała o zabawkę co Matek ma do kąpieli to ta z biedronki co na gwiazdkę kupiliśmy :blink:
Dobra zmykam bo koniec laby jutro do roboty trza iść :silly:
A zapomniałam kupiłam sobie sukieneczka na chrzciny i to jeszcze trafiłam na wyprzedaż i zapłaciłam 48,50 :lol: hehe

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 1 miesiąc temu #351135 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku śliczna ta sukieneczka :) taka "dorosła" . Paulinka będzie w niej uroczo wyglądała :) Ile takie cudo kosztuje ? ja dopiero muszę czegoś odpowiedniego poszukać .
Kochana wyniki będą dopiero jutro :( Ale nie będę ich odbierała , aż nie pójdę do lekarza . Potem znowu niepotrzebnie bym się stresowała i szperała w necie :P

Kozłowska Ty to masz figurę jak nastolatka normalnie . Super sobie wyglądasz ! :) A Mateuszek się przyzwyczai do basenu . Amelka pierwsze 2-3 min musi się rozeznać , popatrzeć i w tym czasie kurczowo się mnie trzyma jak małpka :) Na basenie jest taki specyficzny hałas , dużo ludzi , więc wszystko trzeba powoli pokazywać i stopniowo do wody wprowadzać . Myślę , że sobotnie wyjście będzie już lepsze :) Może zabierzcie mu jakąś piłeczkę do zabawy .
Super , ze z Mężusiem stosunki już lepsze :)

Moja Paulisia z dyskoteki zadowolona . Nawet razem z przyjaciółką wygrała coś za najlepszy taniec :P
Amelka nockę miała koszmarną :( Ale widocznie opuchnięte ma górne dwójki , więc zapewne ząbki w natarciu .
Mam nadzieję , ze zaraz zaśnie i będe mogła na chwilę się położyć :)

Uciekam , bo Amelka serwuje mi tu arię , której już słuchac nie mogę :P

Miłego poranka , zaglądnę później :)

13 lata 1 miesiąc temu #351163 przez Agusiak
dzień dobry :)

Kozłowska cieszę się że u Was już lepiej :)
Mój T od jutra ma tacierzyński więc też się cieszę na ten wspólny czas :)

Fajnie, że wybraliście medalik z Papieżem, będzie miał Mati piękną pamiątkę.
A zdjęcia z basenu super, następny wypad z pewnością będzie dla Mateuszka już bardziej udany :)

agi cieszę się, że Paulinka z dyskoteki zadowolona i jak pięknie musi tańczyć skoro z koleżanką nawet coś wygrały :)

U nas też dwójki w natarciu, lewą to już nawet widać :)
Mówisz, że Amelka ciężką noc miała, u nas Kochana są ostatnią ciężkie dni :( Wczoraj Paulinka tak płakała, nie wiedziałam co się jej dzieje, podejrzewałam zęby, ale to był taki płacz połączony z krzykiem. Już nawet miałam dzwonić po T że ma z pracy przyjechać bo już nie wiedziałam jak mam ją uspokoić. I w ogóle to od kilku dni wcale nie śpi nawet na spacerze :huh: Mam nadzieję, że to chwilowe...

Dziewczynki cieszę się, że sukienka Wam się podoba. agi sukienka z bolerkiem kosztowała 210 zł a jeszcze muszę dokupić buciki :huh: Właśnie oni w tym sklepie mają takie dorosłe ubranka dla maluszków i są obłędne. Płaszczyki, sukieneczki, spodnie,no wszystko mi się tam podoba, ale niestety poniżej 100 zł to mało co tam jest :huh:
Następna okazja to będzie może na czyjeś weselicho dopiero :silly:

Jutro musimy jeszcze jechać zamówić tort i ciasta na roczek no i to co najważniejsze będzie już pozałatwiane.

Miłego dnia :)

13 lata 1 miesiąc temu #351228 przez sylka
Agusiak sukienka sliczna bardzo mi się podoba :)

Ja wczoraj kupiłam sobie sukienkę na chrzciny Majeczki (kolor Nude) allegro.pl/estyl-wloska-rozkloszowana-na...99524.html?source=oo

Agi współczuję nocki, mam nadzieję, że dzisejsza bedzie lepsza. Oj te zęby Amelka ciężko znosi ząbkowanie :(

Kozłowska zdjęcia super a Mati jaki już duży. super masz figurę :D

13 lata 1 miesiąc temu #351708 przez Agusiak
Sylka ta Twoja sukienka jest cudna :kiss: Ależ mnie się marzy żeby móc taką kiedyś założyć :( ale będę się starać aby się udało :)
Będziesz w niej pięknie wyglądać :)

13 lata 1 miesiąc temu #351801 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Moja Diablica już słodko śpi :) A ząbki dają jej popalić :( Lewa dwójka już się przebija , bo prześwituje . Chyba Amelce i Paulince podobnie wyjdą dwójeczki :) Swoją drogą u Paulusi nabrało to przyspieszenia :)

Agusiaczku sukienka Paulineczki bardzo mi się podoba , a jej cena wcale :P Woow , to zaszaleliście jednym słowem . Ja szukam czegoś znacznie tańszego :P Ale Paulineczka będzie wyglądała naprawdę uroczo :)
A torcik jaki zamawiasz ? Ja nie mogę sie zdecydować na cukiernie . Chodzę , oglądam , dopytuje i mętlik w głowie nadal . Chyba wybiorę jakiś śmietanowy , bo te z masami i marcepanem to takie ciężkostrawne się wydają .

Sylka sukienka świetna . W sam raz na Twoją figurę :) Ja to nie wiem co na roczek założę . Kupiłam jedna sukienkę i dałam ją do przerobienia , bo czuje się w niej jak bomba :P Biodra mam szerokie , a w niej to jeszcze szerzej wyglądam .

Superowa dziś pogoda była :) Pospacerowałyśmy sporo :) Na weekend zapowiadają 30 stopni ...zobaczymy czy im sie sprawdzi .

Agusiaczku jedziecie na działkę ?

13 lata 1 miesiąc temu #351878 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi biedna Amelcia :( No chyba dwójeczki im jednakowo wyjdą bo Paulince też już lewa prześwituje i tylko czekać kiedy się przebije. Druga dwójka jest widoczna buła ale jeszcze nie prześwituje. Faktycznie nabrało u nas to nieco tępa ale ja się cieszę bo już myślałam, że będzie jeden ząb na półtora miesiąca :P Ale Paulinkę też to męczy bidulkę, płacze i często chce na ręce.

agi Ty i dziewczyny we wszystkim będziecie pięknie wyglądać bo jesteście super laski :)
Ja na roczek będę w spodniach i tylko jakąś bluzkę może dokupię, no chyba że trafi się jakaś sukienka ale to byłby cud :silly:

Na działkę jedziemy na 1 maja ale T z moim tatą jadą tam już w sobotę bo domek już prosi się o konserwację i muszą najpierw go wyczyścić a potem pomalować. No ale taki już jest urok drewnianych domów :)

Dziewczynki cieszę się że Wam ta sukienka się podoba bo już zaczynałam mieć wyrzuty sumienia, że może za droga zwłaszcza że T na początku się trochę wkurzył że dałam tyle kasy ale szybko mu przeszło :blink:
A od jutra już ma tacierzyński i siedzi z nami domku :lol: :lol:

agi ja jeszcze nie wiem jaki tort zamówimy ale jeśli chodzi o skład to na pewno śmietanowy.
Mamy jedną cukiernię do której jutro jedziemy i jeszcze dwie inne w razie czego w tym jedna z której mieliśmy tort na wesele.

A jutro jedziemy do Ikea kupić krzesełka i stoliczek dla Pauliśki z Mammuta :)

Spokojnej nocki :kiss: :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #351914 przez agi-p
Agusiaczku jakie krzesełka i stoliczek ? Nie kojarzę ...albo mam zaćmienie :P
Oj wyrzutów mieć nie musisz , sukienka przepiękna :) Mój Mężuś to by zawału dostał jakbym kupiła sukieneczkę Amelce za 200 zł :P Ale dzieciaczkom chce sie wszytko co najlepsze kupić :)
Oj wiem doskonale jaki urok drewnianych domków ... ładne , ale często trzeba konserwować i malować .
Aguś Ty spokojnie tez sukieneczkę mogłabyś sibie zafundować :) Wagę zbijasz jak szalona , wiec już pewnei masz figurkę jak marzenie :)

Nic uciekam do Mężulka :)

Spokojnej nocki :)

13 lata 1 miesiąc temu #351952 przez sylka
My mamy krzesełko z mamuta i Kuba uwielbia na nie wchodzić :) i sięga z niego co wyżej jest. Skubaniec mały. Za jakiś czas planuję dokupić stoliczek jak wyniesiemy łózeczko bo tak to nie mam gzie postawić w jego pokoiku.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #351996 przez Agusiak
agi Kochana do figurki jak marzenie to jeszcze daleka droga :silly:
A te mebelki to takie

Sylka fajnie, że u Was Mammut się sprawdził, mam nadzieję, że Paulinka też będzie zadowolona.
A dokąd wyniesiecie łóżeczko Kubusia? Nie będzie już na nim spał? Czy o jakieś inne łóżko chodzi? :silly:

Dobranoc Kochane :kiss: :kiss:
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #352012 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku no tak zaćmienie miałam :P Super te mebelki :) Patrzyłam na nie kiedyś w ikei . U Nas w tej chwili jeszcze miejsca na tyle nie ma . Ale jak tylko Ami będzie miała w końcu swój pokój , to wyposażymy go w te cuda :) Pierwsze musi zacząć spac normalnie czego doczekac się nie mogę . Wtedy sruu robimy jej pokój i supcio będzie .
Rany dziewczyny ja chyba oszaleję jak Ami prześpi noc !!! Pewnie z nadmiaru snu nie będę mogła spać przez kolejny tydzień :P

Pogoda zapowiada się cudowna :) Słonko od rana daje czadu :) Dobrze , ze do chirurga jadę dopiero na 18:30 ... wykorzystam ten dzień na maxa , ale stres już jest . Na samą myśl brzuch mnie boli :(
Nic idę kawkę robić i śniadanko .
Milego dnia :laugh: :laugh: :laugh: :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #352018 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi u nas piękna pogoda, straszą że na dniach ma być ok 30 stopni ale to chyba bardziej na północy kraju, chociaż u nas pewnie nie będzie dużo chłodniej. Bardzo mnie to cieszy tylko nie mam żadnych aż tak letnich ubrań i chyba trzeba będzie się wybrać na jakieś zakupy :)
agi ja też właśnie chcę zrobić już Paulince pokój ale T protestuje żeby mała spała sama w pokoju. Nie mogę go przekonać, chyba muszę zrobić awanturę :silly: :lol: :P :blink:

agi trzymam kciuki za wizytę u chirurga, daj znać wieczorkiem co i jak :kiss:

Lecę wykorzystywać urlop mężulka :lol:

Miłego dnia :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #352036 przez sylka
Agusiak KUba nadal będzie spał włózeczku póki bedzie chciał :) chodziło mi że stoliczek dokupimy dopiero jak Kubuś zrezugnuje z łózeczka i przniesie się na"dorosłe" spanie :) bo narazie nie mam gdzie postawić chyba że jakoś pokombinujemy :P Teraz najwygodniej mu rysować i tak na dużym bloku na dywanie :lol:

Pogoda i u nas zapowiada się wspaniała, słoneczko świeci ze aż miło. Dziś idziemy do poradni preluksacyjnej by ortopeda ocenił czy KUba dobrze stawia nózki i skontrolował chód.

edit.
Byliśmy już u ortopedy skontrolować chód. Wszystko w porządku :) Pytałam o to że czasami Kubuś stawia nózki do środka to lekarz powiedział że na tym etapie chodzenia to się zdarza ale z tego co widzi to chodzi prawidłowo jednak jakbym dalej się martwiła to zaprasza za 6 mies. Nie robi tego notorycznie a takie sporadyczne stawianie możliwe jest do 3 r.ż. Kubie tak spodobał się gabinet że nie chciał wyjśc tylko sobie po nim biegał :) Zaliczylismy też laboratorium i pobieranie krwii. MAły siedział spokojnie i patrzył co Pani robi z jego paluszkami. JAk zwykle nie płakał tylko się uśmiechal i zadowolony wybiegł z gabinetu :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka