BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #826893 przez Suzi
Hej :)

kaikai, a kroisz mu w kawaleczki czy sam odgryza? Mikuś narazie chetnie pija ze mna herbatkę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #826914 przez kaikai
Suzi robie kanapke z bulki krojonej, skorke sama zjadam a srodek kroje na malutkie kawaleczki i go sama karmie potem mu daje lyzeczka troche herbatki i jest zadowolony :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826916 przez Dave
Agat - no to nieźle, też bym się z tym źle czuła jakby mi teściowa coś w domu ogarnęła. Ale na szczęście mi to nie grozi. Raczej wersja odwrotna.

Suzi - ja podobnie jak kaikai. Oczywiście bez skórki, którą z resztą Młody uwielbia :laugh: Smaruję masełkiem, kroję na kosteczki, na to daję kawałki wędlinki (bo tak mi łatwej zrobić kostki z chlebka), układam na blacie jego krzesełka i sam pięknie zjada. Zabawy ma przy tym też sporo, ja tym samym chwilkę na przypilnowanie jedzenia Majki i już. A jak coś to podam mu do dziubka ze dwie kanapki.
Wędlinkę też mam ze sklepu, jakaś taka z piersi kurczaka akurat mi się trafiła.

Mati wczoraj padł o 1.00. Teraz zalicza drzemkę.

A i takie coś mi się w oczy trafiło, dla tych co jeszcze fotelika nie mają. Ale uprzedzam, że nie czytałam więc nie wiem czy tam co mądrego pisze.
mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-...elika-samochodowego/

aha i jeszcze zapomniałam Wam napisać, że odwiedziła mnie dziś @ :( :( :( :( :(

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #826932 przez Suzi
Dave- przeczytane :) fajny artykuł. Warto go przeczytać gdyby ktoś sie wahał czy warto na fotelik wydać cięższą kasę czy wybrać wersję light (cenowo)i w ogole dla wszystkich, ktorzy się zabierają do kupna fotelika od "d....y strony"czyli tak jak ja do poprzedniego :silly: :P :P :angry:
A faktycznie, znam osobiscie osoby ktorzy przytaczaja "argumenty" zaprezentowane w tym zestawieniu i są one faktycznie powalające, zwlaszCza celny i częsty jest punkt 9, ale i punkty 4, 5 i 8. Slyszalam mame, ktora deklarowala ze ma BZIKA NA PUNKCIE BEZPIECZEŃSTWA dziecka poczym zakupila fotelik w suprrmarkecie bo była promocja czy wyprzedaź i pochwalila ię tym koleżankom :cheer:
A ta @ to pierwsza od porodu?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827032 przez Dave
Suzi - tak, pierwsza.
Jak sobie przypomnę pierwszą po Majce, to ja pi^%$#, a teraz (póki co) spoko :laugh:

No i taka data 24.01, z Mają przylazła 24.12, dokładnie miesiąc wcześniej, bo miesiąc krócej Majosa karmiłam :) :)

A ta babka, taka pseudo "bezpieczna" to żałosna i tyle.

Wiecie, co... byłam w sklepie z Mają, usnęła mi po drodze, wniosłam do domu, rozebrała się i śpi. Mąż usypiał Mateusza i co... wszyscy śpią :cheer: :cheer: W chacie cicho, jakąś herbatkę idę sobie strzelić.

Szkoda tylko, że wieczór będę miała długi. Dzieci nie pójdą spać, a chłop zaś do pracy idzie. Aż pół dnia go miałam B) B) B)

11 lata 3 miesiąc temu #827040 przez Suzi
Dave, nie chce być złym prorokiem ale te pierwsze @ po porodzie to :cheer: :cheer: :cheer: masakroza jakas byla, zastanawialam sie czy by podkladow poporodowych nie kupić , zwlaszcza na noc. Ale nie bolało, "tylko"ZALEWAŁO :P :S

11 lata 3 miesiąc temu #827046 przez agat
Heloł.

Dave, pierwsza @, zazdraszczam, ja mam od lipca :/

Wróciłam od dentysty, dwa zęby mi zrobiła, 2 stówki poszło, a końca leczenia nadal nie widać :/ I teraz mnie bolą te zęby :/

Adaś był u teściów, pięknie zupkę zjadł. Jak weszłam do nich to akurat widziałam jak małego prowadzali za rączki :/ Poprosiłam by tego nie robili, niech sobie jeszcze czworakuje, ma czas na chodzenie. Adasiowi jednak tak się podobało, ze jak tylko próbowaliśmy go posadzić, by człapał sam to był mega wrzaskopisk :/

Wskoczyłam dziś do dwóch lumpków i nakupiłam młodemu t-shirtów z krótkim rękawem :)

Aaaaa w końcu ząbek się przebił :) Górna lewa dwójka :)

11 lata 3 miesiąc temu #827053 przez Dave
Agat - gratulacje zębolkowe :laugh: :laugh:

Mati to by tylko chodzić chciał, nie da się posadzić, nogi sztywne i koniec.

Suzi - no właśnie pamiętam swoją pierwszą po Majce. Z bólu mogłam po ścianach chodzić, a lało się jak z niagary.

Tym razem boli umiarkowanie, tak że czuję non stop ale prochów nie trzeba brać. No i leci ciut, ciut. Mam tylko nadzieję, że przez noc się nie rozkręci wodospad.

11 lata 3 miesiąc temu #827074 przez tysiiiak
Suzi mam jeszcze pytanko ;) Podajesz coś Mikiemu na tą alergie? Nam pediatra zaleciła Fenistil w kropelkach 3x dziennie po 8 kropli ale nie mówila ile czasu mam to dawać a ja głupia jak zawsze u lekarza zapomnę zapytać :dry: Jest już lepiej i chyba odtawie bo już jakieś 1.5 tyg daję te krople. Miki coś dostaję?

11 lata 3 miesiąc temu #827076 przez joasia10015
Suzi wspomniałaś u majówek o plamkach Mikusia - napisz jak to wygląda albo moze masz fote? Kiki ma plamę na czole i lekarka pow. zebym odstawila na 2 tygodnie mm....minął tydzień i prawie nie widac różnicy :( Może to też Ziajka...??? Ale ja używam tylko tej natłuszczającej ,i prawie od urodzenia...a plama jest od 1,5 msc.oprócz tego pani doktor kazala to natłuszczac ALANTANEM PLUS . Już nie wiem o co chodzi -najgorsze jest to ze Mikusia to swędzi i bidulek robi sobie ranki na czole :( Kurde nie wiem co robic :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu #827101 przez creatura
Eloł :blink:

Leoś jeszcze raz dziękuje za buziaki i życzenia :kiss:

Dave, uuuu, nie fajnie z tą @? Ile po odstawieniu od piersi przylazła? Już wcale nie karmisz?
Pytam, bo o mnie jeszcze @ zapomniała. Raz miałam plamienie latem, ale wtedy gin stwierdził, że to jeszcze oczyszczanie i do teraz cisza, ale wczoraj to mnie już tak okresowo brzuch ćmił, ale przeszło :S tylko, że my się jeszcze ostro cycusiujemy, ale to przecież nie reguła.

Agat, taaaa, dziadkowie to mają pomysły. Ostatnio patrzę, a Leoś sam "stoi" na parapecie trzymając się klamek od okna i mówię do mojego taty - On jeszcze nie staje. - Jak nie staje, jak stoi? :dry: :dry: :dry: Stoi, ale na palcach, czyli nie stoi, ani nie staje sam, nawet jeszcze nie raczkuje. - Ty też nie raczkowałaś....... I prowadź tu człowieku taką rozmowę....... :dry: :dry: :dry: :dry:

Azja, też myślę, że w dobry fotelik warto zainwestować, bo to zakup na dłuższy czas, a i czasem da się tak wykombinować, że drugi szkrab wpasuje się w termin i przejmie użytkowanie :blink: No właśnie ten blog fajnie pisze o fotelikach :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #827103 przez agat
Nie pomogę z plamkami niestety.

Dave, pisałaś kiedyś, że bidon młodemu kupiłaś, ja też dzis kupiłam Adasiowi i super mu się z niego pije. Z niekapka pić nie umie, bo za twardy ustnik, kubek treningowy Lovi lepszy, ale zawsze narozlewa dookoła, a ten bidon ma miękki ustnik i łatwo leci, ale jednak niekapek. Dziś chyba z 80ml wody na raz wyżłopał, tak mu się podobało :)

Kurka wodna, bierze mnie jakaś zaraza :/ Temp, gardło, plecy mnie bolą :/ Siedzę pod kocykiem, młody śpi. Byleby gluta nie zarazić :/

11 lata 3 miesiąc temu #827135 przez creatura
Link do bidonu, pls :woohoo:

11 lata 3 miesiąc temu #827162 przez pauluska
Dziewczyny polecam "niekapek" NUK First Choice tylko z ustnikiem "niekapek" bo jest z innym dla starszaków. Rewelacja ustnik miękki nic nie kapie jak Iga nim macha przy piciu suchutka. Suzi polecam do kąpieli Olejek Dermedic dla dzieciaczków z problemami skórnymi super. U nas się nie sprawdziła ani Ziajka ani Oilatum.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827183 przez agat
O taki mam:
canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/768...k/category:12/page:1

On jest od 9 miesiąca, 13zł kosztuje.

Tu inne zdjęcie, chyba nie ten sam model, ale lepiej widać ustnik (bo jest taki sam):

Z tym wstawaniem to Adaś też czasami jeszcze na paluszkach, czasami na całych stopach. O ile wstaje sam to niech stoi i niech sobie chodzi przy meblach, ale po co go na siłę prowadzać? Jemu się to bardzo podoba, ofkors, ale w swoim czasie będzie chodził. Niech najpierw stanie stabilnie bez trzymania.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka