- Otrzymane podziękowania: 25
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)

Agat - niedlugo zmiana czasu to Adamson będzie sypiał "dluzej"

Miki na mleczko roznie ma ochotę, generalnie z rana zawsze okolo 150- 200 wypija no i w porze obiadowej w charakterze obiadu rowniez butla mleczka z kaszką...

No Dave? Zapodaj coś o Was!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
Miałam coś jeszcze napisać ale chyba nie mam weny. Jutro skrobne wiecej

Dobranoc
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Idzie spać od 20 do 21.30 w zależności jak Daria zasypia i jak tatuś z pracy wraca, no ale Max to tak 21.30.
Dziś np.sama byłam i debatę chciałam zobaczyć to szybko się uwinelam i przed20 dzieci spały

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Kolejna matka co chodzi do pracy odpoczywac ...

Miki sie dzis przespal w dzień no i wieczor nam sie przedłuzył......ale poderwalo go dziś o 7.30 i mimo deszczu i szarugi ( kazdy normalny czlek zagrzebałby sie w pierzynkę i oddal sie slodkiemu senkowi) a ten nieugięcie przywital dzień wbrew moim protestom ( poszlam spac o 2.30....) po czym on sie w dzien przespal a ja ani deczka.....ehhh
Wykonalam dzis bigos, trzy pasztety ,ciasto czekoadowo-bananowe, kotlety schabowe i mielone, pomidorową i malo brakowało a powstałyby jeszcze placki ziemniaczane..

A teraz siedze, czytam o polityce i popadam w skrajne emocje. Oby do niedzieli, oby do niedzieli i oby cos sie wreszcie zmieniło!!!
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13

Ostatnio był u mnie kuzyn (chrzestny Tymona) mają 5 letnią córkę, kilka tygodni temu trafiła do szpitala ze złamaną ręką, jest już 10 tyg w gipsie bo "specjaliści" na Niekłańskiej w wawie tak ją dorobili...w głowie się nie mieści. Jednak w otwocku chyba mają najlepszy szpital ortopedyczny, bo co rozmawiam ze znajomymi to polecają tam lekarzy, my z Zuzą też tam byliśmy na bioderkach i z kręczem.
Zuza już chyba z rok nie śpi w dzień, co gorsza Tymon idzie w jej ślady bo ma już jedną drzemkę, która trwa 1-1,5h. Jak sobie pomyślę, że za jakiś czas on też zrezygnuje z drzemek to...nie, wole nie myśleć....Już i tak mam dość wiecznego zabierania mu krzeseł bo się wspina na wszystko, ale przynajmniej umie już sam schodzić z łóżka

Ja dziś skoro świt byłam w przychodni na cytologii. położna stwierdziła, że chyba mam jakieś nadżerki, a wizyta dopiero w grudniu :/ to już prawie rok po porodzie a ja nadal nie mam okresu...czasem się zastanawiam czy nie skoczyć po jakiś test do apteki

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

Adaś ma jeszcze drzemkę w dzień, z której to w ogóle najczęściej go wybudzam po 15, bo potrafi spać prawie 3h. Do tej pory wieczorem zasypiał bez problemu, ale od kilku dni telepie się do 22 albo i dłużej :/ Nic na razie nie będę mu zmieniać, zobaczymy jak przedszkole na niego wpłynie. Jagoda za to mało snu potrzebuje. Krótka drzemka rano, plus druga ok 1-1,5 h razem z Adasiem i przed 15 już wyspana i do 20 bez marudzenia szaleje.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Ewelina klika lat temu miała składana rękę w narkozie, wszystko ok było.
Poza tym, że tam na rentgen czeka się godzinami.
Teraz z Daria miałam fory, bo maleńka była i bez kolejki było.
Daria ma dwie drzemki rano pół godziny i po 14, 45 minut. Na noc zasypia o 20-21.
Już raczkowac zaczyna. Oglądałam nagrania Dawida to też w tym samym wieku zaczynał, więc to norma, a już myślałam, że Daria szybciej się rozwija, tak to się zapomina

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas pogoda do d... wiec siedzimy w domu. Dobrze ze chłopaki w miarę grzeczni to jakoś idzie wytrzymać :/
Myślę co by tu na obiad wykombinować ale zero pomysłów

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23

My byliśmy godzinke na dworze, myślałam, że mega piździawica, czapkę założyłam, a nie jest tak źle. Wieje, ale powietrze nie jest syberyjskie.
Ja też ostatnio nie mam w ogóle pomysłów na obiad, w kółko jemy to samo :/ Dziś chyba warzywa na patelni, choć nie lubię :/
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tymon dzisiaj sobie podstawił krzesło do okna i wyglądał, no tak matce się nie chce z dzieckiem stać przy oknie, to samo musiało sobie poradzić

Dziewczyny potrzebuje dla Tymona jakiś niewielki prezent do 50zł, ale coś czego nie rzuci w kąt od razu. Nie wiem jakieś układanki drewniane, klocki? Może macie jakieś pozytywne doświadczenia z jakimiś takimi zabawkami. Bo ja przeglądam allegro ale jakoś nic mi nie wpada w oko.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jasiek wozi klocki traktorem a ja patrzę w przepisy i chyba będą kotlety z jajek i brokula bo noc innego mi nie pasuje :/
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Suzi napisał: Oby to nie byly obiecanki cacanki CreMoniu.....
Kolejna matka co chodzi do pracy odpoczywac ...![]()
![]()
![]()
![]()
Kurde, jednak wczoraj były

No prawda jest taka, że w pracy to ja się nie przemęczam, ale wierzcie mi, wolałabym ten domowy zapiernicz. Strasznie tęsknie za Leosiem, on też źle znosi moje wychodznie, szczególnie, jak w tym samym dniu mam pracę rano i wieczorami. Czasem po całym dniu spędzonym razem mówi szczęśliwy, że mamusia nigdzie nie poszła i się bawiła z Leosiem. Zależy mi jednak na pracy, bo chcę mieć płatny macierzyński, nie wspominając, o tym, że budżet domowy poprawił swą kondycję

Ja jeszcze o przedszkolu dla Leosia nawet nie myślę, jest dobrze tak jak jest, nie widzę, żeby mu brakowało towarzystwa. Jak się bawi z dziećmi to ze starszymi, szczególnie dziewczynkami

U nas też fascynacja zabawkami-pojazdami, Mikołaj w tym roku będzie kupował w dziale z garażami, kolejkami itd

-
Leoś raczej już w dzień nie sypia, czasem zdarza mu się drzemka i wtedy na noc idzie spać ok 22-23, a tak to ciągnie dniówkę od 6-7 rano do 18-19. W nocy się wciąż budzi na cycke.
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

aż zerknęłam w książeczke małego, ważył tyle jak miał miesiąc więcej od Wojtka, więc Azja rzeczywiście ładnie rośnie

- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-