BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #827374 przez agat
Cichutko z rana. Adaś dziś zaserwował pobudkę o 7, w zwiazku z czym już odpłynął na drzemkę.
Ja się czuję dziś jak z krzyża zdjęta, gardło mnie boli, głowa mnie boli, w plecach łupie :/ Przydałoby się wyleżeć porządnie, ale nie wiem czy Adasiowi się ten mój plan na dzień podoba :P Niby jest tatuś, ale biorąc pod uwagę fakt, że jeszcze nie wstał, marnie widze szanse na wyłączenie mnie z życia rodzinnego dziś :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #827379 przez Azja
witam w ten mega mrożny dzien -19 stopni u nas brrr B)

my pospalismy do 6, wiec patrzac na godzine o której Jasiek usnał to całkiem niezle :) włąsnie mamy pierwsza drzemke, zauwazyłam ze coraz pozniej Mlody idzie spac na pierwsza drzemke, tak jakby miał sie w ogole przestawic juz na jedno spanko, w sumie nie mam nic przeciwko, ale niech pospi troche dłuzej :)

ja wywaliam dzis cała posciel na balkon na mrozik, niech powymraza roztocza :)

a wieczorem ide na babski wieczór :) choc temp. mnie troche zniecheca ;) ale miło bedzie sie spotkac z dziewczynami :)

Agat wygrzewaj sie, zeby Cie jakies cholerstwo nie dopadło :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #827395 przez ilonah
Dzień dobry
U nas -12, zimno :( Dziś dla odmiany u nas spoko nocka, nawet wstaliśmy po 7 :) Teraz Emi pierwszą drzemkę zalicza.
Suzi tak to maxi cosi pearl ale zwykły bez możliwości montowania tyłem do kierunku jazdy.
Agat weź gripexa albo aspirin c i nie daj się pokonać chorobie, dużo zdrówka życzę .
Lecę dokańczać sprzątanie domku póki mój 'mały pomocnik' jeszcze śpi :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #827443 przez Suzi
hej :)

Doczekalam wczoraj a własciwie dzisiaj do rogalika ;) :lol: :silly: , zjadlam sobie 1/4 , doobry był :woohoo: i ukojona poszlam spać :laugh:
Zęba nie zlamalam :silly:
Dzis u nas arktyczność okraszona pieknym słonkiem, ale tak milo to wygląda tylko zza okna, bo jak sie wyjdzie, to to slonko owszem-świeci, ale pożytek z niego jest tylko taki ze nie jest ciemno :silly: , bo zimnica okrutna. Pokazuje mi termometr -12 :huh:

Mikus dzis pospał do 8.30 ale oczywiscie z miedzylądowaniem o 5.25 na mleczko,wiec szalu jak dla mnie nie bylo :side: tym bardziej ze poszlam spac poźno, no ale co zrobić
Dzis mam w planach zakupy, wiec czekam az malz z pracy ściagnie i wybywam.
Jutro swiętujemy Dzień. Babci, Dzień dziadka, urodziny babci (mojej mamy) i urodziny dziadka ( tesc) więc okazji a okazji :blink:
A świetowanie jak zwykle u nas-lokalowo jesteśmy najobszerniejsi, poza tym Mikuś woli być u siebie, więc babcia-jubilatka przywiezie obiad a my zapewniamy desery :woohoo:

Dzis pierwszy "luciaczek"co sie nieco pospieszył świętuje roczek, więc leci leci ten czas, zaraz i my bedziemy stroić gardla do pierwszego Sto Lat dla naszych maluchow :blink: .....

11 lata 3 miesiąc temu #827502 przez Dave
U nas też zimno.

Zapanowała u mnie cisza, Maja sprzedana do kuzynki, Mateo skusił się na drzemkę, a ja zamiast napić się herbaty latam jak waryjatka i nie wiem za co się złapać.

Monia - 7 zębów!!!!! Wow!!

Suzi - udanego imprezowania

Ok. lecę działać.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #827520 przez Azja
chyba mróz dziwnie wpływa na Jaskowe drzemki, rano była tylko godzinna, a teraz juz spi 1.40 i wcale nie wyglada zeby mial sie zaraz obudzic, a moze wyczuł ze mamuska sie szykuje na wieczorne wyjscia i nie ma ochoty dzis na wczesne spanko nocne :P

czy u Was tez Syberia ?? brrrrr zimnooooo, jeszcze snieg pada :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #827529 przez Dave
Syberia, Syberia.

Mateo dalej śpi, już się nawet za odkurzanie zabrałam i nic. Ciekawe o której ze chce iść sp na noc :cheer:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827536 przez creatura
Hol, hoł :laugh:

U nas sypie białym puchem i -13 stopni- zima na całego. Jak to Suzi mówi, szansesą na sanki, tylko żeby trochę mrozik odpuścił :blink:

Azja, zapytaj ich o sklep w twoim regionie, kiedyś widziałam na fb, jak doradzali sklep w Poznaniu, Gdańsku, czy Szczecinie- nie pamietam już. Ja właśnie do nich zmierzam, bo to moje tereny :blink:

Monia, 7 zębisk- wow :cheer: u nas dalej szczerbate szczerbatosci :woohoo:

Suzi, bawcie się tam, bawcie :blink:

Agat, męża obarcz Adasiem na weekend a sama grzej się pod pierzynką.

Iwonka, prżesliczna Emmi i te rzesiska firany :side: nie martw się, włoski jej w końcu wyrosna.

Dave, ciekawa nocka się zapowiada :S

Madzia, ale trzyma to choróbsko Tomusia. Co do mm, to ja w razie W, mam w domu Enfamil 2 premium lipil. Kiedyś kupiłam Bebiko jak wyjezdzalam na cały dzień i Leos wypił, potem jeszcźe ze 3 razy jak mnie nie było i za każdym razem miał po nim ogromna zielona kupę, wiec zmieniłam na ten Enfamil ( za rada koleżanki). pił już kilka razy i ładnie toleruje. Czyli za każdym razem jak znikajsz z domu to odciągacz mleko? Ja się niezle muszę nastarac żeby odciągnąć 200ml, wiec c.żasem jest, a czasem nie i wtedy w ruch idzie mm- wygoda, bo trżeba w końcu z domu wychodzić na dłużej, nie?

Leos wciągnął dzis 1,5 naleśnika posmarowanego deserkiem owocowymi i pulpety z indyka- ucztę miał jak w starożytnym Rzymie :lol: i zdecydowanie ciągnie go coraz bardziej do dorosłego jedzenia w kawałkach, z którymi - mimo braku zębów- radzi sobie swietnie :side:

11 lata 3 miesiąc temu #827538 przez kaikai
Ale sliczna Emisia, pieknie sie usmiecha :)

Widze ze wszystkie maluchy zadowolone siedza w fotelikach, ciekawa jestem jak moj bedzie.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827540 przez creatura
I jeszcze, Madzia, Tomus dalej ma ta alergie? Bo jak tak, to wam chyba bardziej to mleko, co Suzi podaje podpasi- Humana HA, tak Suzi????

Edit.

A pisalyscie jeszcze, ze dajecie dzieciaczkom popić herbatę ze swojego kubka. Taka normalna? Mocniejsza? Z cytryna?

11 lata 3 miesiąc temu #827594 przez creatura
Cofam szczerbate szczerbatosci- Leosiowi idzie ząbek na dole, wyczułam szpileczką :lol:

Drinka for All- ostatnie zęby forumowe postanowiły się pojawic :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #827595 przez ilonah
Hahahahaha u mnie w nocy ma być 'najcieplej' bo tylko -11 :P
Byliśmy u moich rodziców, Emilka została wynoszona i wpieszczona aż z wrażenia zasnęła u dziadków w bujaku co nigdy jej się nie zdarzało, nawet za bardzo maleńkich czasów, później zjadła na deserek racuszka z jabłkami i była z tego bardzo zadowolona. Teraz już śpi. Jutro mam zamiar i ja dać Emi kanapeczki z wędlinką rano, zobaczymy jak jej pójdzie ale widze, że ją też coraz bardziej ciągnie do dorosłego jedzenia- ach dorastają te nasze maluchy :silly:

11 lata 3 miesiąc temu #827601 przez kaikai
Creo gratuluje szpileczki zabka :) :)
To juz wszystkie dzieciaczki sa zebate :)

11 lata 3 miesiąc temu #827608 przez agat
Gratuluję Leoncjowego ząbka :)

Kurde rozkłada mnie coraz bardziej, tzn gardło mi padło totalnie, łykać nie mogę i białe plamki na migdałach mam :/ :/ Mąż mi zrobił leczniczą herbatkę i zaraz się kładę.

Adaś mój tak się rozsmakował w 'tuli tuli', że potrafi misia lub poduszkę przez 10 min tulić :) Mnie i męża też tuli, nawet kota próbuje :)
Tutaj ponownie poduszka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #827616 przez Dave
W końcu i u mnie cisza.

Agat - trzymaj się kobietko. Zdrówka duuuużo :kiss: :kiss:

Creo - gratki dla Leoncja :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka