BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 1 tydzień temu #355786 przez Agusiak
dziewczynki zapomniałam Wam napisać, że w Lidlu od 10 maja będzie fajne mleczko na słońce do psikania dla dzieciaczków :)
Mam nadzieję, że uda mi się je kupić :)
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-B9AC600A-37....xsl/index_26543.htm

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 tydzień temu #355879 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku pracowałam w firmie , która siedzibę miała właśnie w Złotym Potoku :P Uparli się na zebrania raz w tygodniu i jeździłam jak głupia :P Dobrze , ze ta historia już zamknięta.
A moja @ to w zasadzie druga po porodzie . Zaraz jak zaczęłam brać tabletki , 2 m-ce po porodzie , to dostałam pierwszą . Trwała krótko i potem już był spokój . A teraz po odstawieniu tabl , rozkręca sie na dobre .
Mam nadzieję , ze jednak zajdę w ciąże :P:P:P
Aguś a miałaś już te kosmetyki z lidla ? Chodzi mi o firmę ? Cenowo fajnie wychodzą , tylko nigdy ich nie miałam . Też chyba zapoluję na te mleczka :)

Sylka ja po pierwszym porodzie od razu tabletki brałam , więc miałam jak w zegarku @ . Współczuje Ci , bo najgorzej jak pojawia sie niespodziewanie . Nigdy nie wiadomo czego się spodziewać . Właśnie to lubiłam w tabletkach , ja wtedy decydowałam co i jak . I ból zmienił się o tyle , że co drugą @ cierpiałam katusze . Zobaczymy jak teraz będzie .
Ale co do obfitości , to ta @ raczej plamienie przypomina .

Ide zaraz kaweczkę sobie zrobić i włosy umyć . Potem pakowanie , obiad i wyjazd :)

Miłej soboty :)

13 lata 1 tydzień temu #355891 przez Agusiak
dzień dobry :)

Ja z tej firmy Cien to miałam już bardzo dużo kosmetyków, zwłaszcza kremów do rąk, ale także olejek do ciała (jeden przepięknie pachniał ale już go nigdzie nie ma ). Uważam, że to dobra firma, mnie nic po nich nigdy nie było. Dla dzieci jeszcze nic nie kupowałam ale to mleczko mam zamiar :)

udanego wypadu do znajomych i miłego weekendu :)

My dziś do mojej siostry na grilla jedziemy więc mam nadzieję, że będzie pogoda :)

Paulince się coś poprzestawiało i wstaje rano o 6 :huh:
Mam nadzieję, że to tylko na czas wychodzenia dwójek :silly:

Udanego dnia :)

13 lata 1 tydzień temu #355909 przez sylka
Kuba jak Paulinka wstaje teraz tez o 6.00 dziś wyjatkowo poturlał się pobawił i zasnął. Spał do 9.00 jak nigdy. Może tez dlatego że pierwszy raz od kilku dni wypił meleko bo był na nie obrazony chyba :P

13 lata 1 tydzień temu #356256 przez agi-p
Agusiaczku i jak tam grillek ? udał się ? I skoro tak zachwalasz te kosmetyki , to tym bardziej się skuszę :)

Sylka to dobrze , że Kubuś przeprosił się z mleczkiem :) I też je z kubeczka pije ?

Wasze dzieciaczki o 6 się budzą ... to i tak dobra godz w porównaniu z Amelcią :P
My poimprezowaliśmy troszkę , dopiero o 1 spac poszłam . Ama oczywiscie budziła sie często . Nie ma dla niej znaczenia czy idzie później spa , czy jest bardziej zmęczona czy też gdzie śpi :P
I tak się nakręciłam na wczasy , że śledzę od wczoraj wszystkie możliwe biura w poszukiwaniu fajnej i niedrogiej oferty do Bułgarii :P
Idę sobie herbatkę zrobi , wszyscy tu spią jak zabici :P

Miłego dzionka :)

13 lata 1 tydzień temu #356409 przez Agusiak

u siostry było miło, ale nie siedzieliśmy długo bo jakoś nam się nie specjalnie chciało :P

Cieszę się, że Wam wypad do znajomych też się udał :)
I wakacje w Bułgarii planujecie, ale super :lol: tylko pozazdrościć :P

My byliśmy już dziś nad jeziorem Pogoria, bardzo ładnie tam teraz wszystko porobili i jest niemal jak nad morzem, nawet wiało dziś tak samo :silly:

Miłego popołudnia :)

13 lata 1 tydzień temu #356577 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Jak Wam dziewczynki minął dzionek?

Ja od kilku dni dosłownie nieprzytomna chodzę, nie wiem dlaczego. Może zaś jakieś przesilenie albo ciśnienie szaleje.

Od jutra roczkowe przygotowania ruszają pełną parą :laugh:
Jest masę rzeczy to zrobienia, przygotowania, zamówienia i posprzątania :silly: :huh: :lol:
Ale niestety zapowiadają, że nadchodzący weekend będzie chłodny :(

Spokojnej nocki :kiss:

13 lata 1 tydzień temu #356624 przez agi-p
Agusiaczku fajnie , ze wypad nad jezioro udany :) Czasami nie trzeba daleko jechać , żeby milo spędzić czas :)
Kurcze to przemęczenie pewnie na zmianę pogody . Przecież to co się teraz dzieje , to jakies nieporozumienie . Ostatnio gorące i parne dni , a teraz deszcz i zimno :(
Obyś szybko lepiej się poczuła . Jak kiedyś brałam tabletki meteo , też kiepsko znosiłam zmiany pogody , a po tych tabl jakby lepiej było . Chociaz może to tylko podświadomość .
Oj tak u Was już roczek za pasem !!!! Az sie wierzyć nie chce , ze Paulineczka już roczniaczkiem będzie :) Leci ten czas , a najbardziej to po dzieciaczkach widać :)
Ja jak patrzę na moją Paulę to nadziwić się nie mogę :P Nikt mi wierzyć nie chce , ze to moja córcia :P Wzrost ten sam już mamy :P
I za 4 dni 12 lat już będzie miała !!!

My wczoraj po obiedzie pojechaliśmy od jednych znajomych i spotkaliśmy się jeszcze z przyjaciółmi :) Pojechaliśmy na spacer,lody , a popołudniu jeszcze na szybkie zakupy i do nich na grilla :) Namówili nas na wczasy z Nimi :P Dziś będzie odpowiedź czy są jeszcze miejsca w tym samym terminie i hotelu . Jak tak to 13 czerwca lecimy do Tunezji :)

A dziś masa załatwień na szybko : zdjęcia musimy zrobić Amelce i Mężusiowi i paszporty wyrobić , bilet miesięczny Paulince kupic,zakupy ogarnąć i weterynarza .

A pogoda nie dodaje powera...pada całą noc i nadal leje się jak z cebra :(

Mimo to udanego dzionka Kochane i Agus powodzenia w przygotowaniach :)

Buziaki :kiss:

13 lata 1 tydzień temu #356633 przez Agusiak

agi to mieliście kolejny udany dzionek :)
Fajnie, że macie takich znajomych, z którymi można miło spędzić czas i nawet wakacje zaplanować :)
I jednak do Tunezji się wybieracie, wspaniale :lol:
Będziecie mieli fantastyczne wakacje, trzymam więc kciuki by wszystko z tym wyjazdem się udało, i żebyście pozałatwiali sprawy z nim związane na czas :)

My chyba nigdzie w tym roku nie pojedziemy, no chyba że nagle coś wypłynie to na spontana jak zawsze może gdzieś wyskoczymy, ale na pewno w Polskę :)

Aguś faktycznie Twoja Paulineczka też majowa i urodzinki niebawem, już 12 :) To tylko patrzeć jak sama ze znajomymi będzie na wakacje jeździć więc cieszcie się tymi wspólnymi wakacjami"staruszki" póki córcia chce z Wami jeździć :P :P :blink:
Ja miałam chyba 15 lat jak ostatni raz pojechałam na rodzinne wakacje, potem już tylko ze znajomymi chciałam wszędzie jeździć, przeważnie do mnie na działkę :laugh:

u nas też pogoda się popsuła, mam nadzieję, tylko że w sobotę nie będzie deszczu...

Miłego i pogodnego dnia :kiss: :kiss:

13 lata 1 tydzień temu #357079 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Jednak darujemy sobie Tunezję :( Przyjaciele rezerwowali już dawno i ich ta wycieczka wychodzi 1000 zł taniej . Jak dla Nas 5 tyś to za dużo w tej chwili , tym bardziej , ze niebawem w Bieszczady ruszamy . A tam oczywiście też sporo kasy pójdzie .
Tak,wiec dziś ostatecznie zdecydujemy gdzie lecimy . Na pewno Bułgaria , tylko hotel i ofertę trzeba dopasować .

Dziś mielismy zalatany dzień ... ale wszystko się udało :) Za tydzień Amelka już paszport będzie miała :)

Pogoda przeokropna :( Mam dość tych opadów !!!

Agusiaczku no moja Paulinka urodzinki świętuje dzień po Twojej :) Impreza już zaplanowana , teraz tylko kupić trzeba resztę rzeczy i tort . I na prezent nadal czekam :P Oby doszedł .

Amelka dzisiaj mega płaczliwy dzień miała . Marudna do potęgi była ...dawno tak nie miała .
Teraz pluska się z Tatusiem .
Dzisiaj ide szybko spać ...normalnie padam ze zmęczenia i czuje się jakby mi ktoś piachu nasypał do oczu .

Miłego wieczorku :kiss:

13 lata 1 tydzień temu #357097 przez Agusiak

agi szkoda tej Tunezji, że nie spędzicie wakacji ze znajomymi ale w Bułgarii też będzie super, a pewnie nawet lepiej :lol:
Już za tydzień Amelka paszport będzie miała? Fajnie, że tak szybciutko :)
My na razie paszport sobie darujemy ale zastanawiamy się nad dowodem.
A póki co Kochane chcemy się znowu postarać o tej zasiłek na dziecko bo już kolejny rok jest więc mamy większe szansę bo mam więcej dochodu utraconego czy jakoś tak.

Czyli też w sobotę 12 maja macie urodzinki Paulisi czy w jakiś inny dzień?
Prezent wybrany? Dla takiej dorosłej już dziewczynki to chyba dopiero jest problem wymyślić coś fajnego? :silly:

Paulinka też przez ostanie dni i dziś marudna i płaczliwa, ale pewnie na nasze maluszki pogoda też ma duży wpływ, a ta jest u nas obecnie wyjątkowo paskudna.
Na spacerku znowu wróciły długie bodziaki, rajtki pod spodnie, czapka, chusteczka pod szyją, bluza i kurteczka :dry:
A ja dosłownie dziś zmarzłam chociaż byłam dosyć ciepło poubierana :dry: :angry:

Spokojnej nocki :kiss:

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #357296 przez agi-p
Agusiaczku czyli obie Nasze Gwiazdki takie płaczliwe wczoraj . Mam nadzieję ,że dziś sytuacja się poprawi ...chociaż sądząc po nocy szanse na to mam znikome :(

Moja Paulinka urodziny ma 11 maja i wtedy też obchodzi . Robi imprezkę w lokalu ,a potem jak pogoda dopisze to przeniosą sie na lotnisko,bo tam są różne imprezy zaplanowane z okazji urodzin radia :) Mężuś będzie tam pełnił funkcję opiekuna :P już mu współczuje :P
A prezenty , to masz rację ... coraz trudniej wybrać . Na szczęście to dziewczynka ,więc teraz jest na etapie kosmetyków,biżuterii,ciuchów i dodatków . Tym razem zamówiłam jej na all torebkę (podstępem dowiedziałam się o jakiej marzy :P ) , duży zestaw kosmetyków , bluzkę i słodycze :)
Teraz ogólnie masę wydatków mamy , bo i urodzinowa impra Pauli , za chwilę wypad w Bieszczady , potem roczek Amelki i 8 wylot do Bułgarii . W międzyczasie naprawiamy auto,robimy przegląd i co chwilę jakieś nieplanowane wydatki są .
Wczoraj wieczorem jeszcze kumpel zadzwonił , że przyjechal z rodzinką na parę dni do Polski i chcą dziś wpaść do Nas :P Tak,więc znowu jakieś prezenty ich 2 córciom trzeba kupić i przygotować jakieś jedzonko i picie . Cały czas coś ....

A jak tam Aguś u Was przygotowania ???

Idę zacząć sprzątać :(

miłego dzioneczka :)

13 lata 1 tydzień temu #357298 przez Agusiak

agi to Twojej Paulince szykują się superowe urodzinki :)
A prezenty świetne kupiłaś :)

My dziś jedziemy do cukierni spisać ostatecznie zamówienie, a jutro wielkie zakupy spożywcze i potem już tylko sprzątanie i przygotowywanie wszystkiego.
Najmniej to oczywiście chce mi się sprzątać.

lecę bo mi ta mała paskuda nie daje nic w spokoju napisać tylko pcha się do kompa a jak jej nie dam to się drze :P :angry:

Miłego dnia :kiss:

13 lata 1 tydzień temu #357856 przez Agusiak

A my dziś zalatany mieliśmy dzionek ale bardzo miły i udało nam się kupić delikatne buciki pasujące do ubranka roczkowego w H&M i jeszcze jedne przy okazji ale nie mogłam się powstrzymać :)

Tort, ciasta i chleby zamówione, część zakupów zrobiona ale jeszcze sporo zostało do załatwienia. Nie mam tylko żadnego pomysłu na jakieś specjalne dekoracje czy napisy więc będą najpewniej raczej tylko balony, które także już zakupiłam :lol:

Udanego wieczorku :)

Sylka a co u Ciebie?
Kozłowska co u Was słychać?
Bombelku jak studia?

13 lata 1 tydzień temu #357894 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Oj Agusiaczku to faktycznie miałaś dziś pełno załatwień . Dobrze , ze udało sie tak dużo ogarnąć :) Ja już też za tortem się rozglądam :) Jeśli chodzi o napisy czy inne dekoracje to sobie je daruję . Balony będą , ale reszta odpada .
Super , że buciki kupione . Musze w takim razie zajrzeć do H&M , bo nigdzie w rozm Amulki nie ma . A ile płaciłaś ?

Amelka tak jak czułam miała dzień Mamowania i marudowania . Zaliczyłyśmy zakupy i kupiłyśmy prezenty dla córeczek znajomych . Ale jednak my pojechaliśmy do nich . Wkurzyłam sie tą zmianą planów , bo już zdążyłam się przygotować i narobiłam się trochę .

Padam ze zmęczenia , wiec zaraz spać uciekam . Dopinam do końca Nasze wczasy i już mnie głowa od tego boli ! Ceny tak skaczą , że jeszcze wczoraj ta sama oferta była o 200 zł tańsza ...Mężuś już się za głowę łapie i klnie pod nosem na cały ten wyjazd :P

Oj reszta dziewczynek faktycznie coś o Nas zapomniała ...same z Agusiaczkiem tu pisujemy sobie . Kochane wracajcie !!! :)

Miłego wieczorku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka