- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

mi się wydaję,że dobrze przybiera

Agat : maść co ma trwałość 14 dni i w składzie Wit. A i Wit. E i coś co nie mogę doczytać

Kaikai Dawidek to już duży facet

Spadamy dalej na dwórek

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

To ja, pamiętacie jeszcze?

Wczasujemy się i odpoczywamy, pogoda bardzo ładna, zdecydowanie ładniejsza niez rok temu. Dlatego brakuje mi wylegiwania sie na plazy, tego jeszcze Mikuś nie polubił. Nad morze chodzimy czasem i to tylko wtedy jak młodzian śpi, zeby pooddychal jodem. Poki co plazowanie musimy odpuścic, mam nadzieję, ze za rok będzie juz inaczej

Mikus szybko odnalażł sie w nowym domku, powietrze tutejsze jest świezsze i ostrzejsze niz w domu więc wietrzymy go ile się da. W nocy śpi ladnie, zasypia tradycyjnie kolo 22- 22.30 pobudka między 4 a nawet zdarzylo się ze o 5, potem 7-8 i do 9-10 jeszcze przy cycusiu dodrzemie

Tak jak przypuszczalam, z tatusiem jest nam owieeeeeele latwiej więc odpoczęlam i fizycznie i psychicznie, chociaz rytm dnia wyznacza maluch, gdy spi, nasz "świat" zamiera kiedy nie śpi my tez uprawiamy swoją aktywność.

Co do usypiania, bo padlo tu dziś takie pytanie, to cycuś jest niezastapionym "narzędziem"

Bardzo piekne wszystkie nasze kwietniowczątka,
Kaikai - jak dorosle Dawidek wygląda w tej spacerowce

Ilonah - śliczna Emilka, jak fajnie na macie cwiczy
Agat - Adaś superaśny, jakie minki strzela
Ja oczywiście zdjecia nie wstawię chyba zebym komuś na maila przeslala....

No i ważyłam dziś księciunia- 5,850 sobie winszuje, więc fajnie

Z tym zasięgiem tu to jak powiedzialam, jest a czasami jakoby go nie bylo, bo czytać forum moge, ale zeby coś wyslać to już za chiny, nie idzie. Więc czasem mozecie mnie widzieć, ze jestem, ale własnie tylko poczytać mogę, wyslac się nie chce, muli muli muli i w końcu wypluwa albo przepada gdzies w czarnej dziurze. Ciekawe cY tomco aktualniempiszę sie wysle

Aaaa, no i chusta coś nie bardzo się księciuniowi jednak widziala, więc zakupiliśmy nosidełko BabyBjorn, zachwalane na forum i poza nim, ma przyjść na dniach i zobaczymy. Byloby fajnie gdyby zaakceptowal, bo z wozkiem po plaży to jednak za latwo nie jest

No, alem sie rozpisala

To narazienko kochane, postaram się coś wkrótce skrobnąć jak zasięg pozwoli, ale póki pogoda ladna to powinno się udać, jak pochmurno i bardzo wieje, to zasięg wywiewa

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
odklikne pozniej:-P
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Emilka już śpiocha.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Adasiowi tez nie po drodze z chustą, ja również nie czuję się w niej wygodnie. Na 99% to pewnie dlatego, ze niewłaściwie ją wiążę, ale nie ma mi kto pokazać, a i ja jakoś wielkiego ciśnienia na nią nie mam. Dobrze, że nie kupowaliśmy, tylko pozyczyłam od bratowej. Również zamierzamy kupić nosidełko, żeby i tatuś mógł szkraba nosić i matczyne plecy odciążyć. BabyBjorn widziałam, ale cena mnie średnio zachęca. Myślałam nad tym ergonomicznym Womar. ZObaczymy.
Adaś wieczorem cyrk urządził, bo po kąpieli płakał, cycem pluł, zasnąć nie mógł, odłożony do łóżeczka z płaczem po kilku minutach się obudził. Teraz go tatuś odłożył właśnie, zobaczymy, czy to już ostatni raz. Nie wiem co mu.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
dano na wieczmor jogurtu nat nie jadlam. a wciagnelam taki bez niczego i mi zawirowalo a teraz mnie zoladek boli.
Maz mlodego obudzil,ale objadl cyca i spi.
dobranoc:-)d
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

pauluśka, a kopa chcesz za nazywanie siebie beznadziejną matka

Leoś po urodzeniu kochał spacery, potem mu się odwidziało i musieliśmy się uczyć spacerować na nowo. Dużo po domu wózkiem, potem krótkie, ale częste wypady wkoło domu. Teraz staramy się chodzić ok dwa razy dziennie na 1h, ale nie zawsze tyle wytrzyma w wózku. Musi "siedzieć"/leżeć tak, żeby obserwować świat, bo inaczej bunt. No i na tych spacerach w ogóle nie śpi. Czasem inaczej spędzamy czas na świeżym powietrzu (koc, na rękach), bo najważniejsze to, żeby był na dworze,a nie tylko w wózku.
I nie ma co porównywać do innych dzieci, w końcu się porozumiecie z Igusią. Każda mała istotka ma swoje upodobania i to też musimy szanować

Wieczorem u nas woda morska poszła w ruch i aspirator. Ale był płacz

Zobaczymy co jutro z tym katarkiem. Z nosa mu nie cieknie, tylko taki bardziej zatkany, nie ma temperatury ani nie kaszle, to nie gonie na sygnale do pediatry, ale jak się pogorszy, albo nie poprawi w ciągu kilku dni to trzeba będzie pójść - oby nie.
Dobranoc
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pogoda u nas piękna od rana

wczoraj Tomeczka sama kąpałam, chyba woli jak tatuś to robi

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Na spacery to różnie: czasem po karmieniu póki przyśnie szybko "wrzucam" do wózka i na spacer a czasem normalnie nie śpiącego kładę i też idziemy, czasem ma takie dni,że wózek go parzy i trzeba na rączkach go nieść ,pewnie ciekawy jest świata i dlatego

Nie mów,że jesteś beznadziejną matką, każda z nas ma różne problemy, i po to jest forum,żeby sobie pomagać, wymieniać się doświadczeniami

Suzi fajnie,że o nas pamiętasz, udanych wakacji

Miłego dnia

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas też pogoda cudna, zaraz wystawię Emilkę z wózeczkiem na balkon i niech ucina swoją pierwszą drzemkę już na świeżym powietrzu.
Dave jak zdrówko? Przeszły sensacje żołądkowe?
Miłego dnia
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Wracając do spania i spacerów to ja Adasia biorę na dwór najedzonego i w 90% przypadków będzie spał przez większość spaceru pod warunkiem, że idzie z nami smok. Czasem drze się odłożony do wózka ale smok+wertepy ratują sytuację

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-