BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #827654 przez Suzi
creMoniu,,gratulacje dla Zębosia :lol: , obyś tego na cycusiu, sorry, cycuszce :silly: nie odczuła, bo to niefajne uczucie :P
A Miki pija Humanę SL ( sine lacte - bez mleka ) czyli wyrób mlekopodobny :silly: :P :blink:

Poszalalam dzis w centrum handlowym :lol: oczywiscie najwiecej zakupow dla Mikusia, pomijam słoiczki bo to oczywiste, ale wpadlam do c&a i tam mu skubnęlam fajną pizamkę i 2bodziaki, dresik i bluzeczkę z Myszką Miki ( oczywiście :woohoo: )w smyku uszaty-misiowaty kombinezonik na wiosnę i bluzę dwustronna i 3pary skarpetek
W moim ulubionym Orsay kupilam sobie fajną kurteczkę na wiosnę i sprawdzone legginsy (kupilam jedne jesienią a tak sie fajnie noszą, ze jak dzis zobaczylam to od razu jak sęp sie rzucilam na nie i jeszcze jedną parę mam :lol: ). Czarne, grubsze takie mięsiste z fajnymi czarnymi lampasami i czarną szeroką gumą w pasie :woohoo: jak lubicie legginsy i macie orsay blisko to polecam :side:

Agat, co za wirus sie czepnął :cheer: , zdrowka Ci zyczę, kuruj się poki weekend i tatuś w domu :) super to Adasiowe tuli tuli, Mikulec nie jest taki wylewny :dry:
U mnie w gimbazie dzis bal gimnazjalny :woohoo: , czy u Was tez są organizowane bale ála "studniowka"? ( creMoniu? ) W zeszłym roku bylam bo balowala moja klasa wychowawcza, ktora opuscilam z przyczyn mikusiowych, ale w tym roku juz sobie darowalam, uczylam z tego rocznika tylko jedna klasę 3 i jakaś niezafajna byla :P a wręcz całkiem niefajna B)

Dzis jako ze szlalam we swiecie, dyzurował tata i chyba chciał mi "pokazać"ze Mikuś moze chodzić wczesniej spać i "możemy"mieć wolne wieczory....
Wykąpał synka juz o 20, synek zjadl ladnie mleczko i pieknie zasnął jak anioł. Tata dumny jak paw.....po pół godzinie syneczek obudził się rzeski i radosny jak poranek gotowy do dalszej zabawy, rozdawał usmiechy na prawo i lewo, zagadywał wszystkich a szczegolnie mnie ktora wrocilam marząc o odpoczynku i kolacyjce i tatusiowi mina zrzedla i rece oraz pawi ogonek opadły :side: :silly:
Z tego co widzę na ekranie "niani szpiega" dopiero teraz Mikuś zajął należne miejsce w łożeczku :P do tej pory kitwasił sie w naszym łożku ze zrezygnowanym rodzicielem :S

ilonka spokojnie, z pewnoscią Emisia do przedszkola łysiutkiem nie pojdzie :kiss: :blink:

Fajnie macie z tym jedzonkiem, ktore wasze szkraby probuja coraz chętniej. Miki ladnie je, ale coz jak w kolko to samo :( a i tak od trzech dni wygląda jak upiór, sama juz nie wiem ocb. :cheer: :( :dry:

U nas sypie śniegiem solidnie i mroz -12 :P

Dobranoc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #827660 przez agat
Suzi w mojej gimbazie takich balów niet, jedynie bal trzecich klas w czerwcu.

Mąż mi zrobił herbatkę z sokiem z czarnego bzu, kanapki z czosnkiem i grzane wino :) Cieplutko mi teraz i... niedobrze od połączenia smaków :P Mam nadzieję, że te moje zawalone migdały to nie angina, bo jak pomyslę o zarażonym Adasiu to aż mnie wzdryga :/ Ale przy anginie gorączka wysoka, a u mnie marne 37. No nic to, jak sie nie poprawi w pon to pójdę do lekarza.

Ja ostatnio w smyku kupiłam Adasiowi 2 czapki zimowe (po 5 zł były) i komplet bodziaków. A w C&A online też bodziaki na lato - 5 szt za 30 zł. Myslałam, że będzie jakiś szit, ale fajna bawełna i miłe w dotyku. Nie mogę coś stronki otworzyć, bo bym pokazała.
A i jeszcze na fejsbuniowej grupie zamówiłam kolejne parę szt ciuszków :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827693 przez ilonah
Dzień dobry
Emi z wielką radością i zainteresowaniem zajadała kanapeczki, nawet dostała kawałeczek naleśnika bo mężuś miał ochote i zrobił je na śniadanko dla nas ( :ohmy: ) w szoku byłam. Fajnie śwat wygląda jak śnieżek pada ale tylko jak się to obseruje z ceplutkiego domku :silly: Chyba musimy kupić Emi sanki, bo miał je dzadek zrobić ale coś mu w nich nie wyszło :( Muszę nastawić obadek do gotowania ale nie chce mi się ruszać :dry:

Buziaki dla Mikiego z okazji ukończenia 9 miesięcy :kiss:

Leoś gratulujemy zębolka :)
Miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #827695 przez agat
Buziaki dla Miłego :*

Adaś też dziś dostał kawałeczki mojej kanapki :) wcześniej zjadł swoją kaszke.

Nie mam pomysłu na obiad, apetytu też nie, także chyba nie zamierzam nic robić, mąż też ma ręce. Tym bardziej, ze jeszcze śpi :/

O 14 ma jakiś mecz, wiec chyba pojadę z młodym do rodzicow, może chociaż tam będę mogła chwilę polezec pod kocykiem.

11 lata 3 miesiąc temu #827735 przez Azja
witam

buziaczki dla Mikusia :)

Leosiowi gratuluje zęboka pierwszego :)

ja dzis wrociłam przed 2 do domu, tak miło sie siedziało ze nawet nie widziałam jak czas zleciał :) tatus wstał rano z Jasieńkiem a mamuska pospała do 9, teraz chłopaki maja drzemke :) ciekawe ktory dłuzej pospi :P

u nas zima na całego, biało, snieg cały czas sypie, -12, pieknie to wyglada, ale przez okno, bo na dworze zimno :silly:

mam dzis lenia, nie chce mi sie obiadu robic, M ugotował rosół i chyba dzis tylko u nas obiad jednodaniowy :silly: trzeba dbac o linie :P

11 lata 3 miesiąc temu #827786 przez Suzi
hej :)

Mikuś -jubilat dnia dzisiejszego dziękuje e-ciociom za pamięć o jego kolejnej miesięcznicy :kiss:

Sypie u nas wściekle, no i mroz, zima na calego sie rozpanoszyła, ehhh :P

Policzki Mikusia pogorszyly sie miedzy innymi przez mróż, bo 2 dni siedzi w domu i jest lepiej a jakwychodził to wracal z buraczkowymi plackami, ktore dluuuugo zostawały takie z zimnych - rozognione. Delikatniutki ten moj francuski Pieseczek :silly: chociaz kremu mu na polisie nie skąpilam :huh:

Szykujeemy sie do odwoedzin dziadkow, Mikuś pracuje nad kondycją juz drugą godzine :cheer: ,doooobrze, niech śpi

A jak u Was? Spacerujecie?

11 lata 3 miesiąc temu #827962 przez agat
Heloł. 21.30 a ja od pół godziny już w łóżku. Mam ochotę wziąć nóż i wyciąć sobie całe gardło :/ Chyba bez lekarza się nie obejdzie, bo moje migdały wyglądają jak muchomorki - czerwone w białe kropki :/

Adaśko jak na razie grzecznie śpi, mam nadzieję, że nocka będzie spokojna. A, miałam się was zapytać już wcześniej? Czy wasze dzieciaki też tak wędrują do góry w łóżeczku? Ja mogę mojego głowką w połowie łóżeczka położyć a po godzinie i tak czupryna w szczebelkach :P

11 lata 3 miesiąc temu #827983 przez Dave
Mikus buziolki dla Ciebie:-)

agat-kurka trzymaj sie:-)
Mateo tez tak wedruje. a i czesto she w rog lozeczka glowa wbije. chyba tak nasze dzieciaki lubia miec glowke opatulona.

suzi-ja kurka z moimi mam czasem problem wyjsc. Mati przez poludnie spi i nie zawsze uda sie wyjsc. Maja dzis z tata byla. a u nas tez taki wietrzny wygwizdow, jak wieje to przy tych tempkach siedze w domu. za to kolderki pol dnia sie mroza:-)

ja tez dzis szybko w lozku, jakos mi sie przed kompem nudzilo,maz cos tam sobie dziala (jutro znow do pracy idzie!!!!!!! jak dorwe jego kierownika tak udusze golymi rekami. Maja mi sie w nocy budzi i wola ze teskni za tata, nie chce zeby byl w pracy itp. masakra), Mati spiocha ladnie. arrenal butelkowy przygotowany, ciekawe jaka bedzie nocka.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #827991 przez Suzi
Agat, no niezadobrze to wygląda (brzmi) :dry: oby nie angina. Trzymaj się staruszko, moze zawezwij jutro jakichś dziadkow do pomocy?
Mikusia raczej w dół łóżeczka ściąga, ale on ostatnio nałogowo sypia nocą na brzuszku, może dlatego :unsure:

Dave, mtślisz ze to wyłącznie "sprawka" kierownika....? Moze Ci małz w pracę ucieka? :huh: spotkałam się juz z takim przypadkiem....hmmmm

My dziś poświętowalismy, wszystko się ładnie udało, Miki był uroczy :side: , zabawiał dziadkow, oni jego i wszyscy zadowoleni. Babcia przyniosla swojej roboty karpatkę........moją największą zgubę, ktorej nie tykałam od "przed-ciąży" więc się "upodliłam"karpatką nieprzytomnie - 3 kawałki, z czego trzeci przed chwilą, bo zostalo i teraz mogę iść spać, kubki smakowe wniebowzięte,male czy wyrzuty "na sumieniu"dadzą mi zmruźyć oko? :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #828000 przez ilonah
A u nas ciężki wieczór, Emi ma katar i nosek jej zatyka i wybudza się z płaczem :( próbowałam ją 'poratować' fridą to wpadła w taki płacz, że chyba z pół godziny wyła :pinch: teraz niby śpi ale słychać, że nosek załadowany i ciężko jej oddychać.
Emi raczej grzecznie ogólnie śpi i nie wędruje po łóżeczku, ewentualnie od jednego boku do drugiego się przesuwa ale to przez to, ze na brzuch się przekręca.
Agat bidulko, zdrowiej szybko. U nas angina szaleje podobno więc może i do Was dotarła.
Dobranoc lecę spać bo jutro do pracy a nie wiadomo co nocka przyniesie.

11 lata 3 miesiąc temu #828028 przez ilonah
Dzień dobry
Nocka jednym słowem fa-ta-lna. Jak przespałam ciurkiem 2 godziny to max. Emisia strasznie niespokojnie spała i ciągle się budziła, wzięłam ją do nas do łóżka bo bardzo się wtulała we mnie i nie chciałam jej takiej bidulki do łóżeczka odkładać w związku z czym spałam praktycznie w jednej pozycji i szyja mnie boli. Mierzyłam jej w nocy temperature bo mi się ciepła wydawała ale na szczęście gorączki nie miała. Po pracy skocze z nią do lekarza niech ją zobaczy bo i tak miałam iść na kontrolę po 9 miesiącu bo jak Wy pisałyście, że lekarka kazała się pokazać to mój mężuś stwierdził, że my też pójdziemy :)

11 lata 3 miesiąc temu #828043 przez agat
U nas to Adaś spał bardzo dobrze, obudził się tylko na mleczko, za to ja spać nie mogłam. Już się do lekarza umówiłam, mam nadzieję, że to nie angina :/

11 lata 3 miesiąc temu #828051 przez Azja
witam

u nas nocki ok (mam nadzieje ze nie zapesze) mama jedna pobudke na mleczko, czasem Jasiek sie kokosi jak nie moze zlokalizowac smoka, wtedy musze wstac i podac Ksieciuniowi i dalej odpływa :)
a co do wiercenia to Mlody tez jakby mogł to by spał na szczebelkach nieraz to tak sie wtuli w ochraniacz ze az sie boje zeby sie nie poddusił, a pozy przy tym nieraz ma takie ze hoho, wczoraj spał w poprzek łóżeczka, a dzis w nocy jak zagladałam do niego to spal z głowa w nogach :P

Agat zdrówka, oby to nie była angina, Ilonka zdrówka tez dla Ksieżniczki Emisi :)

Suzi ale kusisz tez bym karpatki zjadła :p

wczoraj byli znajomi z 6,5 miesiecznym synkiem wazy 8,5 kg, a Jasiek 9 kg nie bylo widac roznicy, nawet Dzon taki drobny sie przy nim wydawał, chłopczyk jest na piersi a lekarz im powiedział ze ma kg nadwagi, niewiedziałąm ze na piersi dziecko moze miec nadwage, :S

Misio "drzemkuje" moze bym cos ogarneła ??

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828211 przez creatura
Mikusiu, nasz braciszku bliźniaku, przyjmij spóźnione życzenia z okazji przekroczenia magicznej dziewiątki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

U nas dziś mróz zleżał, tylko -3, więc będzie króciutki spacer lub sankowanie, jak malutki wstanie :blink: :lol: . Wczoraj pomimo - 10 Leoś przejechał się wózkiem do prababci, ale był tak naubieranay, że aż za bardzo, bo się zgrzał - matka przesadziła :S :S :S

Agat, oj, niedobrze to brzmi. O której masz wizytę?

Azja, ale jak to, że ma nadwagę??? Ja to z ciekawości w siatce sprawdziłam i wychodzi, że ten dzidziuś jest na 75 centylu. Większość z naszych kwietniowych maluchów jest na 75 centylu i jeszcze nie usłyszałyśmy, że nasze dzieci mają nadwagę. Lekarz musiał być przewrażliwiony :dry:

Ilonka, oj, współczuję iść do pracy po takiej nocy......

Suzi, but please....... 3 kawałki..... to ma być upodlenie..... chyba, że miałaś te kawałki 10cmx10cm :S :S :S jak nie, to Ci odpowiem Twoim własnym hasłem, że kokietujesz :blink: :blink: :blink: :P :kiss:

Dzisiaj i chyba też jutro, ale nie jestem pewna, w C&A online jest czyszczenie magazynów. Towar już przebrany, ale można wyrwać sztruksy za 19zł lub zestaw 2 par spodni dresowych też za 19, obie rzeczy przecenione z 54zł :blink:
www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Niemowlęta/Kolekcja/Spodnie i dżinsy/111296/1
www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Przecena pojedyńczych artykułów/Niemowlęta/Kolekcja/Spodnie i dżinsy/111523/2

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828232 przez Suzi
hej :)

creMoniu, Mikuś dziekuje :kiss:
Nie kokietuje :dry: 3 kawalki ( nienajmniejsze, ale nie 10x10 ) prawie na raz to na prawdę mi sie nie zdarza, bardzo tego pilnuję, zwłaszcza po tej cukrzycy mam schizy względem zbyt wielu przysmakow na raz, wtedy musialam limitowac nawet grapefruita :cheer: więc teraz mam w psychice zapisane, że wszystko co dobreeee to niezdrowe ,wiec nalezy wziąć mało. A wczoraj hamulce puściły :P , bo ja na karpatkę jestem ......... hart, a TAK długo musialam na nią czekać, bo mama nie robi jej czesto, ostatnio robila jak jeszcze nie moglam. No, rozpisalam sie , ale tak z grubsza wyglada moj problem.......z karpatką :silly:
Co do wszystkich innych słodyczy umiem być twarda i nie biore wiecej niz trzeba, ale karpatka..................

U nas nocka srednia, Mikuś sie podwiercał, kwękał, w końcu o 3.30 zjadł mleczko :cheer: , dospał do 5 i wyladował w naszym łożku co sie nie zdarza, really,wzwiązu z tym "wyspalam"sie tak,,ze sie nadaje na rehabilitacje, a jak juz W KOŃCU MUSIALAM choc troszkę zmienić pozycje, bo juz zdretwialo mi wszystko to sie wziął i obudził, a byla zaledwie 8.35 :( i oglosil początek nowego dnia :P
Trochę pokasłuje i czasem kichnie , no nie wiem alenie wychodzimy juz od 3dni

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka