BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 miesiąc temu #344379 przez Agusiak
Witam się z rana i życzę miłego dnia :)

agi powodzenia na badaniach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #344380 przez agi-p
Dzień dobry :)
Ja juz po badaniach :) Wyjechałam z domu o 6:30 i 3 w kolejce byłam :P Ale dobrze , ze to za mną , bo pobieranie krwi to moja zmora :P

Kozłowska o Nas również dla Mateuszka najlepsze życzonka :) Odezwij sie Kochana , bo martwić się zaczniemy .

Agusiaczku ten Twój Mężuś to skarb normalnie :) Pizza i to zgodna z dietą ? super :)
Fajnie , że miło dzionek spędziłaś . Takie chwilę są bardzo potrzebne :) A jak Kochana idzie Ci jazda ?

Wcoraj u nas tez padało i brzydko było . Za to dziś od rana słonecznie :) Teraz Mama zmyka do lekara , a jak wróci to wybierzemy się na spacer :)

Kochane słonecznego dzionka dla wszystkich i do później :)

13 lata 1 miesiąc temu #344721 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi dobrze, że już po badaniach i że masz to z głowy :) Mam nadzieję, że wyniki będą dobre :)

U nas dziś piękna pogoda była i dwa spacerki zaliczone :)
A poza tym to nic ciekawego się nie działo :P
kupiliśmy Paulince nowy niekapek z firmy MAM bo ten z Aventu mimo tej uszczelki to przeciekał i jak mała piła to była cała mokra potem. Ten z MAM jest po 8 miesiącu i ma twardy ustnik więc Paulinka musi go opanować bo na razie nie bardzo umie z niego pić :silly:

A i od dłuższego czasu Paulinka tak śmiga po schodach na czworaka, że musimy obowiązkowo kupić te barierki zabezpieczające. Na razie i tak ktoś musi za nią chodzić ale jak już będzie całkiem samodzielnie chodzić to barierka to podstawa.

Miłego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu #344750 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku ja mam niekapki już 3 różne kupione i Amelka z żadnego pić nie chce :( Ale może kiedyś zacznie :P
Fajnie , ze aż 2 spacerki się udały :) Miejmy nadzieję , ze jutro tez pogoda dopisze :)

A u Nas bramkę zabezpieczająca Mężuś już zrobił i pomalował :) Jutro założy . Amelka też już bardzo sprawnie po schodach na czworaka wchodzi . Ostatnio poszłam tylko do kuchni zalać herbatę i słyszę jakieś człapanie , patrzę a Ama już na 2 stopniu !!! Omal zawału nie dostałam . Tak , więc bramka była koniecznością .

My już w domku :) Jutro gości mamy popołudniu . Wpadnie kuzynka Mężusia z mężem i córcią 3 miesięczną Nadusią :)

Amelka zasnęła o 19:40 i właśnie biedulka się przebudziła i płakusia :( Masakra , zapowiada się ciekawa nocka :( A i próbowałam jej podać mleczko z butelki ...nawet się dossała , ale wypiła 10 ml i koniec ! No , ale małymi kroczkami do przodu...mam nadzieję :)

Miłego wieczorku :)

13 lata 1 miesiąc temu #344884 przez agi-p
Jak zwykle nie wyspana jestem :( Kurcze to przesilenie wiosenne mnie chyba tak dobija i zmiany ciśnienia :(

Mężuś już do pracy pojechał , a ja próbuję uspać Amelcię , żeby też się położyć choć na 30 min :P
Potem wypad do sklepu i sprzątanie .... Kurcze jak to jest , że codziennie tyle trzeba sprzątać . Mężuś mówi , ze przesadzam i że jestem pedantką . Ale lubię miec porządek i tyle :P

Nic zaglądnę później :)
Miłego poranka :)

13 lata 1 miesiąc temu #344899 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi Kochana rozumiem Cię z tym przesileniem. Ja co prawda mam o wiele więcej snu od Ciebie ale wieczorem i rano nie mogę patrzeć na oczy. W ogóle to wieczorem często mnie oczy bolą i swędzą no ale to może być związane z alergią. Za to mężuś w pracy też strasznie zmęczony i czasem jak się wyrobi z zamówieniem i ma chwilkę to staje gdzieś na poboczu i śpi :P
Ale nie dziwię mu się, codziennie na 6 do pracy wstawać to jest nieludzkie :ohmy: :blink: :P
Kurcze tego wczesnego wstawania najbardziej obawiam się jak/jeśli pójdę do pracy :( :dry:
Ale wszystko jest kwestią przyzwyczajenia.

A jeśli chodzi o sprzątanie to ja porządek także lubię mieć ale i tak już nieco wyluzowałam a może raczej się poddałam bo bym zwariowała teraz. Moja kochana dwójeczka czyli córcia i mąż tak bałaganią, że ręce opadają :P Ale dziś czeka mnie odkurzanie bo już jest ble :X
Ja np umiałabym utrzymać porządek, bo zawsze staram się wszystko odkładać na swoje miejsce, chować żeby nie leżało na widoku i w ogóle jakoś tak uporządkowywać. Natomiast mój mężuś jak coś gdzieś położy tak tam leży :angry: Wnerwia mnie okrutnie ale co zrobić :S :blink:

To agi udanych zakupów życzę może upolujesz coś na wiosnę dla siebie :lol:

Miłego dnia :) :)

13 lata 1 miesiąc temu #345123 przez Agusiak

agi jak tam wizyta gości? Na pewno udana :lol:

A u nas dziś było ładnie do południa i spacerek zaliczony a potem był już tylko deszcz.
Ale podczas spacerku obejrzałyśmy sobie z Paulinką paradę motocyklową w asyście policjantów na motorach :lol: Aż mnie coś ścisnęło jak zobaczyłam te wszystkie motory :laugh:
Zaraz zadzwoniłam do męża z pretensjami że czemu my nie jedziemy w tej paradzie na otwarcie sezonu no ale bidulek w pracy był to i tak nie mógłby jechać a poza tym nasz motorku jeszcze czeka aż mężuś skończy bak malować. Jak już go skończy to Wam wstawię fotki jak ten motor wyglądał po zakupie a jak teraz po całkowitej przemianie. T nie zostawi w spokoju żadnego motoru i jeszcze żadnego nie mieliśmy takiego jak po zakupie. Zawsze musi wszystko rozebrać do pierwszej śrubki i złożyć po swojemu :P :blink: :laugh:

Kurcze jeszcze jutro musimy iść do tego kina żeby się bilety nie zmarnowały ale jak na złość nic ciekawego nie grają, a to są bilety tylko do Heliosa. No ale coś wybrać musimy :silly:

Spokojnej nocki Kochane :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #345164 przez agi-p
Agusiaczku fajnie,że spacerek udany :) Parada Paulince aię spodobała ? Widzę,że oboje z Mężulkiem macie bzika na motory :) Ciekawe czy Paulisia też się w motorach rozkocha ? Super , że Mężuś ma taką pasję :) Zapewne to niesamowita frajda tak porozbierać i złożyć na nowo motor i jaka później duma :)
Oj pewnie , ze szkoda , zeby bilety przepadły . U Nas takiej szansy by nie było . Paula to zawsze chętnie z nich korzysta :) Była w środę w kinie i znowu pytała czy może isć w poniedziałek :P Tyle , że takie bilety dostajemy od teścia raz na czas , a ta moja maniaczka często chce chodzić :)
Kochana idźcie i miłego seansu :) A nawet jak film będzie kiepski , to przynajmniej pobędziecie razem i poza domem , a to już coś :)

Wczoraj gości mielismy dopiero wieczorem jednak , po kąpieli Amci . Posiedzieli do 23:30 , było super :) Byli z córcia . Rozkoszniaczek śliczny z Nadusi . Zasnęła sobie i grzeczna była :)

A i musze pochwalić Amelkę :) Wczoraj 3 razy podałam jej butelkę i za każdym razem sukces :) Najpierw 45 ml,potem 60 i na wieczór 70 ml !!!! Oczywiście po butli chce cyca i wypije jeszcze sporo mojego mleczka , ale już się przełamała , wiec jestem dobrej mysli :) Póki co niestety nie zmieniło to ani troszkę nocki i wybudzeń było standardowo 10 . W nocy podawałam pierś , bo wydaje mi się , ze nie ma co jej na raz stresowac i odbierać piersi .
A i butelkę ostatecznie zaakceptowała z Dr.Brown'sa .
Właśnie wypiła 70 ml Hipp'a i opróżniła pierś i zasnęła :)

Dzis od rana zimno,deszczowo i obrzydliwie . Ale wybieramy sie po obiadku do Znajomych , bo już nas od 3 m-cy zapraszają i już głupio odmawiac :P

Spokojnego dzionka :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #345165 przez Agusiak
dzień dobry :)

My na 9.15 jedziemy do kina ale dosłownie nic ciekawego nie grają więc wybraliśmy Królewnę Śnieżkę byleby na coś jechać :silly:

agi miałam się Ciebie już milion razy pytać czy Dreft dopiera Ci np rajtki w których Amelka raczkuje po podłodze? Mnie niestety nie dopiera :( Widziałam ostatnio w markecie Balsam do prania Dzidziuś i może go wypróbuję jak skończę Drefta. Ale jak też się nie dopiorą to będzie znaczyć, że Paulinka się wyjątkowo brudzi albo mamy bardzo brudne podłogi :blush: :P :huh:

Miłej niedzieli :)
U nas deszcz :(

EDIT:

agi to bardzo fajnie, że wizyta znajomych była udana :) A dziś kolejne odwiedzinki ale super :)

A Paulinka tak kino uwielbia to świetnie i przynajmniej nie będzie nigdy problemu z prezentem bo zawsze będzie można jej bilety kupić :lol:

Gratulacje dla Amelki za picie z butli :ohmy: :lol: Dzielna dziewczynka wiedziałam, że da radę :) U nas na początku przygody z butlą także zwyciężył Dr Brown's a teraz już pije z każdej ale tylko z grubych z szerokim smokiem jak np Avent czy MAM lub Lovi. Nie napije się nic z tych wąskich butelek.

Lecę bo mi Paulinka robi porządek w szafkach z pościelą i obrusami :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #345169 przez agi-p
Agusiaczku czasami mi się zdarza , ze coś się nie dopierze . Ale częściej sa to plamy z kupki , jak zdarzy się , ze pampers przebierze , lub z jedzonka . Wtedy mocze plamę i wsypuję na nią sode oczyszczoną . Robię papkę i potem wrzucam do pralki i dopiera się ładnie . Dzidziusia też miałam kiedyś na początku , ale to taki delikatny płyn . Ja jestem z Drefta zadowolona,bo i ładnie pachnie i wydajny jest :)

Pocieszyłaś mnie , ze początkowo też z brown'sa Paulinka piła , a teraz z innych pije bez problemu . Mam spory zapas różnych butelek i mam nadzieję , ze zostanie wykorzystany jak Ama już na dobre zacznie pic z butli :)

Oj porządki Ama też robi niesamowite i w tempie ekspresowym :P Czasami nie zdążę dobiec i wszystko wywalone z szafek i szuflad :P

A wczoraj Mężus założył bramkę na schody , oj wkurzyła się Amula :P Szarpała drzwiczkami jak szalona :P

Kochana udanego seansu :) Pauli podobała się Królowa śniegu :)

13 lata 1 miesiąc temu #345213 przez sylka
Agi u nas na początku Kuba chętnie pił z Aventu a jak miał jakieś z 6 mies. coś mu się odmieniło i nie chciał z żadnej butelki pić. Ani wody ani herbatki czy mleka. U mnie wtedy kryzys laktacyjny dziecko płacze trzeba dokramic a tu butla nie tylko cyc... myslałam że zawariuję i wtedy przypomniałam sobie że mam w domu Dr. Brown's i podałam. Od razu załapał. Smoczek miękki i dużo bardziej elastyczny niż Avent i spodobał mu się a po jakimś czasie znów wrciliśmy do Aventu i do dziś na nim "jedziemy" :D

Oj o porzadkach nic nie mówcie Kubus jak się dorwie to biega później po mieszkaniu jak szalony z tymi rzeczami :P

Wczoraj wieczorem głośno sobie słuchaliśmy starych pioenek na youtube z lat 90 odpaliliśmy je na TV a Kuba tak tańczył że boki zrywaliśmy :lol: Spodobał mu się Modern Talking, Ace of Base od razu pupka w górę i tańczymy.

13 lata 1 miesiąc temu #345226 przez Agusiak
dziewczynki my już po seansie. Byliśmy z T sami, tylko we dwoje na całej sali :lol: :lol:
Żartujemy z T że nie trzeba być vipem żeby mieć całą salę kinową dla siebie :P :blink:
Ale to pewnie ze względu na wczesną godzinę, mnie przyznam szczerze też nie chciało się jechać na tą godzinę, ale później nam nie pasowało. Film na prawdę niezły, podobał nam się i w ogóle było bardzo fajnie :)

agi czyli mówisz, że ten balsam do prania z Dzidziusia to jeszcze bardziej delikatny jest? Czyli może również nie dopierać. To chyba go nie kupię. A czy może używała któraś takich już zwykłych płynów typu lenor sensitive, itp? Może takie coś dało by radę...?
Mnie ten dreft też odpowiada, ma ładny zapach i fajną cenę więc jak coś innego nie będzie dopierać to przy tym zostanę :)

Sylka my też puszczamy Paulince różne hiciory z youtube i tańczy, macha rękami w górze i klaszcze do rytmu, świetnie to wygląda a my podobnie jak Wy pękamy ze śmiechu :lol: :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #345350 przez sylka
Agusiak ja od kilku mięsiecy piorę ubranka Kubusia w Vizirze Sensitive a ostatnio wyprałam w Bryzie Sensitiv i jakie było moje zaskoczenie jak odeprała plamki po marchewce na spodenkach dresowych których vizir nie ruszył. Do płukania używam Silan Sensitive.

Fajnie że wypad kinowy wam się udał. MY ostatnio byliśmy na John Carter 3d i polecam super film :D

13 lata 1 miesiąc temu #345435 przez Agusiak

Sylka dzięki za odpowiedź ale ja jakoś wolę płyny do prania niż proszki :P

A my pojechaliśmy dziś w odwiedzinki do teściów i potem wpadła też szwagierka z rodzinką, nie przepadam za nimi specjalnie ale przynajmniej dzieciaczki się razem pobawiły i nawet było miło.

A dziewczynki czy któraś z Was podaje maluchom już wodę mineralną np Nałęczowiankę lub Żywiec Zdrój bądź inną, nie przegotowaną tylko taką prosto z butelki?
Zastanawia mnie czy już mogę małej podawać taką wodę?

Spokojnej nocki :)
U nas cały czas leje :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #345479 przez sylka
Agusiak ja podaję zwykłą z kranu gotowaną czy to do leka czy do herbatki od samego początku. Mamy w mieście dobrą wodę więc nie kupuję mineralnej.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka