BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #826193 przez agat
U nas niezmienne -10. Ale wychodzić chyba nie będziemy, bo jakoś nie za specjalnie się czuję.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #826194 przez kaikai
Buziaczki dla Leosia :)

jednak tez kupimy fotelik co do tylu sie montuje

11 lata 3 miesiąc temu #826200 przez paulainka
Do "lozkowych" Mamusi: moj Antos dzisiaj spal sam obok mnie w lozku, nawet nie musial spac przy mnie;) czasem sie przebudZil ale wsadzilam smoka i spal dalej;) zdaje mi sie ze jemu tez niewygodnie jest coraz bardziej na mnie i jak sam polezal to stwierdzil ze mu lepiej;)

11 lata 3 miesiąc temu #826218 przez Dave
No to dziś dzień zombiaków, chociaż ja to się już przyzwyczaiłam. Ale tym razem Maja mi dała do wiwatu.

Mati dziś na śniadanko wcinał kanapeczki z wędlinką. Próbowałyście już takich rzeczy??? Jadł pięknie. Zobaczymy czy będzie wsio ok.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #826224 przez agat
Leosiu łap buziaki ślicznoto ty nasza :* :* :*

11 lata 3 miesiąc temu #826245 przez creatura
Leoś dziękuje za buziaki :woohoo:

Paulainka, gratki :blink: Tak, tak, będziesz coraz częściej widywała oznaki "dorastania" synka ;)

Agat, u nas na początku sezonu grzewczego był wielki kłopot z noskiem. Nawet myślałam, że to infekcja lub alergia, ale akurat wypadło szczepienie i lekarka stwierdziła, że na bank winne są kaloryfery. Mamy nawilżacz powietrza, ale taki starszej daty i on może się sprawdzał, ale na czas chodzenia, po wyłączeniu było to samo, a cały dzień jak miał chodzić to masakra. Pomogło powieszenie tych zbiorniczków na grzejnikach, ale nie kamionkowych tylko takich dużych z plastiku (Obi, Castorama, tanie jak barszcz), poduszka klin, czyszczenie nosa wodą morską dwa razy dziennie (odciąganie końcówką do odkurzacza, bo do ust mało wyciągało) no i obniżenie temperatury w sypialni - mamy poniżej 20, chyba z 18. My jesteśmy z małżem ciepłolubni, ale dla Leonka znosimy te "mrozy" w nocy :blink: Tak już jedziemy cały sezon i jest wszystko w porządku, a była taka jazda, że Leoś nie mógł się napić w nocy, bo tak mu nosek zatykało. Nie wiem jakie funkcje mają nowoczesne nawilżacza, ale, myślę, że fajnie byłoby gdyby taki nawilżacz miał opcję ustawienia wilgotności w pokoju i ją utrzymywał (Dave, ma????), albo włączał się sam powiedzmy co kilka godzin (to można uzyskać poprzez czasowy wyłącznik na gniazdku) , bo inaczej to tylko doraźna sprawa.

DAve, kanapki z wędliną powiadasz. :blink: A wędlina jaka? Leoś czasem pociumka z masełkiem, ale wędliny jeszcze nie rozważałam.

Jeszcze o fotelikach. Jeśli chcecie zamówić online, to jeszcze raz polecam to miejsce ( osiemgwiazdek.pl/webpage/o-firmie.html ), a szczególnie jeśli szukacie porady, bo oni aż tam aż się palą na odpowiadanie na pytania i dobieranie do auta, dziecka itd.

11 lata 3 miesiąc temu #826263 przez creatura
Azja, fotelik idealny dla Was (można montować i pasami i Isofixem):
osiemgwiazdek.pl/axkid-kidzofix.html

A tu opinia:
osiemgwiazdek.blogspot.com/

Tylko znowu cena :dry: :dry: :dry: :dry: , no ale jest do 25kg więc długo pojeździ.

11 lata 3 miesiąc temu #826278 przez monia89
Leosiu łap buziole od nas :)
U nas nocka tragiczna! Pobudka co 30 min gorączka i biegunka. Zęby dają do wiwatu :/
Kaikai zombi to przy mnie super laska.
aktualnie Antoś śpi na mnie wszystko jest na nie a ręce mi odpadają. Czekam aż mój tata wróci i ponosi go potem bo ja padam. A w ten weekend szkoła wyjazd we wtorek a ja jestem w czarnej d.... zakupy nie zrobione masakra! I jeszcze ta zima!!! U nas minus 14......
A i jeszcze samochód mam w serwisie od 2 tyg i do odbioru będzie za 2 m-e! bo częśći muszą sprowadzić :(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826339 przez Suzi
Hej :)
LEO, braciszku bliżniaczy ;) 9 miechow minęlo, jak jeden dzień :cheer: buziaki dla Ciebie :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :lol:

monia, az 2 miesiące???? :cheer: o matko!, moze sie jakoś szybciej uwiną, oby :huh:

creMoniu, chetni to moze są do dobierania fotelikow, ale za to się placi :silly: ( u nasz w warsiawce ;) ) u tego pana kurpiewskiego, I mean
Brrrrr, 18 w sypialni :cheer: toz ja bym z lożka nie wyszla :silly: :S
A W y juz wybraliscie fotello dla Leoncja?

U Was noce dzis kiepawe, zaś my sie bujaliśmy dłuuugo z zaśnieciem ale potem juz Miqś spal ladnie. Jak w rocilam z zumby to został wykąpany, nakarmiony i w sumie zaraz zasnąl, tylko ze ....wybudzil sie przy wkladaniu do lożeczka no i się zaczęlo, padnij powstańpadnij powstań no i tak "bawilismy"sie do 23 z hakiem :P , a mialam rozliczne plany na moj i tak krociutki czas wieczorny :huh:

Zęby ostatnio odpuściły, te co mialy wyjść juz są a następnych poki co nie widac i od razu apetyt lepszy, cyrkow przy jedzeniu nie trzeba robić :woohoo:

Wędliny jeszcze nie probowaliśmy , maselka zreszta tez nie :huh: , krowie ono w koncu jest, moze ......next month?
Narazie musimy podleczyć ostatnie wykwity :dry:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826349 przez creatura
Suzi napisał:

creMoniu, chetni to moze są do dobierania fotelikow, ale za to się placi :silly:

seriously??? :ohmy: ależ ja naiwna jestem :S

wahamy się pomiędzy britaxem (waszym), axkidem i besafem. zadecyduje wizyta w sklepie some time next month, choć mi się wciąż granatowy britax podoba :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #826372 przez Dave
Leoncjuszu buziaki dziś wysyłamy do Ciebie

A zapomniałam napisać, że mamy drugą górną jedynkę :lol: :lol: :lol:

2 m-ce naprawy japitole :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

A 18 stopni to najlepsza temp do spania, chociaż ja to taaaaki zmarzluch jestem, że ja pitole.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #826412 przez Suzi
dave, do spania to pewnie tak, ale okutanym po uszy pierzynką :woohoo: , a potem wyjść spod tej pierzynki w taki "sybir"i to jeszcze np o 4 czy. 5 nad ranem to istna rzeź :cheer: B) :S Jak dla mnie ofkorsik :silly:

creMoniu, jakbys poszperala na stronach pana Kurpiewskiego to byś znalazła, jest formularz zgłoszeniowy na oglądanie fotelika lub dopasiwywanie foteliks slbo na instruktaź dotyczacy montowania fotelika i kazda z tych usług ma swoja cenę :P
Biznes is biznes.....life is brutal :silly:
To oczywiscie we Warsiawce, byc moze "gdzies w Polsce" istnieją bezinteresowni ludzie spieszacy z pomocną dlonią.... :side:

11 lata 3 miesiąc temu #826513 przez agat
Kurde kurde muszę koniecznie w końcu przysiąść i o fotelikach poczytać dokładnie, a nie po łebkach :/

Przyszła właśnie paczka ciuszków dla Adasia na lato. Na grupie fejsbuniowej trafiłam na fajną dziewczynę, już drugi raz u niej zamawiam (teraz wspólnie z koleżanką). Ciuszki dobrej jakości, ceny przystępne i zawsze dużo gratisów rzuci :) Bardziej mi się to opłaca niż ciucholand, w którym znaleźć coś na roczne dziecko już trudniej.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826544 przez Suzi
Agat, a jaka to grupa? Bo ja i fejsbunio to dwie oddzielne bajki :P , czuję sie tam jak dziecko we mgle :huh: :S
A moze raczej goryl.... :silly: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #826564 przez Azja
Creo dzieki na namiary fotelików fajny nawet ten axkid, cena faktycznie duza,ale w sumie bezpieczenstwo Jaska najwazniejsze, :)

co do temp. w pokoju to nie wiem ile jest u Mlodego ale jakos bardzo goraco nie jest, ale Jasiek spi bez przykrycia,tylko w bawełnianym pajacu, jak tylko go przykryje to sie rozkopuje, abo sie wierci bo mu chyba za goraco, a jak jest nie przykryty to nocki sa spokojne :)

Agat pochwal sie Adaśkowymi zakupami, a w lumpku fakt na strasze dzieci cos trudniej trafic, ja jak jestem (ostatnio bardzo sporadycznie) i trafia sie cos wiekszego a fajnego to biore i niech czeka, bo pozniej jak cos potrzebne to trafic nie mozna :silly:

Misio juz sobie spiocha smacznie, czas ogarnac mieszkanko ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka