BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #826072 przez agat
Dziewczęta macie może nawilżacze powietrza? Nie orientuję się w ogóle w temacie a chyba będę musiała kupić, bo Adaś sapie w nocy. Na razie na kilka dni wzięłam od koleżanki inhalator i trochę mu ten nosek wspomogę.

Fotelik... Nadal nie pojechaliśmy pooglądać :ohmy: :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826076 przez Dave
Agat - no właśnie, wiedziałam że miałam coś pisać, ale nie potrafiłam sobie przypomniec co i komu. Na fb tak na szybciora wspommniałam jak pytałaś.

Ja mam nawilżacz, i uważam że to super sprawa. Żadne tam ręczniki czy kamionkowe nawilżacze na kaloryfer. Może owszem, ale tak na co dzień, na zwykłe dni. Ale jak coś w nosku siedzi, coś się z błonami śluzowymi dzieje, a do tego kaloryfery chajcują, nie ma nic lepszego niż nawilżacz.

Przerabiałam mega zatkane nosy, kaszle itp. Włączałam nawilżacz na maxa, wylot ustawiałam na bobków i już po paru minutach miałam inne powietrze w pokoju. Do tego można dorzucić krople aloesowe, czy coś w tym stylu i super się oddycha.

Ja nie mam jakiegoś megaśnego. Dostałam do testów ale super jest. Tu jest recenzja i foto.
wrolimamy.pl/recenzja/nawilzacz-powietrz...istar-topcom-lf4701/

I nie pisze tu tego, żeby podrasować naszego bloga czy zareklamować producenta. Nie musisz takiego samego kupować, chodzi mi o samo działanie takiego urządzenia.
Przerabiałam te cholerne choróbska, same wiecie i na prawdę chodził w nocy i w dzień.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #826087 przez Anabelle
agat a nie łatwiej położyć na kaloryferach ręczniki lub takie konefki?

11 lata 3 miesiąc temu #826088 przez Anabelle
To widać każdy musi pod siebie potestować, bo u mnie nawilżacz się nie sprawdził :)
Wystarczała nocna toaleta noska, a w gorszych chwilach maść majerankowa.
No ale u nas wszędzie jest podłogówka, więc może z tym inaczej.

11 lata 3 miesiąc temu #826090 przez agat
Anabelle tak jak pisałam, nie chce mi się codziennie bawić się z mokrymi ręcznikami, a nawilzacz na kaloryfer długo nie pociągnie, mieliśmy już dwa, ale mamy łóżko przy samym kaloryferze i zawsze ktoś strącił i rozbił (i milion razy uderzył o niego głową :/).

Dave, a ta jonizacja jest ok przy maluchach? Pytam, bo coś mi się obiło o uszy, ale nie wiem właśnie czy to o jonizację chodziło :P

11 lata 3 miesiąc temu #826096 przez agat
A nie, to chyba o ultradźwięki chodzi.

11 lata 3 miesiąc temu #826102 przez monia89
Antosiu buziaki dla Ciebie

DO nas fotelik dzisiaj dotarł. Jutro będziemy fotki strzelać z posiedzenia na nim :)
Czemu ja znowu nie widzę zdjęć Suzi?!
Masakra!

11 lata 3 miesiąc temu #826119 przez Dave
wiadomo jak to jest, jednym pasuje to innym cos innego. a przy infekcjach toaleta nosa to standard. choc mi sie tam w nocy wstawac nie chcialo odpalac odkurzacza,bo tylko to pomagalo. a Maja to nic sobie robic nie dala. nawet psiknac woda.

agat-a nie masz od kogos pozyczyc na dzien lub dwa,zeby sprawdzic i ew. potem kupic.

ja juz w lozku. dobrej nocki zycze.

Monia-czekamy na foty:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #826124 przez Azja
o matko, przestane czytac chyba te wszystkie fora fotelikowe bo oszaleje, a wcale mi to nie pomaga bo i tak na nic sie zdecydowac nie moge ;)

Creo Ekspercie czy jest jakis fotelik montowany tyłem, montowany na pasy?? i zeby miał przynajmniej 3 gwiazdki,wyczytałam ze jest maxi cosi mobi czy cos takiego ale to musi wykwalifikowana osoba montowac, bo w innym przypadku i tak moze nie spełniac funkcji

powiem Wam ze juz sama nie wiem czy wierzyc w te wszystkie testy, normanie fiksuje :cheer:
wyczytałam dzis na forum ze dziecko które ma np. 10 miesiecy i wazy juz np. 9,5 kg nie powinno jezdzic przodem, to po jaka cholere, sa dopuszczone dla dzieci od 9kg, :X

11 lata 3 miesiąc temu #826131 przez Azja
znalazłąm fotelik montowany tyłem na pasy, besafe izi plus, ale ta cena uuu troche okrutna :S

11 lata 3 miesiąc temu #826132 przez Azja
spadam bo widze ze mi na głowe cos pada :P pogadałam sobie sama ze soba, lece spac
dobranoc

11 lata 3 miesiąc temu #826141 przez Suzi
Agat, u mnie tez sie nawilżacz powietrza nie sprawdzil, ponieważ mielismy dośc szczelne okna ( drewniane, nie plastiki ) , nawilzacz szalal w niezaduzym pokoju, no i w ramy okienne weszla pleśń :) i pod sufit trochę tez, wiec ja mam złe doświadczenia z tym sprzętem.

creMoniu, nie pamietam juz dokladnie materialu BeSafe'a ale ten mechanizm do zmiany pozycji był masakryczny, trzeba sie bylo z nim nasiłowac przy pustym foteliku, wiec z dzieckiem w srodku to sobie nie wyobrazam :ohmy:
W Dualfixie jest latwo i przyjemnie, a Mikusiem w środku da sie to zrobić jedną ręką.

Azja, wiem ze Besafe ten ktory ja oglądalam mial izofix do jazdy przodem a na pasy trzeba go bylo montowac gdy jechał tylem ( albo odwrotnie :silly: , skleroza :P ) w kazdym bądż razie to było jak dla mnie zawracańie gitary, bo izofix sluzacy tylko do jednej pozycji a potem go trzeba wywalać zeby dziecko odkręcić :ohmy: , no......dla hobbystow i silaczy, bo te foteliki do lekkich nie nalezą.
Roemer Dualfix spełnia ńiemal wszystkie moje oczekiwańia, ale wiem ze cenę ma cokolwiek zaporową dla mlodych rodzicow na dorobku :huh:

Aaaaa, no i buziaki dla Antoniusza :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #826172 przez creatura
Hej :)

Na szybciora, zanim Leo wstanie:

Azja, tu masz wszystkie RWF-y (montowane tyłem), tylko trzeba poszukać be z isofixa w opisach:
osiemgwiazdek.pl/category/rwf/1

A na pewno nie macie isofixa? Lista pojazdów:
www.mamokupmi.pl/download/Lista%20Modeli...0system%20ISOFIX.pdf

11 lata 3 miesiąc temu #826182 przez Azja
witam

dzieki Creo poszukam :)

Buziaczki dla Leosia 9 miesięczniaka :) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

isofixa nie mamy napewno. co prawda mamy zmieniac samochód w tym roku, ale czy na pewno sie uda nie wiadomo :S

:X to jestem dzis ja :P polozyłam sie spac po polnocy, a Mlody o 1 obudzil sie na mleczko, a wstał przed 6 B) zauwazyłam ze im pozniej idzie spac tym wczesniej wstaje, nie wiem dlaczego :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #826190 przez kaikai
Hej

u nas noc taka ze wygladam jak zombi

naszczescie ublagalam mame to przyjedzie bo do sklepu musze wyjsc a u nas - 14 jak narazie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka