BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #825127 przez kaikai
Ja wlasnie przetrzymalam malego od rana zeby drzemki nie bylo i ululalam go przed 12, myslalam ze pospi dwi godzinki i pozniej na wizycie bedzie wesoly a jak wrocimy to najwyzej poloze go wczesniej tak 18-19, a teraz dupa bo na wizycie bedzie juz marudzil a jak wrocimy to pewnie zasnie a to za pozno na drzemke bo pozniej pojdzie spac o 22 pewnie :( w dodatku ten ktos jak wierci to jakims mlotem chyba i Dawid sie boi i placze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #825288 przez kaikai
Dawidek wazy 9.100 pediatra ogolnie spoko, powiedziala ze teraz maly bedzie malo przybieral na wadze a bardziej rozwijal sie ruchowo i nie robila zadnych problemow z tym ze nie chcemy szczepic malego na mmr, trzeba tylko oswiadczenie podpisac a szczepic mozna kiedy my zdecydujemy :) albo wcale :)

11 lata 3 miesiąc temu #825357 przez Dave
Heloł,
witam się na szybko. No to miałyście dziś "doktorski" dzień. Przepraszam, ale nie doczytałam jeszcze - to same na takie wizyty kontrolne poszłyście, czy z jakiegoś konkretnego powodu???

U mnie Mateon tez kompletnie stanął z wagą.

Już śpi, teraz kolej na Maję.

Wpadnę i doczytam później.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #825426 przez ilonah
Emi zasypia właśnie. Dałam jej przed kąpielą mm do picia, na początku nie chciała pić ale po chwili wypiła ok 100 ml a po kąpieli poprawiła piersią i odlatuje :) Próbowałyście pić to mm? Strasznie ono słodkie ( mam na myśli bebiko) :S
Słuchajcie odkąd Emila odkryła nowego ząbka na dole to zaczęła mi zgrzytać zębolami, mam nadzieje, że jej szybko przejdzie bo niezbyt to miłe dla ucha :silly:
Zważyłam i ja Emilkę z ciekawości i w ciuszkach waży 9,3 kg. Też przyłączam się do pytania Dave czy Wasze wizyty u lekarza były czysto kontrolne?
Azja- jaką teraz 'zapodajesz' piosenkę Jaśkowi? Emi uwielbia muche w mucholocie a żadna inna jej nie pasuje, może Jasiu ma jakąś inną wypróbowaną, która go interesuje?

11 lata 3 miesiąc temu #825447 przez kaikai
Dave, Ilonka my bylismy na takiej kontrolnej wizycie, na ostatnim szczepieniu lekarz prosila zeby sie pokazac tak po 2,3 miesiacach na bilans.

11 lata 3 miesiąc temu #825459 przez agat
Ja dopiero jutro na wizytę idę, na ostatnim szczepieniu dr kazała pojawić się na kontroli po 9 miesiącu.

11 lata 3 miesiąc temu #825472 przez Azja
Ilonka, u nas ostatni na topie sa "cztery słonie" i "stary niedzwiedz mocno spi" tylko te wersje minivevo, na yt wpisuje minivevo i tam sobie wybieram, Mlody tez lubi teledyski jak sa dzieci czyli np. boogie woogie tylko srednia wersja ale Jaskowi to wcale nie przeszkadza, no i jeszcze lili i plaf- spacer to przygoda to sie smieje do tego, czasem ma faze tez na "jestesmy jagódki" ale to wszystko zalezy od dnia i jak długo nie widział albo nie słyszał, ale ogolnie muzyka na niego fajnie wpływa, jak tylko usłyszy pierwsze dzwieki to sie zaczyna bujac nie wazne czy stoi czy akurat raczkuje :lol:

i ja musze pojsc na dniach do lekarza po skierowanie na morfologie dla Jaska mam nadzieje ze ta anemia mu mineła ;)

11 lata 3 miesiąc temu #825494 przez kaikai
U nas hit to " tylko biedronka nie ma ogonka " Margolcia spiewa :) Dawid uwielbia to i piosenke z bajki Tomek i przyjaciele.

11 lata 3 miesiąc temu #825498 przez agat
Piosenkę z Tomka to ja sama bardzo lubię :) Adaś jakoś za piosenkami nie przepada, nie kręci go muzyka. Bajki w sumie też, uwielbia tylko rybkę Mini mini i zawsze jak jest ten przerywnik z nią to patrzy jak zahipnotyzowany w tv :P A jak ma mega marudera to włączamy sobie rybkę na yt i ogląda :)

11 lata 3 miesiąc temu #825512 przez Dave
no to nie poczytalam. maz filma zapodal,a jak chcialam z tableta odpisac, to sie nie moglam neta doprosic. maz go mial teraz w pracy pi mi cos poprzestawial:-(

to ciekawe, mi nic pediatra nie mowila o wizycie.

ja jatj Mateona waze to jakos tak 10,3 pokazuje.

dobra ide sAc .
dobranoc:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #825515 przez creatura
Wszystkiego najlepszego dla Tomusia :kiss:

Agat, Adaś jak zawsze czaruje minkami i uśmiechem :woohoo:

Dave, w życiu bym Mateona nie poznała, ale on wyrósł, wydoroślał, i te włoski długie i kręcone. No i fakt, ze do Majeczki coraz bardziej podobny, miód malina z niego, wyglada na 2 lata :woohoo: fotelik fajny. Czy ja się mylę, czy pisałas, ze to już do 36 kg kupiłaś? Pozycja do spania wydaje się być bardziej pół siedząca, ale te foteliki dla większych dzieci chyba tak maja.

Suzi, czekam jak na szpilkach na foto i relacje o foteliku. ;)

My tez mamy się zgłosić na bilans jakoś po 9 miesiącu. Leos w lekkim ubraniu na łazienkowej wadze wazy 9,800, dokładnie go zwaze na niemowlęcej jak do siebie wrócimy. Leos jest zdecydowanie muzyczny, uwielbia piosenki, teledyski, tańczenie u mamy na rękach. Fajne są piosenki zespołu dla dzieci Niewiemktoband, szczególnie piosenka Nie wiem kto i Szybko :blink: Ja osobiście nie mogę zdzierżyć jak piosenki dla dzieci zalatuja tanim disco polo albo disco electro - nie żebym miała coś do disco, bo chodzić na disco I love :blink:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #825517 przez Suzi
Agat, mailbox napełniony ;)

creMoniu, jesli chodzi o foto to teraz juz wszystko w rękach Agat :blink:

Fotelik jest obszerny i dość głęboki jak sie wyjmie wkładke dla maluszków to wrecz przepaścisty, więc poki co , Mikuś w ubranku domowym lepiej sie mości na tej wkladce ( ale akurat na zdjęciu jest BEZ wkladki :silly: ). Co do kladzenia to obiektywnie ocenic nie mogę, gdyż do auta jeszze nie montowalismy, bo ziąb na dworze :P i tylko taka przymiarke na sucho w domu robiliśmy, więc np nie wiemy jak sie bedzie "ukladal"na samochodowej kanapie, ten fotelik nie ma mozliwosci montowania pasami- tylko isofix, ta podstawka z nogą jest calością z fotelikiem, fotelika nie da sie z niej zdjąć. To po,prostu juz nie jest nosidełko, choć reklamują jako fotelik od 0do 18 kg
Jak wszystkie Roemery pewnie nie kladzie sie zbyt mocno, ale podobno tak jest, ze bezpieczniej dziecko ma w bardziej siedzącej pozycji, no a ze to sie kloci z wygoda spania..to juz inna sprawa.. :huh:
Materiał jest miły w dotyku, cala skorupa wydaje sie bardzo mocna i solidna, pasy sie reguluje bardzo łatwo, w odrożnieniu od beSafe'a mechanizm zmiany pochylenia dziala lekko i mozna jedna ręką,co w Besafie bylo nieosiągalne.

To tyle narazie, takie spostrzeżenia na gorąco.
Myśle, ze i tak Misio bedzie wojował w foteliku,bo on z tych niecierpliwych i nieznoszących skrepowania więc jakiby to fotel nie był, nastawiam sie na zamieszki podczas podróży :silly:

Ohoho, Leoś wysforował z wagą nieżle, już MatiPudzian pewnie czuje jego ciepły oddech na szyi :woohoo:

Cco do muzyki, Mikus narazie nie zdradza preferencji, a tak swoją droga, to skąd Wy czerpiecie pomysły CO puszczac dziecku i skąd znacie te dziwne zespoly- ja PIERWSZE slysze, no ale ja z innej epoki, moze dlatego :P
O bajce Tomek i przyjaciele jak zyję nie slyszalam :cheer: , zespoł NIEWIEMKTOBAND.... :cheer: :cheer: :cheer:

Dobranoc

11 lata 3 miesiąc temu #825541 przez agat
Mikon w fotelu:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Odklikam później.

11 lata 3 miesiąc temu #825560 przez Azja
witam

Mikuś jak na tronie w foteliku lezy :)

u nas własnie drzemka, cos sie Jasiek rozbudzał w nocy, ale dostał smoka i pospał do 6 z jedna pobudka na tankowanie :)

Jasiek tez uwielbia rybke minimini, a z bajek to tylko niedzwiediza w duzym niebieskim domu, i to nie zawsze, woli poki co piosenki i muzyczke, no i w sumie dobrze :)

M ma dzis wolne, jezdziemy foteliki poogladac, mam nadzieje ze cos mi sie rozjasni :silly:

chciałam zimy to mam, dzis -11 huhuha zimno, na spacerek napewno nie wyjdziemy, mam nadzieje ze po poludniu bedzie troche cieplej bo lece do fryzjera :)

miłego dnia

11 lata 3 miesiąc temu #825565 przez agat
U nas też -10 od 3 dni, na spacerki nie chodzimy, bo się nie opłaca całej operacji ubierania przeprowadzać, by 10 min pochodzić. Ale codziennie jak nie do jednej babci, to do drugiej, albo do lekarza (jak dziś), więc te kilkanaście minut młody na dworze się dotlenia.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka