BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #707338 przez ilonah
Tak Agat w domku Emilka przeważnie śpi ok 30-45min max ale zdarza się i krócej a na spacerku po 2 godziny.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #707355 przez Dave
Młody jak ma dobry dzień to śpi po 2-3 h ciurkiem z pobudką na cycusia, niezależnie gdzie śpi. A innym razem krótkie drzemki sobie robi. Różnie to bywa.

My od rana na polku, upał dziś jest :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #707462 przez Magdalena9t
Dzien dobry :)
więc tak : jak Tomuś zasnął o 23 to o północy się zbudził, nakarmiłam go i mąż próbował ululać do snu, jak to mu się udało odłożył Tomeczka do łóżeczka a on już płacz. Wziął mąż go i położyli się razem do łóżka i moment zasnął, więc próbuje go odłożyć a Tomuś już płacz i tak jeszcze raz, i mąż się poddaje zostawia śpiącego Tomusia ze mną a sam idzie spać do pokoju obok( bał się spać z synkiem , bo ostatnio coś wariuje, coś jak lunatyk :cheer: )
I pospaliśmy ładnie do 6 na jedzonko i dalej spać do 10)
Dziś myślę,że będzie już lepiej ;)

Waży 5620g i 65cm duży.
Pediatra przepisała maść na suchą skórę, dziś już będzie do odbioru :)
I mówiła,że w dolnej granicy przybrał,że jest bardzo ruchliwy i dużo "spala" I powinnam go po tych 6 godzinach nocnych budzić,żeby pojadł i tyle nie spał :side: :side:

Pogoda u nas ładna :) :)
Creatura nie wiem czemu u nas tak szybko :unsure: :silly: ale już 2 szczepienia za nami :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #707485 przez creatura
Hejka :)

Madzia, biedny Tomuś :( Te szczepionki to masakra jakaś :dry: A co to jest dolna granica wg waszego pediatry? Bo Tomuś waży ładnie, nawet więcej od Leosia, bo ten tak 5,300. Ale my przybieramy tak ok. 700-850g miesięcznie i pediatra mówi, że prawidłowo, a waga niższa, bo z niższej startował.

11 lata 9 miesiąc temu #707507 przez creatura
Leoś w dzień ma jedno dłuższe spanie ok 1-1,5h, a tak to po 30-40min. A wydaje mi się, że przez ostatnie spacery w różną pogodę Leonkowi przyplątał się mały katarek. Wyciągnęłam mu glutki, dużo tego nie było i już jest lepiej, i się zastanawiam czy wyjść dziś na dwór czy lepiej ten jeden dzień w domu posiedzieć i zobaczyć, co się rozwinie? :unsure: Jak myślicie?

11 lata 9 miesiąc temu #707538 przez agat
Madziu jaką maść macie przepisaną? Adaś ma robioną cholesterolową z wit E. Po niecałym miesiącu skórka jest już o wieeeele lepsza, delikatnie sucha na nóżkach, nie ma porównania z tym co było wcześniej.

Creaturko mój młody to ma non stop nos zapchany, codziennie psiukam i odciągam gluty, a i tak rzęzi. Leosiowi cieknie z nosa czy po prostu ma zapchany? Ja nie wiem czy dobrze robiłam, ale nie zostawałam z nim w domu nawet jak nos był baaaardzo zapchany.

Przyjechałam z młodym do rodziców, on sobie śpi w wózeczku już ponad godzinę a ja mam czas dla siebie :) Za 2h mama przyjdzie z pracy to już w ogóle będzie luz blues :)

11 lata 9 miesiąc temu #707542 przez creatura
no właśnie nie cieknie, tylko słychać, że coś tam siedzi. Chyba jednak wyjdę choć na pół godziny, bo pogoda piękna. B)

11 lata 9 miesiąc temu #707560 przez Dave
creatura-ja bym szla na spacer.

Madzik-moze Tomus chcial sie poprzytulac:-)

my siedzimy na polku,ladnie nas tu urzadzilam:-P Mlody spi chyba juz ze 2 godziny. sama nie wiem bo z Majosem szaleje:-)

dzis rano wstalam i jak zawsze mam takie pelne piersi tak dzis byly miekkie, ale teraz juz je czuje, a Mlody opil dwa.

my pospalismy od 21 do 3, a potem to o 5 pobudka,6 i wstal o 7.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #707569 przez Azja
u nas spanie w dzien jest tak jak jestesmy na spacerku to spi tak 40 minut do godz no chyba ze bardzo zmeczony to i 2 moze spac ale to sie czesto nie zdarza, a w domu jak jestesmy to ostatnio wyczailam ze Jasiek wstanie podoi cysia pobawie sie z nim tak max do 1,5 godz i idzie spac na godz, i tak kilka razy w ciagu dnia, a kolo poludnia jak usnie to nawet do 3 godz spi, teraz wasnie usnal o 13 ciekawe ile pospi ?? :laugh:

Creatura ja bym poszla na spacer, a jak piszesz ze jeszcze cieplo to juz w ogole

11 lata 9 miesiąc temu #707608 przez pauluska
Hej :)

Mam do Was kilka pytań bo u nas jakieś ciężkie dni. Iga już od dawna ma problem z uśnięciem w dzień , potrafię ją usypiać godzinę a oną pośpi 15 min chociaż jest padnięta podczas usypiania to i tam marudzi no i oczywiście te 15 min nie wystarczy na sen i za chwię znowu płacz i marudzenie. Ale ułożyłam ją na brzuszku i padła od razu jak to u Was z drzemkami ? I jak usypiacie dzieci ? Lulacie czy odkładacie do łóżeczka ?

Druga sprawa to spacery wychodzicie jak dzieciaczki śpią ? Czy wkładacie jeszcze nieśpiące ? My mamy i z tym problem :( Czasami ładnie Igę położę do wózka i uśnie za chwilę ,ale częściej jest jeden wielki krzyk przy wkładaniu :( No a jak już uśnie to po wybudzeniu góra 10 min pospaceruje i co ? Znowu płacz.

Ohh jakoś mi ciężko przez ostatnie dni czasami mam wrażenie że jestem beznadziejną matką ...

11 lata 9 miesiąc temu #707625 przez kaikai
Jakie sliczne macie dzieciaczki Adas widac juz duzy chlopiec i ladnie glowke podnosi a Emilka cudowna od razu widac ze to dziewczynka. Az pokazalam fotki mojemu P powiedzial ze super dzieciaczki :)

my tez mamy fotki z dzis :)

Tu zabawa na podlodze
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #707627 przez kaikai
IA tu na spacerku Dawidek siedzi zadowolony i pluje sobie :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #707660 przez ilonah
Niesamowita jesteś Kaikai że już tak Dawidka wozisz, a jaki on zadowolony- śliczny chłopczyk :laugh:
Pauluska ja jak usypiam w domu Emilkę to zwykle wcześniej się bawimy więc jest zmęczona i czekam aż ona 3 razy sobie ziewnie to wtedy wiem, że jest na pewno śpiąca i mi zaśnie. Do wózka zawsze wkładam Emilkę jak nie śpi a jak mi płacze to pobujam troszkę wózkiem i ona zaraz odlatuje. W domu w ciągu dnia Emilka śpi tylko w wózeczku natomiast wieczorem po karmieniu odkładam ją do łóżeczka i sama zasypia.
My właśnie wróciłyśmy ze spacerku a Emiśka nadal śpi więc siedzimy na tarasie.

11 lata 9 miesiąc temu #707689 przez creatura
kaikai, Dawidek śliczny i już tak urósł, a pamiętam jak wstawiałaś zdjęcie okruszka zaraz po urodzeniu :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #707693 przez kaikai
Dawid jezdzi w wozku w pozycji pol lezacej wole tak niz podkladac poduszki czy kocyki w gondolce. Jest tez zapiety pasami co mysle ze jest bezpieczniejsze a w gondoli mialam oparcie tylko w pozycji lezacej co denerwowalo juz Dawida i pionowej a to jeszcze za wczesnie Dawid nie siedzi sam. Odpielam tylko w spacerowce te gorne pasy na ramionka bo maly plakal i przypominalo mu to fotelik samochodowy ktorego nie lubi. W pasie jest dobrze dopasowane zapiecie i nie wypadnie napewno. Teraz nasze spacery sa przyjemnoscia :)
Tutaj moze lepiej widac jak Dawid lezy
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka