BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #823297 przez agat
No to Mikuś też ma porządne drzemki. 2 godziny? Adaś ostatnio tak długo spał pewnie ze 3 mies temu. U nas drzemki godzinne to max, w domu zazwyczaj jedna godzinna a druga 40-min.

Creo wyobrażasz sobie znieść taką choinkę nie pierwszej świeżości z 3 piętra? Z każdym stopniem byłaby lżejsza gubiąc igły, a z klatki pewnie wyszedłby drapak :P Jakby mi kazali zamiatać to wszystko to sama bym z balkonu skoczyła chyba :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #823308 przez Azja
o matko co ja tu robie o tej porze B) Mlody mi sie obudzi po 5, to mi sie odechce ogladania snookera do polnocy B) ale mam nadzieje ze bedzie łaskawy dla matki i pospi tak jak dzis do 7 prawie :)

u nas ostatnio najczesciej dwie drzemki, pierwsza jest dwie godziny po przebudzeniu i trwa od 1 do 1,5, a druga po mniej wiecej 4 godzinach aktywnosci i tez mniej wicej tej samej długosci, no i spanie na noc w granicach 18, jak jest trzecia drzemka wtedy spanie nocne okolo 19 :)

nasz kot nazywa sie Jadwiga, ale wołamy na nia Tipi, Puma, Citka, Misio, :silly:

nie no nie ma zartów uciekam dobranoc kolorowych snów :)

11 lata 3 miesiąc temu #823373 przez ilonah
Dzień dobry
Niezłe macie te imiona-przezwiska dla zwierzaków :P U mnie jeszcze choinka stoi- ale pewnie dziś lub jutro ją rozbiorę.
U mnie nawet przez chwilkę nie było śniegu ani dziś ani wczoraj, nawet deszczu nie było- taka przedwiosenna pogoda.U nas są nadal 3 drzemki z racji tego, że Emisia wcześnie wstaje ale zwykle zasypia już przed 20 :)
Kochane co dajece maluszkom na noc przed snem, mleko czy kaszki? Emi jeszcze pije pierś ale myślę nad wprowadzeniem czegoś sytszego.
Lecę ogarniać domek póki maleńka śpi.

11 lata 3 miesiąc temu #823394 przez agat
Fajna nocka za nami, pierwsza pobudka o 6.20, mleczko i spanko dalej do 8.30 :) Cud miód :)

Ilonko Adaś na noc dostaje mm z dodatkiem kaszki, ale nie wiem czy dobrze robię. Sama kaszka ma w sobie mm, a ja to rozrabiam na porcji mm i nie wiem czy nie za dużo mm w mm :P

Po 14 zawożę Adasia do rodziców i jedziemy do Warszawy. Aaaaaa, boję się :P

11 lata 3 miesiąc temu #823500 przez Azja
witam

u nas tez nocka super pierwsza pobudka o 5 i pospalismy do 7, Misio chyba wyczuł ze mama pozno sie polozyła i był łaskawy :)

ja na noc Jaskowi daje kaszke mleczno-ryzowa z bobovity, a w nocy jak sie budzi dostaje mm :)

Agat napewno bedzie dobrze i Adaś nawet nie pozna ze rodziców nie ma, dziadkowie dobrze sie nim zajma :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823529 przez Suzi
hej :)

Azja, nawet sie zastanawialam dziś nad ranem czy Jasinek się ulitował i czytam, ze łaskaw był :lol: :side:

Agat, identiko dziś godzinowo Miku zgrał się z Adaskiem :lol: , dokładnie o tej samej porze pierwsze śniadanko i pobudka :lol: :side: :lol:
Nie bojaj Warsiawki nie bojaj :silly: wprawdzie pogodę tu mamy nieciekawą :S bueee, ale poza tym krzywdy nie robimy ;)

My pospacerowaliśmy sobie dzisiaj ze 2godz i mimo ze temperatura raptem 0 st, to ubralam sie jak na Sybir, myśląc ze z pewnością przegięlam, a tu.....no moze nie zmarzlam,,ale nie zdjęlabym z siebiie NIC!!!! Ciekawe jak to bedzie jak przyjdą zapowiadane mrozy, W CO WTEDY się trzeba będzie przyodziac, żeby spacerek przetrwać? :cheer: :ohmy:

"Nadejszla wielkopomna chwila" creMoniu....... :silly: Fotelik został zakupiony :lol: :blink: :lol:
Chyba Dave mnie ostatecznie zmobilizowała swoim zakupem.... :blink:

ilonka, przed snem na noc Mikuś najpierw zjada ze 220ml kaszki jaglanej z owocami ( takiej na gęsto, łyżeczką ) jaglanej Holle lub jpszenno -owsianej z suszonymi śliwkami bobovity ona jest chyba,chyba ze nie jest :silly: moze nestle, w kazdym bądź razie robię te kaszki na naszym alergikowym "mleczku", zaś przed samym spaniem juz z butelki wciąga jeszcze ze 150ml "mleka" lekko zagęszczonego kaszką jaglaną Holle ( 1-1.5 miarki mleczkowej ) i na tym "dociąga"do 5-6 rano :woohoo:
Zauwazylam, ze Mikołaj zdecydowanie woli malo słodkie lub wręcz zaledwie lekko słodkawe jedzonko,,jeśli coś jest wyraźnie slodkie, to pluje i nie chce tego. Sinlac np juz po pierwszej łyżeczce wywolywal odruch wymiotny i zdecydowanie odsuwał łyżeczkę ( patrz: walił łapką w lyzeczkę rozchlapując zawartość po okolicy i po karmicielce :P :silly: :S ). Kaszki Holle na naszym prawie nieslodkim "mleczku"sa bardzo mile widziane
:woohoo:

Dzis idziemy w gości po raz drugi, wlasnie Miki z tatusiem "łapią kondycję"a ja mialam myć glowę, a co robię......? :silly:

To narazie, pa :kiss:

Aaaaaaaaaaaa, musialam edytować, bo mi znowu ten Niemiec zamieszał i zapomnialam sie pochwalić, ze calkowicie niepostrzezenie wykluł się nowy ząbek :lol: !!! Dolna lewa dwojka! :lol:
Więc, na dole mamy juz 4 a na gorze 2 :lol: :lol: :woohoo: :side:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823606 przez ilonah
Ale tu cicho
Emilka śpi, dziś dałam jej kaszkę przed kąpielą a później jeszcze poprawiła piersią, zobaczymy czy to coś da :blink: Muszę jeszcze ugotować jedzonko Emi na jutro i poprasować ciuszki bo już wyschły i mnie wzywają a tak mi się nie chce ;)

11 lata 3 miesiąc temu #823620 przez pauluska
Suzi jakie owoce dajesz do kaszki słoiczkowe czy jakieś "surowe" ? U nas przez Sinlac Iga się do słodkiego przyzwyczaiła ale odstawiłam Sinlac już z tydzień i próbuję jutro znowu Holle ile dajesz łyżek na ile mleka jak byś mogła mnie poinstruować :P i ile owoców

11 lata 3 miesiąc temu #823655 przez ilonah
Pauluska ja dodaję Emilce surowe owoce do kaszki np: kilka malinek, borówek ( mam zamrożone więc rozmrażam i rozcieram widelcem), banana, jabłka i gruszki a ostatnio Emi zjadła nawet kiwi :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #823724 przez kaikai
Mojemu Dawidkowi wyszla druga jedyneczka na dole :)

11 lata 3 miesiąc temu #823726 przez creatura
Suzi napisał:

creMoniu to cudowny plan dnia wypracowaliście z Leosiem :lol:

Że wypracowaliśmy to za dużo powiedziane, raczej tak samo wychodzi :blink:

creMoniu, loty tudzież skoki choinek z balkonow to jeden z ulubionych sportow zimowych mieszkańcow blokow, skoro go nie znasz toby znaczylo ześ nigdy w bloku nie zamieszkiwala :woohoo:

Wydało sie :silly: nie, no zdarzyło mi się mieszkać w bloku na studiach i emigracji, ale festiwal spadających choinek mnie omiął :woohoo:

Ja tez dodaje do jaglanka owoce lub sok, a owoce raczej słoiczkowe, tylko pora kaszy została przesunięta na ok.17, bo Leo tak się najadałi, że źle mu się spało- potrafi wypić 300ml kaszy z owocem na rzadko :cheer: :cheer: :cheer: i odkąd kaszka jest wcześniej, to i sen jest spokojniejszy. Śniadań nam się nie udało wprowadź, gdyż Leonek rano toleruje tylko pierś, ale obiad mamy wcześnie- koło południa, przed spacerem zazwyczaj.

Suzi, show off :woohoo: jaki fotelik???? Zadowolona? :blink:

Dzis robiłam te bombonierki dla swoich dziadków, bo jutro do nich idę, i o ile trufle szły mi super, to czekoladki z nadzieniem wypruly mi flaki..... Chocolatierem to ja napewno nie będę :S

11 lata 3 miesiąc temu #823736 przez Suzi
pauluska, kaszka Holle na gęsto....hmmm, zawsze robię "na oko" ale spróbuję....
Więc zazwyczaj jest to tak mniej więcej 150ml mleczka ( 70-80 stopni ) i do tego 1.5 kopiastej łyzki stolowej kaszki jaglanej i do tego jeszcze zazwyczaj dodaję plaską łyzkę stołową tej kaszki pszenno-owsianej z suszoną śliwką Nestle i do tego ze 2-3 łyżeczki śliwek suszonych Gerbera i 2-3 łyzeczki śliwek niesuszonych Hipp. nie wiem ile wychodzi z tego mililitrow finalnego dania bo serwuję z miseczki bez podzialki, ale oceniam ze ze 220 jest :)

Jak z butelki, to na 200 ml mleczka daję 2 pełne miarki kaszki jaglanej Holle, juz bez domieszek innej kaszki i pije to smoczkiem 4 ( Avent)

creMoniu, kupiony nie znaczy ze go juz mam :silly: spodziewam sie dostawy next week - the winner is. ....................................... :cheer: ............. :lol: ................ :woohoo: ............................... :side: ................... :blink: ....................... :unsure: .............. B) .................................................... :lol: Roemer vel Britax Dualfix :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #823737 przez monia89
Dawidku Mikusiu gratulujemy ząbków :)
U nas psy nie jedno imię mają :)
Roxi vel Ciapa vel Ka. Ciapa od opadającego ucha tata ją tak nazwał i jest Ciapucha Pieszczocha jak ich mało.
Gutek vel Gaga nasza znajda wierna :) Mama nazwała Go tak bo jest jak Gucio z Pszczółki Mai :P
Sonia i Edek vel Edward.
Suzi to ja na moje psiny nie narzekam idą zrobić co swoje poszczekają pod ogrodzeniem i wracają do domu z brudnymi łapkami i Roxi z podwoziem :P

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #823745 przez Suzi
Monia, u nas Mikuś podłogę namiętnie liże :ohmy: dosłownie, więc sama rozumiesz, poza tym Twoje to drobinki, jedną reką zlapiesz pod brzuszek a drugą w całosci wykąpiesz jak trzeba a do mojej sznaucerki olbrzymki to potrzebuję wózka widlowego z podnośnikiem hydraulicznym, litra szamponu i 4 ręcznikow , swoją "firanką"na podwoziu i pioropuszami na lapach jest w stanie ubłocić wiatrołap i pól salonu bo nasza ulica i okolice nie mają zrobionej nawierzchni :P :P :P a ona idzie jak taran, po kałużach, po błocie, wodzie .....jej bez rożnicy, niestety. Bubcia ma problem , bo nie lubi sie moczyć ani brudzić, ale i tak sie ubrudzi przez te nasza blotnistą okolicę. ....
Coż , musimy przetrwać i one i ja, bule do wiosny :side:

szosteczka, co tam u Ciebie czerwcowko? ;) jak Pawełek? Nie podglądaj tak bez slowa, napisz cos! :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #823794 przez pauluska
Zjadła Iga kaszę jaglaną :lol: dzięki Suzi. Wcześniej robiłam na wodzie to jej nie smakowało a teraz 150 ml wody 5 miarek mleka 4 płaskie łyżki kaszki Holle i 8 łyżeczek deserku i zajadała Mycha super bo ten Sinlac to tylko do słodkiego ją przyzwyczajał mam nadzieję że będzie wcinała codziennie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka