- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Creo wyobrażasz sobie znieść taką choinkę nie pierwszej świeżości z 3 piętra? Z każdym stopniem byłaby lżejsza gubiąc igły, a z klatki pewnie wyszedłby drapak

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29

u nas ostatnio najczesciej dwie drzemki, pierwsza jest dwie godziny po przebudzeniu i trwa od 1 do 1,5, a druga po mniej wiecej 4 godzinach aktywnosci i tez mniej wicej tej samej długosci, no i spanie na noc w granicach 18, jak jest trzecia drzemka wtedy spanie nocne okolo 19

nasz kot nazywa sie Jadwiga, ale wołamy na nia Tipi, Puma, Citka, Misio,

nie no nie ma zartów uciekam dobranoc kolorowych snów

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Niezłe macie te imiona-przezwiska dla zwierzaków

U mnie nawet przez chwilkę nie było śniegu ani dziś ani wczoraj, nawet deszczu nie było- taka przedwiosenna pogoda.U nas są nadal 3 drzemki z racji tego, że Emisia wcześnie wstaje ale zwykle zasypia już przed 20

Kochane co dajece maluszkom na noc przed snem, mleko czy kaszki? Emi jeszcze pije pierś ale myślę nad wprowadzeniem czegoś sytszego.
Lecę ogarniać domek póki maleńka śpi.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Ilonko Adaś na noc dostaje mm z dodatkiem kaszki, ale nie wiem czy dobrze robię. Sama kaszka ma w sobie mm, a ja to rozrabiam na porcji mm i nie wiem czy nie za dużo mm w mm

Po 14 zawożę Adasia do rodziców i jedziemy do Warszawy. Aaaaaa, boję się

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
u nas tez nocka super pierwsza pobudka o 5 i pospalismy do 7, Misio chyba wyczuł ze mama pozno sie polozyła i był łaskawy

ja na noc Jaskowi daje kaszke mleczno-ryzowa z bobovity, a w nocy jak sie budzi dostaje mm

Agat napewno bedzie dobrze i Adaś nawet nie pozna ze rodziców nie ma, dziadkowie dobrze sie nim zajma

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Azja, nawet sie zastanawialam dziś nad ranem czy Jasinek się ulitował i czytam, ze łaskaw był

Agat, identiko dziś godzinowo Miku zgrał się z Adaskiem

Nie bojaj Warsiawki nie bojaj

My pospacerowaliśmy sobie dzisiaj ze 2godz i mimo ze temperatura raptem 0 st, to ubralam sie jak na Sybir, myśląc ze z pewnością przegięlam, a tu.....no moze nie zmarzlam,,ale nie zdjęlabym z siebiie NIC!!!! Ciekawe jak to bedzie jak przyjdą zapowiadane mrozy, W CO WTEDY się trzeba będzie przyodziac, żeby spacerek przetrwać?

"Nadejszla wielkopomna chwila" creMoniu.......

Chyba Dave mnie ostatecznie zmobilizowała swoim zakupem....

ilonka, przed snem na noc Mikuś najpierw zjada ze 220ml kaszki jaglanej z owocami ( takiej na gęsto, łyżeczką ) jaglanej Holle lub jpszenno -owsianej z suszonymi śliwkami bobovity ona jest chyba,chyba ze nie jest

Zauwazylam, ze Mikołaj zdecydowanie woli malo słodkie lub wręcz zaledwie lekko słodkawe jedzonko,,jeśli coś jest wyraźnie slodkie, to pluje i nie chce tego. Sinlac np juz po pierwszej łyżeczce wywolywal odruch wymiotny i zdecydowanie odsuwał łyżeczkę ( patrz: walił łapką w lyzeczkę rozchlapując zawartość po okolicy i po karmicielce

Dzis idziemy w gości po raz drugi, wlasnie Miki z tatusiem "łapią kondycję"a ja mialam myć glowę, a co robię......?

To narazie, pa

Aaaaaaaaaaaa, musialam edytować, bo mi znowu ten Niemiec zamieszał i zapomnialam sie pochwalić, ze calkowicie niepostrzezenie wykluł się nowy ząbek

Więc, na dole mamy juz 4 a na gorze 2

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Emilka śpi, dziś dałam jej kaszkę przed kąpielą a później jeszcze poprawiła piersią, zobaczymy czy to coś da

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
creMoniu to cudowny plan dnia wypracowaliście z Leosiem
Że wypracowaliśmy to za dużo powiedziane, raczej tak samo wychodzi

creMoniu, loty tudzież skoki choinek z balkonow to jeden z ulubionych sportow zimowych mieszkańcow blokow, skoro go nie znasz toby znaczylo ześ nigdy w bloku nie zamieszkiwala
Wydało sie

Ja tez dodaje do jaglanka owoce lub sok, a owoce raczej słoiczkowe, tylko pora kaszy została przesunięta na ok.17, bo Leo tak się najadałi, że źle mu się spało- potrafi wypić 300ml kaszy z owocem na rzadko

Suzi, show off

Dzis robiłam te bombonierki dla swoich dziadków, bo jutro do nich idę, i o ile trufle szły mi super, to czekoladki z nadzieniem wypruly mi flaki..... Chocolatierem to ja napewno nie będę

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Więc zazwyczaj jest to tak mniej więcej 150ml mleczka ( 70-80 stopni ) i do tego 1.5 kopiastej łyzki stolowej kaszki jaglanej i do tego jeszcze zazwyczaj dodaję plaską łyzkę stołową tej kaszki pszenno-owsianej z suszoną śliwką Nestle i do tego ze 2-3 łyżeczki śliwek suszonych Gerbera i 2-3 łyzeczki śliwek niesuszonych Hipp. nie wiem ile wychodzi z tego mililitrow finalnego dania bo serwuję z miseczki bez podzialki, ale oceniam ze ze 220 jest

Jak z butelki, to na 200 ml mleczka daję 2 pełne miarki kaszki jaglanej Holle, juz bez domieszek innej kaszki i pije to smoczkiem 4 ( Avent)
creMoniu, kupiony nie znaczy ze go juz mam

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

U nas psy nie jedno imię mają

Roxi vel Ciapa vel Ka. Ciapa od opadającego ucha tata ją tak nazwał i jest Ciapucha Pieszczocha jak ich mało.
Gutek vel Gaga nasza znajda wierna

Sonia i Edek vel Edward.
Suzi to ja na moje psiny nie narzekam idą zrobić co swoje poszczekają pod ogrodzeniem i wracają do domu z brudnymi łapkami i Roxi z podwoziem

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Coż , musimy przetrwać i one i ja, bule do wiosny

szosteczka, co tam u Ciebie czerwcowko?

- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0