BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827200 przez Azja
witam sie, bo chyba mnie dzis tu nie było :P

u nas dzis była babcia, jak miło jak ktos zajmie sie troche Królewiczkiem, a mamuska moze sobie poleniuchowac, no i przy okazji pozałatwiac kilka innych spraw, przy okazji tych spraw zaliczyłam ciucholand, bo dawno mnie tam nie było, kupiłam Jaskowi super puchóweczke i jeszcze innych pare ciuszków :)

Jasiek dzis wstał o 7 i pierwsza drzemke miał dopiero po 10, wstał przed 12 i tak wyszło ze miał dzis tylko jedna drzemke, tak był zajety zabawa z babcia ze nie mial czasu na sen :silly: ale wykapałam go juz o 17, a 17.30 spał sobie smacznie tak go atrakcje wymeczyły, mam tylko nadzieje ze pobudka bedzie w rozsadnej godzinie, czyt. przynajmniej o 6 B)

tez musze Mlodemu jakies taki kubek do picia musze kupic, bo poki co pije z butli, a jak byłam ostatnio w sklepie na nic sie nie mogłam zdecydowac ;)

co do plamek nie pomoge, my sie kapiemy w ziajce natuszczajacej i jest ok, piore tez juz mu od jakiegos czasu w "dorosłym" proszku

moje @ po porodzie sa łagodniejsze, bez tabletek sie obchodze, a wczesniej to potrafiłam nawet zemdlec :dry:

Agat moja mama i tesciowa zreszta tez, prowadzaja Jaska za rece, zwracam im uwage ale nieraz to jak grochem o sciane :P
sam jak smiga przy meblach i w kojcu stopki ma płasko,
rehabilitantka mi kiedys mowiła, ze dla dziecka wazny jest ten etap chodzenia bokiem czyli własnie przy meblach i zeby nie przyspieszac prowadzajac za raczki, no ale nieraz nie da sie niestety wytłumaczyc :pinch:

Creo napisałam do tego sklepu jaki fotelik by do naszego auta pasował, odpisali,3 modele, 2 axkidy i britax, no i jeszcze pewnie maxi cosi Mobi tez pasuje, bo tez go rowazam bo jednak tanszy, teraz sie zastanawiam który wybrac, z tym ze sklep jest we Wrocławiu czyli jakies 500 km ode mnie i sie zastanawiam czy kupowac bez przymierzania, bo oni chyba tu u nas na wschodzie zadnego sklepu nie maja ;)choc cos mi sie w oczy rzuciło ze ma byc sklep w stolicy, to juz by było rzut beretem, jeszcze musze ich podpytac, jak to z tym przymierzeniem dziecka do fotela ;) moj M powiedział ze juz mnie słuchac nie moze jak mu gadam o fotelikach, kase mi daje, a ja mam wybrac tron dla naszego Królewiczka, gorzej jak Jaskowi sie taka jazda niespodoba :silly:

gratulacje nowych zabków, u nas tez cos sie szykuje bo od kilku dni "atak sliny" :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #827201 przez Azja
taki referat walnełam i nawet mnie nie wylogowało cud :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu #827219 przez agat
Azja do osiem gwiazdek napisałaś w sprawie fotelika? To może i ja się zapytam, który fotelik do naszego pasuje, żeby się nie napalić na coś niepotrzebnie.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827229 przez ilonah
Hello
Ostatnia nocka u nas była nieciekawa :( Obudziła sie Emilka po 24 i prawie dwie godziny nie spała, to znaczy zasypiała i budziła się z płaczem. Niania tez po raz pierwszy powiedziała, że Emi marudna była a jak zaglądnełam do jej buziuni to zauważyłam, że druga dolna jedyneczka prawie się przebiła a górna dwójka omal nie pęknie taka jest rozpulchniona - więc wyjaśniło się czemu moje maleństwo takie marudne.
Za to dziś zasnęła zaraz po 19 i ładnie śpi :)
Nareszcie i do nas dotarł dziś Emilkowy fotelik :)
Fajne te bidony do picia musze i ja Emilce taki zakupić bo póki co pije tylko ze zwykłej butelki gdyż ma co prawda butelke do nauki picia z NUK ale nie chce z niej pić i się denerwuje jak jej ją daję :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #827234 przez ilonah
Aha do mnie @ wróciła już niestety w grudniu, na dodatek 6 grudnia. I co z tego, że nadal karmię Emisię piersią :angry: Ale jedyny plus, jest taki że jest bezbolesna, nie była też nad wyraz obfita tak jak Wy piszecie, po prostu normalna :S

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827240 przez Azja
Emilka jaka Ksieżniczka na tronie, ślicznie sie prezentuje, a gdzie Emisia ma włosy?? :cheer: :P :P :P :P :P

Agat tak do tego sklepu napisałam :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827248 przez ilonah
No właśnie ja tez się cay czas zastanawiam kiedy tej mojej Emilce włosy wreszcie urosną i zazdroszcze włosów waszym maluchom :P Ale Emisia za to nadrabia długimi rzęsami :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #827253 przez Azja
to fakt rzęsy ma super :)

11 lata 3 miesiąc temu #827254 przez agat
Ślicznota nasza :)

11 lata 3 miesiąc temu #827287 przez Suzi
No, Emilkowe rzęsy WYMIATAJĄ w kazdym tego slowa znaczeńiu :lol: , prześliczne :kiss:
A i fotel pierwsza klasa, będzie sie księżniczce wygodnie podrozowało, to jest maxi cosi pearl?
Mozna montować tyłem do kierunku jazdy?

Małz wrocił wlasnie z poznania i przywiózł .....hmmmm, rogale marcińskie :ohmy: :woohoo:
No i cwiczymy silną wolę, bo staramy sie nie jesć w piatki słodyczy :P , a dzieciary sie nan naszych oczach obzerają :silly:

W zeszłym roku też tam był i przywiozł, ale ja w ciąży cukrzycowej nawet nie powachalam :P no i narazie poki co nie znam ich smaku, ale jutro............oh, niech juz bedzie jutro :lol: :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #827294 przez Magdalena9t
Hej :) jak zwykle ruch kiedy nie mogę pisać :P :silly:
byliśmy dziś u pani doktor na kontroli(3 raz w tym tygodniu :ohmy: )mamy jeszcze brać antybiotyk, coś innego wziewnego nam przepisała,jeszcze coś tam nam śwista a przez naszą wiotkość krtani ciężko jest postawić diagnozę. no i dała skierowanie na prześwietlenie płuc, także zaliczyliśmy dziś wizytę w szpitalu,dzięki Bogu nic nie ma niepokojącego.
oby te choróbsko poszło precz :P :dry:

A tak to Tomeczek pogodny jest,ładnie sobie raczkuje ,wspina się po czym popadnie :silly: w łóżeczku też ładnie stoi ,a jak jest"bam" to i tak jest zaciesz :lol:
Ząbki nadal dwa dolne :)

Cały czas karmię piersią, i nie mam tego czerwonego cholerstwa :blink: (piękne uczucie,nie mieć tego :P )

A mam takie pytanie, bo nigdy nie używałam tego sztucznego mleka,a jak bym chciała zacząć jakiś budyń robić czy w ogóle spróbować podać takie mleko, to jakie najlepiej? :unsure:

Spóźnione życzenia dla Leosia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :)

już niedługo 1 imprezki naszych pociech, tak ten czas leci :silly: ja jakoś razem będę wyprawiać bo mąż ma tydzień przed Tomeczkiem urodziny :) dwa torty będzie trzeba ogarnąć :) :)

Ale Emisia ma długaśnie rzęski :kiss: :) przyznaj się Ilonka ,że podbiera Ci maskarę :laugh:

Dobra uciekam na dziś bo mąż marudzi mi już,że długo siedzę :P :P

Miłego wieczorku :) :) do jutra :blink: :)

11 lata 3 miesiąc temu #827297 przez agat
Suzi jak Ci ślinka pocieknie na myśl o rogalu marcińskim to pomyśl, że kiedyś przywiozłam do domu takie rogale i moja mama złamała na jednym zęba :P Najdroższy rogal w moim życiu :P

Madziu nie da się tak na oko polecić odpowiednie mm. Każdemu dziecko inne podpasuje. Możesz spróbować z Bebikiem, bo chyba najtańsze :) ALbo z Bebilonem, bo można kupić w rossmanie porcję Bebilonu w saszetkach, nie trzena całego pudła.

Dokończyłam dzieła rozpoczętego wczoraj, czyli prasowania. I chyba pójdę spać :)

11 lata 3 miesiąc temu #827298 przez Dave
Emisia-sliczna.

wpadam na krotko,bo mi neta wywalilo w kosmos.

a co do mojej @ jedzy-to dwa ibupromy poszly w ruch.:-(

dobrej nocki

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #827310 przez Azja
Suzi jak jeszcze nie spisz, to za godzine bedzie juz sobota, rogale beda mogły pojsc w ruch :)

Magda zdrówka dla Tomeczka :)

lece i ja spac dobranoc :)

M chrapie ide go poddusic, bo nie usne :P

11 lata 3 miesiąc temu #827313 przez monia89
Witam. Emilka nasza gwiazdeczko TY :) <3 O takiej synowej mape :)
Gratulujemy ząbka Agat.
Tak 2 m-e bo to samochód salonowy obięty gwarancją części muszą być orginalne itp itd ale zaproponowali odkupienie go od nas i albo wymiany na inny albo kasa i myślimy intensywnie bo 2 m-e bez auta?! szok!
My Mamy 7 zębola i 3 są w trakcie wychodzenia :/
Zdjęć z fotelem nie mam jak zrobię to wstawię. Na razie mam szkołe masę zaliczeń zero przygotowania :/ I mase pakowania....
Jeszcze mężowi cos szczykneło w kręgosłupie więc pożytek 0 :(
Ja na fb znalazłam kobitkę co szyje ubranka (są tańsze niż w sklepie)
A dziś Antoś dostał od studyjnej koleżanki matki piękne niebieskie trampeczki :P
lecę spać padam.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka