BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #795657 przez monia89
Agat Dziękuje :)
Azja lubie robić ale nie dla siebie :) Ale już musiałam bo poza ostatnimi sukienkami co sobie kupiłam nie miałam nic na siebie bo albo coś tam się opina z rzeczy sprzed ciąży albo jest rozciągnięte bo chodziłam w tym w ciąży i skoro sam mąż kazał coś sobie kupić to było źle...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #795824 przez agat
Pustki dziś.
My dziś na leniwo, młodziak pozwolił pospać do 8 :) Byliśmy całą rodzinką na spacerku, pospacerowaliśmy, rozpieściliśmy się kawką i lodami z Maca :)
Podczas obiadu Adaś zjadł z nami trochę ziemniaczków i marchewki, ale musiałam mu dawać widelcem a nie łyżeczką, no i z mojego talerza :P

Teraz już pół godziny bawi się sam na podłodze :) Poczłapał do maty i bawi się zabawkami, pełza po pokoju, gada :) Zauważyłam, że podczas pełzania prawą nogą pracuje bardziej, śmiesznie to wygląda :)

Tatuś poszedł pograć w siatkę a my czekamy na kąpiel, poczekam, aż książę trochę się zmęczy.

Edit.
Tak dziś pełzak wariował w kuchni :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #795830 przez ilonah
Witajcie
My dziś cały dzień u moich rodziców spędziliśmy, niby mieli zostać z Emiśką tylko jak my byliśmy w kościele ale nie chciało nam się wracać do domku, pogoda barowa i cały dzień padało więc posiedzieliśmy z nimi. Niedawno wróciliśmy i szybko Emilkę wykąpaliśmy bo bardzo senna już była i śpi :) Ja popijam herbatkę malinową i relaksuję się :)

11 lata 5 miesiąc temu #795853 przez Dave
Witam, witam wieczorną porą.

Oj, zaniedbałam Was dziewczynki, ale standardowo jak mam męża w domu to nie mam czasu na nic.
Dzieciaki posnęły, mąż ćwiczy to ja mam chwilkę żeby zerknąć.

Kurka muszę Was podczytać i odpisać.

A u nas katar i kaszel ciąg dalszy :( Jutro idę z młodziakiem na osłuchanie, bo jak stary gruźlik charczy. Ja mam mega katar i też ledwo zipię, więc chyba też się dam lekarce obejrzeć.

No a u nas zmiany.

1) mamy drugą dolną jedynkę :kiss: :lol:

2) Mati przez ten katar nie dawał rady pić, apetyt też mu zmalał. Ale zmierzam do tego, że... przechodzimy na mm. Daję moim cycuchom wolne. Mati dziś raz zassał, a tak to nie chce. Ogólnie mało pił. Zrobiłam podejście z Bebikiem i coś tam popił. Aktualnie cycuchy pełne i mam nadzieję, że w nocy je opije i tak z dnia na dzień będziemy hamować.

3) z ta moją pracą mam mętlik w głowie, ale nie będę Was tu zanudzać. Generalnie duuużo więcej minusów niż plusów, ale lojalność i chęć pomocy zespołowi jest silna. Jutro z rańca dzwonię do kierowniczki, ustalimy ostatnie szczegółu i się okaże.

Ok. zmykam pozwiedzać neta. Później wpadnę :side: :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #795906 przez monia89
Dave gratuluje ząbka!
Agat super filmik!
My mamy 4 zębulka :)
No i zapomniałam powiedzieć Wam nocnikujemy się od wczoraj :)
Dziś wpadliśmy do galerii miałam nadzieję że przyjdzie brakująca rozmiarówka ale niestety nie doszła ale kupiliśmy Antosiowi taki zestawik z h&m:
www.hm.com/pl/product/20196?article=20196-A

11 lata 5 miesiąc temu #795931 przez agat
Monia i jakie rezultaty nocnikowania? Ja jeszcze nawet o tym nie myślę :P

11 lata 5 miesiąc temu #795945 przez Azja
wow Monia mi jeszcze nie przyszło nawet do głowy nocnikownaie :S

Agat Adaś super podrózuje po domku :)

Dave zdrowiaaaa :)i gratuluje 2 zabka :)

dzis Mlodemu na deser zrobiłam kasze jaglana z jabłkiem zmiksowałam to wszystko dodałam soczku zjadł ze smakiem wiecej niz zupki zjada :)

lece spac bo pewnie ksieciunio znowu zarzadzi pobudke o 5 B)

11 lata 5 miesiąc temu #795946 przez Magdalena9t
Agat świetny film :laugh: mój Tomek jeszcze tak sprawnie się nie czołga :silly:
Może coś takiego dla Adasia: www.facebook.com/photo.php?fbid=23872319...e=1&relevant_count=1
jak zobaczyłam to od razu o Was pomyślałam :lol: :lol:

Monia świetny komplet :) moja mama ma coś podobnego na drutach zrobić dla Tomisława :) :)

Zaraz jakieśzdjęcia dodam,żeby nie było :silly:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #795949 przez creatura
Cześć dzieFczyny :blink:

Dziękujemy za życzenia i buziaki :kiss:

Dave, czyli przedwczesny powrót do pracy się szykuje? You poor thing :dry: jak Ty to ogarniesz logistycznie?

Suzi, relacje zdają, pls z macanie car seats. I ponawiam prośbę o podanie jeszcze raz nazwy waszej spacerówki.

Agat, Adaś jest mega z tym jego pelzaniem, a mama co taka ostra i na "nie" :silly: :P (joke ofkors)

Piękny weekend za nami, odwiedzila nas moja best friend ( w ciazy :) ) z mężem i gadaliśmy dzień i noc, panowie się raczyłi trunkami (oj grubo). Leos robi mega postępy na brzuchu i tak jak Jasiek lubi zabawy na piłce. :woohoo:

Dobranoc.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #795956 przez Magdalena9t
Mój Tomeczek :kiss: :kiss: :kiss:

Nie wiem co ta mina miała znaczyć :silly:

Z brzydką mamą :woohoo: :woohoo:

I golasek :) :kiss:
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #795957 przez ilonah
Agat musisz Adasiowi takie froterki sprawić jak Madzia podała linka, bo chłopak się marnuje :silly: Superowo pełza, strasznie mi się podoba.

Dave czyli obie wracamy do pracy :( Ja od 4 grudnia już.

Monia szalejesz z tymi zakupami :) fajny ten komplecik :)

Zmykam spać, dobranoc

11 lata 5 miesiąc temu #795958 przez ilonah
Madzia oj oj nie z brzydką mamą tylko śliczną mamą- proszę poprawić :) Tomuś fajniusi chłopczyk :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #795967 przez Dave
zapomnialam dopisac punkt 4 - nauczyli mi dziecko oa smoka. nonstop go moze mietolic.

z

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #795975 przez Suzi
witajcie, ja jak zwykle wieczorową porą, bo dopiero ogarnęlam chatkę po wikendzie z gosćmi, moi panowie juz w niebycie, to sobie popiszę :blink:

Agat, po prosztu Miszczunio pelzania :lol: i z pewnością warto zainwestować w ten strój z froterkami :silly: :lol: :side:

magda, wyglądasz bardzo ładnie i dziewczęco, taka dziewuszka z gimnazjum, chocoaz mam wrażenie ze niektore gimnazjalistki wygladają poważniej :side: zwlaszcża jak sie zmaluja :P To,cio slodziak :kiss: , podrapał sobie buziaka? Miki się notorycznie drapie, bo mu pazurki rosna w tempie kosmicznym :woohoo:

Dave, ilonka do pracy :cheer: ? OMG :ohmy: :( , współczuję, ehhh :dry:

monia, tylko nie zapomnij wrzucić foty Toska w tych uszkach!!! :side:

creMoniu, no więc tak:

Concord Ultimax odpadl z zawodów ponieważ :
- ma wąskie siedzisko, dziecko nie dojeździ w nim a pewnoscia do wagi 18kg,poza tym siedzisko jest tez płytkie
- montowany tyłem do kierunku jazdy ma zablokowaną mozliwość kładzenia :cheer: , co jest dla mnie totalnym nonsensem, poniewaz to wlasnie mlodsze dziecko częsciej zaśnie podczas jazdy niż starsze :cheer: , no porazka :P
- materiał pokrywający jest nieprzyjemny w dotyku i z pewnoscią strasznie "potliwy" musi być latem

Cybexa Sirony aktualnie nie mieli, ale jak był (kiedyś) to w. wersji z osloną ciala a nie z pasami

Maxi cosi Milofix aktualnie brak na rynku,,poza tym pozostale maxi cosi oglądalam ( tobi) mają bardzo maly kat pochylenia do spania, wręcz symboliczny, zresztą podobnie jak Roemery, na ktore pan bardzo namawial, no ale na King Plusa,,ktory nie wystepuje w wersji "tylem"...

The winner is........Besafe :lol:
No ale....... Cena niewąska ( w sklepie, w necie mozna kupić sporo taniej, nawet do 400zl taniej )
Jeszcze jedno ALE, on ma ogolną ocenę 3, pewnie za dość pogmatwany montaż, albowiem jesli na izofixie to tylko tyłem, bo jak go chcesz zapiąć przodem to już wylącznie pasami :cheer: , no tak własnie :unsure: , poza tym kladzenie fotelika do pozycji "spalniczej" jest nielatwe, nie ma "wspomagania" jak chociazby Roemery czy maxi Cosi, jest taka trochę staroswiecka wajcha ( wajha? :P ), cienka i niewygodna jak dla mnie, pod fotelem i trzeba ją przesunąć siłom ( i godnosciom osobistom :silly: :lol: ) co bylo juz troszkę ciezko przy pustym foteliku, a biorac poprawkę na pasażera to moze nie byc latwo :(
Ale ogolnie nie prezentuje się źle i ma dość miły materiał.

O, i tyle w temacie na dzień dzisiejszy

Mikuś rozruszal sie na macie, ocYwiście nie jest to jego ulubione zajęcie, ale juz nie leży jak kloda i nie wyje do sufitu, tylko przekręca się sprawnie w te i wewte ;) no i kreci się wokól wlasnej osi sięgajac po zabawki z rożnych stron poukladane a dzis nawet "objechal" matę dookola na brzuszku, ale zdecydowanie "na wstecznym" :silly: , takie jazdy wyspecjalizowane w dowolnie wybranym kierunku jakie uprawia kolega Adamson to jeszcze pieśń przyszlości :side: , no ale nie upadamy na duchu i walczymy ile sie da.
Next wik odwiedzi nas wujek fizjo, to sie popytamy i pokonsultujemy, poczym zdamy relację co wujek poradził :laugh:

No, to spadam bo padam :silly:
Dobranoc :kiss:

No musialam editować, bo wszak skleroza to siostra moja rodzona, zupelnietak jak tej pani z reklamy :P :silly: :P
creMoniu, nasz wóz to Bertini X4 Lite :)

Po drugie , ostrzegam przed kupnem mąki w tesco
Już drugi raz w razowej mące orkiszowej( eko bio) zakupilam w pakiecie larwy moli żywnościowych :P :P :P :X :X
Chyba ze one mają zaświadczać że ta maka rzeczywiście jest eko i bio :P :silly: :P
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #795977 przez agat
Te froterki niezła rzecz :)

Madziu no rzeczywiście brzudula z Ciebie, aż strach patrzeć :P Guuuuupiaś :P

Tomcio jak zmężniał :) Zawodowe minki robi :)

Dave gratuluję ząbka :) Dużo zdrowka for all!

Creo chyba teacherstwo rzuciło mi się już na mózg i dlatego taka strict jestem (choć jak widać na załączonym obrazki mój syn ma te moje zakazy w poważaniu :P )

Gudnajt & gudlak :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka