BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #825600 przez Suzi
hej :)

Dzieki Agat :)

U nas tez arktyka, wczoraj bylo -7 i dziadek sie poświęcil i na 40 min zabral Misia na spacerek i dobrze bo zupke zjadł bezszmerowo a nastepnie pospal sobie prawie 3 godziny :cheer: :cheer: :cheer: :lol:
Dziś jak widzę jest -9 wiec gorzej :dry:
Spaliśmy do 9.15 z jedzonkiem o 5.30 :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #825620 przez agat
Adaś po porannym ataku marudera postanowił jednak zmienić nastawienie do życia i zacząć z mamą współpracować :) Nawet dał się ululać o 10, także niedługo powinien stać, zjemy budyń i hop siup do lekarza.
Dziś znowu mecz wieczorem, babcia nr 2 ma przyjść do Adasia, choć to wszystko jeszcze niepewne, bo księciu u nich chodzi z kolędą i nie wiadomo o której się pojawi.

11 lata 3 miesiąc temu #825647 przez Dave
Doberek :laugh:

Suzi - no Mikulec ma takie mobilne legowisko :silly: Widzę zalążki irokeza :lol: :lol:

Creo - nie, ja mam 9-25. Normalnie bym się na takim nie zastanawiała, bo uważam, że powinno się iść wg tych przedziałów, czyli teraz 9-18, ale że z Młodziaka takie wielki chłop to stwierdziłam, że zaryzykuję.
Mi takie rozkładanie wystarczy, wiem już z praktyki że jest ok. Ten od Majki też się tak rozkłada, i tamten jest właśnie z przedziału 9-18 kg.

U nas dziś lekko śnieg prószy, ale nie jest jakoś mroźnie. Mateo zapadł właśnie w drzemkę. To lecę jakiś obiad kręcić :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #825712 przez Magdalena9t
Hej witam się chorobowo :( (całą naszą 3)
dziękujemy za życzonka , i składamy spóźnione Adaśkowi i Iguni :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :)
w poniedziałek byliśmy u lekarza, dziś na kontrole, jeszcze słychać coś na oskrzelkach :( mamy antybiotyk i coś do zawziewnego :dry: ale już jest lepiej nie ma gorączki, ale za to marudzenie jest :(

W czwartek mieliśmy iść na badanie profilaktyczne/rozwojowe ale przełożymy to.

Suzi ja też nie wiem co to za nazwy tu dziewczyny podają tych "niewiemktoband" i zespół Tomka :silly: jak na razie w muzyke Tomek nie idzie tylko w elektryke :laugh: ;)

znów mam zaległości, w weekend mieliśmy gości, nie miałam dostępu do neta :dry:

Świetne te foteliki ,A Miki i Mati super zachęcają do zakupu :) my nadal nie mamy :blush:

11 lata 3 miesiąc temu #825719 przez agat
My już po lekarzu, młody zdrowy :) 9460g waży i ma 74cm. Morfologia bardzo dobra, żelazo nie za wysokie, ale o niebo lepsze niż było i przy jedzeniu mięska, żółtka itp będzie dobrze.
Młody mi sapie w nocy, ale osłuchowo czysto, kataru brak, pediatra kazała nawilżać powietrze bo pewnie za sucho i dlatego.

Pytałam się o nabiał, to radziła po 10 miesiącu spróbować z jakimś jogurcikiem (najlepiej naturalnym + owoce), po jakimś czasie twarożek. Także niedługo będziemy próbować :)
Następna wizyta po 13 miesiącu.

Przy okazji zrobiliśmy sobie 40-min spacerek, przemroziliśmy nosy :)

11 lata 3 miesiąc temu #825843 przez Anabelle
Jak ktoś jeszcze nie kupował fotelika dla starszego dziecka to polecam kupić tyłem do kierunku jazdy. W krajach skandynawskich tak jeżdżą dzieci min do 3 roku życia. W Polsce proponowana jest zmiana nakazująca wozić dzieci do 15 msc życia tyłem tzn i-size.
Generalnie zderzenia czołowe do 3 rż są dla dziecka zazwyczaj śmiertelne z uwagi na 25% wagi głowy. Przy czołówce z 56km.h już jest dwukrotnie wieksza siła od wymaganej do zerwania odcinka szyjnego - dlatego polecam foteliki tyłem do kierunku jazdy - najlepiej te, które pozytywnie zdały szwedzkie testy zderzeniowe na obciążenie układu kostno-stawowego :)

My dzisiaj kończymy 9 miesięcy, niestety wychodzą mu górne jedynki i jest okropnie marudny :(

11 lata 3 miesiąc temu #825862 przez agat
Buziaczki dla Antosia :*

Ja nie wiem co z zębami u nas, cztery są już tuż tuż i tak od 2 tygodni już...

11 lata 3 miesiąc temu #825989 przez Azja
ale mnie dzis głowa boli ;)

pojezdzilismy po sklepach za fotelikami, Jasiek był skory do przymierzania tylko w pierwszym a pozniej mu juz sie wycieczka znudziła, ale do rzeczy, dalej nie wiem co kupic :P najlepiej Jasiek siedział w romerze king plus i nawet taki fajny sie wydaje, choc po poczytaniu o nim srenio mi pasował, maxi cosi tobi wydaje mi sie wąski, szczególnie na zime jak dochodzi kombinezon, mierzylismy do fotelika Dave, nawet Pani go zachwalała, ale tapicerka nie do konca do mnie przemawia, mojemu M wpadł w oko recaro young sport ale jest od 9-36, niby sprzedawczyni mowiła same dobre rzeczy o nim i opinie na necie tez w porzadku, ale sama nie wiem, musze sie jeszcze dokształcic w tym temacie (chyba zeby sobie jeszcze wiekszy metlik w głowie zrobic ) :P

buziaczki dla Antosia :)

11 lata 3 miesiąc temu #826011 przez Dave
Azja - tylko nie recaro young. On jest bardzo wąski. Przy Majce się ostro nad nim zastanawialiśmy. Nawet nam znajomy pożyczył na testing, którego i tak nie zrobiliśmy. Niby fajnie wygląda, bo mi się podobał i podoba, ale jest bardzo wąski a tapicerka się ekspresowo zaciąga i mechaci. Ten znajomy chce się go pozbyć, bo ma chłopców i nigdzie nie może jechać, chyba żeby ich w samych majtkach tam woził.
No i jakoś chyba ostatnio w testach tez niezbyt fajnie, ale tu pewności nie mam bo nie sprawdzałam.

A mi się Młody obudził i się kurka z nim bujam :( :( :(

11 lata 3 miesiąc temu #826013 przez Anabelle
U nas też zębów górnych ciągle brak. Skończyłoby się to ząbkowanie :)

11 lata 3 miesiąc temu #826034 przez Dave
U nas druga górna jedynka już prawie, prawie. Myślę, że max do 2 dni wylezie.

11 lata 3 miesiąc temu #826035 przez Dave
Antoś buziaki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #826049 przez kaikai
Buziaki dla Antosia :)

Mikusiowi widac podoba sie fotelik, slicznie w nim wyglada, sportowy kolor ;)

Agat to Adas nadrobil z waga, super ze zdrowy i dorodny chlopak rosnie :)
To ja tez bede probowala po 10 m podac nabial

11 lata 3 miesiąc temu #826050 przez creatura
Antosiu, buziaki dla Ciebie :kiss:

Suzi, wypasionych ten fotelik, a Mikus jaki zadowolony w nim :side: jeszcze napisz jak się w aucie sprawdził. Mówisz ze besafe się cieżko rozklada i materiał dodupny???? Bo ja głownie te dwa foteliki pod uwagę brałam :dry:

Piosenki poznałam dzięki Azji, jak poleciła Muche w mucholocie to i reszta się gdzieś w tych playlistach na yt znalazla :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #826063 przez Dave
Mati też lubi piosenki i wszelakie różne dźwięki, odkurzacz chociażby jest fajny :silly: i już się buja. No i jak sobie tańczymy, to też patrzy i się buja.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka